Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (477. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.186
Cevap
394
Favori
926.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 475476477478479
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ucurumda U kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-111D0C3FA -- 13 Şubat 2022; 3:2:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Fiyatlar en dipten gitmiş bu paraya bu eşyaları alamazsınız hele hele 6.500 e beyaz eşya imkansız. Bu parayla ancak eskiciden evlenilir. Belki cebine 5 10 da harçlık artar.
    En dip ? En dipten yazmadım. 6.500 TL'ye gayet 2 kişilik bir aileye yetecek beyaz eşyalar var. Hadi 6.500 olmasın da 7.000 olsun. Yatak odasına 10.000 yazmıştım, bugün gittim mağazada baktım 8.200TL/12 taksit. Çokta dip fiyatlar değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F2027

    selamlar

    Mayıs başında evlendim. Ocak 18- Mayıs 18 arası aldım tüm eşyaları.. Başımdan geçen fiyatları yaklaşık yazayım gerçi o dönemden bu döneme fiyatlar ciddi biçimde arttı.

    1- Salon Koltuk Takımı + Yatak Odası Takımı (gardrop komidin tuvalet masası aynası-)( Yatak - baza hariç ) + Yemek Odası Takımı ( masa+sandalye ve ufak vitrin ve tv sehpası) İstikbalden almıştım. Ortalama fiyatlı modellerdi. Fiyat olarak ciddi pazarlıkla 18.000 liraya anlaştım. Aynı modeller şu an 24.000 lira civarı sadece 5 ay da gelen zam ortada.

    2- Yatak + Baza Yataşdan 3000 liraya aldım. Ortalamanın 1 tık üstü modellerdi.

    3- Misafir Odası 1 çekyat 1 çalışma masası ve sehpa fln var. Maliyeti 2000 lira civarı.

    4- Beyaz Eşya için 6500 tl yazmışsın ama çooook iyimser yazmışsın Buzdolabı + Çamaşır Makinesi + Bulaşık Makinesi + Elektrik Süpürgesi + Fırın ve aspiratör + Ütü + Mutfak ıvır zıvırları ( ketıl mutfak robot vs ) ben 12.000 e aldım Bosch tan.. Şu an en iyimser sana 15.000 mal olur Beyaz Eşya.. Herşey gelip geçici ama senle kalan şeyler beyaz eşya o yüzden lükse kaçmasanda çok dandik markalara yönelme sana tavsiye.

    5- Televizyon 2500-3500 aralığında kişisel tercihine göre bulabilirsin.

    6- Düğün Salonu 12.000 yazmışsın bu da normal. Ben de o civarlarda mal etmiştim ama yemekli 200 - 250 kişilik birşey düşünenler min. 25-30 u gözden çıkarsınlar. Bu rakam orta halli düğün için geçerli.

    7- Damatlık 1000 yazmışsın en alt fiyat bu.. Ortalama 1500 2000 fiyatlar. Ama tercih meselesi 1000 olabilir. Gelinlik de 4000 e min. fiyat diyebilirim MAALESEF hele gelinliğe biz 5000 vermiştik ortalama fiyattı ve hazırdı ama resmen insanın içi acıyor :(

    8- Halı - Tül - Perde sen buna Avize fln da ekle lükse kaçmadan en az 6000 e halledersin.

    9- Çarşı alışverişi 2000 normal.

    10- Pırlanta ve Altın kişisel tercihtir bunlara da 20 -25 bin yazmak yeterli olabilir. Alyanslar da dahil . Pırlanta çok pahalıya kaçma alan kim varsa pişman 7000 lira verip içi yanan arkadaşım var. Altın da bozdurunca değeri düşücek set vs az almaya bak. İşçiliksiz bilezik alırsan en azından bozdurunca değer kaybetmez.

    11- Bunların dışında ev masraflarını hiç bahsetmemişsin. Kiraya çıkacaksan en az 5000 kendi evin ise yine 3000 fln ekle listeye.

    12- Ayrıca Nişan olayını ve Kına olayınıda küçümseme acayip masraflar oluyor.

    13- Davetiyeler - Foto çekimleri - Balayı ıvır zıvırlar işin kreması maalesef :)

    Yani sonuç olarak - Minumum 100.000 - 110.000 tl maliyet olur şu an ben evlenmeye karar verdim diyen birisinin masrafları..

    Bu maliyetlerde ortalama maliyetlerdir. Öyle ahım şahım lüks bu denilecek hiçbir masraf dahil değil.

    Biraz lükse kaçan ve yemekli ortalama üstü düğün düşünen masraflı balayı isteyen birisi için ise 150 den aşağı içinden çıkması mümkün değil.

    Alıntıları Göster
    Tek tek cevap verdiğiniz için teşekkür ederim öncelikle. Uzun uzun da yazmışsınız elinize sağlık.

    Hocam öncelikle şunu belirteyim. Siz 18.000TL'ye İstikbal'den bitirmişsiniz işi. Benim oturduğum muhitte bir mobilya mağazası var. Bu mağaza fabrikadan halka direkt olarak satıyor. Arada aracı vs. yok. Sipariş veriyorsun direkt fabrikadan yola çıkıp evine geliyor ürünler. O şekilde koltuk takımı (3+3+1+1) + yatak odası + masa-sandalye 15.600 TL tutuyor ve bu fiyat üzerinden 12 taksit yapıyorlar. Dolayısı ile oradaki yazdığım fiyat doğrudur.

    Beyaz eşya için 6.500 yazdım çünkü ben sizin kadar teferruatlı bir alım yapmayacağım. 5 parça beyaz eşya alacağım geriye kalan cattle'dır falandır filandır kız tarafına ait. O yüzden o fiyatı yazdım.

    Düğün salonu işine gelirsek. Bir arkadaşım direksiz-kolonsuz 500 kişilik bir düğün salonunu 9.000TL'ye tuttu. Sıkı pazarlık ile. Bende olsun olsun 11'e tutarım. 12.000 üst perdeden yazdığım fiyat. Sizin fiyatlar biraz uçuk hocam

    Damatlık ve gelinlik konusunda çok iyi şeyler almayacağız. Sonuçta ömrümüz billah 1 sefer olmak üzere 4 saat giyeceğiz maksimum. O yüzden o fiyatlardan yukarı çıkmayacağım. Bunu nişanlım ile de paylaştım ve o şekilde karar aldık.

    Balayı ve fotoğraf çekimini unutmuşum. Onları hemen ekleyeceğim. Davetiyeler bedava bu arada




  • Öyle bi dünya yok. Şayet arada bi sevgi aşk heves yoksa hergün başka kadın olsa ne yazar. Şahsen ben kesinlikle yapamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle şu yorumda ki argo kelimeyi hemen değişmelisin belliki forumda yenisin. Yönetim görürse yada biri şikayet ederse ceza alırsın ve foruma yorum yazamazsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi Dr bey bazı görüş ve düşüncelerden dolayı burada ki kesim sizi çok fazla eleştirmiş ben onların çoğuna muhalifimki zaten çoğu hayatında hiç evlilik yapmamış adamlar. ben 16 yıldır evliyim. İlk olarak diyorsunuz ki hep dua ettim şöyle tertemiz bi kız bulayım diye size sonuna kadar katılıyorum aynı düşüncedeyim başkaları ne der umrumda bile değil aşırı kıskanç bi insanımdır. Sonra kapanmasını istiyorsunuz yerden göğe kadar haklısınız çünkü namusunu kıskanmayana deyyus derler. Kimse bana kıskançlık kapanmayı gerektirmez diye hikaye okumasın bu mesele de en yumuşak görüş bildiren Hanifi mezhebi kadının eller ve yüz hariç her yerini kapatması gerekir demiş. Hiç kimse bir mesele hakkında Allah tan daha bilgili değildir bu mesele islamda böyledir İslam ise Allahın emir ve yasaklarından oluşur.

    Diyorsunuz yada o diyor siz Dr sunuz boşansanız ne kaybedersiniz başka birini rahatça bulursunuz evet doğru bulursunuz ama çoluk çocuk yok emin olun oda bulur üstelik kadın milletinin hiç vicdanı sızlamaz. Size tavsiyem iki tarafın isteklerini ve ihtiyaçlarını konuşun orta yol bulun ve tekrar barışın evlilikte yapıcı olmak yıkıcı olmaktan çok daha iyidir. Unutmayın evliliğin her ne olursa olsun bi son şans hakkı herzaman vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ara sira konuya girip bazi mesajlari okuyorum.

    Şu konu hayat kurtarir, hayat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-111D0C3FA -- 13 Şubat 2022; 3:6:30 >
  • Efsane benzetme yapmışsın.
  • İnşAllah yeğenlerimizde olur.
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    Senin kızlar combo yapmış hocam bir kullanmadıkları ultimate kalmış.
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Huylu huyundan asla vazgeçmez.

    Bir dağın yerinden oynadığına inanın , ama bir insanın değiştiğine asla inanmayın.
  • ManyetikRenozans M kullanıcısına yanıt
    Doktorluk iyiymiş
  • Kıza hayatının şefkat tokadını atmışsın
  • RASYONALIST kullanıcısına yanıt
    Özele gel
  • Orange. O kullanıcısına yanıt
    Acından öleni yada pavyonda kucaktan kucağa gezeni getir lüks bi dairede otuttur altına 200 300 binlik araba ver her istediğini yap ve hergün de ben sana aşığım sen dünyanın en güzel kadınısın de (zaten kadınların hepsi güzellik hastası çirkin yaratıklar) yine de memnun olmaz. Allah kadını yaratmış eline geçeni güzellik salonu makyaj botoks ve estetiğe harcıyor Allah ın memnun edemediğini kim memnun edebilir. Çünkü onlar böyle eğri yaratılmış. En iyisi evlenmeyecen yok illa evleneceksen paran olacak 3 4 tane alacaksın ve ben çatlamam çatlatırım yapacaksın. Yok yok bu devirde boşanmak evlenmekten mantıklı gibi gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harem de fena fikir değil

    En azından çalışmayanı elersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evli arkadaşlarıma bakıyorum da hiçbiri ile artık bırakın sosyal aktiviteyi görüşmüyoruz bile hatta eşlerinin korkusu ile ayda yılda bir telefon ile konuşuruz o kadar...Evli olan arkadaşlarımın hepsi ya göbek yapmış ya saçları dökmüş yâda saçları komple beyaz yapmışlar hepsi abim gibi duruyor :)) artık nasıl bir evlilik yaşıyorlarsa :) sorduğumda rahatlıktan göbek yaptıklarını olgunluktan saçları beyazlatıp döktüklerini söylüyorlar... Kendime bakıyorum da ne göbek var ne saç dökülmesi sadece tek tük saçta beyazlarım var ki artık o da yaştan dolayı yüzümde kırışıklık vs bile yok zaten gören 27-28 yaşında sanıyor :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sokrates 1983 -- 16 Eylül 2018; 10:59:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlık sitelerine bakın arkadaşlar hepsi 20-30 yaş arası boşanmış çocuklu bayanlarla dolu kendilerine eş arıyorlar zira boşanmış erkeklerde var kadınların bir çoğu çocuğuna ve kendisine bakacak maddi durumu iyi yakışıklı karizmatik ve uygun yaş aralığında olan evi arabası olan adaylar arıyorlar tâbi bulabilirlerse :)) Biraz gırgırına takıldım az daha beyin yakacaktım çıktım :) Allah bizlere iyi bir hayat nasip etsin....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sokrates 1983 -- 16 Eylül 2018; 12:19:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-111D0C3FA

    .
    Tabiki bir evlilik terapistine gitmeniz cok iyi olur. Imkaniniz da vardir. Esinize de soyleyin. Kabul ederse terapiste gitmeyi demek ki o da istiyordur evliligini kurtarmayi.

    Diger taraftan evlilik biraz da politik olma sanatidir. Dediginiz gibi zaman zaman politik davranacaktiniz esinize ailenizle ilgili konularda. Esinize karsi ailenizi savunmaniz onu daha cok kiskirtir. Ve esinize karsi ailenizi savunmamaniz da, ailenizi ezdiginizi gostermez. Sadece evlilik birliginiz icin politik davranmaniz gerektigini gosterir. Bunlari ogreneceksiniz siz de ilerleyen zamanlarda. Cok yeni evliliginiz. Ve kavga gurultuye cok erken baslamissiniz. Cicim aylarinizda neler yaşiyorsunuz siz. Ikinizin de hatalari var. Esiniz sert ve dik basli biraz sanirim. Ve psikolojisi de cok bozulmus. Sanirim depresyonda. Bu yuzden de surekli bosanmaya getiriyor isi. Ailenizle istemiyorsa gorusmesin. Gorusmek zorunda degil. Siz de onun ailesiyle gorusmek zorunda degilsiniz. Ama sizin ailenizle gorusmenize karisamaz. Siz gorusun ailenizle tek basiniza. Illa da esinizin gorusmesini gerektirecek ne var ortada? Burda sizin aileniz de ikili oynuyor. Hem karnim doysun hem pastam dursun olmaz. Madem gelinleri de kendileriyle gorussun istiyorlar, o zaman ona gore davranacaklar geline. Iyi davranip kotu soz etmeyecekler. Yani babaniz mesela hem tavir koysun kariniza, hem de gelin mecbur gelecek bu eve diye dusunsun. Olacak is mi bu??? Olmaz oyle. Fedakarliklar karsiliklidir. Aileniz de sizin mutlulugunuz icin fedakarlik yapacak, esinize karismayacak. Ve kariniz beni boyle gordun boyle kabul ettin simdi neden karisiyorsun derken de hakli. Onunla acik oldugunu bile bile evlendiniz. Ilerde ben onu kapatirim dusuncesiyle mi evlendiniz??? Peki ona " ben seninle evleniyorum ama evlenince ilerde muhakkak kapanmani isterim, seninle de bu sartla evlenirim" dediniz mi? Kapanmasini istiyorsaniz bunu en basindan acikca soylemeniz gerekirdi. Kadin da ona gore sizinle evlenirdi ya da evlenmezdi. Ayrica kadin sifir kol ve mini giymiyormus. Sadece dar kot giyiyor diyorsunuz. Zaten simdi pantolonlarin hepsi dar. Yapacak birsey yok. Oyle giyinmek istiyorsa giyinir. Onun ozgur iradesi bu. Burda bir arkadas esinizin kiyafetine karismakta sonuna kadar haklisin diye yorum yazmis ama, Allah Kuran-i Kerim'de kadinlara "Ortününüz" demis. "Kocalar karilarinizi örtün" dememis. Yani iradeyi kadinin kendisine birakmis. Sizin soz soyleme hakkiniz yok. Gunahi da sevabi da ona. Size degil. Aileniz de acik diye kariniza saygi duymuyorsa ayni zamanda size de saygi duymuyor demektir. Cunku o kadini siz tercih ettiniz. Sizin secimlerinize saygi duymayan,size de saygi duymuyor demektir. Aileniz sizi bir birey olarak kabul edip goruslerinize saygi duymuyor. Sizi hala ufak cocuklari olarak goruyorlar. Esinizin tavri da bu yuzden. Bu yuzden erkek evlat oldugunu goster diyor size. Yani bunlar cok uzun meseleler. Esinize soz verip de tutmadiginiz seyleri de yerine getirmeniz lazim. Zamaninda soz vermisiniz cunku. Soz namustur. Sozunde durmayana kimse guvenmez. Siz en iyisi bir terapiste gidin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucurumda -- 16 Eylül 2018; 12:56:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 475476477478479
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.