Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (106. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.649
Cevap
399
Favori
963.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
401 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok haklısın,yüzü olmadığın çaldırıyor ve senin aramanı bekliyor galiba.
  • zarf atıyor demekki.şöyle bişey deneyebilirsin.onun tanımadığı birisine senin telefonundan geri aratırsın,çağrı attığüında.kimsin arkadşaım gibisinden sorar.telefonun artık sana ait olmadığını anlar.gider.
  • Herkes doğal olarak kadınları acımasızca eleştirmiş durmuş burda. Birşey diyemem, herkesin hayatı ve yaşadıkları kendine, kadınıyla erkeğiyle her çeşit insan mevcut. Ancak size bir haberim var, bunun tek sebebi yetiştirildiğiniz ataerkil kültür. Evlenmeden önce sadece dış görünüşüne kapıldığınız kızların anca evlilik aşamasına geçildiğinde gerçek yüzlerini görebiliyorsunuz, araya maddi konular ve aileler girince. Aileler de kızlarını üstü kapalı olarak mal gibi gördüğü için istedikçe istiyorlar, kızlar da maddiyata önem veriyor haliyle. Karakterli erkekten ziyade zenginini arar oluyorlar.

Hepiniz maddiyata pek önem vermeyen, sade bir nikaha razı olan bir kız düşlüyorsunuz; ancak öyle kızlar bu toplumda kabul görmüyor arkadaşlar. Gerçek bu. Maddiyata önem vermeyen kızlar genelde kendi ayakları üzerine duran, ekonomik özgürlüğü olan insanlar... Hele bunu hiç istemiyor bazı erkekler, istiyorlar ki kadın hep onlara muhtaç olsun. Maaşlı işi olsa da mutlaka kendinden az maaş alsın. Bu tarz düşünceler hakim oldukça zor.

Evlilik çok kutsal, değerli bir kurum. Umarım herkese iyi eşler, hayırlı evlilikler yapmak nasip olur. İyi bayramlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterBosh -- 5 Ekim 2014; 19:38:08 >

• montevo kullanıcısına yanıt
    iyi bir yöntem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ravelli76

çok haklısın,yüzü olmadığın çaldırıyor ve senin aramanı bekliyor galiba.

bakma hocam çaldırmaya bile yüzü yokta nasıl çaldırıyor bilmiyorum en son perşembe günü çaldırıp bıraktı dahada çaldırmadı çaldırmasında istemiyorum zaten ama zurnanın zırt dediği yerde çaldırıyor yarın birgün yine başlar birde annesinden gizli çağrı atıyor bana sanırım yoksa annesi bana çağrı attırmazdı sonuçta kadına yemin ettim aramam diye....
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

zarf atıyor demekki.şöyle bişey deneyebilirsin.onun tanımadığı birisine senin telefonundan geri aratırsın,çağrı attığüında.kimsin arkadşaım gibisinden sorar.telefonun artık sana ait olmadığını anlar.gider.

3 gündür çaldırmıyor umudu kesti benden sanırım baktı aramıyorum :) aman aramasın hocam onunla uğraşacak zamanım yok gitsin şeytanından bulsun.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: uğur4105

quote:

sakın arama,acılarına tuz basmış gibi olursun.böyle beyin özürlü kızlar çok.sürekli erkeler peşinden koşsun istiyorlar.kendi düşen ağlamazmış.anlatıığın kadarı ile kız ve annesi seni istememiş,kız seni kullanarak kendini geliştirmiş.eğer ayrılık senin isteğin ile gerçekleşmiş olsa tekrar aramanı bekleyebilir ama şu durumda yaptığın tam sapıklık.

kafanı dağıtıp,farklı meşguliyetler bul.o kızı aklından tamamen çıkarıp at.numarasını da sil.çağrıları da sapık gözüyle bak.

numarasını silmiş unutmuştum bile hocam kızın annesi beni çok seviyordu allah var ama kızım seni istemiyor dedi arama sorma oğlum dedi bende tamam dedim ondan önce kızda bana bana karışma lütfen ben senin hayatına karışmıyorum sende benim hayatıma karışma demişti....o gün bugündür hiç aramadım sormadım nerden aklına esip çaldırdı anlamıyorum numaramı unutmuştur diyordum unutmamış meğer....

Hocam numarani degistir. Ciddiyim.

Herkese hayirli bayramlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: robotica

quote:

quote:

sakın arama,acılarına tuz basmış gibi olursun.böyle beyin özürlü kızlar çok.sürekli erkeler peşinden koşsun istiyorlar.kendi düşen ağlamazmış.anlatıığın kadarı ile kız ve annesi seni istememiş,kız seni kullanarak kendini geliştirmiş.eğer ayrılık senin isteğin ile gerçekleşmiş olsa tekrar aramanı bekleyebilir ama şu durumda yaptığın tam sapıklık.

kafanı dağıtıp,farklı meşguliyetler bul.o kızı aklından tamamen çıkarıp at.numarasını da sil.çağrıları da sapık gözüyle bak.

numarasını silmiş unutmuştum bile hocam kızın annesi beni çok seviyordu allah var ama kızım seni istemiyor dedi arama sorma oğlum dedi bende tamam dedim ondan önce kızda bana bana karışma lütfen ben senin hayatına karışmıyorum sende benim hayatıma karışma demişti....o gün bugündür hiç aramadım sormadım nerden aklına esip çaldırdı anlamıyorum numaramı unutmuştur diyordum unutmamış meğer....

değiştiremem hocam 12 yıldır aynı numarayı kullanıyorum numaramı değiştirmem demek kimsenin bana ulaşamaması demektir hocam aman çaldırsın çaldırsın dursun bir zaman sonra bıkar zaten baktı umut yok tıpış tıpış gider....

• Kızlar böyle işte dün abi der bugün sevdiğim, kızın annesi de istemiştir olmasını ama laf geçirememiştir o zamanlar.malesef kızların aklı anca anneleri yaşına geldiğinde çalışıyor,ders aldığındanda şüpheliyim annesi baktı aday yok ben sana demiştim diyip duruyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: geberit

Kızlar böyle işte dün abi der bugün sevdiğim, kızın annesi de istemiştir olmasını ama laf geçirememiştir o zamanlar.malesef kızların aklı anca anneleri yaşına geldiğinde çalışıyor,ders aldığındanda şüpheliyim annesi baktı aday yok ben sana demiştim diyip duruyordur.

öyle hocam şimdilerde çok pişman sanırım zaten kıymet kaybedince anlaşılırmış beni çok arıyor olmalı konuşsa yine aşkım sevgilim der bana ama bıktım ikili oynamasından bir sevgilimsin der bir abim gibisin der artık sıkıldım uğraşamam sonunda küfür edecem o olacak yani....
  • Ugur kizin pisman oldugunu nerden biliyorsun Sanki oturup konustunuz. Su aptal asikla biraz kafa bulayim diye bos vakitlerinde cagri atiyor belki?

Konussan biraz ozledim edebiyati yapip sen gevsedikten sonra dalga gecmeye baslayacak seninle nasil oynadim bdn diye?

Pisman degildir kardes arada bi keske yapmasaydim der ama isine bakar ve gexer. Kadin kismi gamsizdir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeriat Sucuğu kullanıcısına yanıt
    Pişmanlığını zaman gösterir şuan çok erken o evreler için hele birde yaş ilerledimi adam gibi adam bulamassa o zaman gör sen hallerini,yapılan hiçbirşey cevapsız kalmadı kalmazda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şeriat Sucuğu

Ugur kizin pisman oldugunu nerden biliyorsun Sanki oturup konustunuz. Su aptal asikla biraz kafa bulayim diye bos vakitlerinde cagri atiyor belki?

Konussan biraz ozledim edebiyati yapip sen gevsedikten sonra dalga gecmeye baslayacak seninle nasil oynadim bdn diye?

Pisman degildir kardes arada bi keske yapmasaydim der ama isine bakar ve gexer. Kadin kismi gamsizdir.

hocam pişman olduğunu bilmiyorum sadece tahmin ediyorum kesin biliyorum demedim bilememde zaten ama yüzü olsa çaldırmaz arardı arayamıyorda yüzü yok çünkü....o gevşetme dalga geçme işi geçti benden okkalı kat kat karşılığını alır yapmaya kalırsa onun tanıdığı bıraktığı uğur yok artık karşısında bunuda unutmasın....
  • quote:

quote:

quote:

quote:

değiştiremem hocam 12 yıldır aynı numarayı kullanıyorum numaramı değiştirmem demek kimsenin bana ulaşamaması demektir hocam aman çaldırsın çaldırsın dursun bir zaman sonra bıkar zaten baktı umut yok tıpış tıpış gider....

Numara engelleme yok mu telefonda? Onu kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

quote:

quote:

quote:

quote:

Numara engelleme yok mu telefonda? Onu kullanabilirsiniz.

hayır numara engelleme yok hocam birde wp kullanıyorum zaten ama allahtan 5 gündür çaldırmıyor artık....

• Erken evlenenler genelde pişman. Doğru mudur? Ben de 28inden once evlenmemeyi planliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖncüTürk

Erken evlenenler genelde pişman. Doğru mudur? Ben de 28inden once evlenmemeyi planliyorum.

tabiki pişman oluyorlar erken yaşta borç geçim sıkıntısı çocuk olur onun sıkıntısı birde ev kiraysa iş güçte yoksa o zaman gör pişmanlığı....sen yine iyisin 28 den önce düşünmüyorsun ben hiç düşünmüyorum evlenmeyi.....edit:31 yaşındayım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. chemist -- 7 Ekim 2014; 19:46:48 >
  • Evlilik benim gözümde maddi durumla bire bir bağdaşık bir mecra.

Örneğin ben maddi olarak bir yerlere gelip öncelikle ev ve araba sahibi olmadan evlenmeyi düşünmüyorum. Çünkü etrafımdaki insanları görüyorum ve biliyorum. Adam kirada oturuyor. Asgari ücret alıyor. Birde çocuk yapmış, Allah analı babalı büyütsün. Bazıları gelen çocuk bereketi ile gelir diyorlar. Evet doğru, o evdeki kimse açlıktan ölmüyor ama yaşam standartları gerçekten çok düşük. Belediye yardımları, komşu yardımları vs. Zaten onlar da olmasa yaşamlarını sürdürebilmeleri çok zor. Küçümsemek için söylemiyorum ama bir kadına böyle bir hayat yaşatmaktansa hiç evlenmem daha iyi. O doğan çocuğun ne günahı var ? İstedikleri alınamıyor, oyuncak yok, üstte doğru düzgün elbise yok. Hoş durumlar değil bunlar.

Ama tabii birde manevi yönü var ki bu işin... Adam evine yorgun argın geliyor, kapıda çocuğunun suratındaki o masum gülümsemeyi görünce bütün yorgunluk kayboluyor. Ama yine de bu yeterli değil.

Velhasıl kelam demem o ki özellikle İstanbul'da maddi olarak bir yerlere gelmeden evlenmek akıl işi değil. Aşk karın doyurmuyor maalesef, bu söz çok doğru.

• Konuyu uzun zamandır okuyorum, bu akşam yama ihtiyacı hissettim. :)

Yaşım 29 çevremde evlen diye baskı yapanlarla dolu, sırf bu yüzden bayramda akrabalara gitmedim. Yakın zamana kadar kuzenime bu soruları soruyorlardı, sonunda evlendi kendisi. Şimdi de aynı akrabalar çocuk var mı? diye soruyorlar. :) Bu çevre baskısı sadece bende mi? var, cidden merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreyuksel

Konuyu uzun zamandır okuyorum, bu akşam yama ihtiyacı hissettim. :)

Yaşım 29 çevremde evlen diye baskı yapanlarla dolu, sırf bu yüzden bayramda akrabalara gitmedim. Yakın zamana kadar kuzenime bu soruları soruyorlardı, sonunda evlendi kendisi. Şimdi de aynı akrabalar çocuk var mı? diye soruyorlar. :) Bu çevre baskısı sadece bende mi? var, cidden merak ediyorum.

genelde bu tür baskılar herkeste var bende de oluyor ama daha okulum var 2. üniversiteyi okuyacam diyorum herkes sesini kesiyor....zaten 2. üniversiteyi okuyayım 1 tane de yüksek lisans yapayım diyene kadar yaş olur 36-37 zaten ben kariyer yapmayı seçtim...sende sana evliliği soranlara bu tür cevaplar ver gitsin milletin derdi yok galiba elalemin evliliğine takıyorlar böyle...
  • 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.