Şimdi Ara

Evlilik düşünmek daha 1.sınıftan(Ayrılıyorum)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.
    Benim huyunu karakterini beğendiğim konuştuğum biri var, kaçırmak istemediğim için evlilik düşündüğümü söyledim.O da aklı başında biri tabiki,ve ben de biliyorum ki böyle şeyler için erken en az 3 senesi var yani.O da ülkenin maddi durumu belli.Ikimizin de ekonomik özgürlüğü eline alması lazım.
    Aynı zamanda ilişkimiz uzun mesafe..
    Yoklukta büyümüş biri sayılırım benim jenerasyondaki çoğu kişiye göre 20 yaşındayım.Maddi durumum iyi değil ama tutumlu biriyimdir,pek boş harcama yapmam.
    Şimdi sorularım,
    1Sizce böyle şeyler düşünmek şimdiden ne kadar tutarlı?
    Maddi durumum iyi değil muhtemelen 3 sene sonra da çok iyi olmayacak.Yanj umarım iyi olur.

    2Bu süreçte yıpranmamak için ne yapmalıyım

    3Buna benzer hikayeleri olanlar var mı :)



    Edit
    ayrılmaya karar verdim aslında hiç beraber olmadık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayallereinanmak -- 6 Haziran 2020; 10:32:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam senin nickini gözüm TYT forumundan ısırıyor ama emin olamadım. İkinci olarak ise; daha çok gençsin hocam hani bir okul bitsin , askerlik bitsin falan bu süre boyunca da hala her şey tıkırında ise zaten nişan , düğün falan devam edersin. Acele etmeni önermem.
  • İTÜinş kullanıcısına yanıt
    Düğün yapacak olanla evlenmem daha doğrusu beni borca sokaccak kişiyle daha evlenmeden.
  • Fazla naif iyi bir kardeşimize benziyorsun.

    Üzülürsün yani kısa ve öz onu söyliyeyim. Tabiki herkes aynı olacak diye bir şey yok ama çok büyük oranda olacak olan belli.Üniversiteye yeni başladınız belli ki.Senin karkaterin oturmuş olabilir belki ama büyük ihtimal onun karakteri değişecek.Hele ki uzak mesafe diyorsun bel bağlama bu ilişkiye.Kendini daha fazla geliştirmeye bak kendi mutluluğuna bak yoksa kalp kırıklığın çok büyük olur.
  • Ya nasıl bildiniz öyle olduğumu çok şaşırdım

    Evet haklısınız dediklerinizin farkındayım hatta farkındayız ama işte ,her şey değişecek tabiki.

    Ve ayrıca benim için bir sorun var o ben kadsr konuşkan değil bana seninle konuşmak güzel diyor ama bu ona özel bir şey değil şimdiye kadar kaç kız dedi bana bunu.Ve bu moralimi bozuyor konuşmak için mesaj atmıyor ben ne söylersem dinliyor ama.

    Yine de karakteri hoşuma gitti kalbi güzel birisi zor zamanımda bana destek olmuş birisi.Fakat ben bana yazmayınca geriliyorum.

    Neyse benim kafamda böyle bir plan yoktu,biraz sevgiye aç bir insanım bu zaafımdan dolayı geliyor başıma zaten.Genelde yanlış biriyse ayrılırdım ama öyle bir şey de yok. Kızı da başkalarıyla konuşarak aldatamam.

    Kafam çok karışık .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu konuda şöyle düşünüyorum. Misal sen erkek bir arkadaşınlar iki kişi eve çıkıp yaşayabilir miydin? Yaşardın. Aynı şeyi bi kızla düğün masraflarına vs girmeden de yapabilirsin. Olmayacak iş değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayallereinanmak H kullanıcısına yanıt
    Senin alacağın en iyi karar.Kendi kariyerine odaklanmak.Üniversite boş oturma yeri değil.İngilizce mi biliyorsun hemen ikinci dile başla.Bilgisayar programları öğren.Gönüllülük projelerine katıl.Kendini geliştir evlilik uzun ilişki için çok gençsin.Daha doğru insanlar çıkacak karşına.
  • Kız da zaten farkında abi her şeyin böyle şeyler için çok erken olduğuna ve ben de farkındayım önce kendi yolunu çizmek ekonomik özgürlüğümüzü elimize almak bazı hedeflerimizi gerçekleştirmek.

    Ders çalışıyorum diye mesaj atmaz çok zaten.Hatta genelde mesaj atmaz.

    En iyisi ben kendime günlük hedefler çizeyim ve o kız da zaten gidip bir ilişki yaşayacak aldatacak değil ben de kendimr mukayyet olayım sabır edeyim.yıllar böyle geçer ve her şey tamam olduğunda asıl o zaman gerçek bir tanışma ciddi şeyler olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ilişkiye başlarken duygusal ağırlıklı düşünmekte sıkıntı yok, ancak evlilik konusunda duygusal ağırlıklı düşünerek bir yola çıkarsanız kendinizi sıkıntılı bir sürecin içinde bulabilirsiniz.

    Maddi ve manevi olarak belli bir olgunluğa erişmeden yapılan evlilikler, genelde huzursuzluk ve uyuşmazlık sebebiyle sonlanıyor. İkinizde bağlılık içinde bir ilişki yaşıyorsanız zamana bırakın, belirli hedefler belirleyin o hedeflere ulaştığınızda zaten bazı şeylerin kararını almak bu kadar zor olmaz.

    Dediğim gibi sadece maddi yeterlilik değil manevi olarak benzer şekilde olgunlaşmanız gerekiyor. Bu durum zamanla gerçekleşir ve o an geldiğinde benzer istek varsa evlenirsiniz.
  • hayallereinanmak H kullanıcısına yanıt
    sen yinede hayatta herkese çok güvenme kardeşim.Her şey gönlünce olur inşallah.
  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız sağolun en iyisi zamana bırakmak ve birbirimizin gelişmesine engel olmayıp hayatımıza saygı duymak ve yeri geldiğince birbirimize manevi destek olmak.

    Mesela ben bu aralar çalışma açısından köreldim eğer bir gün yeteri kadar kendimi geliştirememişsem huzursuzluk duyuyorum.Bu huzursuzluğu gidermek için boş sohbet falan yapmak istiyorum ama o pek mesaj atmıyor evet farklı bir dert ve sorun bende.

    Neyse.

    En iyisi zamana bırakmak, dediğiniz gibi ikimiz de o hedeflere ulaştığımızda birbirimize uyumlu olmadığımızın veya birlikte hayat kurmanın kararını almak zor olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya açıkçası güvenemiyorum zaten ,beklentim pek yok genel olarak.Bu da beni güvensiz ve kimseye bağlanamayan bir karaktere bürüdü.Bakalım Allah kerim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle şeyleri kurmak için çok erken. Üzülürsün. Hem de sen yorulursun. Üniversite ortamında insanların gözü açılır. Rahatlık, özgürlük. Kız seninle kısıtlamak istemeyecek belki 1 Sene sonra. Oluruna bırak. Arkadaşlığını, dostluğunu devam ettir. Yoksa bu kafayla devam edersen ilerde ayrılınca çok üzülürsün. Okuluna odaklansan daha iyi bence. İkinci planda olsun aşk hayatın. Eğer ki başarılı biri olmak istiyorsan. Ben 10 sene önce bitirdim üniversiteyi. Kız peşinde koşanlar genelde başarısız oldu benim dönemimde. İleride çok pişman olmamak istiyorsan gerçekler bunlar. Hele ki uzak mesafe zorun daha da zoru. Kısacası evlilik düşünmen ve o kişiyle evlenme 100de 1 ihtimal benim kanaatimce. Kapatma kendini akışına bırak daha neler çıkar karşına.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- günümüzün sosyo ekonomik yapısı bir erkeğin senin yaşında ve senin sosyal statüde iken evlilik talep etmesine izin vermiyor. babadan paralı ya da askerden muaf biri değilsen 27'den önce evlenmen hayli zor.
    2- günümüzün sosyo ekonomik yapısı bir kızın senin yaşında ve senin sosyal statünde iken evlenmesine izin veriyor ama gerek kızlar gerekse anne-babaları kızın daha ileri yaşta evlenmesine (ve mümkünse daha ileri yaştaki kariyeri oturmuş biriyle evlenmesine) meğilli olacaklardır.
    3- bu sosyo ekonomik yapı son 25 senenin ürünü, daha önce böyle bir şey yoktu, daha önce 22 dedin mi ortalıkta bekar kalmazdı pek (paralı-parasız fark etmez) ve bu durum binyıllarca böyle süregelmiş. taa ki 90'lı yıllarda evlilik kavramı kökten değiştirilene kadar.


    sen içgüdülerinle düşünüyosun ve "yanlış düşüncelere sahibim" gibi düşünme. yanlış düşünüyor değilsin. son derece sağlıklı düşünüyorsun aslında. ama, sadece, kendi içgüdülerinin günümüz dünyası ile uyuşmadığını anla. yukarıdaki üç madde günümüzün gerçekleridir. senin yapman gereken bu gerçeklere göre kendine olabilecek en iyi yolu çizmektir. olabilecek en iyi yol senin hayalindeki yol olmayabilir (ve büyük ihtimalle de olmayacaktır) ama yine de senin elde edebileceğin yollar arasından en iyi olanını seçebilirsin. fakat bu noktada kendine yol çizarken günümüzün gerçeklerinin farkında olmak sana tek başına yeterli olmayacak. zira, etrafındaki insanlar günümüz dünyasının sosyal yapısı ile ilgili sana ekseriyetle yalan söyleyecekler. senin ayrıca bu yalanları da algılayabiliyor olman gerekiyo.

    bu yüzden, önce günümüz yalanlarını, daha sonra da yapman gerekenleri yazacağım.

    Yalan 1- erkeğin evlilik talebinin yanlış olduğunun söylenmesi: 90'lı yıllarda anne-babalarımızın döneminde getirilmiş ve bizlere dayatılmış olan yeni dünya düzeninde artık senin yaşındaki kişilerin evlilik düşünmelerinin son derece yanlış ve "aşırı derecede erken" olduğu dayatılıyor ve evlenebilmeyi talep edebilmen için daha ileri yaşlara kadar daha çok donanım kazanman gerektiği bir kanun gibi söyleniyor. zira biz hepimiz bu düzende büyümüş olduğumuz için şu anki düzenin garipliğini algılayamadık ama aslında bu bir yalan. sen gayet de evlilik talep edebilecek yaştasın (ipucu: tüm ataların kaç yaşında evlenmişler bi araştır) (Meg Jay isimli bilim kadınının yazılarını okuyabilirsin bu konuyla iligli)
    Yalan 2- erkeğin evlilik istemediğinin söylenilmesi: 27 yaşına gelip işine gücüne kavuşunca ilk defa evlenme fırsatı sunulan erkeklere karşı toplumun tavrı bir anda keskin şekilde değişir. toplum senden çok acil şekilde bir kız bulup evlenmeni ister. eğer 1-2 sene gecikirsen de, sana: "armudun sapı üzümün çöpü diye diye taaaaa 29'a kadar beklemişsin, neyi bekliyon!" diye utandırma uygularlar, sanki evlenme fırsatları sana birer birer sunulmuş da sen hepsini elinin tersiyle itmişsin gibi davranırlar. birçok erkek toplum tarafından dayatılan "cesaretsiz" damgasını yeyip suçluluk duygusuna kapılabiliyor ve "yaptığım yanlıştan dönmeliyim" kafasıyla hızlandırılmış bir karar süreci sonrasında oldukça sağlıksız evlilikler yapabiliyorlar. halbuki, bu erkeklere daha 27-28 yaşına kadar evlilik şansı sunmayan da gene toplumun kendisi. (Bettina Arndt isimli Avustralya'lı kadın yazarın makalelerini okursan bu gerçeği güzel açıklamış)
    Yalan 3- günümüz sisteminin yeni gelmiş bir sistem olduğunun kabul edilmemesi: günümüzde insanlar öyle bir illüzyona kapılmış durumdalar ki, günümüz sistemine en ufak bir eleştiri sunan kişileri: "binyıllardır süregelen evlilik sistemine düşman" diye damgalıyorlar. halbuki, binyıllardır süregelen sistem 90'lı yıllarda başlayan çalışmalarla bizzat bu kişiler tarafından yok edildi.

    ne yapmalısın?

    günümüz sistemine göre davranmalısın:

    - birkaç sene sonrası için kendine yatırım yap. üniversitedeki hiçbir kız şu anda birbaşka üniversiteli erkeğe: "tamam seninle evleneceğim" gibi bir şey söylemez ama üniversite bitip askerlik olayı da çözülünce büyük bir kız-erkek kapışması gerçekleşir. senin yapman gereken de, öncelikle mevcut kız arkadaşını o kapışma sırasında kaçırmamak, sonra da, o gün geldiğinde kendin için en iyi olanı seçebilmek için o güne şimdiden yatırım yapmandır. biliyorum, bu yazdığım çok klasik oldu, ama gerçek bu kardeşim. öncelikle "vakit" olmak üzere sahip olduğun "nakitleri" kendine yatırım yapmak için kullan. hedeflerin olsun, 5 yıl sonrası için hedefin, 5 yıl sonraki hedefe ulaşmak için bir yıl içinde gerçekleşecek hedeflerin, ve, her bir yıl içindeki hedeflere ulaşmak için 3 aylık ve onların da 1 aylık alt hedefleri olsun. hedef olmadan hiçbir yere gelemezsin. mesela, Corona sonrası ABD'de birçok şirket artık uzaktan çalışma yöntemi ile dünya genelidnen çalışan alacaklar. başta Facebook, Twitter olmak üzere ABD şirketleri tek tek bu sisteme geçiyorlar. bu şekilde evinden çıkmadan bu şirketlerin mükalatlarına girip sonra yine evinden çıkmadan onların çalışanı olmayı kendine hedef yapabilirsin. evlilik konusunda evlilikten alakasız şeyler yazıyor gibi görünebilirim ama gerek kızı evlenmeye ikna edebilmenin, gerekse düğün sonrası sağlıklı bir evliliğin olmazsa olmazlarından birisi evin erkeğinin kendi ayakları üzerinde durabiliyor olmasıdır. evin kadını da bunu ister. bu yüzden bunlara odaklanmak önemlidir çünkü birçok erkeğin yaptığı en büyük hata verimli gençlik dönemlerini hedefsizlik ve vizyonsuzluk ile çöpe atıp sonra mutsuz evliliklere mahkum olmaları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 31 Mayıs 2020; 16:46:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr.Aykumos M kullanıcısına yanıt
    Sen aklında öyle düşünüyorsan bile kıza hiç çaktırmayacaksın.

    Kıza hissettirdiğin zaman zaten yamuluyorsun.Sen de dostum 2.5 yıla güvenip gardını düşürme sakın.Kızların tavrı bir anda değişiyor.

    Bir de günümüz tüketimi çağının bir sorunu 3.5 yıl kaşıntısı diye bir durun var.ORtada hiçbir sebep yokken binr anda her şey batmaya başlıyor karşıya
  • Kız Üniversite okumuyor bir mesleği yeteneği var eğer aldatacak birisi bırakıp gidecek biri varsa benimdir ciddiyim yani sabır edecek benim daha çok emin olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Aykumos M kullanıcısına yanıt
    ben öyle değilim kardeşim doğrudan ciddi düşündüğümü söyledim hem ona saygı açısından ama eğer istemezse benim için hiç sorun olmaz anlıyomusun.

    Erken evet kesinlikle erken.
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    abi ben kendi ayaklarımın üstünde dururum ama kadın erkek birbirini tamamlar ben bana manevi desteği olan birini yanımda görmeyi çok isterdim.Bu kız da bana bunu yapıyor.

    İnsanın kendisi güçlü olmalı ama ağlak naif bunu o da biliyor

    kendi planlarım var sana özelden de yazarım abi ama bilmiyorum tatlı bir dert isterim hayatımda.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.