Şimdi Ara

Evlilik Daha İyi Sayılır mı Refah İçin?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evlenenlere karlı geliyor düğün yapmak, diyorlar ki, düğünde takılan altınlarla vs. düğün masrafları karşılanıyor" diyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bir de şu var: Daha önce düğün yapmak için arabasını satan bir arkadaş şu an tekrar araba sahibi oldu, üstelik gezip tozabiliyor sahil kentine gitme falan. Dedim araba alacak parayı nereden buldun biriktirebildin vs., diyor ki hanım da çalışıyor.

Düğünlerde takılan altınlar sayesinde evlilikler masraf çıkarmamış oluyorsa, üstelik evlendikten bir müddet sonra hanım da çalışırsa, dolasıyla bekar evinde tek başına geçinmekten daha iyi refah sağlanıyorsa, evlilik kar getiren bir şey sayılmaz mıdır beyler?

• Daimon88 kullanıcısına yanıt
    İki kişi de çalışıyorsa birikim yapmak kolay oluyor. Tek kişi çalışınca maaşın beşte biri kalıyorsa, iki kişi çalışınca 1 maaştan fazlası kalıyor birikime.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • maddi kar manevi zarar...  

• senden önce evlenen başka bi kardeşin varsa, akrabaların çoğu ona takı takmıştır ve sana takmazlar. az para takıp geçerler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi gelir açısından sorun yoksa kârdır. Sorun evlenecek kadın bulabilmek.

Kadınların %70'i evlenmeye değer durumda değil.

Sadakat yok, bağlılık yok, güven yok, en ufak zorlukta bırakıp kaçıyorlar.

Hayal Dünyasında yaşıyorlar, statüye saçma sapan takıntıları var ve en mükemmelini istiyorlar. Kendisinin işi bile yoktur ahkam keser, babası fakirdir ama zengin koca ister.

Eğitim seviyesi kadının yüksek, erkeğin düşük ama erkek zenginse erkeği aşağılar.

Toksik feminizme hoş geldiniz, hepsi alice harikalar diyarında sosyal medya sayesinde. Utanma yok, arlanma yok... Hep kendileri haklılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viper Zero -- 21 Mayıs 2025; 10:40:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Babası statülü, kendisi güzel karı bulmadıkça evlenmem. Öykünün babası akbank gmy’nin arkadaşıydı mesela. Öykü benim gerçekten son şansımdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlilik maddi manevi zarardır, konunun evlendiğin kişiyi sevmek veya anlaşmakla da hiç ilgisi yoktur. Bugün dürüstçe çekinmeden fikirlerini söyleyebilen çiflterin neredeyse tamamı evlendiği için pişmandır.

Ben 8 yıllık evliyim, karımı da çocuğumu da çok seviyorum, anlaşma konusunda da problemimiz yok ama birbirimize dürüstçe "şimdiki aklım olsa evlenmezdim" diyebiliyoruz ve buna gülüp geçiyoruz.

Abartılı düğünler, saray gibi ev dizmeler, takılar mücevherler adetler vs çiftlerin evlilikten beklentisini yükseltiyor. Çiftler bu kadar zahmet, harcama ve "rüya gibi bir düğünden sonra" masalsı bir evlilik yaşayacağını umuyor. Bir kaç ay sonra gerçekler suratına tokat gibi çarpınca neye uğradığını şaşırıyor.

Mutlu bir evliliğin bence ilk şartı olabildiğince sade, basit ve ucuz bir düğünle evlenmek. Sadece düğün salonuna yüz binlerce lira verip bir daha kim bilir ne zaman göreceğin akrabaları oynatmanın, on binlerce lirayı evlendikten sonra belki sadece 1-2 kere bakacağın fotoğraflara ödemenin, evine abartılı eşyalar almanın, pahalı balayı tatillerine gitmenin, hele hele koluna sıra sıra bilezik takmanın zarardan başka bişeyi yok.

Bizim oralarda bi söz vardır; Gireni çıkınca anlarsın. Malesef ki şimdiki gençler de bu şaşalı evlilikler sonucunda gireni çıkınca anlayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Avcı -- 21 Mayıs 2025; 11:37:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Erkek boşanmak isterse evliliğin zarar olduğunu görür. O yüzden evlenecekseniz dahi boşanırken nasıl boşanırız? Bunu düşünerek ve karşınızdaki kişinin kişiliğini de hesaba katarak evlenin.

Sonra ağlanırsınız. Maddi-manevi tazminat, nafaka ve ziynet eşyalarını isteyince eşiniz geri.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.