< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 16 Ocak 2016; 14:48:07 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 16 Ocak 2016; 14:48:07 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Manyetizma seni uzun zamandır bilirim forumdasın, eskiden beridir de ajan smith avatarın değişmedi. aklı başında birisin.
öncelike, evlilik baskısından kurtulmanın en kolay yolu farklı şehirde yaşamaktır ama tabi sırf bu baskıdan kurtulmak için de şehir değiştirilmez. ikinci olarak, evlendiğin kızın ailesi ve akrabalarıyla muhatab olmak zorunda kalmaktan çekiniyosun ki türkiye gibi bi ülkede bundan çekinmelisin bence de. ben de çekiniyorum. çünkü bu ülkede insanların yaşam içerisinde uğraştıkları bi şeyler yok genelde. durum böyle olunca vakit bol, hayat da boş oluyor ve insanların majör vakit geçirme aktiviteleri birbirlerine gidip gelme oluyor. buna karşı dğeilim, bende arkadaşlarımda düzenli olarak çıkarım gezerim ya da evde oturur takılırız. ama evlendiğimde işler farklı olacak biliyorum. mesela bir arkadaşın abzürd bi istekte bulunsa reddedebilirsin ama aynı abzürd isteği eşinin amcası falan yapsa ve reddetsen sorun çıkarsa başın ağrır. ben 30 yaşındayım. hayatımın son 6-7 senesi: "şu anda böyle düşünüyorsun ama bizim yaşımıza gelince düşüncelerin çok değişecek eheheheee" diye suratıma bilgiçlik taslayanların yanıldıklarını görerek geçti. yaşadıkça insanların iddia ettikleri gibi toplumun genelindeki ortak yaşam ve düşünce tarzına yaklaşmak bi yana dursun, daha da uzaklaşıyorum her geçen gün. evlilik hakkında olumlu/olumsuz bi düşüncem ya da planım yok. yani evlenmem demiyorum, evlenecem de demiyorum. evlilik hayatımdaki en önemsiz şeylerden biri şu anda. şunu da söylemek gerek. insanın bir uğraşı olmazsa, ki burada uğraş diyerek işi kastetmiyorum, o zaman kafa boş oluyor ve kafa boş kalınca da zamanla psikolojik sıkıntılar alttan alttan gelmeye başlıyor, bu da insanları son çare evliliğe zorluyor (bilinçsizce yapılan evliliklerin nedenlerinden biri de bu) bu forumda 30+ yaşa gelip yalnızlıktan delirme aşamasına gelen kişiler var. bence bu tamamen bir uğraşları olmamasından dolayı. ilgi alanı olan, ilgi alanında çalışıp-okuyan-kafa yoran biri için evlendim/evlenemedim mevzusu komik ve önemsiz bir mevzu olarak kalır. bence bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri bu, hayatımızda ilgi alanlarımızın olmaması, olsa bile o alanlarda ilerleme göstermek için çabalamamamız. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|