Şimdi Ara

Evlilik bana iğrenç gelmeye başladı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
8.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamın karısı var çocuğu var hayatın tadını her türlü çıkarıyor keyif almasa öyle bir şey yapmaz da söylemez de. Kaldı ki özel hayatı bu denli eşeleyip eleştirmek size düşmez. Siz istiyorsanız boy sırasına dizip tokatlarsınız hayattan ne anladığınıza bağlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen evlilikten değil sevgiden rahatsız oluyorsun. yazık sana...

bu arada bokunu yerim kısmı beni de rahatsız etti. abartılı bir söylem ama gerçek değil sonuçta sevgisini göstermek için söylemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi birisiydim -- 26 Mart 2019; 14:0:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cronaldo07.

Birader sevmeyin mi diyoruz, babanın oğluna ağzını yerim demesi nedir, bi babanın çocuğuna kakanı yerim senin demesi nedir, böyle ezik adamlarla evlenen kadınlar nasıl vae onu anlamıyorum

Alıntıları Göster
    Sen hele toprağa tohumu göm meyveyi al ondan sonra görürüm ben seni neresini öpüyorsun yiyorsun
  • bi de kendi çocuğuna annecim diyen bir grup var.
  • Bu anlattiklarin evlilik degil, cocuk yalniz. Once neyden nefret ettigini anlarsan.

• Ailesinden ilgi gorememis yikigin anilarini dinlediniz siradaki

• quote:

Orijinalden alıntı: mlbozkurt

İzmir'in Alsancak tarafında kaldırımda yürüyorum. Kaldırımın yanına park etmiş bit kapısı açık, bir hanımefendi ayakta dikiliyor, adamda arabanın arka koltuğunda birşeyler yapıyor. Yaklaştıkça anladım ki kadın etrafa bakıyor kocasida çocuğun altını değiştiriyor. Ne ara rolleri değiştik. Eşitlik, hayatın müşterek olması bu değil.

Benimse 2 çocuğum var. Hiç böyle sözler sarf etmem. Altını pisletmişse annesi 2dk bile bekletmeden değiştirir.
    Aman eşine yardımın dokunmasın.Erkeklik kat sayın azalır.

Delikanlı adam cocuky altımı değiştirir la dimi

• Etrafı dağıtan çocuklarına tek kelime etmeyen aileler konusunda tamam haklısın ama diğer konuya geçmeden önce sorayım çocuğun varmı ? Varsa eyv. demekki aile anlayışın farklıymış sözüm sana değil... Ama yoksa dediklerime bir kulak ver...

Çocuğum olmadan önce bende senin gibi düşünüyordum kardeşim saçma ve abartılı geliyordu anlattığın gibi.

Ama Çocuk bir mucizedir.
    Çocuğum olduktan sonra herşey değişti benim için. İnsanın canından kanından bir parçadır çocuk. Ne salyası ne sümüğü nede bk.u iğrenç gelir insana. Kafasını dahi kaldıramayan o minnacık bedeninde büyümesini izlersin yavaş yavaş... Her gün değişir abartısız söylüyorum hergün.
    Önce bekarlıkla geçer hayatın sonra da sevgili gibi geçen evlilikle. En son dersin birde çocuk olsun tamam işte :)
    Doğup kucağına aldığında, ilk gülümsemesinde, ilk sana seslenişinde ve ilk sarılışında anlarsın bir son olmadığını. Tertemiz bir başlangıç bu aslında.
    Öyleki insana bir amaç uğruna yaşamayı ve sevmeyi öğretir tekrardan.

Kimse benim düşündüğüm gibi düşünmek zorunda değil tabiki ama abartılı bile olsa insan çocuğunu gerçekten sevmeli. Sevdiğini çocuğuna belli etmeli. Şımartmak değil dediğim...

Boşuna o insanları kınama boşuna sinir olma bence kardeşim. Sevgiye muhtaç o kadar çocuk varki. En büyük derdimiz bu olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tayff -- 26 Mart 2019; 16:55:55 >

• Mezun Olacak Adam M kullanıcısına yanıt
    Az önce kızımın videosunu attı annesi. Çocuk gibi oldum resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tayff

Etrafı dağıtan çocuklarına tek kelime etmeyen aileler konusunda tamam haklısın ama diğer konuya geçmeden önce sorayım çocuğun varmı ? Varsa eyv. demekki aile anlayışın farklıymış sözüm sana değil... Ama yoksa dediklerime bir kulak ver...

Çocuğum olmadan önce bende senin gibi düşünüyordum kardeşim saçma ve abartılı geliyordu anlattığın gibi.

Ama Çocuk bir mucizedir.
    Çocuğum olduktan sonra herşey değişti benim için. İnsanın canından kanından bir parçadır çocuk. Ne salyası ne sümüğü nede bk.u iğrenç gelir insana. Kafasını dahi kaldıramayan o minnacık bedeninde büyümesini izlersin yavaş yavaş... Her gün değişir abartısız söylüyorum hergün.
    Önce bekarlıkla geçer hayatın sonra da sevgili gibi geçen evlilikle. En son dersin birde çocuk olsun tamam işte :)
    Doğup kucağına aldığında, ilk gülümsemesinde, ilk sana seslenişinde ve ilk sarılışında anlarsın bir son olmadığını. Tertemiz bir başlangıç bu aslında.
    Öyleki insana bir amaç uğruna yaşamayı ve sevmeyi öğretir tekrardan.

Kimse benim düşündüğüm gibi düşünmek zorunda değil tabiki ama abartılı bile olsa insan çocuğunu gerçekten sevmeli. Sevdiğini çocuğuna belli etmeli. Şımartmak değil dediğim...

Boşuna o insanları kınama boşuna sinir olma bence kardeşim. Sevgiye muhtaç o kadar çocuk varki. En büyük derdimiz bu olsun...
    Yarbay'ım... Ağlayacaktım be...

Akşam kapıya "Babaaaaaa" diye bağıra bağıra koşmaları yok mu? Kolları açıp bir de sarılmaları...
    Ne yorgunluk kalıyor ne bir şey... Tarifi imkansız..

• quote:

Orijinalden alıntı: mlbozkurt

Komiksin. Arabanın kirlenmesinden bilmem neden bahsetmişsin. Ben o konuda konuşmadım bile. Şuan o kişi senmisin diye düşünmüyor degilim. Çok güzel aydınlattın helal olsun. Senin gibilerin varlığını bir kez daha gördüm.
    Arabanın kirlenmesinden o ailenin ne düşündüğünüzü nereden bildiğinizi sormak için, örnek olarak verdim. Benim başıma gelse, neden yapardım anlattım.

Valla eşiniz ev hanımı ise bilmem. O zaman tutumunuz mantıklı da, eşiniz de çalışıyorsa sizin tutumda bir sakatlık var.

Eşim de çalışıyor, ben de çalışıyorum. Bu durumda ikimiz de yeterince yoruluyoruz. Hali ile her türlü ev işi, çocuk bakımı gibi konuları paylaşmak durumundayız. Yoksa toplamda eşim çok daha fazla çalışmış olur. Ben çok daha az çalışmış olurum. BU DA EŞİTLİK OLMUYOR.

Ama eşim evde yayıyor olsa, eşitlik mantığı gereği, ev işlerini, çocuğun bakımını falan eşimin yapması gayet doğal ve normal olurdu. Mantıklı bir iş bölümü olurdu.

Dolayısı ile, benim mantığım gayet basit ve net.

Benim etrafımda çalışmayan kadın hiç var olmadı. O yüzden nasıl bir konsepttir bilmiyorum. Kapasitesi benden düşük olmayan bir bireyin benim maddi yardımıma ihtiyaç duyması konsepti bana çok uzak. Bana günümüz dünyasında pek normal de gelmiyor. İnsan dediğin çalışır. Dünyaya bir katkısı olur. Ev işi, çocuğun bakımı ile ilgili konular, yemek yapma falan ise hayat kalitemizi yüksek tutmak adına birinin yapması gereken dünyevi amelelikler. Dünyaya bir katkısı yoktur. Bizim kon**** ve hayatta kalmamız için yapılması gereken şeylerdir. Dünyaya eşit derecede katkısı olan iki insan bu amelelikleri paylaşır. Hatta ekonomik gücü yetiyorsa, bu amelelikleri paylaşmaz bile. Gider hizmeti dışarıdan alır. Hem birinin daha karnı doymuş, bir haneye daha gelir girmiş olur. Hem de biz kısıtlı vaktimizi kendimize, birbirimize ve çocuğumuza ayırmış oluruz.

O yüzden yaklaşımım basit: "Türk kadını! Çalış! Birlikte kazanalım. Birlikte yiyelim. Gücümüzün yettiği her türlü ameleliği de başkalarına paslayalım. Mantı açma, yaprak sarma yapma! Turşu kurma! Çalış! Mantı al! Mantıcı teyze kazansın. Yaprak sarması al! Sarmacı teyze kazansın! Turşu al! Çubuktaki turşucu abi kazansın! Al, ver, ekonomiye can ver."

Yüksek verimlilik hedefli bir yaşam formuyum. Benim üç saatte yaptığım ütüyü hatun 1.5 saatte yapıyor. Ütüyü o yapsın. Evi ben süpüreyim. Daha verimli. Gücümüz yetiyorsa, bir teyze tutalım. Hatunun 1.5 saatte yaptığı ütüyü 1 saatte yapsın. Benim 1 saatte yaptığım süpürmeyi yarım saatte yapsın. Biz de o sırada gezelim, tozalım. Birlikte çalıştık, kazandık. Birlikte güzel güzel yeriz.

Ben annemden babamdan böyle gördüm. Hatun kişi de böyle görmüş. Üstelik ben daha ikinci nesilim. Anneannem, babaannem ev hanımı. Etrafımda çalışmamış tek kadınlar onlar valla, ne yalan söyleyeyim... Hatun ise dördüncü nesil. Nineler bomba. Biri devlet memuru muhasebeci, diğeri profosör doktor. Bir büyük nine öğretmen falan. Osmanlı zamanında öğretmen kadın. Bizimkiler toros dağlarında teke gibi zortlarken, hatun kişi öğretmen... Cumhuriyetin gözünü seveyim. Dedelerimi köylerinden almış, okutmuş, mühendis, avukat yapmış. Şehre adapte etmiş. Bir nesilde denk hale geldiğimiz insanlara bak. Köylü Hüseyin'in köylü torunu, sadrazam soyundan kızla evli. Cumhuriyet güzel şey...

Özetle hayata yaklaşımımız biraz farklı sanırım. Ama enteresandır, ben sizi yadırgamıyorum. Siz bizim gibileri yadırgıyorsunuz. Size neyse? Siz, size uyan düzeninizi kurmuşsunuz. Biz de bize uyan düzenimizi kurmuşuz. Çocuğunun altını değiştirmeyeceksen bana ne? Ben değiştiriyorsam sana ne? Kendi yaşam tarzını başkasına dayatma isteği biraz fazla primitif bir istek. Yapmayın. Bu memleket ikimiz gibilere de aynı anda yaşamaya imkan tanıyacak kadar büyük. Germeyin ortalığı. Sonra üzülen siz olursunuz. Siz yapmayın bu işleri. Ben yapayım. İkimiz de birbirimize bulaşmayalım. Huzur içinde yaşayalım. Dediğim gibi, sonra siz üzülürsünüz.

Sağladıkları ekonomi Türkiye ekonomisinin %35'ini falan oluşturuyor. O da şimdilik. Hizmetleri dışardan almalar, konfeksiyon, hazır giyim, kuaför, bakım, ayakkabı, çanta, abov! O kadar büyük bir ekonomi yaratıyorlar ve o kadar çok erkek bu ekonomiden evine ekmek götürüyor ki, kadınların tekrar 1940'lar stili domestik olmasını istemezsiniz. Gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 26 Mart 2019; 17:33:21 >

• Yalnız değilsin, ben de senin gibi itici buluyorum bu tipleri. Bir de çocuğa anneciğim, ablacığım diyenlere ayrı bir gıcık oluyorum.
  • Evlat/Aile sevgisi böyle bişi iste. Sen görmediğin içindir bu tepkin.
  • İnsanın kendi çocuğu olması farklı oluyordur belkide. Ben bunu tadamadım, tatma ihtimalim de yok ama uzun yıllar önce evlatlık aldım. Tek başıma büyüttüm ve size şunu söyleyim, hayatımda ne cinsellik, ne aşk, ne meşk. Onun bana sevgiyle sarılmasından daha büyük bir zevk tatmadım şu hayatta. Bu aralar torun zevkimi de tadıyorum. Hatta oğlumdan geldiğimde daha bir kaç saat geçtiğinde bile torunumu özlüyorum. Oğlumun beni her gün hatta bazen gün aşırı araması, bulduğu, öğrendiği her ilginç şeyi benimle paylaşması ve kusursuz saygısı her şeye, her zorluğa değer. Anne baba çocuğunu öpüvermiş çok mu? Çocuğunuz olsun ne kakasından ne de kusmasından bir gram igrenmiyorsunuz. Umarım hepiniz tadarsınız bu sevgiyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macsimust

İnsanın kendi çocuğu olması farklı oluyordur belkide. Ben bunu tadamadım, tatma ihtimalim de yok ama uzun yıllar önce evlatlık aldım. Tek başıma büyüttüm ve size şunu söyleyim, hayatımda ne cinsellik, ne aşk, ne meşk. Onun bana sevgiyle sarılmasından daha büyük bir zevk tatmadım şu hayatta. Bu aralar torun zevkimi de tadıyorum. Hatta oğlumdan geldiğimde daha bir kaç saat geçtiğinde bile torunumu özlüyorum. Oğlumun beni her gün hatta bazen gün aşırı araması, bulduğu, öğrendiği her ilginç şeyi benimle paylaşması ve kusursuz saygısı her şeye, her zorluğa değer. Anne baba çocuğunu öpüvermiş çok mu? Çocuğunuz olsun ne kakasından ne de kusmasından bir gram igrenmiyorsunuz. Umarım hepiniz tadarsınız bu sevgiyi.
    Dindar bir escinsel erkek misin?

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt
    Dindar değilim ama eşcinselim. Niçin sordunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: macsimust

Dindar değilim ama eşcinselim. Niçin sordunuz?
    Hayatimda ne cinsellik ne de ask diye serzeniste bulunmussunuz. Escinsel oldugunuz halde (yani aseksuel olmadiginiz halde) cinsellikten kacinmanizin sebebini dindarlikla iliskilendirdim. Dinde hem cins munasebetleri yasak cunku. Baska sebebi de olabilir tabii ki.
  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt
    Yok hocam. Benim oğlan bir yaşa geldikten sonra az çok fark etmeye başladı gibi geldi bana. O zaman bütün gey çevremden koptum ve o zamandan beri ilişkiye hiç girmedim. Şu anda aseksüel olarak yaşıyorum. Ortak birine denk geliriz, laf olur, oğlum gelinim duyarsa hoş olmaz diye düşünüyorum. bu da onlar için yapacağım ufak bir fedakarlık olsun. Halbuki eski çevremden arayan, birlikte olmak isteyen çok fakat artık benlik değil bu işler. Yaşayacak olursam ancak ömür boyu birlikte olabileceğim biriyle olurum. Zaten hayatımda günü birlik beraberliğim hiç olmadı.
  • macsimust kullanıcısına yanıt
    Tamam, simdi anladim olayi. Tabii ki bu sizin hayatiniz. Ancak fikrimi soracak olursaniz, keske basindan beri oglunuzu LGBTI gorunurlugu ve haklarina saygili yetistirseydiniz. Belki bu duyarliligi kendisi edinmistir ancak normlara gore buyuyup bir cevre edindiyse zannetmiyorum. Sonucta onu alip buyuterek yapilabilecek en buyuk fedakarligi yapmissiniz. Sizin sadece kendinizi ilgilendiren yasaminiza saygisizlik yapacak bir hadde hesapta olamaz. Diger aileler ve cocuklari icin de gecerli bu durum.

Siz aseksuel degil, escinselsiniz. Sadece bilincli olarak seks yapmiyorsunuz. Kimliginizi cocugunuzdan gizleyerek kolay bir yol tercih etmis gibi gorunseniz de, aslinda zor olan yolu secmissiniz.

Ben de haddimi fazla asmadan ikinize de birlikte uzun omurler diliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 26 Mart 2019; 23:40:26 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.