Şimdi Ara

Evliler bakabilir mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar esimle aramizda surekli bir tartisma var esim herseyde gerginlik yaratiyor asagidaki konuda kavgalik veya hatalik bir durum var mi

ailem bugun. 10saatlik bi yolculuga ciktilar yasadigimiz ssehir ailemizin. guzergahina yakin babam oglum ugramicaz haftaya gorusucez zaten dedi son 2 saat kala yoldan sapip ugrayalim gorelim demisler, simdi esim bana hani ugramayacaklardi temizlik yapmadim vs diye kizip bir suru sinirlendi bensr 2 saat var her yeri temizleriz panik yok dememe ragmen hala soyleniyor sabor diyip duruyor,
    ben beraber hallederiz demisim yani bu kadar gerginlik olmalimi ki esim ev hanimi bende bu sefer diyorum illa bi gelincemi temizlenir temizleseydin o zaman, yani siz ne dusunuyosunuz ,iki yillik evliyiz surekli esim herseyime kizacakmis gibi korkuyla yasiyorum sanki,. ailemi gorucem sevincim kalmadi :( bu arada erkegim, su durumda bile suclu gibi uzuluyorum bunlar kavgalik konumu hayatta ne sorunlarla karsilasicaz birlik olacagimiza esim lestiriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kayınpederim gelecek diye sevinmesi gereken mevzu da böyle bir davranış sergiliyorsa sevmediğinden olabilir mi acaba? Ailenizle ilişkileri nasıl?

Yoksa gerçekten de saygıdan dolayı, ayıp olacak durumundan dolayı mı söylüyor?

Siz yine de yumuşak tavırlı olun, gelinimi görmek istiyorum dediler diye söyleyin vs. Veya babanız aradığında telefonu eşinize de verin ki, hal hatır derken uğruyoruz muhabbeti geçsin.

Bugün eşinizin ailesi de pat diye çıkıp gelse, ben kızmaz aksine sevinirdim diye kısas yapın derim..
  • İlişkileri nasıl bilemem ama kayınvalide sendromu yaşıyor herhalde.. :)
    Durum genel olarak bahsettiğin gibiyse (olmadık şeyler yüzünden beklenmedik olumsuz tepkiler..) ilişkinizi gözden geçirip farklı bi yaklaşım, tutum(olumlu, iyileştirici..) içersinde olmanı tavsiye ederim. Keza hayatınızda bi monotonluk varsa da aynı şekilde.. birazcık değişiklik( en basitinden mum ışığında, dışarıda akşam yemeği vs.) iyi gelecektir belkide...
    Ne diyelim Allah sabır, huzur versin..
  • KendimiArıyorum kullanıcısına yanıt
    Hocam önceki konudan hatırlıyorum sizi.Eşinizin psikolojik sorunları var gibi gözüküyor.Doktora gidin bence.
  • Hani iyi gecinmeye baslamistiniz yinemi tırlattı

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Hani iyi gecinmeye baslamistiniz yinemi tırlattı

:) gulmekten oldurdun beni :) ya ne guzel derken eften puften islere sariyor , annem babam hayatta incelemez yok ev temiz degilmis suymus buymus ,. bizim ki arandi gene, ama bende yeter etmek uzereyim artik anam babam gelecek sevinmeye dermanim kalmadi, korkarak yasamak en buyuk mahkumiyet gibi

• Ya arkadaş, boşa gitsin şunu da hepimiz rahatlayalım.. Ne huysuz karın varmış ya..

Ama "anlaşmalı" boşanmaya bak.. Çekişmeli olursa çok zor ve masraflı.. Başıma geldiği için biliyorum.. Cepten çıkan paranın haddi hesabı olmuyor, adliyede süründüğün de cabası..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adam eşim kızacak diye korkar olmuş hocam biraz da sen kız o kızmaya vakit kalmaz
  • Evli değilim ama belki yardımcı olabilirim diye yazıyorum
    Tipik bi gelin kaynana anlaşmazlığı olabilir aralarında sizin anneniz ve karınızın arasında ve siz bunu fark etmemiş bile olabilirsiniz ki etmeyebilirsinizde bunu her erkek fark etmez zaten.
    Karınız bu yüzden daha temkinli davranmak istiyo sanırsam evin temiz olması gibi ki bunu her kadın dert eder kendine birde dediğim gibi anneniz herhangi bierşey söylemişse ev ile ilgili temizlik ile ilgili karınızın buna siniri bozulmuş olabilir alın karşınıza ve bunları sorun ona annemle bi sorunun mu var gibise gerekise annemle konuşurum durumu düzeltiriz gibi alttan alıcı konuşmalar yapın iki tarafada siz zaten beraber temizleriz diyerek gayette alttan almışsınız fakat daha öncede belirttiğim gibi bi anlık sinir bu tür sorunlara yol açabilir işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26B472C85 -- 14 Eylül 2013; 22:56:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brcubrcu

Evli değilim ama belki yardımcı olabilirim diye yazıyorum
    Tipik bi gelin kaynana anlaşmazlığı olabilir aralarında sizin anneniz ve karınızın arasında ve siz bunu fark etmemiş bile olabilirsiniz ki etmeyebilirsinizde bunu her erkek fark etmez zaten.
    Karınız bu yüzden daha temkinli davranmak istiyo sanırsam evin temiz olması gibi ki bunu her kadın dert eder kendine birde dediğim gibi anneniz herhangi bierşey söylemişse ev ile ilgili temizlik ile ilgili karınızın buna siniri bozulmuş olabilir alın karşınıza ve bunları sorun ona annemle bi sorunun mu var gibise gerekise annemle konuşurum durumu düzeltiriz gibi alttan alıcı konuşmalar yapın iki tarafada siz zaten beraber temizleriz diyerek gayette alttan almışsınız fakat daha öncede belirttiğim gibi bi anlık sinir bu tür sorunlara yol açabilir işte

oyle bi durum yok,
    farz edelim ki var ben demisim beraber hallederiz dert etme hayatim diye bana kusecek azarlayacak durum mu var , anneme kizip benden acisini cikarmasi hak degil
    bu biri birini oldurdugunde bana sunu yapti oldurdum dediginde hakli olmasi gibi birsey olur, onu kizmasi bana boyle davranmasi gerektirmez bele ben destek olup beraber hallederiz dedigimde

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Ya arkadaş, boşa gitsin şunu da hepimiz rahatlayalım.. Ne huysuz karın varmış ya..

Ama "anlaşmalı" boşanmaya bak.. Çekişmeli olursa çok zor ve masraflı.. Başıma geldiği için biliyorum.. Cepten çıkan paranın haddi hesabı olmuyor, adliyede süründüğün de cabası..

ya huysuz ama, kotu niyetli degil simdiye kadar hic art niyetini gormedim,yalani dolani olan biri degil iyi bi insan oldugu icin sogumuyorum sevmeye devam ediyorum,. sevdigindende vazgeciyor insan , sadece bende cok yiprandim artik

• quote:

Orijinalden alıntı: KendimiArıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: brcubrcu

Evli değilim ama belki yardımcı olabilirim diye yazıyorum

oyle bi durum yok,
    farz edelim ki var ben demisim beraber hallederiz dert etme hayatim diye bana kusecek azarlayacak durum mu var , anneme kizip benden acisini cikarmasi hak degil
    bu biri birini oldurdugunde bana sunu yapti oldurdum dediginde hakli olmasi gibi birsey olur, onu kizmasi bana boyle davranmasi gerektirmez bele ben destek olup beraber hallederiz dedigimde

Haklısınız siz zaten yeteri kadar alttan almışsınız belkide çoğu erkeğin bulunmuyacağı bi teklifte bulunmuşsunuz yardım etmek gibi ama bi anlık sinirle bunu dile getirmiş olabilir genede en doğru karar karşınıza alıp konuşmaktır diye düşünüyorum en azından sizin onun için düşündüğünü bilmesi sizin bunu ona söylemeniz onu mutlu edicektir bile ve belki bi düzelme görülebilir

• Karı kısmına yüz verdin mi tepene çıkar,höt dedin mi sesini kesip işine bakacak yoksa ne laf biter ne tavır.Boşuna dememişler eskiler sırtından sopayı karnından sıpayı diye.Yaratılış gereği durum bu,yazdığım söz sözün gelişi hesabı ama ipler senin elinde olmazsa çok sıkıntı çekersin.Fikrini elbette alacaksın ama yine senin dediğin olacak.Senin yapabileceğin bir şey yok,baştan hata yapmışsın.
  • quote:

arkadaslar esimle aramizda surekli bir tartisma var esim herseyde gerginlik yaratiyor asagidaki konuda kavgalik veya hatalik bir durum var mi

ailem bugun. 10saatlik bi yolculuga ciktilar yasadigimiz ssehir ailemizin. guzergahina yakin babam oglum ugramicaz haftaya gorusucez zaten dedi son 2 saat kala yoldan sapip ugrayalim gorelim demisler, simdi esim bana hani ugramayacaklardi temizlik yapmadim vs diye kizip bir suru sinirlendi bensr 2 saat var her yeri temizleriz panik yok dememe ragmen hala soyleniyor sabor diyip duruyor,
    ben beraber hallederiz demisim yani bu kadar gerginlik olmalimi ki esim ev hanimi bende bu sefer diyorum illa bi gelincemi temizlenir temizleseydin o zaman, yani siz ne dusunuyosunuz ,iki yillik evliyiz surekli esim herseyime kizacakmis gibi korkuyla yasiyorum sanki,. ailemi gorucem sevincim kalmadi :( bu arada erkegim, su durumda bile suclu gibi uzuluyorum bunlar kavgalik konumu hayatta ne sorunlarla karsilasicaz birlik olacagimiza esim lestiriyor

değil abi değil.. evden biliyorum, aynı melanet annem babamda da var; ölüm inan. her gün nasıl gerileceğiz kim kime bağıracak hangisi hangi birine laf atacak beklemekten insanlığımdan iğreniyorum bazen.. Çok sinir bozucu şeyler.. açık açık konuş, böyle olmaz de ve seni rahatsız eden şeyleri söyle. ama abi sert çık ya, böyle yumuşak başlı olursan tepene çıkar inan bak.. otoriter olduğunu hissettir biraz. çekmek zorunda değilsin. yıllarını geçireceksin onunla, hayatını paylaşacaksın, sana her anını zehir edecekse ölümün çabuklaşır..

yahut da; aile terapistine gidin.. uzmanın etkili olacağını sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trustem.111 -- 15 Eylül 2013; 10:14:17 >

• 1- evli değilim
    2- evliliğiniz hakkında yorum yapmayacağım

sadecee bu olay ile ilgili konuşmak gerekirse, büyütülecek bişey değil ben de eşinizin yerinde olsam aynı tepkiyi verebilirdim.

şöyle düşündüm ben, mesela bi plan yapmışsınızdır arkadaşlarınızla dışarıya çıkıp ps oynayacaksınız, tam kapıdan çıkarken bi haber geliyo ki babanız sizi arıyo ve taşınacak odunlar olduğunu gidip onları taşımanız gerektiğini söylüyo. son dakkada bunu suyunca tabi bi: "off nerden çıktı yav bu" gibi bi tepki olur.

bence sorun yok rahat olun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Ya arkadaş, boşa gitsin şunu da hepimiz rahatlayalım.. Ne huysuz karın varmış ya..

ya huysuz ama, kotu niyetli degil simdiye kadar hic art niyetini gormedim,yalani dolani olan biri degil iyi bi insan oldugu icin sogumuyorum sevmeye devam ediyorum,. sevdigindende vazgeciyor insan , sadece bende cok yiprandim artik

Cidden yalan söylemeyen biriyse, bunun hatırına biraz daha katlanılabilir..
    Geçmişe bakıyorum da, bir sürü kız tanıdım, yalan söylemeyen sadece bir kişiydi.. Gerisi fırıldak..

Ama açtığınız diğer konuda dediğim gibi, biraz sizi kaybetme korkusu yaşasa hiç fena olmaz.. Bakımlı olun, şüphe çekin biraz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• senin anlattıklarından: bu kadar küçük bir olayı büyütmesi doğru değil. sanki sen çok sessiz kalıyorsun, kişiliğini ortaya koymuyormuşun gibi geldi bana. oturup nelerden sıkıntı duyuyorsan mutluka düzgünce söyle, konuşun. bir ömür böyle geçer mi ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: darker

senin anlattıklarından: bu kadar küçük bir olayı büyütmesi doğru değil. sanki sen çok sessiz kalıyorsun, kişiliğini ortaya koymuyormuşun gibi geldi bana. oturup nelerden sıkıntı duyuyorsan mutluka düzgünce söyle, konuşun. bir ömür böyle geçer mi ..

kişiliğimide biliyor ama galiba artık tahammülü kalmadı her şeyi sorun yapa yap. inan etrafta en sorunsuz kişiler biziz ama eşim her şeyi sorun yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

1- evli değilim
    2- evliliğiniz hakkında yorum yapmayacağım

sadecee bu olay ile ilgili konuşmak gerekirse, büyütülecek bişey değil ben de eşinizin yerinde olsam aynı tepkiyi verebilirdim.

şöyle düşündüm ben, mesela bi plan yapmışsınızdır arkadaşlarınızla dışarıya çıkıp ps oynayacaksınız, tam kapıdan çıkarken bi haber geliyo ki babanız sizi arıyo ve taşınacak odunlar olduğunu gidip onları taşımanız gerektiğini söylüyo. son dakkada bunu suyunca tabi bi: "off nerden çıktı yav bu" gibi bi tepki olur.

bence sorun yok rahat olun

10 saatlik yoldan ailem yolunu uzatıp evlatlarımızı görelim demişler öf denecek şey mi.
    ps örneği günlük olayda olabilir ama bu tip şeylerde kavga edilmez yoksa her gün kavga edilicek şeyler bulunur

• KendimiArıyorum kullanıcısına yanıt
    bence; yukarıda da anlattığım gibi böyle bir ziyaretin önceden söylenmeyip son dakikada ortaya çıkması anlık bi sinir oluşturabilir, ama olgun bir insan durumu mantıklı düşünerek tepki vermemeli yada en az tepki ile kalkıp görevini yapmalıdır.

bu tarz olaylarda dışarıdan yorum yapmak çok güç. kişinin tavırları, mimikleri ve söyledikleri olayı 180 derece çevirebilir. biz bunu burdan zor anlarız. kimi: "hadi yaa bak keşke önceden haber verselerdi, nasıl yapacam şimdi bunca temizliği tüh" der, ve daha bişey demeden kalkıp temizliğini yapar. bu bir tepkidir, bir mesaj verir. ve bence bu tarz bi tepkide hiçbir sorun yoktur. ama kimi sinirden ileri geri konuşur, kavga çıkaracak üslupla konuşur, bu da bir tepkidir ama amacı kavga çıkarmak olan bi tepkidir. diğer tepki ile bunun alakası yoktur.

olaya bakılırsa baya sinirlisiniz eşinize. bence bu tarz sorunlar aileler içinde çok yaşanıyodur ama dediğim gibi önemli olan her ailede yaşanıyor olması değil, önemli olan işin ince ayrıntıları. ve o ince ayrıntıları siz biliyosunuz, en doğru kararı siz verirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 16 Eylül 2013; 8:06:58 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.