Şimdi Ara

Evlenmeyi düşünüyor musunuz? Artık düşünmeyin (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
184
Cevap
2
Favori
9.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 eylül 2018 de evlendim , beyaz eşyayı LG marka 7.5bin liraya aldım , salon takımı konsol dahil 9 bin lira , düğün salonu 5 bin lira ( ki harikaydı herkes çok büyük zevk aldı ).
  • O takılar şöyle kardeşim çok uyanık bir millet olduğumuz için izah edeyim sana.

Gelinin ailesine takı demek; annesinin,abisinin,teyzesinin,kız kardeşinin,cıncığının cıncığının cıncığı.... diye gidiyor bu düğünde geline takacakları takıdır.Yani "biz kızımıza takı yapıcaz milletin GÖZÜNE girmek için ama bunun parasını sen vereceksin zaten sana gelecek" demektir.Kızı seviyorsan,ondan başkası ile evlenmeyeceksen veya dünyanın son kızı gibi birşey ise mecbur alıyorsun.

İki kız kardeşim de son bir buçuk yıl içinde evlendi bırak para almayı 30 bin liradan fazla para harcadık ikisinin düğününe ayrıyetten birinin beşik parası da bizim cebimizde çıktı çok zarardayız kardeş sorma :)

Yani demek istediğim harcayacak para gelinin ailesinin ağzına bakıyor iyi bir aile ise kızlarının saadetini düşünüyorsa masraf çıkarmaz size ama ben kızımı büyüttüm bu yaşa getirdim süt hakkı analık hakkı kanalizasyon hakkı diyorsa boku yediğiniz.Elinizdeyse kaçın hemen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: enverrss

Ben evlenirken, eşim karşılıklı bohça yapmayalım gereksiz masraf dedi. Kendisine takı almak istediğimde beşi bir yerde alırsın ilerde ev almak istersek bozdurunca daha faydası olur dedi. Eşimin ailesi siz kendi ihtiyaçlarınızı halledin yeter, biz birşey istemiyoruz dedi. Gene eşimin ailesi bana saat falan almadı onun yerine cumhuriyet altını aldı. İlerde birşey alırsanız birikiminiz olur dedi. Yanı kısacası evleneceğiz diye, hiç kimse bizi sömürmeye çalışmadı aksine iki tarafın aileside yardımcı oldu. Eğer evleneceğiniz kız sizden anasına altın, kardeşine altın, yok süt parası, yok başlık parası diyorsa, hemen tekmeyi basın uzak durun, 12 milyar nüfüsu olan bir dünyada kendisini evlenmek için bu kadar değerli bulan kızın..... Der yoluma devam ederim.
    Böyle düşünceli insanlar lazım bize.

Konuya gelirsek abartılmış şeyler.

Abisine 1.5 metre zinciri okuyunca kahkaha attım (1,buçuk şeklinde yazılmış bir de)

Ekleme: Tv (plazma) yazılmış ve fiyatı da 8 bin tl

Artık üretilmeyen bir tv çeşidine 8 bin tl bütçe ayırmak nedir yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 3 Şubat 2019; 16:2:41 >

• Evlenin evlenin
    Biz yandik siz de yanin
    Evlenenin kafasina tukureyim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Agzina saglik .d gelin insafli degilse zaten ailesi bunu belli ediyor. Kiz tarafi cogu zaman tnt bomba gibi patlamaya hazir.

• Bir buçuk yil önce evlendim. Kizim dünyaya gelmek üzere, 1-2 ayi var. Düğün masrafim tamamen eşimin ki de dahil 22 bin liraydi. Herkes kafasına göre sikinti yok, hicbirseye mecbur degilsiniz sadece kendiniz gibi düşünen ve yaşayan birini bulun aksi halde üzülürsünuz. Saygılar

• Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Hahahahahaha

• Allizzwell27 A kullanıcısına yanıt
    Hocam basinizdan gecenleri yazar misiniz merak ettim .d

• So_CLose84 kullanıcısına yanıt
    Allah anali babali buyutsun :)))

Hocam peki ekonomik durumunuz nasil ve bu esinizle aranizi ne denli etkiliyor. Ve dugun arifesinde felan farkli seyler oldu mu.

• Gelinin ailesine altın alma adeti halen var mı ? Biz doğuluyuz bizde bile böyle bir şey yok
  • Tatsumi Senpai kullanıcısına yanıt
    Hocam dogulularda boşanma felan yokmus dogru mu :)

• Evlenirsem en erken 35 yasimda evlenirim evlenecegim kadin da minimum 28-29 olur. Ailesinin prenseslerini alirsaniz sanki dunya uzerindeki son kadin gibi pazarlarlar tabii onu yok annesine takı abisine zincir vs. Böyle maddi seyleri asmis, olgun, ailesine bagimli olmayan biriyle evlenirim sadece. Düğün bile yapmam buna okey olmayan kadinla da evlenmem. Birlikte yasamaktan tek farki atilan iki imza olan bir kurum bu evlilik bu kadar tantanaya ne gerek var. " Ben bir kere evleniyorum " cumlesini bir kere bile kursa ondan kosarak uzaklasirim.
    Ulkede evlilige resmen alisveris gozuyle bakiliyor kimi zaman bilincli kimi zaman bilincsizce buna evlenen kizlar da dahil. Bu bekaret tartismalariyla ayni kaynaktan geliyor bu refleks. Bekaret ortadogu harici ulkelerde nasil bizdeki kadar degerli degilse evlilik de degil. Formalite tamamen. İnsanlar yaslanana cocuk sahibi olan kadar pratikte evli hayati yasiyorlar sonrasinda alelade bir etkinlik olarak evleniyorlar. Zaten birlikte yasama deneyimi olmadan evlenmek tamamen kumar. Evlenmeden once buna okey verecek kafa yapisindaki bir kadin zaten bu sacma sapan ticaret benzeri duzenin parcasi olmaz ailesinin baskisi olsa bile kendisi izin vermez.
    Boyle birini bulmak cok zor tabii Turkiyede o yuzden muhtemelen hic evlenmeyecegim bile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam şahane yazmissiniz. Bende olursa 32 34 yaslarimda dusunuyordum. Ulkede cidden evlilik ticaret amacli birde canim oglum canim kizim olaylarina hic girmek istemiyorum.

Olgun kizlar cidden bu is icin ideal aday hayati paraya endeksli olmayan insanlar bu is icin tam insani

• Gelinin annesine kardeşine takı filan alıyorsak onlarıda gacılarım.3some yaparım.
  • BeforeIforget B kullanıcısına yanıt

• Neden tek bir kadınla ömür sürdürmek için bu kadar para harcanır, anlamam. İslam'a inandıkları için katılmayanlar olacaktır elbette ama o parayla ömrünüzün sonuna kadar kendinize her gün farklı bir kadınla birlikte olma imkanı tanıyabilirsiniz. Bazıları VIP olur, güzelliği evleneceğiniz kadına 1000 basar. Hastalık riski de var ama bir kadınla yaşamak daha da büyük bir risk. Çocuk doğurma konularına gelince, E-Devlet gibi bir sistemle çocuk doğurmak için başvuru yapılabilir ve kadınlar uygun spermi seçip, çocuk yapabilir. Böylece uzun vadede nüfus da kontrol altına alınır.

Bir baskıyla evleniyorsunuz, sonra borç harç, içinden çıkılmayan tartışmalar ve aldatılmalar. Neredeyse her kadın aldatır (Anneleri katmayalım, can yakarım), bu sebeple kendinizi vazgeçilmez sanmayın. Acun bile aldatıldı.

• kadir basarmak kullanıcısına yanıt
    Amin cumleye inşallah, devlet in memuruyuz, cok şükür. Kirada oturuyoruz, elimize 3 5 kaliyor, önce nerden geldiğini bilen birisi olmasi lazi halden anlayan birisi laz bunun için. Düğün olayinda esim ve ben kontrolü elimizden birakmadik kendi istedigimiz gibi yaptik. Müslüman olduğumuz icin mescidde mevlut ile hallettik. (Hristiyanlar kilisede yahudiler sinagogta yapiyor sikinti olmuyor, bizim ki de yanlis anlasilmaz herhalde) dolayisiyle dugun salonu masrafi yok org yok icki yok kimseyi yaristima yok masraf 0, kadinlar kendi arasinda eglendi kina gecesinde, onda da masraf yok. Sadece nikah salonuna uc bes verdik belediyeye, 200 300 lira biseydi. Komple ev esyalari nikahlik gelinlik vs 20 kusur bin tuttu. Herkes te cok memnun oldu ezilen büzülen olmadi. Yuva kurarken (babamizin) yuvasini yikmadik.

• Arabayı ben olsam g63 amg yapardım mütevazi bi liste olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir basarmak

Hocam şahane yazmissiniz. Bende olursa 32 34 yaslarimda dusunuyordum. Ulkede cidden evlilik ticaret amacli birde canim oglum canim kizim olaylarina hic girmek istemiyorum.

Olgun kizlar cidden bu is icin ideal aday hayati paraya endeksli olmayan insanlar bu is icin tam insani
    Bu mutsuz evliliklerin, bosanmalarin(son gunlerde artan nafaka magdurlari) aldatmalarin sebebi hep bu çarpık düzen aslinda. Evlilik temelinde kotu bir sey olmasa da 'adet/gelenek' adi altinda yapilan bu harcamalarla evlilik anlamini yitirip baska bir sey haline geldi ve artik amacini hizmet etmiyor cogu zaman. Gercekten severek evlenen bir cift bir nikah, ufak kiralik bir ev, en luksu olmayan esyalar ile kolaylikla yuva kurabilir. Bundan fazlasini talep edenin sevgisinden kesinlikle suphe duyarim hatta sevmediginden emin olurum. Seviyorsa bile kafa yapisi benimkinden farklidir boyle seylere onem veriyorsa yine evlenmem o kadinla.

• Gelinin abisinden banane, teyzesiden banane.
    Keriz bile bu kadar masraf yapmaz.
    Boş konu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.