Şimdi Ara

Evleneceğiniz kadının mezhebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim çok inancım yok böyle şeylere, yeter ki düzgün bir insan olsun hiçbir şeyini sorgulamam ama hala böyle şeylere takılan insanların olduğunu görüyorum.

Benim de başımdan geçti siz başka mezhepten biriyle evlenir miydiniz ?

• tabiki lan her şey bitti mezhep mi kaldı ben zaten mezhepleri saldım o da salar benim zekamla müşahade oldukça

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

Müslüman olmayan biriyle evlenir miydin?

• Knk koyu katolik hristiyan vb olabilir onlar bizden daha namuslu omg

yahudiyse çok zor çünkü onlar çocuk falan olursa Allah korusun kendilerinin yapıyorlar omg

• konuya bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanç melekeleri düşük kadınlar tercihimdir.
    Medeniyet ve gelişim için bu şart.

Herhangi bir konuda ufacık bile kısıtlamaya tabi tutulan bir zihin asla aydınlanamaz...

Kısıtlamaya alışmış bir zihinden yaratıcı düşünceler çıkması istisnadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı tanrıya inanıyoruz hristiyan falan farketmez evlenilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trubetzkoy -- 26 Nisan 2022; 15:0:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bakire kız konusu?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Islamda 4 buyuk dinden kisilerle evlenmekte sorun yoktur. Allahtan daha inancliysaniz yine de karsi olabilirsiniz tabi.

• the__executioner__ kullanıcısına yanıt

nesi var dostum. merak ettim insanların fikrini. kendi fikirlerimle karşılaştırıyorum.

• Evleneceğim kişi benim dünya görüşümle benzerlik göstermelidir. Farklı inandığım, düşündüğüm biriyle evlenemem. Elbette ki tıpatıp aynı olamayız ama ne kadar benzersek o kadar iyidir. Sonuçta arkadaş edinmiyoruz, eş ediniyoruz. Bu kişi ömür boyu yanımızda olacak. Bu sadece dini görüş açısından da değil. Siyasi görüş olabilir, olaylara bakış açısı olabilir vs. Yani gaza gelip farklılıklara takılmamak lazım falan diye büyük kararlar almamanızı tavsiye ederim. Bu düşünce size aydın bir insanın düşünmesi gereken bir şey gibi gelebilir ama pratikte bence yanlış. Çiftleri gözlemlediğimde en belirgin tespitim çiftler birbirine ne kadar benziyorlarsa o kadar mutlular. Aşktan meşkten evlenip farklı dünyaların insanı olan çiftler ise ya ayrılıyorlar ya da çok monoton bir hayat yaşıyorlar. 40 yaşlarına gelince hele birbirlerinden uzaklaşmak istiyorlar artık. Çünkü tahammül seviyeleri azalıyor artan yaşla birlikte.

Çünkü farklılıklar başta sorun değilmiş gibi gözükse de zaman içinde ilişkiyi çok yıpratıyor. 2 küçük mıknatıs düşünün. Zıt kutuplarını gücünüzle yan yana getirebilirsiniz ama öyle kalabilmesi için sürekli çaba harcamanız gerekir. Ne zaman çaba harcamayı bırakırsanız anında birbirini iter. Ama aynı kutuplar olunca hiçbir çaba göstermeseniz bile birbirini çeker. İlişkiyi ayakta tutmak için sürekli çaba göstermek de insanı en çok yıpratan şeylerden biridir. Alttan alayım, onun görüşene de saygı göstereyim vs. derken bir bakmışsınız yorulmuşsunuz. Bu konuları hiç konuşmasanız bu sefer de konuşacak ortak konu bulmakta zorluk çekeceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BF.Skinner

Evleneceğim kişi benim dünya görüşümle benzerlik göstermelidir. Farklı inandığım, düşündüğüm biriyle evlenemem. Elbette ki tıpatıp aynı olamayız ama ne kadar benzersek o kadar iyidir. Sonuçta arkadaş edinmiyoruz, eş ediniyoruz. Bu kişi ömür boyu yanımızda olacak. Bu sadece dini görüş açısından da değil. Siyasi görüş olabilir, olaylara bakış açısı olabilir vs. Yani gaza gelip farklılıklara takılmamak lazım falan diye büyük kararlar almamanızı tavsiye ederim. Bu düşünce size aydın bir insanın düşünmesi gereken bir şey gibi gelebilir ama pratikte bence yanlış. Çiftleri gözlemlediğimde en belirgin tespitim çiftler birbirine ne kadar benziyorlarsa o kadar mutlular. Aşktan meşkten evlenip farklı dünyaların insanı olan çiftler ise ya ayrılıyorlar ya da çok monoton bir hayat yaşıyorlar. 40 yaşlarına gelince hele birbirlerinden uzaklaşmak istiyorlar artık. Çünkü tahammül seviyeleri azalıyor artan yaşla birlikte.

Çünkü farklılıklar başta sorun değilmiş gibi gözükse de zaman içinde ilişkiyi çok yıpratıyor. 2 küçük mıknatıs düşünün. Zıt kutuplarını gücünüzle yan yana getirebilirsiniz ama öyle kalabilmesi için sürekli çaba harcamanız gerekir. Ne zaman çaba harcamayı bırakırsanız anında birbirini iter. Ama aynı kutuplar olunca hiçbir çaba göstermeseniz bile birbirini çeker. İlişkiyi ayakta tutmak için sürekli çaba göstermek de insanı en çok yıpratan şeylerden biridir. Alttan alayım, onun görüşene de saygı göstereyim vs. derken bir bakmışsınız yorulmuşsunuz. Bu konuları hiç konuşmasanız bu sefer de konuşacak ortak konu bulmakta zorluk çekeceksiniz.

gözlemlediğin çiftler çift olmadan önce de mi aynıymış, yoksa birlikte takıla takıla mı aynılaşmışlar?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• BF.Skinner kullanıcısına yanıt

Dediklerinize katılıyorum. başımdan geçen olaylarla hemen hemen aynı şeyleri yazmışsınız. başlarda hiçbir şeyin sorun olmayacağını, her şeyi konuşarak güzellikle orta yolu bularak halledebileceğinize inanıyorsunuz. sonrasında ise zamanla bu çaba sizi yoruyor ve sadece kendi hayatınıza odaklanmaya çalışıyorsunuz. yanınızdaki insanın kusurlarını gördüğünüzde ya da fikir ayrılıklarına düştüğünüzde bile sırf sorun çıkmaması için bazı şeyleri içinize atıp susmak zorunda kalıyorsunuz. kendinize benzeyen birini bulmak da çok zor olabiliyor. çünkü karşı tarafın da aynı sizin gibi düşünmesi gerekiyor. karakter olarak birbirinize yakın olsanız bile aşk sevgi vs. bazı şeyleri aşmadan olmuyor.

• BF.Skinner kullanıcısına yanıt
    Benimle aynı olanla niye evleneyim hayattan neyini paylaşabilirsin ki farklı insanlarla evlenenleri gördükçe paylaşacağı daha çok şeyleri oluyor ve genelde mutlular

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mezhebi geniş olmasın yeter bence

• Orthodox hristiyanlık ve bektaşi favorilerim eğer evlenecek olsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 26 Nisan 2022; 18:12:6 >
  • Sebebi nedir hocam farkları ne?

• DrESB D kullanıcısına yanıt
    Sünnilik hoşuma gitmiyor.

Bektaşiler sünniler gibi araptapan değiller daha otantik bir havaları var.

Orthodox hristiyanlık ise tamamen İslamdan üstün bir din ve mezhep saygıdeğer bir tarihi,kültürü var içinde oldukça slav ve doğu roma elementleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 26 Nisan 2022; 18:10:56 >
  • Ne evliliği yahu? Gün karnımızı doyurabilecek miyiz? Faturaları ödeyebilecek miyiz gününe gelmiş, adamlar evlilik diyor. Ben size evliliğin getirdiği sorumluluklar hakkında daha fazla konuşmayayım canınız çok yanar. Kendinize ilişkiler edinin, takılın ama evlilik asla, sakın. Ülkenin ekonomisinin geldiği nokta bu ne yazık ki.  

• Ne mezhebi ya ortaçağdamı yaşıyoruz.Din,dil,ırk önemi yok.İyi insan,biraz zeki, biraz güzel olsun gerisi tırıvırı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 26 Nisan 2022; 18:19:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.