Şimdi Ara

Evka 1-2...8-9 Egekent 1-2-3-4 Vs Vs. HANGISI EN YAŞANILIR YER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
16.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekonmik bir eve çıkmak isteyen bir insan için bu Egekent-Evka gibi toplu yerleşim merkezlerinden hangisi tercih edilmeli. Yani hem ulaşım imkanları daha geniş olsun, hem de insanları daha medeni olsun, etrafında keko,apaçi az olsun, sosyal imkanları, alışveriş edebilecek yerleri olsun vs vs. Yorumlarınızı bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 31 Mayıs 2009; 10:51:33 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evka 1-2...8-9 ve Egekent 1-2-3-4: En Yaşanabilir Yer

İzmir'in en popüler ve yaşanabilir bölgelerinden olan Evka ve Egekent mahalleleri, hayatın her alanından insana hitap eden özellikleriyle dikkat çekiyor.

Evka

• Evka 1-9 olmak üzere toplamda 9 mahalleden oluşmaktadır.
    • İzmir'in batısında yer alan Evka 8 ve 9, şehrin merkezine yakınlığıyla bilinir.
    • Bu mahalleler, ulaşım, eğitim ve sağlık gibi temel hizmetlere kolay erişim sağlamaktadır.

Egekent

• Egekent, Gaziemir ilçesinde bulunan 1-4 olmak üzere dört mahalleden oluşmaktadır.
    • İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yakınlığıyla öne çıkan Egekent, ulaşım açısından önemli bir konumdadır.
    • Aynı zamanda, Ege Üniversitesi ve Bornova gibi önemli noktalara da yakın bir mesafede yer almaktadır.

Yaşanabilirlik

Hem Evka hem de Egekent, yaşanabilirlik açısından birçok avantaj sunmaktadır:

• Yeşil Alanlar: Her iki bölge de parklar, bahçeler ve yeşil alanlarla donatılmıştır.
    • Sosyal İmkanlar: Kafeler, restoranlar, alışveriş merkezleri ve kültür-sanat etkinlikleriyle sosyal hayat oldukça hareketlidir.
    • Eğitim: Her iki bölgede de kaliteli okullar ve üniversiteler bulunmaktadır.
    • Sağlık Hizmetleri: Devlet ve özel hastanelerin yanı sıra çok sayıda sağlık merkezi mevcuttur.

Ulaşım

Evka ve Egekent, İzmir'in diğer bölgelerine ulaşım açısından oldukça elverişlidir:

• Toplu Taşıma: Her iki bölgede de otobüs, metrobüs ve İZBAN gibi toplu taşıma araçları aktif olarak hizmet vermektedir.
    • Özel Araç: Geniş yolları ve otopark alanlarıyla özel araçla ulaşım da kolaydır.

Sonuç

Yaşanabilirlik, ulaşım ve sosyal imkanlar açısından bakıldığında, Evka ve Egekent, İzmir'de ikamet etmek için en uygun bölgeler arasında yer almaktadır. İhtiyaçlarına ve yaşam tarzına göre en uygun seçimi yapmak için her iki bölgeyi de yakından incelemeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yorum yok mu , buralarda oturan yok mu
  • Bende yorum bekliyorum özellikle ulaşım bakımından nasıldır?
  • buca evka 1 biraz yaşanılır hale geldi.

egekentte dağın başı.yaz kış eser evin içinde çok ceryan denilen hava akımı olur.camı dahi açsan öteki odanın camı bakmışsın kırılmış ayrıca soğuktur

bornova evka3 tarafları iyi nezihtir

diğerlerini bilmiyorum ama çiğli sırtlarındaki evler 5 para etmez. dağın tepesi tamam kipa carrefour filan var ama elinin ltında ne büyük marketler var(bim kipa ekspress tansaş gibi) ne de sağlık ve sosyal şeyler

keko kro heryerde var. bostanlıyı bile bozdular onlar heryerde.

şöyle fildişi kulesi gibi onların cirit atamayacağı tek yer apaoğlu evleri gibi havuzlu güvenlikli lüks konut ortamları
  • evka 5 nasıl? bir yerden duydum orası guzeşmiş diye ? o ne tarafta oluyor ?
  • gaziemir emlakbankası konutları var aslında. orada oturmasamda olumlu şeyler duyuyorum. gidip gördüğüm kadarı ile düzenli ve sakin. açıkçası ailemi ikna etmeye çalışıyorum oraya taşınmak için. düşünülebilir yani
  • evka 2 sadece mustakil evlerin oldugu site değilmiydi yahu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 vs 1
    4 yıl önce açıldı
    2.5 ve 3.5 Haric HDD Farkı
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evka-2 de 90'dan beri oturuyorum Yaklaşık 19 sene diyebiliriz. Burda yaşanır arkadaş. Ulaşımı rahat, kafanı dinlersin sessiz sakin yaşarsın. Ama evka-2 de yapabileceğin bir sosyal aktivite mevcut değil malesef. Bunun için de bir otobüs mesafesiyle bostanlıya alsancağa kayarsın. Altında araban varsa ulaşım çok kolay. 10 dakikada bostanlıdasın, 15 dakikada forum bornovadasın Sanırım öğrencisin ve tek başına eve çıkmayı planlıyosun. Eğer öğrenciysen evka'ya gelme. Üçyol-hatay-güzelyalı da ekonomik evler mevcut. Oralara bak. Ama aile için bakıyorsan evka-2 saydığın toplukonutlar arasında en ideali diyebilirim. Oturduğun ev müstakil olmak kaydıyla.

• Valla halamlar Egekent'te hani şu mini Tanşaşın oradalar, bende her yaz giderim, güzel bir yer.
  • Kuzenim Evka 2 de oturuyor güzel bi yer özellikle manzarası sessiz sakin bi yer
  • evka2 ve egekent1
  • Evka 5 nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 31 Mayıs 2009; 18:13:08 >
  • evka 2 evka 5 aynı yerde mi ?
  • Öğrenci olarak tek mi çıkacaksınız?
  • tavsiyem narlıdere ve balçovadan yer bakman bu kadar sakin huzur dolu başka yer bulamazsın insanları çağdaş iyi güzel insanlardır bi tane apaçi yok.
  • Oralarda var mı hocam ekonomik toplu konutlar.

quote:

Orjinalden alıntı: Zaris

tavsiyem narlıdere ve balçovadan yer bakman bu kadar sakin huzur dolu başka yer bulamazsın insanları çağdaş iyi güzel insanlardır bi tane apaçi yok.
  • dostum ben orda oturmuyorum :) ama ilerde evleneceğim zaman ilk işim ordan gidip bir ev bakmak olucak o bölgelerde çok bulundum yani yok böyle bir yer hep açık alan havadar alanlar ne bileyim yaşanılacak yer biraz araştır istersen tam bilgim yok toplu ekonomik alanlar vs...
  • tek olması muhtemel ama öğrenci değil ?

quote:

Orjinalden alıntı: Kutx

Öğrenci olarak tek mi çıkacaksınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

tek olması muhtemel ama öğrenci değil ?

quote:

Orjinalden alıntı: Kutx

Öğrenci olarak tek mi çıkacaksınız?

Özel mesaj attım.
  • Tesekkurler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.