Şimdi Ara

Evinin Önüne Taş Koymak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
30.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sokak aralarında veya cadde kenarlarında mutlaka görmüşsünüzdür. Kendi evinin veya apartmanının önündeki kaldırıma taş yada başka bir ağırlıkla kapatanları. Bugün böyle bir şey başıma geldi. Sokak arasına kaldırıma zar zor park ettikten sonra yanıma araçla biri geldi. Birader bak evimin önü hem taş da koydum dedi. Hiç bir şey demeden boşalttım orayı. Güvenemedim sağı solu belli olmaz diye. Siz bu tür şeylerle kendine özel park yeri ayıranları haklı görüyor musunuz?

• müstakil evse neden olmasın..

ama apartmansa o zaman başka
  • bende bizim sitenin içine koyacam akşam geldiğimde yer bulamıyorum. :)
  • Belediyeye şikayet edin. 300 küsür lira cezası var. Adamlar duba çakmıştı yola kimse parketmesin diye. Tabi cezayı tüm binaya kesiyorlar artık hangi binanın önü kapatılmışsa. Kağıthane Belediyesi ceza kesti en azından emsal olabilir. (site için değil sokak araları için konuşuyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albatros214 -- 14 Kasım 2012; 0:25:35 >
  • Bugün,gerizekalının birisi apartman önündeki sokakta yasal hakkı olduğunu,oraya kendisinden başka kimsenin park edemeyeceğini iddia etti.
    Polisi çağır,senin yerin ise arabamı çektir kılımı kıpırdatırsam neyim dedim.
    Sinirlendi mallığını anlayınca,bir şekilde komşudur diyip arabayı çektim,ite bulaşmaktansa çalıyı dolaşmak iyidir.
  • Apartman önüne tamam eyvallah taş konulmazda, Garaj kapısının önüne araç park edilmemesi için ne yapmak lazım peki ? İnanmayabilirsiniz ama mantar taşı arabasıyla itip ısrarla garaj kapısının önüne parkedenler oluyor.
  • Sokak kimsenin tapulu malı değil. Orasını anladık ta, olayın birde etik boyutu var. Adam elbette arabasını evinin önüne park etmek ister. Bundan doğal ne olabilir. Anlayışla karşılamak lazım.

Sanki tüm hayatımızı kurallarla yaşıyoruz da. Bir evinin önünün adamın hakkı olup olmadığı kuralı kalmıştı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Sokak kimsenin tapulu malı değil. Orasını anladık ta, olayın birde etik boyutu var. Adam elbette arabasını evinin önüne park etmek ister. Bundan doğal ne olabilir. Anlayışla karşılamak lazım.

Sanki tüm hayatımızı kurallarla yaşıyoruz da. Bir evinin önünün adamın hakkı olup olmadığı kuralı kalmıştı.

Ama o apartmanda sadece onun arabasi yok. Hic kimsenin boyle bir hakki yok. Mustakil bile olsa yok bence. Sonucta evinin onu onun mali degil. Kim parkediyorsa kim once kapmissa parkeder biter gider yani. Aslinda dogru sanki hangi kurallara uyuyoruz ama ben sorun yuzunden cok kavga eden gordum. Basimada gelmisti .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuraydin -- 14 Kasım 2012; 10:27:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • balçova ata caddesınde caddenın tek serıdını kapatan esnaf var bende gıcıklıgına ısım oldugu zaman ama gıcıklıgına nerde duba kutu sandalye varsa yanasıyom yawasca o belırsız cadde sokak kapıtılan nesneyı ıtıyom aracla sonra yanasıyom saga sola bakıyom bırı bısey dıcekmı dıye bakıyom ses yok o nesneyı alıp kaldırıma bırakıyom kıtlıyom gıdıyom bazen boyle artıslık yapan oluyo cerkıcı cagar caz yapma cadde bura dıyom geldıgımdede her yerını kontrol edıyom buzaman kadar zarar veren olmadı

eger mahalede ev önu falansa bırı camda yada balkonda ıse musade ısterım su zamana kadar ısım var gelırım numaram var deyıp gıdıyom kımsenın evının onunu ısgal etmem
  • Bir de bodrum katta oturup evinin camına "buraya araç park etmeyin" diye yazanlar var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuraydin

quote:

Sokak kimsenin tapulu malı değil. Orasını anladık ta, olayın birde etik boyutu var. Adam elbette arabasını evinin önüne park etmek ister. Bundan doğal ne olabilir. Anlayışla karşılamak lazım.

Ama o apartmanda sadece onun arabasi yok. Hic kimsenin boyle bir hakki yok. Mustakil bile olsa yok bence. Sonucta evinin onu onun mali degil. Kim parkediyorsa kim once kapmissa parkeder biter gider yani. Aslinda dogru sanki hangi kurallara uyuyoruz ama ben sorun yuzunden cok kavga eden gordum. Basimada gelmisti .

Ben müstakil evler için yazmıştım bunu. Apartman ise, yapacak bir şey yok.

Kendimden örnek vereyim. Bizim ev 3 katlı. Ve sadece bende araba var. Fakat arabayla bir yere gidip geri döndüğüm zaman acaba evimin önünde yer bulabilecek miyim diye şüpheye düşüyorum. Çünkü ne hikmettir bilinmez bir ucundan diğer ucuna 150 metre olan sokak bomboş iken bile vatandaşın biri geliyor. Benim evimin önüne arabasını bırakıyor. Çok sinir oluyorum.

Hatta karşı komşumun bile dikkatini çekmiş. Aynen şunu söyledi.

-Sizin evin önünde bir keramet var. Nedense herkes sizin evin önüne bırakıyor arabasını.

• quote:

quote:

quote:

Kendimden örnek vereyim. Bizim ev 3 katlı. Ve sadece bende araba var. Fakat arabayla bir yere gidip geri döndüğüm zaman acaba evimin önünde yer bulabilecek miyim diye şüpheye düşüyorum. Çünkü ne hikmettir bilinmez bir ucundan diğer ucuna 150 metre olan sokak bomboş iken bile vatandaşın biri geliyor. Benim evimin önüne arabasını bırakıyor. Çok sinir oluyorum.

-Sizin evin önünde bir keramet var. Nedense herkes sizin evin önüne bırakıyor arabasını.

Adami takip edip sizde onun kapisinin onune birakin en iyisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Adami takip edip sizde onun kapisinin onune birakin en iyisi

Canına minnet. Zaten öyle söylüyor. Sen de şuraya parket diyor. Şuraya dediği yer kendi evinin önü. Şaka gibi. Ama gerçek.

• Mahallede park yeri konusunda resmen psikolojik savaş var.Herkes yer boşalınca arabasını çekip getiriyor.Daha biraz önce akşam yer bulamayıp da 3 sokak ötede bir yere bırakmak zorunda kaldığım aracımı hemen aldım getirdim evin önüne ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Mahallede park yeri konusunda resmen psikolojik savaş var.Herkes yer boşalınca arabasını çekip getiriyor.Daha biraz önce akşam yer bulamayıp da 3 sokak ötede bir yere bırakmak zorunda kaldığım aracımı hemen aldım getirdim evin önüne ...

Istanbulda dar sokaklar ve eski yerlesimler...

Ne demek istediginizi cok iyi anliyorum mecidiyekoy gulbagda 3 ay kaldim tam dediginiz gibiydi

Ama insanlar bilincli idi kimse kimsenin arabasina birsey yapmazdi. Bir isyeri seklinde gitis kat daire vardi bir tek o duba falan koyuyordu pek kimse de bulasmiyordu.

Arkadasin da dedigi gibi sokak kimsenin mali degil kim kaparsa o. Mesele bundan oteye gecmemeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Mahallede park yeri konusunda resmen psikolojik savaş var.Herkes yer boşalınca arabasını çekip getiriyor.Daha biraz önce akşam yer bulamayıp da 3 sokak ötede bir yere bırakmak zorunda kaldığım aracımı hemen aldım getirdim evin önüne ...

Bir yere giderken tedirgin oluyorsunuzdur sanırım. Özellikle akşam vakitlerinde. Çünkü ben oluyorum. Acaba geri gelince yer bulabilecek miyim endişesi yaşıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: efk0

Apartman önüne tamam eyvallah taş konulmazda, Garaj kapısının önüne araç park edilmemesi için ne yapmak lazım peki ? İnanmayabilirsiniz ama mantar taşı arabasıyla itip ısrarla garaj kapısının önüne parkedenler oluyor.

tekeri şişle bak bakalım bir daha yapıyor mu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vincent Hanna

quote:

Apartman önüne tamam eyvallah taş konulmazda, Garaj kapısının önüne araç park edilmemesi için ne yapmak lazım peki ? İnanmayabilirsiniz ama mantar taşı arabasıyla itip ısrarla garaj kapısının önüne parkedenler oluyor.

Benim haberim yokken babam aynen böyle yapmış. Evimizin önüne adam parketmiş. Babam gidip şişlemiş. O gün bu gündür adam bir daha evimizin önüne arabasını koymaz oldu. Başkaları koyuyor. Onlarınkini de patlatıcam diyor. Ben tutuyorum. Tüm sokağı karşına mı alacaksın diyorum. Elin arabası için babamla tartışıyorum. Babam çok asabi bir tabiata sahiptir. Yaptığını arkadaş çevresinde anlattım. Kimi helal olsun iyi yapmış diyor. Kimi ayıplıyor. Kul hakkı diyor.

Ama ben olsam yapmazdım. Arabanın suçu yok ki. Sahibine çatmak lazım.

Geçen bir tarihte komşumuz ile bir meseleden ciddi tartıştık. Sabah kalktık. Bizim arabanın sileceğini kırılmış bulduk. Onların yaptığını biliyoruz ama görmediğimiz için bir şey diyemedik.

derdin varsa bana söyle. Arabadan ne istiyorsun. Değil mi ama.

Lastik şişlemeye, arabaya çizik atmaya karşıyım. İşyerindeki arkadaşımın arabasının sağ tarafı göçükler içinde. Birinin evinin önüne koymuş. Adam gece yarısı üşenmeden eşşek gibi çiftelemiş. Yazık yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: albatros214

Belediyeye şikayet edin. 300 küsür lira cezası var. Adamlar duba çakmıştı yola kimse parketmesin diye. Tabi cezayı tüm binaya kesiyorlar artık hangi binanın önü kapatılmışsa. Kağıthane Belediyesi ceza kesti en azından emsal olabilir. (site için değil sokak araları için konuşuyorum)

bunun herhangi bi kanun hüküm vb yazılı belge varmı mesela beledyeye şikayet edyoruz ne dyeceğiz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vincent Hanna

quote:

Benim haberim yokken babam aynen böyle yapmış. Evimizin önüne adam parketmiş. Babam gidip şişlemiş. O gün bu gündür adam bir daha evimizin önüne arabasını koymaz oldu. Başkaları koyuyor. Onlarınkini de patlatıcam diyor. Ben tutuyorum. Tüm sokağı karşına mı alacaksın diyorum. Elin arabası için babamla tartışıyorum. Babam çok asabi bir tabiata sahiptir. Yaptığını arkadaş çevresinde anlattım. Kimi helal olsun iyi yapmış diyor. Kimi ayıplıyor. Kul hakkı diyor.

Ama ben olsam yapmazdım. Arabanın suçu yok ki. Sahibine çatmak lazım.

Geçen bir tarihte komşumuz ile bir meseleden ciddi tartıştık. Sabah kalktık. Bizim arabanın sileceğini kırılmış bulduk. Onların yaptığını biliyoruz ama görmediğimiz için bir şey diyemedik.

derdin varsa bana söyle. Arabadan ne istiyorsun. Değil mi ama.

Lastik şişlemeye, arabaya çizik atmaya karşıyım. İşyerindeki arkadaşımın arabasının sağ tarafı göçükler içinde. Birinin evinin önüne koymuş. Adam gece yarısı üşenmeden eşşek gibi çiftelemiş. Yazık yani.

sokak yerinde park tartışmaları her zaman olmuştur ve olacaktır. bence başkasının apartmanının önüne park etmek ayrı, garaj kapısının önüne park etmek ayrı. eğer adamın evi arka sokaktaysa ve gelip senin evinin önüne park ediyorsa ve sen park yeri bulamıyorsan adamı güzellikle uyarırsın. efendiyse zaten alır arabasını ordan eğer inatlaşırsa kavgaya kadar gider olay.

fakat garaj kapısı önüne park etmek hakatten ayrı bir olay. birde kapıda garaj olduğu yazısı varsa ve oraya bile bile park ediyorsa o adam herşeyi hakeder bence.

kimse o adamın peşinden koşmak zorunda değil. belki birinin acil çıkması gerekir, evinde birisi hastalanır, hastaneye yetişmesi gereken acil bir durum olabilir. bu durumda garaj kapısına park eden adamı arayarak mı uğraşacak bu adam? ben bu şekilde zor bi durumda kalsam, acil çıkmam gerektiği halde bi şerefsiz yüzünden garajdan çıkamıyorsam bırak lastiği şişlemeyi benzini döker yakarım o arabayı orda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vincent Hanna -- 14 Kasım 2012; 18:23:06 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.