Şimdi Ara

Evimi kiraya vereceğim neye dikkat etmeliyim! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
7.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araplara vermeyin kesinlikle. Birde görmek isteyene bu aksama kadar biri icin bekliyicem ama buyrun gelin bakın diyin. Gözünüz tutmassa aksam verdim baskasına dersiniz begenirseniz kiracıyı sorun yok zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kafaya çok takiyorsunuz birazda kiraya vermeye niyetiniz yok gibi onun için kira değeri 1500 ise 1200 den 1 yıl peşin al 2 ay depozit al tahliye taahhüdü imzalat üzerine tarih atma olduda sıkıntı çıktımı taahhüdü devreye sokarsın

• kesinlikle tarihi olmayan tahliye taahütnamesi alınması şart , günümüzde 2 sene para vermeden kiracılar evde oturabiliyor mahkeme bu işlerde kiracıdan yana ve işlemler uzun sürebiliyor .
  • Kiraya vermeyeye dikkat et

Yok para çok lazımsa, erkek öğrenciye ver gitsin ...
  • Ev sahibi olacaksanız çok tutulan yerde boş dairenin çok az olduğu yerde verin. Çok rahat kiracı seçersiniz.

Peder 25 yıldır kiracılar ile uğraşıyor.

Z.burnunda kiracılar çok iyiydi.

Gaziosmanpaşa fena değil.

Esenyurtta amcamın evi var. Bırakın satmayı yakmayı düşünüyor. Bir tanemi düzgün adam olmaz. En girdiği kiracı eşini kurbanlık koyun gibi kesti. Adamda kirayı 5 aydır vermiyordu. Peder adama dediki ya kiranı ver ya çık. Adam dediki başka sorunlarım var. Meğer adam bir gün önce karısını boğazlamış. Ev oldu çöp bizim psikoloji de gitti tabiki. Eğer bu olayı yaşasaydınız 1 tane evim olsun içinde ben oturayım yeter derdiniz.

Siz siz olun piyasasının aşağısına düzgün adama verin. Düzgün insan pahalıya oturmaz..

• Ver suriyeliye kafan rahat olur zaten kirayı bizler ödeyeceğiz vergilerimiz ile

• Bekar kadına vermeyin.Kira ödemiyor kapısına bile gidemiyorsun başına bela almamak için.

Bekar erkeğe verdim benden temiz bakmıştı zamanında eve

Ben mutlaka senet imzalatıyorum.Ödemeyecek adam senet imzalamıyor zaten
  • Bekarken her ayın 15 inde kirayı tıkır tıkır ev sahibine oderdim. Temizlikçiye geldiği gün ücretini verirdim

Ev sahibi sarhoşken bana kira zammı yaparken bekara ev verilmez ben sana verdim vsvs muhabbeti yapmıştı. O akşam başka ev tuttum ve birkaç gün sonra taşındım.

Bir süre sonra duydum ki Karsi komşum olan evli çocuklu adam birçok ayın kirasını ödememiş ve evden çıkmış :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    Komutanım sizde şikayetçisiniz suriyelilerden ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Ben şikayetciyim benim vatandaşımdan daha degerli kimse yoktur bunlara vatandaşimdan daha fazla deger verilince kızıyorum

• Kira sözleşmesini 1 yıllık yapın, tahliye taahhütnamesi ve 1 yıllık kira toplamı kadar senet alacaksınız. Herkes ister memur olmasını kiracının ama memur sayımız belli :)
  • Kiralayan kişiyi iyi seçmen gerekir, öğrenci ve esnaf yerine fabrikada çalışan işçi yada memur'a vermen daha doğru olur. Emekli olmayan, yine fabrikada çalışan yada memur 1 yada 2 kefil şart. Ayrıca Fabrikada yada memur olduğuna dair maaş bordrosu isteyebilirsin. Kira sözleşmesini emlakçıda yapmanı tavsiye ederim. Sözleşmeyi,teminat senedini, boş tahliye kağıdı vs gibi evrakları hazırlıyorlar. Kefil ve boş tahliye kağıdına imzalatman şart. Bunun dışında vakıfbank'ın kiram güvende sistemi var, buradanda paranı güven altına alabilirsin, yanlız bu sistem 1 sene geçerli, 1 sene sonra seni kiracı ile başbaşa bırakıyor sistem. Bunun için oturacak kiracının 1 sene sonra oturmaya devam edecekse kiram güvende sistemini yenileme koşulunu sözleşmeye ekletmen gerekir. Böylece kafan rahat olur,ister aylık istersen yıllık peşin alabilirsin paranı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun26180 -- 11 Şubat 2020; 23:50:38 >
  • Mümkünse memur olana değilse karı koca çalışan sigortalı kimselere vermeye çalışın bekar olup iyi mesleği olanada verebilirsin öğrenci ye verme demicem ama yorar seni eve çok zarar verenleri olabiliyor yada ödeme aksatma kesinlikle genelleme gibi görme ihtiyaçtan veriyorum diyorsun paranı en garanti alacağın adama vermen gerekir.

• sen evini kiraya verme en iyisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __GeneraL__

sende öğrencisin belli kanka

Alıntıları Göster
    Yok be yaş 30 ben mezun olalı çok oluyor. Öğrencidir üzülüyorum. Şu anki ekonomik şartlarda onların neler çektiğini tahmin etmeye çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

Yok be yaş 30 ben mezun olalı çok oluyor. Öğrencidir üzülüyorum. Şu anki ekonomik şartlarda onların neler çektiğini tahmin etmeye çalışıyorum.

Alıntıları Göster
    valla kanka bende ekonomik sıkıntılar çekiyorum Kimse bana acımıyor

Ev sahibi gününde istiyor kirasını. Tutarken indirim yap dedim onu bile yapmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: __GeneraL__

valla kanka bende ekonomik sıkıntılar çekiyorum Kimse bana acımıyor

Ev sahibi gününde istiyor kirasını. Tutarken indirim yap dedim onu bile yapmadı

Alıntıları Göster
    Valla bize hiç öğrenci kiracı denk gelmedi ama benim babam insaflıdır. Kiracılara çok iyiliği dokunmuştur. Zalim olmaya gerek yok. :)

• Hocam seni çok iyi anlıyorum. Oturduğum ilin farklı ilçesinde kiraya verdiğimiz ev vardı. Bu dediğin bütün sorunları yaşadık. Adam akıllı bir kiracıya denk gelmedik. Geçen sene evlenirken kiralık ev ararken baya zorluk çektik. En son satılık ev ilanı olan şimdi oturduğum evi aradım uzun süredir satılık evini kiralamayı düşünürmüsün dedim senin çekincelerini söyledi bende oturalım konuşalım eğer içine sinerse şartlar uyarsa ikimiz için anlaşırız dedim. O da müsait olduğu zaman geldi buluştuk eşim ailem hem evi gördük hem şartları konuştuk düşünmek için süre istedi sonra da aradı anlaştık. Duvara tv yi asmak için bile aradım danıştım. Hassas olmak lazım, bilinçli insanlarla karşılaştırsın Allah sizi

• Kiradan aldığınızı yine kiraya veriyorsunuz,neden o evi satıp Gebze de bir ev almayı düşünmüyorsunuz..? Hem kafanız rahat olur hem de mis gibi evinizde oturursunuz...
  • Evi depo niyetine kullanacak insanlara da verme hocam eve bakmıyorlar valla

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.