Şimdi Ara

evimde topraklama varmı nasıl anlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elektirikten hiç ama hiç anlamam.bir müzisyen olduğum içni dip sesi alıyorum bu topraklamadan kaynaklanıyormuş.

istanbul maltepe de yasıyorum 3 kat ev.

prize baktığımda ortadaki şeyden var topraklama oluor heralde fakat topraklamam saglıklımı yani bunun detayını nasıl öğrenebilrim varmı saglıklımı ne bilim bununda ölçüsü falan vardır eminim

• priz içinde 3 adet kablo varsa topraklama vardır .iyimi kötümü onu bilemeyiz binayı yapan bilir elektrik sistemini
  • teşekkürler
  • genelde sarı mavi ve kahverengi kablo olur kahverengi olan topraklama oluyor
  • Prizdeki orta da bağlantısı olan Demir ayaklara temas eden bağlantı genelde kablosu da ince olur iste o topraklama ayagidir
    digerlerine gore
    oraya 12 volt yani düşük volt elektrik ver diğer prizlerde ki o topraklama ayaklarına bak elektrik var ise topraklama hattiniz çalışıyor ama bina ya bağlanan levhanın ve ya çubuğun ne kadar kacak direnci emdigi özel cihazla anlar sin iz o da binanın ana sarter inde ki bağlantı noktasından ölçülür
    Kendi dairenize de ayrı bir topraklama yaptirabilirsiniz ama teknik bir eleman yapabilir
  • en kötü durumda dahi elektrik ustaları topğraklama döşer. Benim şimdiye kadar gördüğümün en kötüsü müstakil bir köy evinde duvara çakılmış inşaat çivisi ( tüm evin toprak hattı buna bağlı ) idi...Belirli bir ana kadar iş görür ama elbette sağlıklı değil.

Sizin kullandığınız teçhizat topraklamadan ne kadar etkileniyor bilmiyorum ama bu derece önemli ise sizin bakabileceğiniz bir iş değil. Bilen bir elektrik ustası / teknisyeni gelip kontrol etmeli, ölçüm yapmalı.
  • topraklama ölçüm testleri var elektrikçi çağırıp baktırman lazım emin olmak için.
    Prizin içinde toprak ayağı hatta ona bağlı kablo olması yeterli değildir. o kablonun gerçekten toprak sacına gidip gitmediği önemlidir. Sigorta panosunda nötr ile toprağı birbirine bağlıyorlar ve sıfırlama deniyor buna. umarım sizin hatta sıfırlama yoktur direk saca kadar iniyordur toprak hattınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EVDE FARE OLDUĞUNU NASIL ANLARIM?
    19 yıl önce açıldı
    nasıl bir kombi almalıyım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

topraklama ölçüm testleri var elektrikçi çağırıp baktırman lazım emin olmak için.
    Prizin içinde toprak ayağı hatta ona bağlı kablo olması yeterli değildir. o kablonun gerçekten toprak sacına gidip gitmediği önemlidir. Sigorta panosunda nötr ile toprağı birbirine bağlıyorlar ve sıfırlama deniyor buna. umarım sizin hatta sıfırlama yoktur direk saca kadar iniyordur toprak hattınız

bu sıfırlamanın bir sıkıntısı olur mu?
    (faz'ın ters gelmesi haricinde)

evi 1988 yılında yaptırmıştık, müteahhit elektrik için 3 kablo çekmek yerine nötr ve faz olarak 2 kablo çekti,
    ana sigorta panosundan da toprağa bir hat çekti.

prizlerin çoğu düz prizdi, onları topraklı prizlerle değiştirdim ve nötr den köprü attım (sıfırlama yaptım)

sizce sağlıklı olmuş mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

topraklama ölçüm testleri var elektrikçi çağırıp baktırman lazım emin olmak için.

bu sıfırlamanın bir sıkıntısı olur mu?
    (faz'ın ters gelmesi haricinde)

evi 1988 yılında yaptırmıştık, müteahhit elektrik için 3 kablo çekmek yerine nötr ve faz olarak 2 kablo çekti,
    ana sigorta panosundan da toprağa bir hat çekti.

prizlerin çoğu düz prizdi, onları topraklı prizlerle değiştirdim ve nötr den köprü attım (sıfırlama yaptım)

sizce sağlıklı olmuş mudur?

evin içindeki prizlerde toprak hattı yok ama sigorta panosundan saca giden bir kablo var ve nötr ile panoda sıfırlanmış. doğru anladıysam eğer söylediğinizi evinizde kaçak akım rölesi yok. pek sağlıklı değil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.