Şimdi Ara

Evil Dead Rise (2023) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 9 Mayıs'ta dijitale gelecek.

  • Yeni izledim, ilk film ormanda dağ evinde geçtiiğinden, korku atmosferine etkisi büyüktü. Evil Dead Rise ise şehirde bir apartman dairesinde geçiyor, buna rağmen atmosfer çok başarılıydı. Zaten filmin başında WB veya Sony logosu yer alıyorsa, o filmin kötü olması beklenemez. Korku filmi olarak değerlendirildiğinde, Evil Dead Rise ilk filmin başarısına en yakın Evil Dead filmi olmuş. Puanım 8/10, bu arada devam filmi kesin olacak bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 9 Mayıs 2023; 11:44:26 >
  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

    Geldi.



    Evil Dead Rise (2023)
  • serinin hayranı olarak baya sağlamdo

  • evil dead fanı olarak film güzel sayılır, benim puanım 7 olur. 2013 teki rezaletten cok daha iyi olmus.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film epey iyi olmuş. Yalnız epey kanlı geldi, bayağı bildiğin gore filmi olmuş. Her yer kan revan içinde.

    Devamı gelir mi acaba. Açık kapı bırakılmış çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holivud evil dead'i her zaman sevmiştir. Fakat ash abimiz artık iyice yaşlandığı için bence bu filmi eğer yapabilirlerse devam halkasının başı olarak göstereceklerdir. Öyle böyle 5 sene sonra bir yenisi daha çekilir, umarım bu filmin devamı olur.


    Film iyi güzel fakat gerilim korku filminde 3 çocuk birden oynatılmamalı.

  • alpalp84 kullanıcısına yanıt

    5 sene çok büyük bir süre. Bence gelecekse çok daha erken gelmeli. 5 seneye kim öle kim kala. Evil Dead Rise (2023) 


    Çocuk mevuzunda haklısın. Önceki mesajda yazacaktım unuttum. Filmde birçok şey çok iyi ama mesela çocuğu bu ahmaklıklara iten motivasyon ve çocukların -en azından erkek çocuğun- oyunculuğu zayıftı. Şu korku filmlerindeki kötülüğü salan aptal merakı motivasyonunu bir türlü iyi yapamıyorlar. Ya aga hiçbir normal insan öyle bir ortama sırf merak ediyor diye paldır küldür girmez. Bir de çocuklardan bahsediyoruz burada he. Onların hiç girmemesi lazım. Korku>merak, doğal olan budur merak>korku değil. Bir de motivasyonu iyi veremeyince çocukların eylemi çok robotik oluyor, sanki bir oyundaki NPC'ye hareket scripti yazılmış da o scripte uyuyormuş gibi. O motivasyonu adam gibi verip varsın filmi bir 10 dk daha uzatmış olsunlardı, iyi olurdu. Zaten film kısa, 1,5 saat ki bence süresi gayet iyi. Bu çocuk oyuncu ve motivasyon olayına dikkat etseler bu film daha yüksek puan ortalamalarına oynardı. Yoksa mevzu "bir grup gerizekalı ıssız bir ormandaki bir eve gider ve teker teker ölür"e geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alpalp84 kullanıcısına yanıt

    Filmde ilk sahnelerdeki olaylardan öncesini anlatılıyor, devamının geleceğini açıkça belli etmişler aslında. Evil Dead Rise 2'nin gösterime girmesinin 5 sene süreceğini sanmıyorum.

  • 5 seneyi kafamdan salladım. 2013 versiyonu çıktı, 3 sezonluk diziside çıktı. Kesinlikle yeni bir yapım geleceğini düşündüğümden dedim. Amerikalılar sever bu tarz yapımları.


    2. film için esasında yığınla içerik bile bıraktılar.

  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

    hangi site bu hocam.

  • Fena değildi ama 2013 yapım daha başarılı gibiydi bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Manyak ötesi kötü bir filmdi. Ne korktum ne gerildim filmin tüm olayı kan vahşet başka bir esprisi yok!


    4/10

  • Kötü olmasının yanı sıra sıkıcı da bir filmdi bence. O yüzden seyrederken elim telefona gidip geldi. Alyssa Sutherland'in oyunculuğunu beğendim ama diğerler oyuncuları özellikle kız kardeşi rolünü oynayan hatunu ve oğlu rolünü oynayan çocuğu amatör projelere bile almamalılar.


    Yazmadan geçemeyeceğim. Konuda bu film için kendini 2013 yapımı filmden daha iyi olacağına şartlamış bir üye var. Yönetmeni ve yazarı olan Lee Cronin bile filmi bu kadar övmemiştir. IMDb'deki işleyişi bilmeyen kişi 14K oylaması olan filme bakar 7.6/10 görür ama sistemi bilen kişi o filmin dijitale çıktığında puanının ciddi oranda düşeceğini bilir. Özellikle film korku filmiyse bu daha büyük bir ihtimaldir ve gördüğümüz gibi öyle de oluyor zaten.


    O zaman ilk sayfada yapılan karşılaştırmayı bir de şöyle yapalım. Şu anda;


    Evil Dead Rise (2023) = 6.8/10 58K


    Evil Dead (2013) = 6.5/10 185K


    Daha o 58K oylama artacak ve her artığında puanı daha da düşecek ki, 185K civarı oylamaya yaklaşamayacağını yazmaya gerek yoktur bile. Bir de bu filmin 2023 yapımı olduğunu yani 2013'ten bu yana git gide kaliteli film beklentisinin düştüğünü göz önünde bulundurunca o puanların fazla fazla verilmiş olduğu çok bariz. 2013'te çıkan korku filmlerine bir bakın bir de 2023'te çıkan korku filmlerine. Şimdiki nesil filmden anlamıyor maalesef, 2 kan ve daha gelişmiş efektler görünce akılları gidiyor ve hala iddialaşıyorlar.





  • Bu filme kötü diyen var hayret ettim ortalamaydı bence kötü değildi kesinlikle. Bir dakika bile sıkılmadım izlerken yeri geldi gerdi yeri geldi vay be dedirtti bana ama beklentiyle alakalı herhalde.

  • Kötü film diyen üye filmden anlıyor, izlemeyin aynı zamanda çok sıkıcı bir filmdi. Evil Dead Rise (2023) 80'li yıllarda ilk betamax video player'a sahip olanlardan ve kasetde çok sayıda kült olmuş yapımları seyretmiş insanlardanım. Walkman kasetinde müzik dinlerdik, daha CD icat edilmemişti. Şimdiki nesil diyerek kendini kasdettin herhaide, zamanında bunlar gibi filmleri izledim. Evil Dead Rise (2023) 


    1985 yapımı Fright Night

    1984 yapımı A Nightmare on Elm Street.


    Evil Dead Rise çok süper bir filmdi demedik, benim için yine ilk film serinin içinde en iyisidir. Sadece efektlere göre değerlendirsek, ilk film bunlar arasında en sonuncu olurdu herhalde. 2013 yapımı Evil Dead'de oynayan başrol oyuncusu Jane Levy, bu role çok gitmişti sanki güldürmeyin beni.


    Sadece korku filmi değil, digital platforma özel olanların haricinde, 2015'den sonraki başka türlerdeki film yapımlarının kalitesinde de büyük düşüş var. Eskiden atmosfer ve oyunculuk olarak daha kaliteli filmler yapılıyordu, buna katılıyorum.


    Evil Dead filminin özelliği aşırı şiddet ve kan içerikli olmasıdır, bu konuda isteneni vermişler. 2013 yapımı ilk filmden esinlenerek yapılmış bir filmdi, Evil Dead Rise ise tamamen farklı bir atmosfere sahip, kendine özgü bir yapımdı. Yönetmen ve senaryo yazarı Sam Raimi olsaydı, daha güzel birşey ortaya çıkabilirdi, en büyük eksiklik buydu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 20 Mayıs 2023; 14:11:24 >




  • Biraz çocuksu geldi bana beklediğimi karşılamadı desem yeridir.

  • İzlemenize gerek yok hiç bir şeyi olmayan saçma salak sıradan bir film
    Düzeltme: sıradan olsa öpte alnına koy berbat bir film.

    Güzel olan tek şey binanın kendisi. Ev, Garajı, camlardaki yağmurlu gece şehir silüeti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İhsanblack02 -- 10 Haziran 2023; 17:7:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.