Şimdi Ara

## EVGA ve XFX, Nvidia ile Yolları Ayırıyor Mu? ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki kaliteli ve genelde kartları pahalı olan firma XFX ve EVGA...
    Demek ki intel'in kartlar bayaaa bi pahalı olacak
  • Arkadaşlar.Aklınız alıyor mu Intel in öyle girer girmez NVIDIA ile ATi ile rekabet edebileceğini?

Yılların mimari çalışmaları gelişmeleri çöp mü olacak da Intel hadi lan ben piyasaya daldım dağılın ulen diyecek ATi ve NVIDIA da buyur abi büyüksün mü diyecek sanıyorsunuz?Bu larrabee ile bir başarı geleceğini kimse beklemesin derim.Eğer Intel kararlı ise 3-4 yılda yakalayabilir NVIDIA yı veya ATi yi.Durun ya.Ya bismillah deyip rekabet olacağını söylemek imkansız.Hatta Intel i tanıyorsam ucuz yapmayacaktır da.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reason666

Arkadaşlar.Aklınız alıyor mu Intel in öyle girer girmez NVIDIA ile ATi ile rekabet edebileceğini?

Yılların mimari çalışmaları gelişmeleri çöp mü olacak da Intel hadi lan ben piyasaya daldım dağılın ulen diyecek ATi ve NVIDIA da buyur abi büyüksün mü diyecek sanıyorsunuz?Bu larrabee ile bir başarı geleceğini kimse beklemesin derim.Eğer Intel kararlı ise 3-4 yılda yakalayabilir NVIDIA yı veya ATi yi.Durun ya.Ya bismillah deyip rekabet olacağını söylemek imkansız.Hatta Intel i tanıyorsam ucuz yapmayacaktır da.

İntelinde yıllardan beri süre gelen cpu deneyimi var bunu da göz önüne alırsanız intelin başarıyı yakalayacağı ihtimalini de göz önünde bulundurmuş olursunuz.
  • Intel böyle güçlü iki firmayı bünyesine katacaksa, demekki Nvidia ile uğraşmak istiyor, ve atinin lafının geçmemeside üzücü aslında..
    Intel gördüğümüz kadarı ile Nvidia'dan da berbat bir fiyatlandırma politikasına sahip,
    Eğer gözü en yüksekde ise, ve XFX hayranı olan biri olarak(kartlarının "rengi" çok hoşuma gidiyo o anlamda) ve EVGA tabi, bu iki firma ile yollarını birleştirecekse, çok çok sağlam ürünler ve bezdirici fiyatları bekliyorum..
    Artık Nvidia fiyat düşürüp Ati gibi f/p ile uğraşır, Atide alt segmentten otlanır, INTEL ise soyup sovana çevirir dünyayı..
    Zaten hayal kurar gibiyim, ekran kartları eğer gerçekten üst seviyeye oynarsa, şuan ki EXTREME işlemcileri gibi, ekran kartlarınada EXTREME seri diyecektir.. EXTREME fiyatlarla..

• XFX tam anlamıyla nVidia fanatikleri için lokum gibi bir markaydı Ayrılacak olmasına üzüldüm.
  • Ne ati ne nvidia biz ilgilendirir, bizi ilgilendiren fiyatların düşmesi ve rekabet keşke intalden başka firmalarda girse piyasaya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Knisath

quote:

Orjinalden alıntı: reason666

Arkadaşlar.Aklınız alıyor mu Intel in öyle girer girmez NVIDIA ile ATi ile rekabet edebileceğini?

İntelinde yıllardan beri süre gelen cpu deneyimi var bunu da göz önüne alırsanız intelin başarıyı yakalayacağı ihtimalini de göz önünde bulundurmuş olursunuz.

Tamam CPU da dünyanın en büyük markası olabilir Ama CPU ile GPU arasındaki farkı şöyle anlatmak gerekirse,siz yıllardır maden şirketinin yöneticisisiniz ve şimdi de elektrik işine girmeye karar verdiniz,işte CPU tecrübesi ile GPU nun alakası bu kadar.Intel in bu konuda tek şansı olabilir büyük olan iki şirketten birisini satın almak.NVIDIA yı almayacağı biliniyr sanırım.ATi de haklarını satmaz.Dolayısıyla Intel sıfırdan geliştirmek zorunda ki bu da kolay olmayacak.Başarılı olur mu,kafaya takarsa elbette olur ama kara geçebilir mi kendisi daha iyi bilir....

• Maden ile elektrik ilişkisinden çok farklı bir olay bu.

Sonuçta CPU'da hesaplama yapıyor GPU'da.

Elbete iki birim farklı işlemler farklı hesaplamalar yapıyor,ancak sonuçta birinde deneyimi fazla olan bir marka diğer birimde sıfırdan başlaması gerekmiyor.Bugüne kadar edindiği tecrübeler mevcut.Direkt olarak gt280 ya da 4870X2 geçecek bir kart bende beklemiyorum ancak süpriz yapma olasılığı da mevcut.

Fiyatlandırma politikası da herkesin sandığı gibi yüksek seviylerde olamaz çünkü girdiği an piyasaya,ati ve nvidia rekabeti arasında kalacağından fiyatları onlarınkinden daha düşük tutacaktır.

Piyasaya taze kanların girmesi güzel olacaktır diye düşünüyorum.

:İmla hataları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 22 Temmuz 2008; 12:05:18 >
  • Vay bea bir zamanlar Nvidia vardı falan diyecekmiyiz?Tıpkı vodoo veya 3dfx gibi.Gelir mi o günler?Bir zamanlar 8800 serisi vardı piyasayı silip süpürmüştü heyytt bea ne kartlardı falan diyecek miyiz acaba.Yoksa Nvidia bu depremden sağlam adımlarla mı kurtulacak?
  • nvidia bu sene sonu cıkartacagı kartlarla tutunamazsa 2009 da intelin de gelmesiyle firma kapanabilir.büyük bir firma olabilir fakat cok ani düşüşler yaşaması an meselesi ki kokusu cıkmaya başladı.
    2.olarak intel eger grafik endüstirisinede el atarsa kesinlikle yine başı oynar.kazanan biz oldugumuz için mutluyum.platform çözümleride çoğalır ve yaygınlaşır.
  • bence bu firmalar evga ve xfx çok büyük firmalar olduğu için gene NVIDIA bu firmalarla ekran kartı çıkartmaya devam edebilir belki ama artık bu firmalarla anakart çıkartmıyacağı kesindir bence ki, X58 SLI da desteklicek artık bu firmalara anakart için gerek kalmayacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssonerb

nvidia bu sene sonu cıkartacagı kartlarla tutunamazsa 2009 da intelin de gelmesiyle firma kapanabilir.büyük bir firma olabilir fakat cok ani düşüşler yaşaması an meselesi ki kokusu cıkmaya başladı.
    2.olarak intel eger grafik endüstirisinede el atarsa kesinlikle yine başı oynar.kazanan biz oldugumuz için mutluyum.platform çözümleride çoğalır ve yaygınlaşır.

2 Ayda bitti koskoca firma

Nvidia olmasın ati tek kalsın intel karşısında silinir gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 22 Temmuz 2008; 12:23:57 >
  • nvidia bundan once de basarisiz seriler üretti. FX serisiyle batmadiysa bu firma yine batmayacaktir. İntel bir anda gelip ait ve nvidiayi piyasadan silecek demek aşırı iyimser bir tahmin. İntel daha once de denemis ve orta segment i740 ları üretmisti. Donemine gore orta segment birincisi olmustu ama bu sefer rakipler o kadar gücsüz değil.

Tek iyi tarafı üst uc değil orta segmentte artan rekabetle fiyatlar inecektir. Daha iyi seyler bekleyenler via nin x64 işlemcilerini beklesinler eminim o da cok basarili olacaktir

Edit: bir kac ay once nvidia amd yi aliyormu sorularina kesin alir bitti amd diyenler simdi de nvidia yi bitirmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 22 Temmuz 2008; 12:22:33 >
  • Evganın ayrılması zor diyecektim ama intel ismini okuynca olur olur bal gibi olur dedim valla intelin Larrabee projesi bayagı bi etki yaratıcak
  • Intel kaç para bastı acaba?
  • Evet kesin yargılarda bulunmayın bence.

Intel x86 piyasasını elinde tutuyor ve isterse (ki bu sefer istiyor galiba) grafik işinde de liderliğe oynayabilir.

Zamanında üzerinde çok uğraşmadığı i740 larla bile oldukça iyi bir çıkış yakalamıştı. 8mb Asus i740 kullanmışlığım var. Sürücü sorunları dışında zamanına göre oldukça performanslı bir karttı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Evet kesin yargılarda bulunmayın bence.

Intel x86 piyasasını elinde tutuyor ve isterse (ki bu sefer istiyor galiba) grafik işinde de liderliğe oynayabilir.

Zamanında üzerinde çok uğraşmadığı i740 larla bile oldukça iyi bir çıkış yakalamıştı. 8mb Asus i740 kullanmışlığım var. Sürücü sorunları dışında zamanına göre oldukça performanslı bir karttı.

Evet bende bunu diyorum isterse intel sallandırı bu piyasayı ama nvidia'yı gözünde çok büyütenler var.İsterse intel Nvidia'yı siler bu pazardan.Ama herşey göründüğü gibi deildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapry -- 22 Temmuz 2008; 14:49:47 >
  • Türkiye için belki pek bişey değişmez zaten her ikisi de çok pahalı zotac ve diğerlerine göre ama avrupadaki kullanıcılar için ve nvidia için gaaaaaayet kötü bi haber...
  • quote:

Orjinalden alıntı: zamirpolen

Güzel haber.

Son kullanıcının işine yarar, Nvidia'nın kaleleri birer birer yıkılıyor

nvidia için hem de ne büyük kaleler idi

nvidia nın bir tek ekran kart ı için degil (evga) anakart pazarında cok büyük rol oynuyordu
  • Bundan sonra ATİ-nVidia kapışmasından çok ATİ-İntel kapışmasını izleyeceğiz gibi geliyor bana.Bir nevi yine AMD-İntel kapışması olacak.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.