Şimdi Ara

EVGA, Nvidia ile Partnerliğini Sonlandırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Taze bomba haber, EVGA Nvidia ile olan anlaşmasını Nvidianın saygısız tutumu nedeniyle feshettiğini duyurdu. Ayrıca ekran kartı işinden tamamen çekileceklerini, AMD ile anlaşmayı düşünmediklerini de eklemişler. 20 adet RTX 4090 örneği üretmişler ancak seri üretime geçmeyecek. Acaba board özelleştirmesine mi fazla izin vermedi Nvidia? Anlaşmayı düşünmüyoruz demiş ama AMD ve İntel çoktan EVGA'nın kapısını aşındırmıştır. XFX gibi Nvidia'dan AMD'ye geçme durumu olur mu göreceğiz.



    videocardz.com
    EVGA ceases video card production, no more EVGA GeForce GPUs - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/evga-ceases-video-card-production-no-more-evga-geforce-gpus


    youtube
    Sponsor: HYTE Y60 computer case on Amazon - https://geni.us/3ngWPEVGA has terminated its relationship with NVIDIA. EVGA will no longer be manufacturing video...
    https://www.youtube.com/watch?v=cV9QES-FUAM







  • Evga en kalite ürünleri(kingpin) dışında alınmaya değmeyecek kalitede ürünler sunan bir firma zaten.

    xc-ftw gibi ürünlerinin benzerleri zaten diğer firmalarda var.

    En güzel yanı desteğiydi. xc-ftw gibi ürünler aldığınızda garantisi gitmeden aio sunu ayrı satın alıp takıp kullanabiliyordun. Müşteri memnuniyeti tarafında iyiydi. Haklarını yememek lazım.

  • rma konusunda global anlamda bir numara olduklarını düşünüyorum yazık oldu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BULLSHITT -- 17 Eylül 2022; 0:29:25 >
  • vay bee EVGA gitti he üzüldüm şimdi  

  • o7
    Umarım anakart üretimine daha çok zaman ve sermaye ayırırlar
  • Mevcut ürünler için rma destekleri sürecektir heralde, değil mi?
  • 4090 kingpin yalan oldu
  • Judassem kullanıcısına yanıt

    Sürdürecekler, 2022 sonuna kadar ellerindeki stok ürünleri de bitirmeyi düşünüyorlar. RMA için ellerinde yeterli stok varmış.

  • Ekran kartlarında kar marjının çok düşük olması, Nvidia'nın iş ortaklarının önemsemediği ve gerekli detayları düzgünce paylaşmaması, iş ortaklarından çok daha uygun fiyata ekran kartı satması sebebiyle Evga partnerliği sonlandırma kararı almış.

  • Türkiye'de çok pazarı yoktu belki ama uluslararası garantide örnek firmalardandı. Nvidia için büyük kayıp olsa gerek.


    AMD tarafı ile anlaşmayacağını söylemesi garip geldi. AMD nin yazılım tarafına güvenmediğinden mi yoksa başka sebepler mi var?

  • Gehinnomm kullanıcısına yanıt

    nvida destekte harbiden çok iyidir daha geçen sene 1080 bozulan kişiye sıfır 1080 vermiştiler ftw serisinden aynı şekilde 1080ti de değişenler olmuştu yeterince stok oluyor servislerinde veya merkezde

  • Ekran kartı üretiminden çekilmeleri biz kullanıcılar için kötü haber oldu.

    Bari AMD anakart üretmeye başlasalar da oraya çeşitlilik gelse.

    Techpowerup'ta yorumlarda Nvidia'yı aç gözlülükle suçlayanlar var. Ngreedia diyorlar.



    techpowerup
    EVGA Announces Cancelation of NVIDIA Next-gen Graphics Cards Plans, Officially Terminates NVIDIA Partnership
    https://www.techpowerup.com/298960/evga-announces-cancelation-of-nvidia-next-gen-graphics-cards-plans-officially-terminates-nvidia-partnership?cp=10#comments




  • Nedense bana Intel iyi para vermiş gibi geldi. Zamanında Evga vs XFX atışmasında Evga'yı ayrıcalıklı görerek XFX'e istediğini vermeyen Nvidia'nın şimdi Evga ile bu noktaya gelmesi bana garip geldi. O zamanlar XFX büyük hata yapmıştı, ergen kızlar gibi Nvidia'ya trip atacağım derken hem gelirini hem prestijini kaybetti. Zaten bugün XFX falan adı anılmaz oldu. Gerçi Evga da o eski günlerinden çok uzakta. Ama yine de oldukça önemli bir kart üreticisiydi. Yazık olmuş. Adamlar resmen intihar etmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 17 Eylül 2022; 21:22:8 >
  • En kötü evga aio lu gpu alıp kenara çekilirim diyordum artık nvidia tarafında öyle bir şey mümkün olmayacak
  • Oldukça büyük ve beklenmeyen bir haber. Tamam son zamanlarda EVGA'nın ürünleri her ne kadar NVidia'nın 1 numaralı partneri olsa da Asus ve diğer markaların premium modellerinin tasarım ve soğutma performansı olarak biraz gerisinde kalıyordu ama EVGA'yı EVGA yapan zaten ürünleri değil diğer hiçbir markanın sun(a)madığı teknik destek ve müşteri memnuniyetiydi. Sırf bu nedenle fiyatı rakipler modellerden fazla bile olsa en çok satan marka idi ABD'de. Şimdi onun yerine başka markaları sokabilirsiniz (kaynak makalede NVidia bu boşluğu Galax ve Colorful ile doldurabilir denmiş ağzımdaki çayı püskürtüyordum) ama bu müşteri memnuniyetini ve satışlarını asla yakalayamazlar.


    Şimdi EVGA gibi bir firma kendisi de zarar göreceği halde böylesi bir karar almışsa ortada kaldıramayacağı kadar büyük bir kazık var demektir ve bu sorunların başlıca sebebi de paradır. NVidia ne yaptıysa onlar da çok büyük bir yanlış değerlendirmede bulunmuşlar çünkü borsaya kote olmayan bu tür özel firmaların CEO'ları tak diye bi karar alır arkalarından böyle ağzın açık bakakalırsın. Hatta Elon Musk, en büyük pişmanlığı olarak şirketlerini borsaya açmasını örnek veriyordu bir röportajında.





  • Sanırım evga 3060ti kartım ilk ve son evga ekran kartım oldu. Evga kaliteli ürünler yapıyordu. Daha önce güç kaynağını kullanmıştım. Ekran kartı sektöründen çekilmesine üzüldüm. Özellikle kingpin serileri çok özeldi.

  • EVGA üzümlü kekim neden böyle yapıyorsun...... Neyse gene gamerock 4080 alırım bende  

  • Sadece GPU 'dan mı çekildi, hangi sektörden devam edecek.

  • Olur da xfx gibi ortadan kaybolursa bu biz kullanıcılar için hiç güzel olmaz. Büyük ihtimal çoğunuz hatırlamıyordur ama xfx nvidia tarafında en iyi aib markalardan biriydi sonra amd tarafında düşük kalite olarak devam edip sonra unutuldu. Evga nın özellikle abd de büyük bir ismi var. Müşteri memnuniyetine çok önem veren bir firmadır. Her ne kadar soğutucuları eski ve geliştirilmese de sırf müşteri memnuniyeti sayesinde çok satar. Evga ürün aldığında sırtın yere gelmezdi öyle bir firma evga. Ürünü açarsın soğutucu macun değiştirirsin garantisi gene devam ederdi. Böyle bir firma şu an piyasada yok zaten. Asus msi vs hep vidaların üstünde garanti sticker ı tutarlar açtığında garanti gider. Bu anlaşmanın bozulması en çok evga yı sonra bizi sonra da nvidiayı etkileyecek. Artık nasıl doldularsa en çok kendilerinin zarar göreceklerini bile bile böyle bir karar almış evga.

    Edit: Amd tarafındaki merc kartlarının xfx tarafından üretiğini bilmiyordum. Her ne kadar xfx tarafı nvidia tarafındaki gibi bir kalitede olmasa da amd tarafında da fena gitmiyor olarak yorumumu düzelteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 19 Eylül 2022; 17:19:47 >




  • defaulticus kullanıcısına yanıt

    Zarar falan ettikleri yok asıl nvidia ile çalışırken zarar ediyorlardı. Evga kartları sırf kullanıcının arksında durduğu için satılıyordu yoksa msrp'si 1100 dolar olan karta kim niye gidip 1300 küsür dolar verip evgadan alsın. Aksine nvidia gibi bir firmadan kurtuldukları için mutlular.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.