Şimdi Ara

Eve Kadar Fiber Başvurusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eve kadar fiber istiyorum ben döşerlermi acaba ? Şuanda 50mbir hipernet kullanıyorum mahallede dolaplardan geliyor ama ben evin içine konulan cihazdan eve kadar fiber istiyorum. Bina 12 daire 2 dükkan ama dükkanlar boş şuanda :) Döşenmesi için herkesin evine fiber bağlatması şartmı ? sade ben bağlatsam döşerlermi?

• Öyle istekle getirselerdi heryerde fiber olurdu hiper varsa fiberi unut hayatta çekmezler.
  • Neden böyle bir şey istiyorsunuz? Pratikte fiber ile vdsl'in farkı yok (Ttnet özelinde konuşursak).
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Ping daha düşük olur diyorlar. Aybaşı 1ms ping sonrasında ise 20yi aşağı düşürmek imkansız.
  • Aslında öyle olması gerekir ama pratikte fark yok derken onu kastetmiştim :)
  • Biz daha 50 mbit değil 8 mbit alamıyoruz halinize şükredin.
  • Ben çektirdim ana dolaptan fiberle eve kadar geldiler müstakil tek dairede oturuyoruz. Sonra evin girişine ana cihazı koydular cat5 ile modeme kadar hat çektiler 100Mbit aknsiz paket kullanıyorum.
    Sonra bir uyandım ki sabah olmuş hadi dedim geç kalacağım işe gideyim..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • plusnettr P kullanıcısına yanıt
    Hadi günaydın.

Şaka bir yana, fark yok arkadaşlar. Bizde evin içine kadar fiber de (Ttnet) geliyor, ethernet de (Superonline) geliyor. Vdsl ile Ttnet fiber arasında fark yok. Hatta benim gözlemlediğim kadarıyla vdsl diğer ikisinden daha iyi (ping açısından).
  • Bizde daha birinin fiberin etherneti yokken o ne bolluk öyle

Şanslı bir bolgedeyim sadece. Gercekten abartılacak bir yanı yok. AKK olduktan sonra 5 terabit olsa ne yazar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Akk yi kim onerdiyse onu tebrik etmek lazim ustun basarisini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiber destekli güzel bir modem 249TL den 219TL ye düşmüş

AIRTIES AIR 5650
    http://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-5650-300mbps-kablosuz-n-adsl2-4-port-modem-vdsl2-router.html
  • Arkadaşlar Fiberi bir halt bellemeyin çok pahalı onun yerine İnternetinizin durumuda buna müsaitse örneğin şu siteye girin ve ay yıldızı oturduğunuz yeri,caddeyi ve evinizi bulun ve tam ay'ı evin üzerine getirin eğer Fiberiniz yoksa zaten Fiberi desteklemiyor yazısı çıkar,benim derdim inşallah 16Mbit'kar olan Ultranet varya ,eğer onu destekliyorsa hiç düşünmeden 16 Mbitlik Ultranete geçin.

Benim oturduğum sitede Fiber bundan 4 ay önce geldi bende sevinmiştim ( şu anda D-Smarttayım) ve tahütüm 03.01.2015'de bitiyordu,işin cilvesiya Fiberin 2014 kampanyası (gerçi hala devam ediyor ) D-Smart bitince hemen ona geçerim diyordum meğersem mevzu farklıymış adamlar 2014 yılının 31 Aralığının sonuna kadar 24Mbyt Fiberi (ben Konuştukca öde kampanyasına girecektim,yani sabit hat ücreti yok konuştukca para ödüyorsunuz sabit hatta.Gün geldi aradım TTneti ve şoka uğradım bana demesinlermi beyefendi 2014 kampanyamız (beelirttiğim gibi) 31.12.2014'e kadar geçerliydi (Fiyat olarak) oda şöyleydi ilk 12 ay 44 TL sonraki 12 ay (24 aylık tahüte sokuyorlar seni) 62 TL idi,ama o 2014'ün kampanyasıydı dedi,bende bunun üzerine alaycı bir sitemle eee şu andaki durumlar nasıl diye sorunca bana dediki Başvurduğunuzda ilk etapda sizden 50 tl civarında kurulum ücreti alıyoruz ve bu 50 TL'yi ilk 12 aya bölüyoruz dedi,artı zam geldi dedi 2014'de ilk 12ay'a 44TL ödüyordunuz ama şu anda Abone olduğunuz taktirde 49 TL artı 49-50 TL olan kurulum ücretini) ilk 12 aya böldüğümüz için ortalama 53-54 Tl ödiyeceksiniz dedi ....

Daha bitmedi öteki 12 aya mahsuben (belirttiğim gibi 2014'de 62 TL'idi) şu anda 69 Tl istiyorlarmış,neee dedim yahu siz iymisiniz dedim birde Sabit hattımıda size taşıyacağım artı yeni Müşteriyim hiçmi bir jestiniz yok yada olmayacakmı diye sorunca nayır dedi işine geliyorsa durumlar böyle dedi.Bunu yazıyorumki Fiberi bir halt belleyipde kazık yemeyin deiğer İ-Net sağlayıcılar ucuzlamaya gidiyor Fiber Zm yapıyor,girmek isteyen birdaha düşünsün derim ben (bizim Fiber Kutusu Bina içine kadar döşendi ama bu Fiyatlarda kusura bakmasınlar ve AKK 75 GB eğer hızınızda sorun olmassa valla çok download yapanların AKK'sı 5 günde biter ondan sonra öteki ay başına kadar 3Mbite talime devam !

İsterseniz birazda kendimden bahsedeyim malum 03.01.2015'de sözleşmem bimiştiya aradım Fiber felan geldi byy byy gibisinden laflar yaptım,beni hemen Aç-Kapa bölüm sorumlusuna aktardılar (bu arada ben 8MbitE kadar olan Limitsiz kullanıyorum,ve aylar oldu hiç hızımda düşüş olmadı ki bende çok Download yapanlardanımdır) herhalde beni unuttular hehe,neyse ordaki hatun bana şöyle bir teklifle geldi (atıyorum adımı) sayım Timur bey siz 3-4 selik müşterimissiniz ve ödemelerde hiç sorun yaşanmamış sizle ilgili,isterseniz bizde kalmaya devam edin ben size şöyle bir jest yapayım dedi,bende konuş bakalım dedim.Bayan bana ilk 1 ay ücret almaksızın (yani 12 ay ödemiyceğimde 11 ay ödeyeceğim) size yine aynı 8Mbit Limitsiz olarak 33 TL yapalımmı dedi (cazip geldi) ben biraz daha zorladım eh işte ben D-Smart TVde istiyordumda örneğin Sinema+ Dizi kanalları (toplamda 500 yakın kanal varmış ve normal aboneliği 30 kağıtmış) atmıyorum araştırdımda yazıyorum,bu hususdad biraz beklermisiniz dedi 30sn. sonra geri döndü O sizin belirttiğiniz paketide size herşey dahi (KDV-ÖTV,PTT,HGS ,VS. hehe) bu paketide size 7 TL'ye verelim size özetlemek gerekse ,8 Mbit Limitsiz İ-Net artı Sinema+Dizi paketi kurulum ücretsiz ve size yeni çıkan D-Smart uydu alıcısıyla beraber toplam 40 TL'ye mal olur dedi ve 12 aylık tahüt,ne dersiniz (ben okeyledim) sizce iy bir pazarlık yapmışmıyım ? (ve bu arada bütün kanallar D-Smartın hepsi Full HD,Ulusal kanallardada 5-8 tane HD var artı şunuda belirteyim sinema + Dizi paketinin içeriği diğer ayle paketi olsun Mega paket olsun hepsi aynı,ötekilerin biraz daha pahalı olmasının sebebi xxx kanallarında olmasından) kaynaklanıyor.

Pardon size TTnetin Linkini verecektim değilmi alın ve ay işaretini tam evinizin üzerine getirin ve yanındaki doğrulacı kodu girin ve arattırın,inşallah en azından Ultraneti Binanız destekler,boş verin Fiberi okuduğunuz gibi hepsini anlattım,herkez indirim yapıyor,Fiber Bindirim yapıyor,ona göre !

http://www.turktelekom.com.tr/tt/portal/!ut/p/b1/jY_BCoJAEIafxQeQGUzUjqborq0SmGR7iQ1WW8hVZOnQ07d5T5vbDN83Pz9waIFr8VK9MGrU4vndeXCrCKPoR1jkx3qHtGrODIsMEQMLXC2Q5DHxQ2YvfuQhTQ8kDfclIg3-8_HHxLjlFwuw4tsAby6Tsgc-CfNwle5GaDN1l7NLtZGzlgYuwJc_az22gioyDhKmoWnfrKtPveN8AE-kOik!/dl4/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/?urunadi=Fiber-Internet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somniferum -- 30 Ocak 2015; 23:35:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ergin53

fiber destekli güzel bir modem 249TL den 219TL ye düşmüş

AIRTIES AIR 5650
    http://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-5650-300mbps-kablosuz-n-adsl2-4-port-modem-vdsl2-router.html

http://forum.donanimhaber.com/m_102106240/tm.htm

• Bu konuları birde ben anlayabilsem :)

Konuyu dağıtmak istemem ama, bana birisi yol gösterirse çok sevinirim...

Evimde normal, bildiğin telefon kablosu ile gelen hat var Superonline 8Mbit paketi kullanıyorum. 6 Mbit dolayında hız oluyor genelde. Sözleşmem bitmek üzere ve herkes gibi bende iyi bir internet istiyorum. Ultra net, Hiper net nedir ne değildir bilmem. ADSL ve Fiber var onu biliyorum sadece... Bulunduğum yeri telekomun uygulamasından seçince (şu yıldız ile fiber desteği bulma olayı) yüksek hızlı internet altyapısına sahipsiniz diyor.

Hemen önümdeki caddeye 2 sene önce superonline fiber kabloları döşenmişti ama yakınımda gördüğüm fiber dolabı v.s yok.

Kısacası ben evde fiber kullanmak için ne yapmalıyım ? Eve gelen kablolamayı değiştirmem lazım sanırım ama, ADSL için başka bir yerde telekom dolabından eve kadar Cat5 çekmiştim. Bunda nasıl bir şey yapmam gerekiyor. En basiti ile anlatırsanız veya bir yol gösterirseniz çok sevinirim.

Kime başvuru yapacağım, o dolap v.s olayını bireysel başvurularda çekerlermi ? Kablolamayı benmi yapacağım onlarmı ? Nasıl bir kablo çekmek lazım.

Offf ne karışık bu iş yaaa

Teşekkürler !

Hat değerlerim ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By40bir -- 31 Ocak 2015; 14:05:33 >

• By40bir kullanıcısına yanıt
    TTnet dışı sağlayıcı kullanman hata adslde telekoma arıza kaydı bırak hattı kontrol etsinler vdsl2 veriliyorsa yüksek hızlara ulaşabilirsin bu konuda en doğruyu telekom müdürlüğünden bilgi alabilirsin.
  • Şimdiki hattımı kontrol ettirmekten ziyade, fiber için nasıl bir yol izleyebilirim. Şu an kullandığım sözleşmem bitiyor ve nasıl bir yol izleyip ne yapmalıyım. TTNet olayına sıcak bakmıyorum. Sonuçta diğerleride onun altyapısı ve olası bir durumda telekoma onlar sizin adınıza gidiyor. Türk Net'ten çok yardım aldım bu konuda zamanında. Olası bir arızada telekomun adamları ile beraber geldiler ve ölçüm biçim v.s yaptılar.
  • By40bir kullanıcısına yanıt
    Vdsl2 kart yoksa ttnetli olmazsan telekom sallamaz senide o sağlayıcılarıda.
  • Çok fiyat farkı var. Nasıl oluyor anlamıyorum. 49,90'a fiber + telefon görüşmeside veren türk net var. sadece bideri 71 TL ye veren TTnet var !

Şimdi diyelimki TTNet seçtim. Benim merak ettiğim şu an kullandığım sistem ve alt yapı belli. Senelerdir ADSL kullanıyorum. Şimdi benim ne işlem yapmam lazım. Bir yerden fiber kablo mu çekmem lazım. Kutu mu getirtmem lazım. Kime gidip ne demem gerekiyor ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.