Şimdi Ara

Eve hırsız girdi. Ss li (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
1
Favori
3.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

500 liralık kıyafet çalanın elini kolu kesilmeli, sağlık sigortası adı altında zorla 500 lira alanlar yönetici seçilip başa getirilmeli.

Bu daesh kafası çok ayrı birşey ya.

Alıntıları Göster
    Giriş katta oturmanın zararları
  • Mutlu mu olsun "heyyoo eve hirsiz girdi cok mutluyum" falan diye? Ne bekliyorsunuz ki, o adam o esyayi almak icin sabah aksam calismis, belki borca girmis. Sonra da terbiyesizin teki girmis evine onu calmis.
    Simdi siz de diyorsunuz ki, benim lafim uzulene. Kusura bakmayin ama yazdiklarinizin hicbir anlami yok; aksine konustukca batiyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peekay

106 ekran led tv gitmiş, 500 tl değerinde kıyafet çalmışlar.

Akşam üzeri 5-6-7 gibi yapmışlar bunu, bide oturmuşlar ısınmışlar, ekstradan ufoyuda açmışlar. Çay kahve içmedikleri kalmış.

Evin içine etmişler, halılar çamur içinde, dolaplarda eşya bırakmamışlar herşey yerdeydi.
    Kapının sürgüsünüde kapatmışlar, birisi geldiğinde zaman kazanmak için.

7 gibi annem girmeye çalışmış, girememiş.Abim içeride sanıp bağırmış, zile basmış. Belki de o an içeridelerdi.

Giriş katında oturuyoruz apartman dedemin yani aile apartmanı, cam yüksek girişli, zıplasan bile çok atik olman gerek camdan girmen için, bizim camı gören en az 30 daire var. Bu adamların eve girmesi atlaması zıplaması, telvizyonu alıp camdan geri çıkmaları.

Olay inceleme parmak izlerini aldı, televizyon falan zaten beklentimiz yok sadece bulunsunlar.

Eve hırsız girdi. Ss li Eve hırsız girdi. Ss li

Hocam çok geçmiş olsun.Benim amcamın arabasını çaldılar polis bulamadı çoktan sökmüşlerdir diye cevap aldık.Bide bu hırsızları evimde görüp öldürsem ben ceza alırım nerden bilicem adamın silah taşıyıp beni öldürmiyeceğini ?

• Osmanli zamaninda yap yapabiliyorsan tecavuz hirsizlik vb ya hadim olurlardi yada elleri kesilirdi simdi ise bakiyoruz ulkedekiler çok rahat hirsizlik tecavüz gibi suçları yapabiliyor laiklik sağ olsun hırsızlar tecavüzcüler bile artık rahat bir şekilde cezasını çekiyor çok yazık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 28 Ocak 2016; 19:56:08 >
  • Meşru müdafaa şartları sağlanmışsa ceza almazsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blgrçoban kullanıcısına yanıt
    Oda bir insan sonuçta eline ütü basmak ne demek kardeş. Çok can acıtır. Birde tutup buharlamak. Yakışmışmı size? Bir insanoğluna bunu yapmak? Sadece eşek sudan gelinceye kadar dövseymişsiniz daha insanca olurmuş ama olmuş bitmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Nexus Fun

Oda bir insan sonuçta eline ütü basmak ne demek kardeş. Çok can acıtır. Birde tutup buharlamak. Yakışmışmı size? Bir insanoğluna bunu yapmak? Sadece eşek sudan gelinceye kadar dövseymişsiniz daha insanca olurmuş ama olmuş bitmiş

Bu nasıl bir mantık. Belki adam evine kız kardeşine annene eşine tecavüz etmeye geldi. Sonra da öldürecekti belki. Böyle bir şey yaşansa da aynı şeyi düşünecek miydin? Lan ne garip adamlarsınız, bırakın hümanistliği.
  • aynı olaya benzer bir olay geçen sene benim de başıma geldi. gayet işlek bir cadde de eve girip koskoca tv alıp gitmişler ve çıkış istikametleri de sokaklara bakıyor. ve gören eden olmamış. koskoca demir kapıları vs girmişler. bence insanlar görüp ses çıkartmıyor. geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blgrçoban

Geçmiş olsun bizimde evimize biz evdeyken girmişti saat gece 03.00da kapı zorlaması geldiğinde ben babamla evde film izliyorduk. Kapıya gidip çaktırmadan delikten baktık 2 velet kapıyı açmaya çalışıyor çaktırmadan antrenin dış kapıya en yakın odalarına geçtik ben tuvalete babam mutfağa onlar tuvalet tarafına doğru hareket edince babam dış kapıyı kapadı. istesek gürültü çıkarıp kaçırırdık ama girmelerine izin verdik nitekim onlarda girdiler. saat 03.00dan sabah 09.00a kadar bir kova su ve haydar ile dövme işlemini yapıp polise teslim ettik. Hoş olmuştu ancak devlet kamu davası açıcaktı neymiş işkence etmişiz. Okadar anlattık merdivenlerden düştü diye ama heryerinde sopa izi varmışmış yok efendime söyleyim ellerinde ütü izi varmış. Yırttık geçti gitti o saatten sonra görmedim 2sinide. Muhtemelen hırsızlığı bırakmışlardır. Ellerine ütü bastığımızda sopayla dövdüğümüzde doğrudur. Hep biri üstünde denemek istemişimdir kızgın ütüyü basıp buharını püskürtmek. O güne nasipmiş. Eğer olurda evinize hırsız girecek olursa aklınızda olsun bu durumu hayatınızda yapmıcağınız şeyleri yapıp eğlenceli bir sosyal deneye çevirmek sizin elinizde.

Bu arada bilmiyorum tepki olurmu vs. Ama bizim evimiz aile evi içeride annemde var ve benim mülküme izinsiz giren kim olursa olsun bu muameleyi haketmiş demektir. Bırakın dövmeyi tecavuz için gelip gelmediğini nerden bileyim diyip uzvunu dahi kesmek istedik.

İyi yapmışsınız bizimde mülkümüze girmişti iki hırsız. Birini yakalamıştık sabaha kadar işkence yapmıştık(çırılçıplak soyup kapalı bir odada pitbulumla sabahlamıştı). Ama davalık olmadık karakoldakiler tanıdıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: azman çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Yabgu Emre

quote:

abartmayın beyler ne el kol kesmesinden bahsediyosunuz?

eğer hırsız bir eve girip giyim kuşam gibi eşyaları çalmışsa ya evde çalacak başka değerli bişey bulamamıştır
    yada gerçekten kıyafet alacak parası bile olmadığı için çalmıştır.

şimdi gerçekten bu karda kıyamette kılık kıyafet çalanların elini kolunu kesmek mi istiyorsunuz?

Biz eşek miyiz sabah aksam çalışıyoruz? Su sogukta disarda pecete satan su satan cocuklar aptal mi ? Hirsizlik ne zaman meşru olmuş?

hırsızlığa meşru diyen mi var
    el kol kesmek isteyenlere lafım

umarım bi gün evine hırsız falan girer de yine "adalet" sistemine güvenirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Sentus

quote:

Orijinalden alıntı: quppas

Bu hırsızların elini kolunu kesmeden bu tür şeyler hep devam edecek maalesef

Şimdi bana barbar herif, bu ülkede demokrasi var demeyin

Huylu huyundan vazgeçmez, adam diyor ceza alsam nolcak hapis yatarım ekmek elden su gölden oooh mis sonra dışarı çıkar yine hırsızlık

Sadece hırsızlık değil bu tecavüzcüler Vs hepsi için caydırıcı ceza olmalı

Edit: hocam allah kolaylık versin, inşallah bulunurlar

El kesmek çözüm değil. Senin her fazlanda o hırsızın hakkı var. Buna arabadan tut, yediğin bir fazla tabak yemek dahil. Zekat tam da bunun için var. Lakin senin ihtiyacındır ya da hırsızın ihtiyacı yoktur, haklısınız.

Sana ağır sövesim geldi ama susuyorum bilesin

• quote:

Orijinalden alıntı: soultrex

quote:

Orijinalden alıntı: Blgrçoban

Geçmiş olsun bizimde evimize biz evdeyken girmişti saat gece 03.00da kapı zorlaması geldiğinde ben babamla evde film izliyorduk. Kapıya gidip çaktırmadan delikten baktık 2 velet kapıyı açmaya çalışıyor çaktırmadan antrenin dış kapıya en yakın odalarına geçtik ben tuvalete babam mutfağa onlar tuvalet tarafına doğru hareket edince babam dış kapıyı kapadı. istesek gürültü çıkarıp kaçırırdık ama girmelerine izin verdik nitekim onlarda girdiler. saat 03.00dan sabah 09.00a kadar bir kova su ve haydar ile dövme işlemini yapıp polise teslim ettik. Hoş olmuştu ancak devlet kamu davası açıcaktı neymiş işkence etmişiz. Okadar anlattık merdivenlerden düştü diye ama heryerinde sopa izi varmışmış yok efendime söyleyim ellerinde ütü izi varmış. Yırttık geçti gitti o saatten sonra görmedim 2sinide. Muhtemelen hırsızlığı bırakmışlardır. Ellerine ütü bastığımızda sopayla dövdüğümüzde doğrudur. Hep biri üstünde denemek istemişimdir kızgın ütüyü basıp buharını püskürtmek. O güne nasipmiş. Eğer olurda evinize hırsız girecek olursa aklınızda olsun bu durumu hayatınızda yapmıcağınız şeyleri yapıp eğlenceli bir sosyal deneye çevirmek sizin elinizde.

Bu arada bilmiyorum tepki olurmu vs. Ama bizim evimiz aile evi içeride annemde var ve benim mülküme izinsiz giren kim olursa olsun bu muameleyi haketmiş demektir. Bırakın dövmeyi tecavuz için gelip gelmediğini nerden bileyim diyip uzvunu dahi kesmek istedik.

İyi yapmışsınız bizimde mülkümüze girmişti iki hırsız. Birini yakalamıştık sabaha kadar işkence yapmıştık(çırılçıplak soyup kapalı bir odada pitbulumla sabahlamıştı). Ama davalık olmadık karakoldakiler tanıdıktı.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun hocam. "Helal malsa döner" ciler gelmiş hemen. Hayatta en uyuz olduğum laf, bunlara kim öğretiyor bilmiyorum. Helal, haram işine girecek olursak neler oldu, bu ülkede neler :)

4-5 yıl önce bizim eve de hırsız girmişti. 3 erkek kardeş olduğumuzdan, baya bir elektronik eşya götürmüştü namussuzlar. Aynı şekilde polis geldi parmak izi falan aldı. Ama geç geldiler tabi, bu sırada bizde gir çık yaptık falan. Polis bize "burada akrabalarınız, sizinde parmak iziniz çıkabilir, herkes suçlu duruma düşebilir" diye bişeyler söyledi. Sonra sözde hırsızları bulmuşlar, mahmeye çağırmışlar. Tabi bize kağıt falan gelmedi. En son mahkemeye gelmezseniz hakkınızda dava açılacak diye bir kağıt geldi. Mahkeye gitmeden 2-3 görüşme oldu, bizi tanımadığımız adamlarla karşı karşıya çıkartcaklardı. Onlar hırsız mı, değil mi hiç bir kanıt yok, ortada çaldıkları şeyler yok. Bizde vazgeçtik, uğraşmadık.

• quote:

Orijinalden alıntı: KırmızıElma

quote:

Orijinalden alıntı: Sentus

quote:

Huylu huyundan vazgeçmez, adam diyor ceza alsam nolcak hapis yatarım ekmek elden su gölden oooh mis sonra dışarı çıkar yine hırsızlık

El kesmek çözüm değil. Senin her fazlanda o hırsızın hakkı var. Buna arabadan tut, yediğin bir fazla tabak yemek dahil. Zekat tam da bunun için var. Lakin senin ihtiyacındır ya da hırsızın ihtiyacı yoktur, haklısınız.

Insallah evinize yakin zamanda bir hirsiz girer ve tum fazlaliklarinizi calar. Hatta eviniz cok ust katta degilse aksam yatarken balkon kapilarini acin ya da posta kutusundan 5 6 gun boyunca gazetenizi faturanizi almayin hirsizlara kerizim veya evde yokum mesajini verin insan gibi gelsinler tvdir pcdir altindir alip gotursunler ne de olsa onlarin hakki var. Onlar senin ve ailenin emegiyle degil hirsizlarin emegiyle alindi.

Ulkeye bak be adam tutmus hirsizi savunuyo. Sen 30 40 yasinda eli ayagi tutan bir dilenci gorunce de en az 400 500 tl veriyosundur.

Alıntıları Göster
    Pek bişey bekleme yakalansalar bile ifadeleri alınır serbest bırakılır malum bu bir sektör

• quote:

Cezalarin adil ve orantili olmasi gerekiyor.Hirsizin elini kesersen gasp edeni idam etmen, yagma sucu isleyeni uzaya firlatman,kasten adam oldureni magmaya gommen gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Reikokuna

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yabgu Emre

quote:

abartmayın beyler ne el kol kesmesinden bahsediyosunuz?

eğer hırsız bir eve girip giyim kuşam gibi eşyaları çalmışsa ya evde çalacak başka değerli bişey bulamamıştır
    yada gerçekten kıyafet alacak parası bile olmadığı için çalmıştır.

şimdi gerçekten bu karda kıyamette kılık kıyafet çalanların elini kolunu kesmek mi istiyorsunuz?

Biz eşek miyiz sabah aksam çalışıyoruz? Su sogukta disarda pecete satan su satan cocuklar aptal mi ? Hirsizlik ne zaman meşru olmuş?

hırsızlığa meşru diyen mi var
    el kol kesmek isteyenlere lafım

umarım bi gün evine hırsız falan girer de yine "adalet" sistemine güvenirsin

girdi zaten
    iki çingene kadın evi yoklamış. züğürt adamın evinde ne olacak
    mp3 çalar ve bilgisayar hoparlörünü aşırmışlar. sanırım bilgisayarı aşırmak için inventory lerinde boş alan yokmuş
    sonradan başka birinin evine girmeye kalkışınca yakalanmışlar.
    şimdi ne yapalım kadınların elinimi kestirelim?

hukukta suça karşı adil ceza anlayışı vardır.
    öyle ilkel kesme kan akıtma işlerine adalet diyerek insanın kendi vahşiliğini ve canavarlığını saklamaya çalışması hukuk değildir.
    araplar kendi vahşiliklerini ve bedeviliklerini heryerde sergiliyor o onların sorunu.
    ülkemizde işlenen bir suçun cezasını Türk Ceza Kanunu belirler yobaz ve insanlıktan yoksun arap kanunları değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre D

quote:

Orijinalden alinti: Sentus

quote:

Orijinalden alinti: Emre D

quote:

quote:

Orijinalden alinti: Emre D

quote:

quote:

Orijinalden alinti: quppas

Bu hirsizlarin elini kolunu kesmeden bu tür seyler hep devam edecek maalesef

Simdi bana barbar herif, bu ülkede demokrasi var demeyin

Huylu huyundan vazgeçmez, adam diyor ceza alsam nolcak hapis yatarim ekmek elden su gölden oooh mis sonra disari çikar yine hirsizlik

Sadece hirsizlik degil bu tecavüzcüler Vs hepsi için caydirici ceza olmali

Edit: hocam allah kolaylik versin, insallah bulunurlar

El kesmek çözüm degil. Senin her fazlanda o hirsizin hakki var. Buna arabadan tut, yedigin bir fazla tabak yemek dahil. Zekat tam da bunun için var. Lakin senin ihtiyacindir ya da hirsizin ihtiyaci yoktur, haklisiniz.

Ne hakkindan bahsediyorsun ya? Ben her gün sabahtan aksama kadar çalisayim, canim çiksin para kazanacagim diye. Sonra adam gelip hoop çaliversin. Yok ya?

Zekati kullanarak hirsizligi mesrulastirmaya çalisiyorsun ya, Allah islah etsin seni.

Ihtiyaç fazlasi diyorum. Mülkiyet Allah'in. Hirsizligi mesrulastirmiyorum. Hirsiz kadar kendine Müslüman deyip de malina mal katanlar da hirsiz diyorum. Bu da Allah'tan çalmak oluyor.

Sapla samani karistirma. Allah mal biriktirenleri Kuran'da elestiriyor, evet ama bu hiçbir sekilde hirsizlik yapmak için sebep olamaz.

Yazdigin seye bak:
    quote:

Senin her fazlanda o hirsizin hakki var.

Adamin televizyonunu çalmislar. Televizyon ihtiyaç mi da çaliyor hirsiz?

Kusura bakma da hirsizin benim diskimda bile hakki yok.

Bir seye ihtiyacin varsa, zor durumdaysan, imkanin yoksa gider insanlardan güzelce istersin. Mutlaka veren biri çikar. Hiç kimse vermiyorsa da durumunu kabullenip sabredersin, gidip hirsizlik yapmazsin.

Allah les, kan, domuz etini haram kilsa da "zor durumda olan asiriya kaçmayacak kadar yiyebilir" diyor. Ama hiçbir yerde zor durumda olanin hirsizlik yapabilecegine dair bir ifade bile yok.

Mevzu su aslinda Allah'in malina sahip çikip da neden onu kaybettigimizde bunca öfke duyuyoruz? Zaten mal senin, benim degil ki. Gelince sükür de gidince mi küfür?

Bu yazdiklarimdan hirsizligi savundugumu vesaire sonucunu çikarman da ayri bir mevzu zaten. Müslüman'im diyen insan zaten hirsizligi aklina dahi getirmez. Hirsizin inançsiz olabilecegi aklina geliyor mu? Belki mal sahibi de farkli bir inanca sahip. Ben bunlari ona istinaden yazmiyorum zaten. Müslüman'im deyip de giden mala üzülenlere diyorum.

Kimin inancı ne olursa olsun, beni ilgilendirmez. Ben mal sahibinin de hırsızın da inancı hakkında bir şey söylemedim. Senin yaptığın yorum çerçevesinde değerlendirdim. Basbayağı da hırsızı savunduğun sonucu çıkıyor. Yukarıdaki KirmiziElma nick'li arkadaş da normalde bu yorumumda yazacağım şeyleri yazmış zaten.

Bir şeyi kazanmak için o kadar emek harcayıp o şey kaybolduğunda üzülmek çok doğal bir tepkidir. O şey sana havadan gelmiyor sonuçta.

Neyse, şimdiye kadar hiçbir şeyin çalınmamış galiba. Bir gün çalınırsa ne demek istediğimizi anlarsın.

Ben de söylemedim. Arkadaş el kesilmesini uygun görmüş. Onun üzerine konuşuyorum. Demek istediğim Müslümanım diyen insanlar bahsettiğim gibi mallarından kurtuluyorlar mı da giden malının arkasından üzülüyorlar ya da gittiği kişiye cezayı hakk görüyorlar. Bu bahsettiğim sadece İslam öğretisine özgü değil ayrıca. Çoğu dinde bu mallardan kurtulma durumu söz konusudur. Zaten en büyük hırsızlık da bu değil midir? Yani insan insanın aynasıdır aslında.

Emeksiz ne var ki zaten bu dünyada? şeytanda da emek var, melekte de. Emeksizlik "ol"daydı sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimizatio3n12123 -- 1 Şubat 2016; 2:25:22 >

• konudaki mesajlari okuyinca nasrettin hoca aklima geldi,hirsizin hicmi sucu yok !!

• o an nerdeydiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

Bu nasıl bir mantık. Belki adam evine kız kardeşine annene eşine tecavüz etmeye geldi. Sonra da öldürecekti belki. Böyle bir şey yaşansa da aynı şeyi düşünecek miydin? Lan ne garip adamlarsınız, bırakın hümanistliği.

Hocam hemen şiddete başvuruyorsunuz ve bunun doğru olmadığı kanaatindeyim. Dediğinizi yapmaya gelmiş bile olsa çok ağır bir ceza verilmemesi gerekli bence. Bunu neden yapıyor altında yatan sebepler nedir bunun araştırılıp çözüme kavuşturulursa daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

Hocam hemen şiddete başvuruyorsunuz ve bunun doğru olmadığı kanaatindeyim. Dediğinizi yapmaya gelmiş bile olsa çok ağır bir ceza verilmemesi gerekli bence. Bunu neden yapıyor altında yatan sebepler nedir bunun araştırılıp çözüme kavuşturulursa daha iyi olur.

Bir gün başınıza gelirse anlarsınız diyeceğim olmayacak, başka ne diyeyim bilemiyorum. Umarım böyle bir şey yaşamazsınız ama bir hayal edin annenize kardeşinize tecavüz etmeye gelmiş olan birisini....

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.