Şimdi Ara

EVDEN AYRILMA SIKINTISI VE ÜNİVERSİTEDE UZAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, ben yıllardan beri ailemle beraber yaşıyorum. Çok fazla dışarı çıkıp gezen bi insan da değilim anlayacağınız devamlı olarak ailemle beraberim. Şehir dışında bir üniversite kazandım çok aşırı uzak değil çok yakın da değil ( 3 saat mesafede) Hatta haftada 4 gün yurtta geri kalan günler evde olacağım.Buna rağmen evden ayrılacağım için içimde çok büyük bir sıkıntı var bu sıkıntıyı nasıl geçireceğim hakkında tavsiye verirseniz çok teşekkür ederim. (yurtta kalacağım)

Kafamda oluşan bir diğer problem ise üniversitenin uzaması problemi. Kazandığım program mekatronik mühendisliği , internette bazı sitelerde mühendislik programları okuyanların derslerden kalıp genelde okulu uzattığı yazıyor.Açıkçası bu da beni korkutuyor.Ben çalışmayı seviyorum ve derslere de çalışacağım elimden geldiği kadar ancak yine de okulun uzama korkusu daha başlamadan içime yerleşti. BU söylenenler doğru mudur ? gerçekten dersler vs. bu kadar zor mu ? Yani orta ve ortaüstü çalışan biri hiç kalmadan 4 sende mezun olabilir mi ?

Cevaplarsanız çok ama çok sevinirim beni de bu sıkıntılardan kurtarmış olursunuz.

• 4 senede mezun olan insan, sen de insansın o zaman mantık olarak yapabilirsin. Sadece yöntem ve mantığını oturtman lazım. Ayrıca çok ailene bağlı duruyorsun iş hayatında da ayrılabilirsin. Buna hazırlıklı olman lazım.
  • Herkes düşüncesini paylaşssın lütfen up !!!!1
  • up!
  • hocam ailenden ayrılmak zordur. ben lisede yurtta kaldım. 2,3 aya alışıyorsun, hatta bazen eve bile gitmek istemiyorsun. zamanla orada edindiğin dostluklar dersler vs. derken zaman geçiyor bi bakmıssın yarı döneme gelmiş. yanı hiç sıkıntı etme ister istemez uyum sağlıyorsun. birde hangi üni?
  • up!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasabateam60

hocam ailenden ayrılmak zordur. ben lisede yurtta kaldım. 2,3 aya alışıyorsun, hatta bazen eve bile gitmek istemiyorsun. zamanla orada edindiğin dostluklar dersler vs. derken zaman geçiyor bi bakmıssın yarı döneme gelmiş. yanı hiç sıkıntı etme ister istemez uyum sağlıyorsun. birde hangi üni?
    Aynen katiliyorum hocam. Ben de liseyi yatili okudum bu sıkıntı gelip gecici bir sey 3 aydan uzun surmez hatta 1 aya alisirsiniz. Fazla kafaya takmayin universitenin tadini cikarin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • haftada 4 gün yurt 3 gün ev olayını unut ilk önce. Bi zamandan sonra alışıp 1 günlüğüne bile olsa eve gitmek istemeyeceksin

• kardeş bir okulun başlasın daha başlamadan okulun uzamasını neden düşünüyorsun saçmalama.
  • hocam sonsuza kadar ailenle mi yaşıycan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kişisel gelişimin açısından böylesi daha iyi.
  • 18 yaşından sonra aileyle yaşamaya sıcak bakmıyorum.
  • bi iki ay ağlarsın sonra geçer.fix. ben eve gitmeyim diye ugraşıyorum şimdi. okul uzar zaten çok zorlamazsan takma uzaması normal birşey zaten korkmayın okadar. max bi dönem 2 dönem uzar o da bi iki ders olur. bi hoca size takmadıysa ve yaz okullarını kaçırmadıysanız 4 yılda da bitirirsiniz . burda daha kampüs görmemiş küçükler "sadece salaklar okulunu uzatır " falan gibi düşünüyor heralde ama benim çevremde çok okul uzatan var bende dahil. okulun payı büyük bunda.bilerek kredileri falan düşürüyorlar .yaz okulunu kaldırıyorlar. bide hele uyuz hoca denk geldiyse tek derslede uzatırsınız. şans meselesi bu iş. takmayın bunları daha çok vaktiniz var.
  • Dostum ben ablamin mezuniyetine gittim biyomedikal mühendisliği girdiği yıllarda 40k ile falan alıyorlardi. Lan mezuniyet de fakültenin yarisi 3.5 senede bitirmiş internetdeki o davarlar 150-200 k ile giderlerse tabi uzatırlar. Bide hepsi ipini koparmis dana gibi okulu sallayıp ilk sene geziyorlar. Sen ilk seneden ganonu yüksek tutarsan diğer seneler rahat edersin. Evden ayrilman icin bir çözüm bulamam ama yakin şehir icin sık gider gelirsin alışasaya kadar. Dua etde oda arkadaşların sorunlu kişiler olmasin. Cabuk uyum saglarsin. Benim babam tır şoförü o yüzden ailemle cok vakit gecirsemde her şeyi tek basima idare etmeye alistim ondan pek sorun cekmeyecegim

• Hocalarım yorumda uzatanlara laf etmis gibi yorum yaptım siz üstünuze alinmayin. Fakültedeki hocalara da bagli tabiki mesela bizim fakültedeki su hoca herkesi bırakıyor

EVDEN AYRILMA SIKINTISI VE ÜNİVERSİTEDE UZAMA böyle bir hoca denk gelirse uzatma ihitmalizin yüksek ama eger gicik hocaya denk gelmezseniz ve ilk senenizi harcamazsaniz uzatmazsiniz

• 6 sene yurtta kaldım 11 yaşımdan 17 yaşa kadar
  • Hangi okul; hangi bölüm?

ODTU ya da Bogazici degilse 4 senede bitiremeyen kendine ogrenciyim demesin. Hovardalik yapiyordur, baska hicbir sey degil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Esegi baglasan 5-6 yilda mezun olur. Sen mi olamayacaksin orta ve ustu calismayla?

• hocam aşağı yukarı bende sizle aynı durumdayım ailemden ilk kez ayrı yaşayacam uni 5 yıl bide artık alışmaya çalışacaz inanın 'aileden ayrı kalınca aile sizi özler gözlerinde daha kıymetli olursunuz hem insan biraz hayatıda öğrenir' sondakileri uni okuyan amcam söylemişti bana
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.