Şimdi Ara

evdeki kedimin ikinci kediyi kabul etmeme olasılığı var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba
    iki yaşında dişi bir kedim var. Sıkıldığını ve sosyalleşmesini düşündüğüm için 1 aylık dişi bir kedi aldım. 2 gün oldu büyük kedim küçüğünü gördüğünde tıslıyor. hiç alışacakmış gibi durmuyor. küçüğü çok savunmasız olduğu için karşılaştırmaya korkuyorum Zarar verebilir mi ? Bu birinci sorum. ikincisi ise alışmama ihtimali var mı?



  • Merhaba;
    Benimde 4 yaşında bir kedim var.Zaman zaman sokaktan tedavi amaçlı aldığımız kedilerle ilgili olarak bizde aynı sorunları yaşadık ama belirli bir süre zarar vermemesi açısından takipli şekilde yakınlaşmalarına izin verdik.İlk başlarda vurma ve tıslama eğiliminde olmasına karşın; küçük olanların sırnaşmalarına ve oyun isteklerine kayıtsız kalamadı bizimki ve arkadaş oldular hep.Sizde gözlemleyerek yakınlaşmalarına ufak ufak izin verirseniz zaman içerisinde sorun kalmaz sanırım.Kediniz çok hırçınsa bir süre ayrı odalarda tutup kokularına alışmalarını sağlayabilirsiniz ilk etapta.
  • Yeni gelen kedinin farklı kokusunu, diğer kediniz bir tehlike olarak algıladığından tıslıyordur. İki kedinin birbirine alışma süreci bazen sabır gerektiriyor ama güzel sonuçlanıyor. Yeni gelen kedinin kokusunun sindiği bir eşyayı (çorap, kedi oyuncağı, tişört v.s), evdeki kedinizin yanına koyun, ona koklatın ki bu kokunun tehlikeli bir koku olmadığını anlasın.
  • Teşekkürler Teufel. Şuan 1 hafta oldu alıştılar gibi. Tıslamalar ara sıra oluyor tabi ki yalnızken ayrı odalarda tutuyoruz. bizimle birlikteyken bir araya geliyorlar. oyun oynadıkarını gördüm baya mutlu oldum.
  • schweppes2013 S kullanıcısına yanıt
    ayneeeennnn de öyle yaptık. Alıştılar. çok korkmuştum küçüğü göndericez diye ama alıştılar . teşekkürler
  • Alışıyorlar ama başta takip etmek lazım sürekli zarar verme eğiliminde olabiliyorlar
  • aslında aralarında yaş farkı olursa sorun olmuyormuş burada yazıyor ama ne kadar fark oldugu noktasını bılemıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnlamakYetmez -- 2 Ocak 2018; 14:49:16 >
  • Evin prensesinin üstüne kedi mi gelirmiş

    Arkadaşım 1-2 günlüğüne bırakmak istedi, 2 saat sonra gel al diye aradım.Sürekli olarak tıslayıp konuşuyordu benimki.Korktum bakmadığım anda boğacak diye diğer kediyi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.