< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noche34 -- 6 Ocak 2025; 12:16:47 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Evdeki eşyalara icra-el koyma mümkün mü?

-
-
Evde ikamet kaydı bulunan bir kişinin borcu nedeniyle sizin evinizdeki eşyalara el konulması mümkün değildir, çünkü borç şahsidir ve sadece borçlunun malvarlığına yönelik işlemler yapılabilir. Ayrıca, siz borçla ilgili kefil olmadıysanız veya hiçbir şekilde imza atmadıysanız, sizin üzerinize bir sorumluluk yüklenemez. Sabah gelen kişilerin verdiği belgeye dikkat etmeniz önemli eğer resmi bir icra tebligatı değilse, dolandırıcılık veya korkutma amaçlı bir girişim olabilir. Resmi tebligatlar İcra Müdürlüğü aracılığıyla gelir ve üzerinde dosya numarası, borçlu adı gibi bilgiler yer alır. Gelen belgeyi ve durumu netleştirmek için en yakın icra müdürlüğüne giderek dosya sorgusu yapabilirsiniz. Eğer ortada bir dolandırıcılık girişimi olduğunu düşünüyorsanız, belgelerle birlikte hemen savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Hukuki bir sorun yaşanmaması adına, gerekirse bir avukattan destek almanız faydalı olacaktır.
-
Sizin eşyalarınızı kimse haczedemez bahsettiğiniz olay örgüsüne göre söylüyorum
-
Ben kesin olarak sizin adresinizde haciz yapamazlar demeyeceğim. İstihkaklı haciz işlemi yapmaları mümkün olabilir. Evinizde oturmayan kişinin adres kaydını sildirmeyi denediniz mi?
-
Hayır kefil olmadık, imza atmadık.
Verdikleri belge bilgisayardan yazılmış şekilde dosya numarası falan yok, resmi evrak değil. Dediğiniz gibi korkutma amaçlı. Saat 17:00 de geleceğiz dediler gelmediler.
Avukatıma sordum bugün resmi bi evrak gelirse kendisine iletmemi söyledi. Oda sizin gibi korkutma ve dolandırıcı olabilir dediler.
Teşekkür ederim 🙏
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X