Şimdi Ara

Evdeki eşyalara icra-el koyma mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Zamanında bizim evimizde ikamet kaydı bulunan birisi, gidip kredi kartıyla nakit avans çekmiş. Yüklü bir miktar. Tabi o parayı çekip yurtdışına kaçmış. Şimdi bizim eve icra kağıdı falan bi şeyler geliyor. Şahısla bi ilgimiz yok, soyisimler tutmuyor, ailesinin adresi var ama kaydını e devletten oraya aldıramadı, burada olmadığı içinde değiştiremiyor adresi. Bizde gözüküyor velhasıl.

Sabah kapıya 2 kişi geldi bi kağıt verdi elimize şahıs borcunu ödemezse bizim evdeki eşyalara el konulacak, haciz gelecek falan fistan dediler..

Biz kefil olmadık, bi şeye imza atmadık. Böyle bi şey mümkün mü?

Bi de dosya numarası falan , resim kağıt bi şey yok. Bilgisayardan yazmışlar bi şeyler elimize verdiler. Böyle bi dolandırıcılık yöntemi mi var yoksa, ya da korkutma amaçlı mı böyle bi şey yapılıyor?

Birisi borç edip benim evinde kaydı gözükse bile benim eşyalarıma nasıl el konuluyor yahu. Banka o parayı vermeden önce düşünsün etsin, tedbirli davransın. Adamın malı mülkü var mı yok mu haksın ona göre limit belirlesin. Yani az buz para değil 400-500 bin civarı. Nasıl veriyorlar ona da şaşkınım

Bu konuda bilgi sahibi arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noche34 -- 6 Ocak 2025; 12:16:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Evde ikamet kaydı bulunan bir kişinin borcu nedeniyle sizin evinizdeki eşyalara el konulması mümkün değildir, çünkü borç şahsidir ve sadece borçlunun malvarlığına yönelik işlemler yapılabilir. Ayrıca, siz borçla ilgili kefil olmadıysanız veya hiçbir şekilde imza atmadıysanız, sizin üzerinize bir sorumluluk yüklenemez. Sabah gelen kişilerin verdiği belgeye dikkat etmeniz önemli eğer resmi bir icra tebligatı değilse, dolandırıcılık veya korkutma amaçlı bir girişim olabilir. Resmi tebligatlar İcra Müdürlüğü aracılığıyla gelir ve üzerinde dosya numarası, borçlu adı gibi bilgiler yer alır. Gelen belgeyi ve durumu netleştirmek için en yakın icra müdürlüğüne giderek dosya sorgusu yapabilirsiniz. Eğer ortada bir dolandırıcılık girişimi olduğunu düşünüyorsanız, belgelerle birlikte hemen savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Hukuki bir sorun yaşanmaması adına, gerekirse bir avukattan destek almanız faydalı olacaktır.

• Sizin eşyalarınızı kimse haczedemez bahsettiğiniz olay örgüsüne göre söylüyorum

• Ben kesin olarak sizin adresinizde haciz yapamazlar demeyeceğim. İstihkaklı haciz işlemi yapmaları mümkün olabilir. Evinizde oturmayan kişinin adres kaydını sildirmeyi denediniz mi?

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt
    Hayır kefil olmadık, imza atmadık.

Verdikleri belge bilgisayardan yazılmış şekilde dosya numarası falan yok, resmi evrak değil. Dediğiniz gibi korkutma amaçlı. Saat 17:00 de geleceğiz dediler gelmediler.

Avukatıma sordum bugün resmi bi evrak gelirse kendisine iletmemi söyledi. Oda sizin gibi korkutma ve dolandırıcı olabilir dediler.

Teşekkür ederim 🙏

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çözüldü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.