Şimdi Ara

evdeki eski fotoğraf makinesi hakkında bilgi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde şu makineyi buldum, sanırım yunan malı, iyi bir makine midir ve filmleri nereden bulunur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlginç bir makine. Görünmez falan

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

İlginç bir makine. Görünmez falan

Oha unutmuşum koymayı, hemen koyayım sscb maliymis bu arada, ruscada kucuk harf kullanimi yok diye biliyordum.

• .
     evdeki eski fotoğraf makinesi hakkında bilgi?

• Lubitel 2. Orta format makinadır (TLR) , diğer SLR filmli maknelere göre daha ayrıntılı kaliteye sahiptir. Kullanımı da SLR'lara göre biraz daha zahmetl ve emek isteyen makinedir (aynı zamanda kullanımı biraz maliyetlidir [film, banyo, baskı giderleri vs] ) 120'lik roll film kullanır.
  • Güzel makine, orta format. Pozometresi var mı yok mu bilmiyorum, ama İstanbuldaysan, fotoğrafa merakın varsa, git sirkeciye, pamuk ticaret, hem sana film verir, hem nasıl kullanacağını öğretir.
  • Hah konunun erbabı şahısta geldi Saygılar hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 13 Ağustos 2013; 22:31:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pozometresi yok maalesef.Full manuel
  • Açıkçası çok ilgim yok da, gazetecilik okuyorum, az da olsa fotoğraf makineleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. İzmirde filmlerini bulabileceğim bir yer var mı?

• Uzun uzun kurcaladım, fotoğrafçılik hakkinda temel bilgim olsa da ilk defa bu makine sayesinde mekanik bir sekilde Enstantane ayarlarınin neleri degistirdigini gorme imkani elde ettim. Kisacasi cok hosuma gitti ve heves ettim. Film doldurma hepsine baktim, bir sorun var yalniz, makinede filmi sikistirip sardigin cubuktan yok? O ayri olarak mi satiliyor, film paketinden de cikmiyor, fimin ucunu o makaraya geciriyorsun, cubugu kurma koluna takiyorsun ve sariyorsun, makinede yok ne yazik ki ?

Kullanim kitabinda makinenin icinde diyor:

. Brake the seal of the film spool, insert the end of the film protective paper into a slit of the take-up spool and fold it; then by turning the film winding knob, wind up 2-3 layers of the paper on the spool.

Cok zor mu bulurum ben film spool'u?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 14 Ağustos 2013; 1:30:00 >
  • Pazometresi olan filmli orta format slr makinelerin fiyatları ortalama ne kadardır?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

Açıkçası çok ilgim yok da, gazetecilik okuyorum, az da olsa fotoğraf makineleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. İzmirde filmlerini bulabileceğim bir yer var mı?

Hamza Rüstem var Kemeraltı'nda.Hem 120mm hem de spool'u edinebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metabolism

Pazometresi olan filmli orta format slr makinelerin fiyatları ortalama ne kadardır?

Aklıma direk gelen olmadı açıkçası.Ama şöyle diyebilirim.Olanında pozometresi ne kadar sağlam ölçer o da ayrı.
    Bir süre sonra alışıyorsunuz zaten, olmadı telefonlara bile yüklenebilen programlar var artık.Fena da sonuç vermiyorlar.
    Makinelere gelince bu nasıl bir şey istediğinizle alakalı.Hesaplı derseniz Lubitel derim.Hem sonuçları da güzeldir.Kiev olabilir.
    İkon bir şey arıyorum, evladiyelik derseniz Rolleiflex olur, Hasselblad olur daha ekonomik Bronica olur...
    Fiyatlar makinelere göre değişir.Tabi satıcıya göre de

• lubitel gibi bir makine yanılmıyorsam yashica'nın da bu tip bir ürünü vardı güzel makineler ya ama zahmeti çok filmdir banyosudur falan falan ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: koolandgang

quote:

Orijinalden alıntı: Metabolism

Pazometresi olan filmli orta format slr makinelerin fiyatları ortalama ne kadardır?

Aklıma direk gelen olmadı açıkçası.Ama şöyle diyebilirim.Olanında pozometresi ne kadar sağlam ölçer o da ayrı.
    Bir süre sonra alışıyorsunuz zaten, olmadı telefonlara bile yüklenebilen programlar var artık.Fena da sonuç vermiyorlar.
    Makinelere gelince bu nasıl bir şey istediğinizle alakalı.Hesaplı derseniz Lubitel derim.Hem sonuçları da güzeldir.Kiev olabilir.
    İkon bir şey arıyorum, evladiyelik derseniz Rolleiflex olur, Hasselblad olur daha ekonomik Bronica olur...
    Fiyatlar makinelere göre değişir.Tabi satıcıya göre de

Tesekkurler hocam :) Şimdilik olmasada ileride düşünüyorum, cok zevklimidir bu orta format :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: koolandgang

quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

Açıkçası çok ilgim yok da, gazetecilik okuyorum, az da olsa fotoğraf makineleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. İzmirde filmlerini bulabileceğim bir yer var mı?

Hamza Rüstem var Kemeraltı'nda.Hem 120mm hem de spool'u edinebilirsin.

Çok teşekkür ederim, pazartesi gidip soracağım. Bir de tahmini film vs ne kadar tutar? Ve kendisi bana kisa bir egitim verir mi ?

• @ Metabolism Ben film işini seviyorum.Doğrudur zahmetlidir ama, eskilerin dediği gibi zahmetsiz, rahmet olmazmış

@Gamlı Baykuş; Gani Bey var orada onu sor özellikle o yardımcı olur.Valla ben İstanbul'dan aldım en son ama zannedersem ellerinde
    ilford vardı, zira Kodak'ları ben süpürmüştüm.Ama Kodak da olabilir.15 ya da 20 TL civarıdır heralde.Dediğim gibi Gani'yi bulursan
    yardımcı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.