< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Anten görevi görecek kablo doğrudan cihazın arkasındaki sokete bağlanacak ise sorun yok. Ancak anten belirli bir mesafe uzakta olacaksa arada koaks kablo kullanılması gerekir. Koaks kablonun blendajını toprağa bağlarsınız. Aksi takdirde, koaks kablo kullanılmadığında, aradaki kablo da anten görevi görür. Anten uzunluğu alınacak frekansın dalga boyuna göre hesaplandığından rezonans bozulur. |
|
Çanak uydu sistemlerinde kullanılır. Normal koşullarda FM alıcınız yeterince hassas ise bir tel dahi işinizi görür. Anten yapmak istiyorsanız "fm anten nasıl yapılır" diye google'layın. Bir zamanlar Antes firması çatı veya balkonda kullanmak için "Omni Directional -L Tipi" anten yapardı. Hala yapıyor mu bilmiyorum. |
|
FM artık gözden düştüğü için artık balkon/çatı tipi harici anten üretilmiyor. Sanırım Antes de daha önce ürettiği yönsüz (omni-directional) anteni üretmiyor. https://b2c.antes.com.tr/fm-anteni-omni-direction-l-tipi-p1364 Piyasada bir UHF/VHF/FM diye bir anten bulunuyor. Bunun başarılı olacağını sanmıyorum. İhtiyacınız olan en az 3 elemanlı, bir yöne kazancı olan bir bir yagi anten. Şunun gibi: https://www.fruugo.com.tr/triax-fm-3-fm-cat%25C4%25B1-anteni/p-49694248-98186343 Ancak onun da saçma sapan bir fiyatı var. |
|
Merhaba. Çok kaliteli bir fm radyo alıcım var. Sıradan bir çubuk antenle çoğu yayını alabiliyorum. (Bulunduğum bölgede Bulgaristan ve Yunanistan radyoları çekiyor.) Ancak ne bizim taraf ne onların tarafı ITU kurallarını sallamadığı için frekanslar 0.1 mhz aralığında, dip dibe. Bulunduğum yere şehir vericileri yakın. Yunanistan vericileri ise doğal olarak daha uzakta. O çubuk anten ile doğal olarak yakındaki şehir vericilerini alıyorum, hemen yanındaki yabancı ülke frekansını bastırıyor. Ben aynı araç radyosundaki gibi karışma olmadan bu dipdibe frekansları dinlemek için nasıl bir anten tasarlamalıyım. Çok elemanlı hazır yagi falan mı kullansam? 12 elemanlı eski bir televizyon anteni (4 metre falan boyunda |
| _____________________________ |
|
Ayrıntılı cevap için çok teşekkür ederim. 3 sorum olacak.
|
| _____________________________ |