Şimdi Ara

evde kertenkele var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
27.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar en nefret ettiğim olay başıma geldi evde salonda ortada kertenkele var nasıl öldürmeliyim yardımcı olurmusunuz çok acil



  • Al terliği vur kafaya
  • ya çok panik yaptım ince bir kitapla vurdum üstüne ezmedi kaçtı gitti.şimdi arıyorum yok ortalarda hadikafayı ezdim üstüme atlar mı veya kuyruğu hareket etme ihtimali var mı?saldırırmı ?:)
  • Bilmemki bulunca al terliği 4-5 kez vur yada büyük bir miktar kağıt (tuvalet kağıdı felan olabilir) ile kavra camdan dışarı at.
  • Aradım taradım yok arkadaş uçtu gitti.Neyse daha başıma çok gelecek yaz yeni başlıyor şimdi ben yakaladım diyelim topuklu terlikle kafayı ezdim zıplamaya başlarsa ne yapacağım küçüklüğümden hatırlıyorum köydeyken babam öldürmüştü nasıl oldu kuyruğuyla gövdesi ya kendiliğinden ayrıldı ya da babam ezdi kuyruğu yere düştü taklalar atıyordu en iyisi elime eldiven geçirip üstüne poşet alıp camdan savurmak ama bunu pek yapamam çünkü kaçar yani kaçarken baya iyi kaçtı daha demin aslında iyice ümidim kesildi bulmak konusunda gece kulağıma falan girmese bari :)
  • Öldürecek misin o zararsız hayvanı? Benim de vardı ama hiç dokunmadım bile. Evde böcek çıkmıyordu sayesinde. Kertenkele zararsızdır, kulağına falan da girmez. Nasıl kıyabiliyorsun hayret.. En azından öldürmeden dışarı atmanın yollarını düşün
  • Boşuna uğraşma zarar gelmez zaten ondan
  • Aslında hayvanları çok severim ama her hangi bir böcek çıkınca aniden 3 5 adım uçma tepkisi gösteriyorum.Neyse bunu yazdığımda ailem evde yoktu.Şimdi geldiler annem attığını söyledi pek inanmadım ama adımımı atarken kertenkele çıkacak mı diye tedirgin olmuyorum.Bu arada hayatımda hiç bir kertenkelenin hayatına kıymadım ama yakalasaydım kıyacaktım :)
  • Hangi şehir ? Eğer istanbulda oturuyorsan karaköyde tarım ilaçları satan yerler var.Orada her türlü hayvanlardan korunma yolunu bulursun. Prize takıp ses dalgası yayan şeyler bile var fazla pahalıda değildi. (internette ve diğer yerlerde çok pahalı satıyorlar) En son böcek jeli aldım 5 ay etkili 15 tl ve 25 tl arası değişiyordu.Evde böcük kalmadı :)
  • Ankara'da oturuyorum.Ama evde sık sık çıkmıyor böcek yazın en fazla 5-6 kere rastlıyorum.Çıkanda genelde kara Fatma oluyor.Önerin için teşekkürler.İlerde kesinlikle düşünürüm çünkü böceklerden nefret ediyorum.O dediğiniz yer gibi Ankara'da da vardır umarım:) veya kesin vardır.
  • O kuyruk kopması olmasaydı öldürecektim ama çok tırsıyorum o kuyruğun haraket etmesinden.
  • En zararsız canlılardan birtanesi elinize aldığınızda korkudan nefes nefese kaldığını kalbinin nasıl korkuyla attığını hissedebilirsiniz, üstelik o çok korktuğunuz böcekleri afiyetlede ortadan kaldırır, keşke öldürme derdine düşmeseydiniz, ben yakalayabilirsem biraz severim sonra bahçeye filan bırakırım elimde öylece kalır garibim , üstünüze filan atlamaz o manyak amerikan filmlerinde zaten hayvanların alayı psikopat gibi gösteriliyor yok adam kovalayan yılanlar kertenkeleler kaçamayacak kadar köşeye sıkışırsa en fazla kuyruğı bırakır o oynar durur, zehirli midir diye de sormayın dünya coğrafyasında zehirli kertenkele türü sayısı bir elin parmaklarını bile geçmez onlarla da aynı yarı kürede bile bulunmuyoruz, korkularınıza biraz gem vurup onu bir canlı olarak görmeye çalışırsanız aslında ne kadar güzel bir canlı olduğunu göreceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lostsoul22

    En zararsız canlılardan birtanesi elinize aldığınızda korkudan nefes nefese kaldığını kalbinin nasıl korkuyla attığını hissedebilirsiniz, üstelik o çok korktuğunuz böcekleri afiyetlede ortadan kaldırır, keşke öldürme derdine düşmeseydiniz, ben yakalayabilirsem biraz severim sonra bahçeye filan bırakırım elimde öylece kalır garibim , üstünüze filan atlamaz o manyak amerikan filmlerinde zaten hayvanların alayı psikopat gibi gösteriliyor yok adam kovalayan yılanlar kertenkeleler kaçamayacak kadar köşeye sıkışırsa en fazla kuyruğı bırakır o oynar durur, zehirli midir diye de sormayın dünya coğrafyasında zehirli kertenkele türü sayısı bir elin parmaklarını bile geçmez onlarla da aynı yarı kürede bile bulunmuyoruz, korkularınıza biraz gem vurup onu bir canlı olarak görmeye çalışırsanız aslında ne kadar güzel bir canlı olduğunu göreceksiniz.


    +1

    Benim de demek istediğim buydu. Zamanında benim de evimde vardı ve böceklerden aşırı korkarım. Bu yüzden de bir şey yapmadım ki zaten hayatta öldürmem. O bir böcek değil, hayvan. Çok nemli olan bir yerde oturuyordum, ev böcekten geçilmiyordu. Ama kertenkelem oldu olalı evde böcek göremez oldum. Her eve lazım :)




  • Geçen sene bi sitede görmüştüm yerleri öyle cilalamışlarki kertenkele yerde patenaj yapıyordu sonra kağıtla bahçeye bıraktık anında kaçtı gitti. Her sorunu öldürerek çözmeyim
  • Şüphesiz haklısınız da işte yılan timsah bukalemun gibi hayvanlardan nefret ediyorum.Kertenkele de onlara benziyo yani elimle tutamam ama bir daha denk gelirse öldürmem atarım :) ama kaçar kerata o var?
  • Benim evimde de 1 seneyi geçkindir kertenkelem var. Hatta evimde 2 tane kedim olmasına rağmen baya da büyüdü yavrucak. Hayret ki kedilerim de dokunmuyorlar ona. Genelde mutfağımda oluyor kendisi, ışığı açtığımda kilitlenip kalıyor olduğu yerde. Geçenlerde de minik minik yavruları olmuş, ben iki tane sayabildim.

    Öldürmek, zehirlemek ne demek yahu, elimden gelse onu da besleyeceğim ama yabani dostum o benim.
  • Öyle bir anlattınız ki alıp besleyesim geldi.:) Forumda ne kadar çok kertenkele seveni varmış :) hele hele lostsoul22 nin yazdıkları şeyi okuyunca iyice acıdım yavrucuğa :)
  • öldür şerefsizi kardeş kertenkele pis hayvandır
  • :D
    quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    öldür şerefsizi kardeş kertenkele pis hayvandır
  • Konuyu hortlatmış olacağım kusura bakmayın, Bayer firmasının ürettiği bir böcek ilacı var Maxforce isminde. Şırıngaya doldurulmuş jel halinde böcek yemi. Evin kenar köşelerine birkaç damla sıkınca böcek diye birşey kalmıyor. Dün sıkmıştım bugün bir de baktım ilacın üstüne kertenkele yavrusu yapışmış. Kertenkele sorunundan muzdarip olanlar da kullanabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.