Şimdi Ara

Evde kedi besleyenler bakabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evde hayvan beslemeyi düşünüyorum ve kedilerde evde bakılması kolay diyolar sonuçta temiz hayvan,zaten sokakta 7 nesildir bi kedi ailesene bakıyorum şuanki yavruların büyük büyük dedelerine bile ben baktım herşey aklımda tamam ama tek bi soru var evde bakılan kediler tuvaletlerini kedi kumuna yapıyo tamam ama dışkı popodaki tüylerine bulaşmıyomu?eğer tüylere bulaşıyosa sonrada gidip koltuklara yataklara yatıyo cidden pis bi durum evde kedi besleyenler bu durma karşı nasıl bi önlem alıyo veya oluyomu böyle bişe

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben balık besliyorum en rahatı balık herhalde. Uygun şekilde döşedin mi biraz paran varsa o seyir zevkini kolay kolay başka yerden bulamazsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Ben balık besliyorum en rahatı balık herhalde. Uygun şekilde döşedin mi biraz paran varsa o seyir zevkini kolay kolay başka yerden bulamazsın.

bendede ufak bi akvaryum var ama izle izle biyere kadar balığı alıp ele sevemiyon

Orijinalden alıntı: Benzin.

Kendilerini yalarken oraları da temizliyorlar tabi bazen alamadıkları zaman oluyo siz temizliyosunuz

hocam her gün ıslak mendil alıp totosunu silmek gerekiyo ozaman

Orijinalden alıntı: RUST CHOLE

quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Ben balık besliyorum en rahatı balık herhalde. Uygun şekilde döşedin mi biraz paran varsa o seyir zevkini kolay kolay başka yerden bulamazsın.

bendede ufak bi akvaryum var ama izle izle biyere kadar balığı alıp ele sevemiyon

Kedi gibi sevemezsin tabi ama onun da farklı bir tadı var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • nasıl dayanıyosunuz şunlara önce malum bölgeleri temizliyor sonra da elinizi yüzünüzü yalıyor ıyhh

Orijinalden alıntı: ieyegosubu

Kedi surekli poposunu yalar hocam zaten temizler o.Eger iran kedisi gibi uzun tuylu degilse sorun yasaamaz tuyleri cok uzunsa anca sorun olabilir.

yani bu konuda tam bi kesinlik yok en iyi hergün temezlemek kediler günde kaçdefa kaka yapıyolar bi de o var tabi

Üçü de aynı kumu kullanıyor ve tuvaletlerini yaptıktan sonra kendilerini kumun dışına çıkmadan temizliyorlar. Hiçbir şekilde bir yere pislik bulaştırdıklarını görmedim.

Eğitim ile alakalı biraz da. Komuşumuzun kedisi ise banyodaki havluları yere düşürüp üzerine tuvaletini yapmayı seviyordu. Huy işte.

Orijinalden alıntı: L[A]hor

Evde 3 tane kedim var, Bihter, Benek ve Lokum adında.

Üçü de aynı kumu kullanıyor ve tuvaletlerini yaptıktan sonra kendilerini kumun dışına çıkmadan temizliyorlar. Hiçbir şekilde bir yere pislik bulaştırdıklarını görmedim.

Eğitim ile alakalı biraz da. Komuşumuzun kedisi ise banyodaki havluları yere düşürüp üzerine tuvaletini yapmayı seviyordu. Huy işte.

Bihter in durumu nasil kediler rahatsız ediyor mu

kediler tuvaletten sonra yalanarak temizleniyor genelde tamamen asıl problem kedilerin kumunun olduğu yerin iyi havalandırılması gerek aksı halde ev bok kokuyor yani kumunu cok iyi havalandırabileceğiniz biryere koymanız lazım veya su kapalı kedinin girip kakasını yapıp cıkabileceği seylerden almanız gerekir ki onda bile birsure sonra kumu kokmaya baslar 2 gune bir süzgecli kürekle çitos benzeri bok ve sidik parcalarını ( sıvı gelince katılasıyor kum tane tane çiş toplanıyor ) toplarsanız sıkıntı yok
    AMD Ryzen 5800x3D/NZXTX63/Asrock B550 Phantom Gaming ITX ac/Nvidia RTX 4080 FE/Kingstone A2000 1 TB m.2 Nvme/G.Skill32GB 3600mhz cl16/CM NR200P /Corsair SF750P/IIyama 34" 144Hz 3440x1440/HyperX Cloud2 Wireless/GK64XS Custom Board Klavye+Gateron Yellow lubed+PBT Keycaps/Logitech g502 Wireless/Iphone 11 Siyah/ Sony Alpha 7R2+Sony 50mm F1.8 FE+Tokina 70-200 f4 FD/Macbook Air 2015/
    Kediciklerim icin instagram : Buraya Tiklayin
  • bende 6 aydır beesliyorum hiç tavsiye etmem almayın ben şuan nereye bıraksam diye düşünüyorm 6 aylık kediyi kimse almıyor eğer bırakacak bir yer bulamazsam sokağa bırakıcam sabah akşam gidip önüne mama dökücem tabi yerinde olursa

neden alma
    ilk olarak maması sorun evde her zaman mama bulundurmalısınız yavru kedi aldığınızı varsayalım kaliteli kuru mamanın kilosu 40-50 lira yavru olduğundan kuru mamayı büyüyene kadar yiyemiyecek yaş mama almalısınız paketi 5 lira iyi yaş mamanın her acıktığında karıştır kuru mamayı ıslat önüne koy yemesini bekle,genelde yaş mamayı yiyip kuru bırakacak yaş mama bittiğinde kuruyu yemiyecek bağırıp çağırmaya başlayacak bu en az 4 aylık olana kadar böyle devam edecek.

siz yemek yiyemiyeceksiniz çünkü sizi yemek yerken görüp yemeklerin kokusunu alınca masaya/sofraya gelip herşeye burnunu sokmak isteyecek odaya kapatacaksınız ağlar gibi miyavlayacak

geceleri uyutmayacak yatağınıza gelip yüzünüze vuracak evin içinde koşuşturup duracak her tarafı dağıtacak ses yapacak

tuvalet sorunu var ki aman aman kumuna pisliğini yapıp üstünü örtecek siz gidip o kakayı kumun içinden alacaksınız günde 2 defa yaparlar genelde,çişlerini toplayacaksınız kumu leş gibi kokacak ben banyoya koydum tuvaletini neyse ki eve kokusu yayılmıyor yapar yapmaz alıyorum kakayı bu işlemleri yapmak iğrenç bişey.Bazen kedi kumuna yapıyor fark etmeden ayağını basabilyor o zaman o ayağını elinizle yıkayacaksınız.Bazen de poposunda bir parça kalabiliyor onu hayvanın yalamasını izin vermeden ben peçete ile siliyorum.

aşıları var sepete koyup veterinere götüreceksiniz 25-30 lira bir aşı bedeli

oldu da rahatsızlandı doğru veterinere araba yoksa o iş de işkenceye dönüyor

daha say say bitmez siz ona bu kadar değer verirken o kendi kafasına göre davranacak sevmek istediğiniz zaman o istemez ise ya elini tırnaklıyacak ya da ısıracak

onunla oynamak zorundasınız en az yarım saat yoksa enerjisini atamıyor ve evin içinde çılgınlar gibi koşturuyor koltukların parçalıyor,askıda asılı olan kıyafetlere zıplıyor

almayın hocam bırakın hayvanlar sokakta yaşasın özgürce koşup oynasın,bir kedi ağaçlara tırmanmak ister çimlerde eşinmek ister sen onu eve alıyorsun hayvan tırnaklarını törpüleyecek yer bulamıyor.

eğer hayvanseveriseniz gidin her gün açık mama alıp parkta kedilere dökün yesinler
    benim kediye aylık masrafım ortalama 100 lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malaustası -- 4 Temmuz 2017; 14:35:5 >

• Kedilere laf edip.. sabah yüzünü yıkamayanlar var.. Kediler çok insandan temizdir ;)
    İmza yok parmak bassam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: L[A]hor

Evde 3 tane kedim var, Bihter, Benek ve Lokum adında.

hocam bu eğitimi sizmi veriyosunuz yoksa kedinin karekteristik yapısına göremi gelişiyo

Orijinalden alıntı: malaustası

bende 6 aydır beesliyorum hiç tavsiye etmem almayın ben şuan nereye bıraksam diye düşünüyorm 6 aylık kediyi kimse almıyor eğer bırakacak bir yer bulamazsam sokağa bırakıcam sabah akşam gidip önüne mama dökücem tabi yerinde olursa

neden alma
    ilk olarak maması sorun evde her zaman mama bulundurmalısınız yavru kedi aldığınızı varsayalım kaliteli kuru mamanın kilosu 40-50 lira yavru olduğundan kuru mamayı büyüyene kadar yiyemiyecek yaş mama almalısınız paketi 5 lira iyi yaş mamanın her acıktığında karıştır kuru mamayı ıslat önüne koy yemesini bekle,genelde yaş mamayı yiyip kuru bırakacak yaş mama bittiğinde kuruyu yemiyecek bağırıp çağırmaya başlayacak bu en az 4 aylık olana kadar böyle devam edecek.

siz yemek yiyemiyeceksiniz çünkü sizi yemek yerken görüp yemeklerin kokusunu alınca masaya/sofraya gelip herşeye burnunu sokmak isteyecek odaya kapatacaksınız ağlar gibi miyavlayacak

geceleri uyutmayacak yatağınıza gelip yüzünüze vuracak evin içinde koşuşturup duracak her tarafı dağıtacak ses yapacak

tuvalet sorunu var ki aman aman kumuna pisliğini yapıp üstünü örtecek siz gidip o kakayı kumun içinden alacaksınız günde 2 defa yaparlar genelde,çişlerini toplayacaksınız kumu leş gibi kokacak ben banyoya koydum tuvaletini neyse ki eve kokusu yayılmıyor yapar yapmaz alıyorum kakayı bu işlemleri yapmak iğrenç bişey.Bazen kedi kumuna yapıyor fark etmeden ayağını basabilyor o zaman o ayağını elinizle yıkayacaksınız.Bazen de poposunda bir parça kalabiliyor onu hayvanın yalamasını izin vermeden ben peçete ile siliyorum.

aşıları var sepete koyup veterinere götüreceksiniz 25-30 lira bir aşı bedeli

oldu da rahatsızlandı doğru veterinere araba yoksa o iş de işkenceye dönüyor

daha say say bitmez siz ona bu kadar değer verirken o kendi kafasına göre davranacak sevmek istediğiniz zaman o istemez ise ya elini tırnaklıyacak ya da ısıracak

onunla oynamak zorundasınız en az yarım saat yoksa enerjisini atamıyor ve evin içinde çılgınlar gibi koşturuyor koltukların parçalıyor,askıda asılı olan kıyafetlere zıplıyor

almayın hocam bırakın hayvanlar sokakta yaşasın özgürce koşup oynasın,bir kedi ağaçlara tırmanmak ister çimlerde eşinmek ister sen onu eve alıyorsun hayvan tırnaklarını törpüleyecek yer bulamıyor.

eğer hayvanseveriseniz gidin her gün açık mama alıp parkta kedilere dökün yesinler
    benim kediye aylık masrafım ortalama 100 lira

zormuş ozaman be hocam hiçmi iyi tarafı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: RUST CHOLE

quote:

Orijinalden alıntı: ieyegosubu

Kedi surekli poposunu yalar hocam zaten temizler o.Eger iran kedisi gibi uzun tuylu degilse sorun yasaamaz tuyleri cok uzunsa anca sorun olabilir.

yani bu konuda tam bi kesinlik yok en iyi hergün temezlemek kediler günde kaçdefa kaka yapıyolar bi de o var tabi

Hergun yapmaz hocam yavru degilse,sikinti yasiycaginizi dusunmuyorum bu konuda.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.