Bildirim
Evde ingilizce öğrenilir mi?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Şuan meşgulum mesajım bulunsun işim bitince editlerim -
Evde ingilizceni hergün sabırla çalışırsan geliştirebilirsın.
Tavsiyelerim:
- iyi bir gramer kitabı ve çok küçük olmayan cep sözlüklerinden al.Grameri kitabı olarak Murat Kurt un English gramer kitabı en iyisidir.
- seviyene uygun hikaye kitaplarını temin et. Hem okuman gelişir hemde yeni kelimeler öğrenirsin. nette penguin readers in kitapları var. Linki sana yazarım indirirsin.
- Gramer çalışmak ve test çözmek için nette bir sürü site var. biraz araştır.
- Youtube da ki ingilizce eğitim kanallarının videolarını izle. Dinleme yeteneğin gelişir.
- Daylight ın genel ingilizce eğitim setini NT, D&R gibi mağazalardan satın alabilirsin. en fazla yüz liradır. Kurstan bile iyi öğretiyor. ben bir yıl kursa gittim kıyas yapabiliyorum. Forum Haylaz da bütün setin rapid dosya linki vardı ben 30 dvd lik kısmını indirip çalışmıştım. Gerçekten harika öğretiyor.
- Msn de falan yabancılarla yazış. Hatta cam da konuş.
-www.omegle.com en iyi ingilizce chat sitesi. Sapıkta çok, normal insanda. Burada chat yap.
- İngilizce günlük tut. Hergün yaz bir şeyler.
- Kelime kartlarına yeni kelimeler yaz canın sıkıkıldıkça açar bakarsın.
- ingilizce sesli ve alt yazılı filmler izle. Telaffuzunda gelişir.
- Dinleme, okuma, gramer çalışma, yazma ve konuşma aktivitelerinden hiçbirini es geçme. hepsi çok önemli.
Reading yapmak Writting yeteneğini geliştir. Listening yapmakta speaking i. en kolayı okumak yani readingtir. çabuk gelişir. en zoru speaking yani konuşmaktır. en son gelişir. Bu yüzden en büyük ağırlığı listening e ver. Dinlersen duyarsın. Duydukça anlarsın. Anladıkça konuşmaya, üretmeye başlarsın.
Grameri ihmal etme. Ama unutma sadece dil bilgisini öğrenerek konusamazsın. bu motoru bilen bir adamın araba sürememesine benzer.
sabır ve devamlılık düsturun olsun.
Gözünde büyütme.
herkes yapabiliyorsa bende yaparım de ve yap.
Unutma taşı delen suyun kuvveti değil damlaların sürekliliğidir.
3 ay çok çalışıp 9 ay yatarak bir yere varamazsın. niyetin buysa 3 ay tatil yap daha iyi.
12 ay hergün biraz çalışmak gûnde 1 saat bu daha faydalıdir.
hedefsiz çalışırsan çuvallarsın.
Günlük, aylık ve yıllık hedefini belirle öyle çık yola. Mesela bir sene sonra varmak istediğin hedef upper mı? iyi çalışman lazım.
yardım lazım olursa pm den mesaj at.
bende orta seviye biliyorum. Hedefim upper. ve konuşmada akıcılık.
Başarılar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Miller57
Tavsiyelerim:
- iyi bir gramer kitabı ve çok küçük olmayan cep sözlüklerinden al.Grameri kitabı olarak Murat Kurt un English gramer kitabı en iyisidir.
- seviyene uygun hikaye kitaplarını temin et. Hem okuman gelişir hemde yeni kelimeler öğrenirsin. nette penguin readers in kitapları var. Linki sana yazarım indirirsin.
- Youtube da ki ingilizce eğitim kanallarının videolarını izle. Dinleme yeteneğin gelişir.
- Daylight ın genel ingilizce eğitim setini NT, D&R gibi mağazalardan satın alabilirsin. en fazla yüz liradır. Kurstan bile iyi öğretiyor. ben bir yıl kursa gittim kıyas yapabiliyorum. Forum Haylaz da bütün setin rapid dosya linki vardı ben 30 dvd lik kısmını indirip çalışmıştım. Gerçekten harika öğretiyor.
-www.omegle.com en iyi ingilizce chat sitesi. Sapıkta çok, normal insanda. Burada chat yap.
- Dinleme, okuma, gramer çalışma, yazma ve konuşma aktivitelerinden hiçbirini es geçme. hepsi çok önemli.
Reading yapmak Writting yeteneğini geliştir. Listening yapmakta speaking i. en kolayı okumak yani readingtir. çabuk gelişir. en zoru speaking yani konuşmaktır. en son gelişir. Bu yüzden en büyük ağırlığı listening e ver. Dinlersen duyarsın. Duydukça anlarsın. Anladıkça konuşmaya, üretmeye başlarsın.
Grameri ihmal etme. Ama unutma sadece dil bilgisini öğrenerek konusamazsın. bu motoru bilen bir adamın araba sürememesine benzer.
Gözünde büyütme.
3 ay çok çalışıp 9 ay yatarak bir yere varamazsın. niyetin buysa 3 ay tatil yap daha iyi.
Günlük, aylık ve yıllık hedefini belirle öyle çık yola. Mesela bir sene sonra varmak istediğin hedef upper mı? iyi çalışman lazım.
Başarılar.
Arkadaş çok güzel özetlemiş
-
Ellerine sağlık hocam. -
quote:
Tavsiyelerim:
Gözünde büyütme.
Başarılar.
çok iyi demişsin arkadaşım da ben ingilizceyi sadece sınavlarda yapmak için istemiyorum beni konuşturması lazım.
Ayrıca bazı kişiler kesinlikle kelime ezberlemeyin diyor. böyle olunca benim kafam karışıyor
-
Sn Cantürk,
Yazdıklarımı ciddi bir şekilde uygularsan Anthony Hopkins gibi İngilizce konuşursun.
Bende sana sadece oturup kelime ezberle demiyorum ki. Dikkat edersen sıraladığım tavsiyelerden sadece bir tanesi
kelime kartlarıyla çalışmak.
Şunu unutma arkadaşım. Dil öğrenmek için yaptığın hiçbir çalışma boşa gitmez. Hafızanın bir yerlerinde depolanır ve
günü geldiğinde bu bilgileri kullanırsın. Zaman lazım tabi.
Kelime ezberle demiyorum zaten. Faydasızdır. Çoğunu unutur gidersin. Ezberlediklerinin çok çok azı aklında kalır. Değmez yani.
Kelime kartlarını şöyle kullanabilirsin.
Treasure Island isimli kitabı okurken Sailor isimli kelimeyi öğrenmişsindir. Günlük hayatta çok sık kullanacağın bir kelime
olmadığı için kitap bittikten sonra unutabilirsin. İki ay sonra Sailor kelimesini görünce aaa ben bu kelimeyi okumuştum, anlamını da
biliyordum ama unutmuşum dersin. İşte böyle dememek için kitap okurken, cümle içinde gördüğün kelimeleri not alıp zaman zaman
bunlara bakarak hatırlarsan unutman zorlaşır. Yoksa sana sözlüğü alıp kelimelerin İngilizce ve Türkçesini yazıp ezberle diyen yok.
Yeni kelime şöyle yazabilirsin faydası olur. Şişman kelimesini biliyorsun ama zıttı olan kelimeyi bilmiyorsun diyelim.
Karta önce Fat yazarsın sonra karşısına da Zayıf ın İngilizcesini yazarsın hiç Türkçe kelime yazmadan ingilizcesini anlayarak öğrenmiş olursun.
-
Konuşmanı geliştirmek istiyorsan konuşacaksın başka türlü geliştiremezsin. İstediğin kadar dinle yaz çiz oku bir faydasını göremezsin birebir konuşmadıkça.
O yüzden yapabiliyorsan bir native speaker bul yani anadili ingilizce olan birini sonra başla sohbete. Gerisi gelir kendilğinden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hizli_Cocuk -- 27 Haziran 2011; 14:23:52 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Hizli_Cocuk
Konuşmanı geliştirmek istiyorsan konuşacaksın başka türlü geliştiremezsin. İstediğin kadar dinle yaz çiz oku bir faydasını göremezsin birebir konuşmadıkça.
O yüzden yapabiliyorsan bir native speaker bul yani anadili ingilizce olan birini sonra başla sohbete. Gerisi gelir kendilğinden.
Native Speaker bulursan bize de gönder. Bulmak zor olduğundan ve bulamadığımızdan buralarda alternatif yöntemler öneriyoruz.
Senin mantığından hareketle bende şunu diyebilirim kolaylıkla.
Kardeşim bin uçağa, cebine de parayı koy. 2 Yıl İngiltere de yaşa. Hayata karış... 2 Yıl sonra geldiğinde sular seller gibi konuşursun.
Marifet bunu önermekte değil ama. Bunu 10.000 kişi de 5 - 10 kişi yapabilir. (belki) Bi kıymet-i harbiyesi yok yani.
Onun için gerçekçi yöntemler önerelim.
O zaman Native Speaker bulamayan bizler, kendi yöntemlerimizide uygulamayalım.
Çünkü sana göre bizim yöntemler işe yaramıyormuş.
-
Anladım. Teşekkür ediyorum. Bu hafta başlayacağım bir yerden. -
Bende evde öğreniyorum benimde gidecek bir yerim yok.
Hedefimmi?
Var.İngilizce öğretmeni olucam. 3 senem var ingilizcem beginner.Ama olsun arkadaşın dediği gibi çok çalışıcam ama boş çalışmayacağım.Herkese başarılar -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Hizli_Cocuk
Native Speaker bulursan bize de gönder. Bulmak zor olduğundan ve bulamadığımızdan buralarda alternatif yöntemler öneriyoruz.
Senin mantığından hareketle bende şunu diyebilirim kolaylıkla.
Kardeşim bin uçağa, cebine de parayı koy. 2 Yıl İngiltere de yaşa. Hayata karış... 2 Yıl sonra geldiğinde sular seller gibi konuşursun.
Marifet bunu önermekte değil ama. Bunu 10.000 kişi de 5 - 10 kişi yapabilir. (belki) Bi kıymet-i harbiyesi yok yani.
Onun için gerçekçi yöntemler önerelim.
O zaman Native Speaker bulamayan bizler, kendi yöntemlerimizide uygulamayalım.
Çünkü sana göre bizim yöntemler işe yaramıyormuş.
Ben en realistik ve en işe yarayan yöntemi önerdim dostum, ayrıca diğer yöntemlerde ingilizce öğrenilmez demedim sadece konuşmanı geliştiremezsin ee bunu başarabilirsen de helal olsun yani. Evde ki çalışmayla tabiki grammar, vocabulary falan filan gelişir, bunları kimse inkar edemez ama konu konuşmaksa evde TEK BAŞINA çok zor.
Ben şahsen yurtdışında yaşadığımdan ana dili ingilizce olan insanlarla her an karşılaşabiliyorum ama buna da gerek yok buraya gelmeden önce iki sene netten ingilizce konuşma fırsatını internetin imkanlarını kullanarak gerçekleştirdim zaten pat diye buraya gelmedim. İsteyene voice chat'i var, online oyun'u(wow'u öneririm) var ee artık facebookta var. Yani uçağa binmeye gerek yok. Bırak yazmayı çizmeyi bu dil denilen meret anca konuşarak gelişiyor
-
Dostum speaking'i yapacak ortamımız olsa zaten yapardık. Hallederdik. Uğraşmazdık başka arayışlarla. İnternet seninde dediğin gibi bu konuda biraz yardımcı olabilir bizlere. Zaten ne varsa internette var. Gramer, listening, görüntülü videolar herşey var. En önemlisi speaking. Onu da internnetten bulup halletmeye bakacağız tabi ki. -
kursa gidip hiç bir şey öğrenemeyenlerde var..
bence evde belli bir alt yapı oluşturmadan kurslar faydasız..önce alt yapıyı evde geliştir
benim düşüncem bu yönde..istek olduktan sonra kursa para vermen gereksiz ama benim derdim farklı bir ortam falan olsun dersen bilmem..
kurslara gideceksen ortalama bir seviyen olmalı orada bol bol pratik yapabilesin .yoksa 1.düzeyden başlamak kursa anlamsız geliyor bana..
arkadaşlar gitti.tam randıman yok yani.. -
Sayısal zekaya sahip insanların yabancı dil öğrenmesi daha mı zor? -
quote:
Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis
Sayısal zekaya sahip insanların yabancı dil öğrenmesi daha mı zor?
Kim demiş onu ? O zaman mühendislerimizin hepsinin ingilzice özürlü olması beklenirdi ama çok tanıdığım mühendis var gayet güzel ingilizce konuşuyorlar. Sadece şuna inanıyorum müzikle uğraşanlar iyi bir kulağa sahip insanlar yabancı dili daha kolay öğreniyorlar. Bunu kendim de gözlemledim uzmanlar da bu yönde açıklama yapıyorlar. -
Konu başlığı evde İngilizce öğrenilir mi?
Bence öğrenilir ama bu ne ile ve nasıl çalıştığınıza bağlı.
Zaman zaman beni oldukça zorlamış olsa da ben İngilizce öğrenmeyi seviyorum.
Let's start ve Basic 1'den sonra bugün Basic 2Ye geçtim ve oldukça sevinçliyim. Hele Adventure bölümünde İngilizce olarak ve rahatça anlayarak okuduğum şeyler beni çok sevindirdi.
Amerika'daki yerlere ve Amerikan tarihine dair minik şeyler öğrendim. Hem de hiç zorlanmadan. Demek ki çok sıkı çalışmanın ve kendini yormanın bir yararı da varmış.
Bunu şöyle düşünün. Bir ağırlık aleti ile çalıştığınızda ilk başta çok zorlanırsınız ve kaslarınız ağrır ama daha sonra aynı şeyi oldukça kolayca yapabilirsiniz.
Ben bugün bunu yaşadığım için oldukça sevinçliyim. Sevindiğim bir şey de geçmiş zamanlara da geçmiş ve onları öğrenmeye başlamış olmak.
Duyduğunu anlama ile ilgili küçük sorunlar oluyor ama, gerçekten küçük ve zamanla aşılabilecek sorunlar.
Sonuç olarak, sabır ve iyi bir çalışma tarzı ile evde İngilizce öğrenilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: gren
kursa gidip hiç bir şey öğrenemeyenlerde var..
bence evde belli bir alt yapı oluşturmadan kurslar faydasız..önce alt yapıyı evde geliştir
benim düşüncem bu yönde..istek olduktan sonra kursa para vermen gereksiz ama benim derdim farklı bir ortam falan olsun dersen bilmem..
kurslara gideceksen ortalama bir seviyen olmalı orada bol bol pratik yapabilesin .yoksa 1.düzeyden başlamak kursa anlamsız geliyor bana..
arkadaşlar gitti.tam randıman yok yani..
Bu mesajda yazılı olanlara tamamen, harfiyen katılıyorum. Bu mesaja takdirlerimi belirtmek adına da alıntı yaparak bunu yazmak istedim. -
quote:
Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim
Konu başlığı evde İngilizce öğrenilir mi?
Bence öğrenilir ama bu ne ile ve nasıl çalıştığınıza bağlı.
Zaman zaman beni oldukça zorlamış olsa da ben İngilizce öğrenmeyi seviyorum.
Let's start ve Basic 1'den sonra bugün Basic 2Ye geçtim ve oldukça sevinçliyim. Hele Adventure bölümünde İngilizce olarak ve rahatça anlayarak okuduğum şeyler beni çok sevindirdi.
Amerika'daki yerlere ve Amerikan tarihine dair minik şeyler öğrendim. Hem de hiç zorlanmadan. Demek ki çok sıkı çalışmanın ve kendini yormanın bir yararı da varmış.
Bunu şöyle düşünün. Bir ağırlık aleti ile çalıştığınızda ilk başta çok zorlanırsınız ve kaslarınız ağrır ama daha sonra aynı şeyi oldukça kolayca yapabilirsiniz.
Ben bugün bunu yaşadığım için oldukça sevinçliyim. Sevindiğim bir şey de geçmiş zamanlara da geçmiş ve onları öğrenmeye başlamış olmak.
Duyduğunu anlama ile ilgili küçük sorunlar oluyor ama, gerçekten küçük ve zamanla aşılabilecek sorunlar.
Sonuç olarak, sabır ve iyi bir çalışma tarzı ile evde İngilizce öğrenilir.
english plus mı o
-
quote:
Orijinalden alıntı: Latissimus Dorsi
english plus mı o
Evet, yaklaşık 15 yıl önce almıştım. Ama pek kullanmamıştım. Şimdilerde halen satılıyor galiba ama değişiklik var mı bilemiyorum.
En Beğenilen Yanıtlar

Tavsiyelerim: - iyi bir gramer kitabı ve çok küçük olmayan cep sözlüklerinden al.Grameri kitabı olarak Murat Kurt un English gramer kitabı en iyisidir. - seviyene uygun hikaye kitaplarını temin et. Hem okuman gelişir hemde yeni kelimeler öğrenirsin. nette penguin readers in kitapları var. Linki sana yazarım indirirsin. - Gramer çalışmak ve test çözmek için nette bir sürü site var. biraz araştır. - Youtube da ki ingilizce eğitim kanallarının videolarını izle. Dinleme yeteneğin gelişir. - Daylight ın genel ingilizce eğitim setini NT, D&R gibi mağazalardan satın alabilirsin. en fazla yüz liradır. Kurstan bile iyi öğretiyor. ben bir yıl kursa gittim kıyas yapabiliyorum. Forum Haylaz da bütün setin rapid dosya linki vardı ben 30 dvd lik kısmını indirip çalışmıştım. Gerçekten harika öğretiyor. - Msn de falan yabancılarla yazış. Hatta cam da konuş. -www.omegle.com en iyi ingilizce chat sitesi. Sapıkta çok, normal insanda. Burada chat yap. - İngilizce günlük tut. Hergün yaz bir şeyler. - Kelime kartlarına yeni kelimeler yaz canın sıkıkıldıkça açar bakarsın. - ingilizce sesli ve alt yazılı filmler izle. Telaffuzunda gelişir. - Dinleme, okuma, gramer çalışma, yazma ve konuşma aktivitelerinden hiçbirini es geçme. hepsi çok önemli. Reading yapmak Writting yeteneğini geliştir. Listening yapmakta speaking i. en kolayı okumak yani readingtir. çabuk gelişir. en zoru speaking yani konuşmaktır. en son gelişir. Bu yüzden en büyük ağırlığı listening e ver. Dinlersen duyarsın. Duydukça anlarsın. Anladıkça konuşmaya, üretmeye başlarsın. Grameri ihmal etme. Ama unutma sadece dil bilgisini öğrenerek konusamazsın. bu motoru bilen bir adamın araba sürememesine benzer. sabır ve devamlılık düsturun olsun. Gözünde büyütme. herkes yapabiliyorsa bende yaparım de ve yap. Unutma taşı delen suyun kuvveti değil damlaların sürekliliğidir. 3 ay çok çalışıp 9 ay yatarak bir yere varamazsın. niyetin buysa 3 ay tatil yap daha iyi. 12 ay hergün biraz çalışmak gûnde 1 saat bu daha faydalıdir. hedefsiz çalışırsan çuvallarsın. Günlük, aylık ve yıllık hedefini belirle öyle çık yola. Mesela bir sene sonra varmak istediğin hedef upper mı? iyi çalışman lazım. yardım lazım olursa pm den mesaj at. bende orta seviye biliyorum. Hedefim upper. ve konuşmada akıcılık. Başarılar. |
Benzer içerikler
- ingilizce kaç kelime biliyorum
- open english mi cambly mi
- ingilizce kelime öğrenme uygulaması
- ielts 6.5 hangi seviye
- hot english magazine eski sayılar pdf
- dünyada en çok konuşulan diller
- hatasız çeviri
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X