Şimdi Ara

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.266
Cevap
69
Favori
54.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Endişeliyim biraz tad konusunda inşallah bakteri falan kapmamıştır. hidrometre 1010 gösterdi 2 gün üst üste 14. günde şişelemiş oldum.

sıcakta fermente olmuş 15 gün beklesin geçer.

Teşekkür ederim hocam cevabınız sayesinde biraz rahatladım umarım dediğiniz gibi olur.baya emek verdim kendim içilebilir bir bira yaparsam çok mutlu olacağım. 15. Gün tadım tecrübemi buraya yazacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurulumu kolay olması için 1 litrelik plastik akmina maden suyu şişelerine kurulum yaptım. 10 gün oldu şişeleyeli. 1 şişeyi açtım sanırım şişe hava kaçırdı. Kapağı açarken gaz çıkışı olmadı. Bardağa koyarkende hiç gaz çıkışı ve köpürme olmadı. Başka bir şişeyi açtım gaz çıkışı gayet iyi olmuş. Şişeleri açmadan hangisi gazlanmış anlayabilir miyim. Gazlanmımışlara tekrar şeker atsam gazlanır mı? Gazlananları açsam gazı kaçar bu seferde. Var mı fikri olan arkadaşlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

şişeyi biraz sık elinle gazlanınca taş gibi olur . gazlanmadıysa içine göçer. 1 litrelik şişelere a101 şekerinden 3 adet atıyorsun on numara gazlanıyor. yaklaşık 7 gram şekere denk geliyor.

bize düşman lazım değil hocam .biz bize yeteriz . 246 tl ye aldığım golden ale kit 337 tl + kargo olmuş. ya tamam enflasyon falan da 3 ayda %50 de değil yani. böyle giderse almam da içmem de . neye el atsak gazlayıp gidiyor ya hayret bişey gerçekten.

içine göçenleri daha sıcak bi odaya taşıyın beklesin . kapakları da bi kontrol edin sıkıştırın . 25-27 derecelerde iyi gazlanıyor .

Şişeleme de 9. Gün tadım yaptım koku hafiflemiş ve tadı da olgunlaşmaya başlamış sanırım dediğiniz gibi 15. Günde güzel bir ürün ortaya çıkacak hocam şuan kısmen içilebilir durumda baya mutlu oldum. Gelişmeleri aktarayım istedim benim gibi aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar için.

çok güzel hocam. afiyet olsun . yazın tabi derli toplu bilgi olsun . eğer birada cips kokusu,tereyağı kokusu,yumurta,bozuk yumurta,osuruk kokusu yoksa bozuk değildir. birde arada kit yapmadan önce kaynar suyla kovayı bi geçmek gerekiyor . ufak çiziklerde bakteri oluyor . çok nadir birşey ama olunca kit çöp oluyor .

Çok teşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler için.

• Bu arada benim hard seltzer galiba bozulmuş muhafaza ettiğim yerin havalandırmasını unuttum içerisi 30-35 derece arası birşeydi şimdi kokusuna bakınca sirke gibi bir kokusu mevcut birkaç gün daha bekleyip kontrol edeceğim olmasa çöpe gidecek neyse ki fermanterde değilde 5 TL lik su şişesinde deneme yapmıştım.

isterseniz bir şişeyi gazlandırıp deneyin dökmeden önce. sirke kokusu varsa hava kaçırmış olabilir yada bakteri.

ben iki tarif buldum uygun zamanda deneyeceğim .

mehmet portakalyoutube
    Bira Mayası için ; Her 1 Litre için 120gr şeker Her 4 Litre için 1 çay kaşığı dolusu maya Şampanya Mayası için; Her 1 Litre için 300gr Şeker Her 5 Litre için 1 çay kaşığı dolusu maya ve 1 çay kaşığı dolusu maya besini Ekmek Mayası için; Her 1 Litre için 240gr Şeker Her 5 Litre için 2 çay kaşığı dolusu maya Fermantasyon süreleri, her üç maya için de, ideal şartlar sağlandığında genel olarak 15 gündür. Şişeleme esnasında, şişenin üst kısmında iki parmak kadar mutlaka boşluk bırakılmalıdır. Tatlandırma, her şişede ayrı meyve suyu kullanılarak yapılacaksa, 50cl lik şişe de gerekli boşluk bırakılarak dolum yapılıp, içinden 1 çay bardağı şeker şarabı eksiltilip yerine istediğiniz meyve suyundan 1 çay bardağı ekleme yapabilirsiniz. Gazlandırma süresi, en az 1hafta olmalı. # Alkollü Meyveli Soda # Şarap Yapımı # Hard Seltzer #Hard zeltser
    https://www.youtube.com/watch?v=n8jnjTj3SnU&list=WL&index=6

Bira Buradayoutube
    Evde yapabileceğiniz en kolay içki belki de Hard Seltzer olabilir. Sadece şeker ve meyveden yapılan bir içki. Kolay içki yapımı tariflerimizde bundan daha basit alkollü bir içecek yapmak mümkün olmayabilir. . Malzeme temini için https://www.biraburada.com/ Maya Linki https://www.biraburada.com/urun/hard-seltzer-sarap-mayasi Şişeleme şekeri hesabı için https://www.biraburada.com/blog/icerik/bira-gazlama-sekeri-hesaplama Alkol hesabı için https://www.biraburada.com/blog/icerik/bira-alkol-hesap-makinesi
    https://www.youtube.com/watch?v=IVrETsONVXY&list=WL&index=9&t=1s

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Hocam dediğiniz gibi 1 şişe deneyeceğim fakat sorun sadece kokuda değil bir iki damla tadım aldım maalesef ekşimsi bir tad da vardı. Hava kaçağı yok gibi arada kontroller yapıyordum belki dediğiniz gibi bakteri olabilir. Ama yinede deneyeceğim denemeden zarar gelmez

• Şişeleme yapan arkadaşlar bira şişesi dışında başka bir cam veya plastik şişe kullanacaksa bilmesi gereken önemli bir konu vardır. Marketteki bira şişeleri veya bira üretimi, muhafazası için üretilmiş şişeler uv ışınlarını ve zararlı ışıkları filtre eden bir teknolojiyle üretilmiştir. Bira şişesi dışında başka şişelerle yapılan kurulumlarda şişelerin mutlaka karanlık bir ortamda ve ışığa direkt maruz kalınmadığı ortamlarda üzerinin örtülerek bekletilmesi gerekmektedir. Aksi halde birada bozulma durumu ve gazlanmama sorunu olabilir. Daha önce konuyla ilgili paylaşım yapıldımı bilmiyorum. Bilmeyen arkadaşlar varsa yararlansın diye paylaşıyorum

20 yıldır öpülmelere doyamadık. 225'e aldığımız değil 350; 3500 olsa bile başımız üstüne. Yeter ki birileri üzülmesin. Biz gerekirse kit de almayız, içmeyiz de, yemeyiz de, nefes bile almayız.

• Arkadaşlar taşınacağım için hobiyi bırakıyorum bir süreliğine ve elimdeki 35 adet cam kaiser bira şişesini satmak istiyorum, 24 tanesi 50cl 11 tanesi 33cl. Tertemiz 2-3 kere kullanıldı yıkanıldı kaldırıldı. İlgilenenler dm atabilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.