Şimdi Ara

Evde Beslenebilecek Köpek Irkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
2.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar eve köpek almak istiyoruz ama ırk kararını veremedim. Küçük köpek istemiyoruz ama büyük-orta ırklardan da uygun olanını bulamadım. Evimiz 3+1 90m2 . Orta ırklar da şöyle bir sorun var; fazla küçükler. Ben 40-45 cm arası köpek arıyorum ama orta ırkta o civarda bulamadım. Büyük köpeklerde de evde sıkıntı yaratır mı ondan şüpheliyim 50-60 cm köpekler evde sıkıntı yaratır mı (yer açısından) veya birşey kırıp döker mi yürürken falan onu bilemedim. Fazla iriler olmaz kangal tarzı. Ancak ben labrador retriever,rottweiler,alman kurdu bu üçünden biri yada bu tarz düşünüyorum sıkıntı olur mu siz ne dersiniz? Ayrıca uzun tüylü ırkları sevmiyorum, tüyü kısa olsun demiyorum ama çokta uzun tüylü olmasın. Önerebileceğiniz ırkları bekliyorum. Kendimden de bahsetmem gerekirse 1.71 boyunda 69 kilo çok kuvvetli sayılmayan biriyim gezdirirken falan sıkıntı olur diye çekiniyorum (sürükleme durumu vb.) Rottweiler,Labrador Retriever veya Alman kurdu bu üçü evde sıkıntı olur mu? Ve bunlar harici orta-büyük ırk önerir misiniz.

    Dipnot olarak belirteyim: Temel ve tuvalet eğitimini almış 6-7 aylık,veya en fazla 1 yaşlarında bir dost sahiplenmeyi düşünüyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rottweilerkopegim -- 22 Şubat 2017; 2:24:31 >







  • Evde köpek beslemek oldukça zahmetli bir iş. Tuvalet eğitimini verseniz dahi gece çişini kakasını pedine yaptığında sabah siz uyanıp onu atana kadar koku yapıyor. Tüy dökmesi köpeğin yediği mamaya bağlıdır genel olarak. Kaliteli mama ile pek tüy sorunu yaşanmaz. Günde birkez de tararsanız hemen hiç dökmez. Her gün de en az 1 saat spor yaptırmanız gerekir hayvana.

    Evde sıkılınca mutlaka birşeyler ile oyalanmak isteyecektir. Yavru köpeklerdeki diş kaşıntısı nedeniyle epey bir eşya ısırabilir. Yetişkinken de yapabilir köpekten köpeğe değişkenlik gösterdiği için net birşey söylemek yanlış olur. Bizimki 2 tane pasaport, 1 tane araba ruhsatı, 1 tane de telefon parçalamıştı 4 aylık olana kadar.

    Rottweiler zaten kilo olarak en üst sıralarda gelen bir köpek. Doğru düzgün eğitim verilmezse gezdirmek işkence olur. Ayrıca daha önce köpek besleme tecrübeniz yoksa pek tavsiye etmeyeceğim bir ırk. Çünkü liderlik karakteri çok baskın bir köpektir, kendi sahibine üstünlük kurmaya çalıştığı için siz onu eğitemezseniz, o sizi eğitir. İlla cins olsun diyorsanız golden, labrador düşünebilirsiniz. Bu saydıklarım haricinde aklıma başka bir sorun yaşatabilecek etken gelmiyor aklıma şu an.

    Bu da bizim şerefsiz

    Evde Beslenebilecek Köpek Irkları Evde Beslenebilecek Köpek Irkları




  • Argonath LXI kullanıcısına yanıt
    Çocuğum gibi bakacağım ciddi anlamda çok istiyorum ve zahmetlerinin fazlasıyla farkındayım. Tüy sorununun bu kadar basit olduğuna sevindim içimi rahatlattın sağol. Her gün 1-2 saat spor yaptırmayı düşünüyorum. Parçaladığı şeylere yazık olmuş :D ama köpek sağlıklı olduktan sonra gerisi teferruat diye düşünüyorum :) . Köpek konusunda hiç tecrübem yok. Rott arkadaşımda var o da sizin paylaştıklarınızı söyledi bana ve beni zorlayacağını düşündüğüm için rottweilerdan vazgeçtim sayılır. Şuan labrador ve alman kurdu arasında kaldım. Ailecek köpek istiyoruz ancak ailem tüy,koku ve boy sorunu olmayan köpek istiyor. Alman kurdunda da tüy,koku sorunu varmış duyduğum,bildiğim kadarıyla. Siz ne düşünüyosunuz veya önerirsiniz? Bu arada maşallah sizin köpekte çok güzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rottweilerkopegim -- 22 Şubat 2017; 3:8:29 >
  • köpek bakımı zor ve uğraşlı bir iştir. hergün gezdirmeniz şarttır. tüy sorununu haftada 2-3 kere özel tarakla tarayarak aza indirebilirsiniz ama kesinklikle tamamen bitmez. evdeki herkesin eşyaları illa küçük küçükte olsa tüylenecektir. köpek eğitimide kolay iş değildir. tüy problemi az olması açısından kısa tüylü köpek cinslerini seçebilirsiniz. bunun yanında bütün ırkları inceleyerek içinize en çok sinen türe yönelmenizi tavsiye ederim. koku sorunu çözülebilecek bir koku değil. içerisinde köpek olan ev ve olmayan ev arasında koku farkı çok barizdir. bunu anca devamlı oda kokuları sıkarak aza indirebilirsiniz.
  • Rottweiler olabilir yada golden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba



    Köpek beslemek hem sahibi hem ev halkı açısından oldukça özveri isteyen bir uğraştır gerçekten sevgi gerektirir çünkü evde köpek ailenin bir ferdidir, aile köpeğe karşı olumsuz bir bakış açısına sahip ise buna rağmen köpek almak mutsuz olmanıza sebep olacaktır. Tüy sorunu sadece uzun tüylü ırkların sorunu değildir kedi de köpek de tüy döker ve yoğun tüy döken kısa tüylü bir köpek evde uçuşan tüyler elbiseleri ve herşeyi tüy kaplayan bir canlı olabilir. Düzenli her gün furminatör ile taramak bazı ırklarda zorunlu hale gelir. Golden, labrador gibi köpekler koku sorunu yaratır bu hayvanlar yüzücü özelliğe de sahiptir ve iç tüyleri yağlı bir özelliktedir evin içinde koku problemi bir miktar yaratıyorlar. Boyutu düşünürken koku probleminin de boyutla beraber büyüyeceğini hesaba katın. Tuvalet eğitimi büyük bir tür ise mutlaka dışarıda olacak şekilde olmalıdır koku dayanılmaz olabilir, boyutu ne olursa olsun sadece belli bir alanda tutarım odamda durur diyebileceğiniz bir canlı değil sürekli ilgi ister ilgi bulamazsa kapatıldığı yerde havlar bu konuları değerlendirip sorun yok diyebiliyorsanız düşünün derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Amstaff besleyebilirsin pitbulla benzer az biraz daha kucuk ve tiknazdirlar eve daha uygundurlar. Maks 20 kg olanlari mevcut alman kurdunu rott bunlari unut evde besleyenlere sasiyorum eziyet sanada hayvanada



    Amstaffda tehlikelidir saldirgandir yasal degildir apartman yonetmeliginde yasak bulunuyorsa tongaya dusebilirsin konus arastir ama amastaff mutlu eder ve guzeldir .



    Saldirgan yetistirmeme sartiyla yoksa pitbull dehseti diye meshur ederler seni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evimde amstaff beslıyorum. Egzersizlerini yaptıgın sürece bu dostlarımız son derece uygun ev için. Tüy dökmez, genetiği iyidir. Lakin baskın ırktır. Bunu göz önünde bulundurun.
    Bugune kadar rot,doberman ve alman kurdu beslemiş biri olarak sunu diyorum bu bambaska bir ırk. Doğuştan liderdir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.