Şimdi Ara

Evde Arabaya Oto Ses Sistemi Kurulumu Yapılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamunaleykum beyler. Başlıktan da anlaşılacağı üzere evimizde yani kendimiz her vidayı elimizle sıkarak yüzde yüz kendimiz kaliteli temiz sağlam bir oto ses sistemi kurulumu yapılabilir mi? Sizlerden yapan oldu mu yani olur mu? Yoksa illa bir montajcıya mı gitmemiz gerekir? Yaşadığım yerde çok çok iyi ustalar çok iyi mekanlar var ama ben kendim yapmak istiyorum.Yani kendimiz kurulum yapabilir miyiz?

Kendim Makine mezunuyum artı olarak Teknolojiden çok iyi anlarım özellikle bilgisayardan, bir kaç kez sistem topladım hepsi sorunsuz çalışıyor kullanıyorum. Yani diyeceğim şuan oto ses sistemi konusunda bilgim sıfır ama anlatırsanız yapacağımı biliyorum çünkü çok zor olmamalı. Hem bana yardımcı olursunuz hemde benim gibi arkadaşlara da yardımcı olursunuz. Yani kendim yapabilirim diye düşünüyorum.

Öncelikle hiçbir şey bilmiyorum bu yüzden buraya bilmediğim her şeyi yazmaya çalışacağım, ama yinede hepsini soramayacağım yani o kadar çok ki :)

*Öncelikle başlamadan önce neler yapılır altın kurallar nelerdir? Yani örnek olarak akü komple sökülür mü veya hangi kutup başı sökülür? Gibi önemli konular nelerdir?

*Sonra amfi'deki kanal sayısı nedir 4 kanallı amfi mesela 4 tane Mid Hoparlörü mü besleyecek? Yani amfiden 4 tane hoparlör çıkışı mı olacak? Mesela Subwoofer bağlarsam onu nereye bağlayacağım 5 kanallı amfi mi gerekiyor?

*Teyp'ten amfiye giden ses kablosu, amfiye bağlanıp sonra ayrı bir kablo ile mi Subwoofer'a bağlanacak, yoksa Teyp'ten Subwoofer için ayrı bir kablo var o mu amfiye gidecek?

*Komponent takımlarındaki Tweeter hoparlör amfi ile mi beslenecek?

*Tetikleme nasıl olacak yani Teyp açılınca amfi açılacak kapatınca kapanacak.

*Aküden sonraki sigorta seçimi nasıl olacak neye dikkat edeceğiz.

*Tweeter hoparlörleri böyle ön cam kenarına nasıl yerleştireceğim böyle etrafını kaplayıp oraya yerleştiriyorlar onu nasıl yapabilirim.

Yani şimdilik sorularım böyle, aklıma gelenler bunlar doğrusu artık sizde benim sormadığım önemli noktaları detaylı olarak aktarırsanız çok sevinirim. Yani asıl soru evde kendim yapabilir miyim? :)

Ve asıl en önemli soru şu mesela sistemi kurdum diyelim çalışıyor bunun ses ayarını nasıl yapacağım mesela Gain ayarı ve Frekans ayarı varmış bunlar nedir hiç bilmiyorum nasıl yapılır?

Bunlardan sonra kullanıma hazır hale geliyor mu? Yoksa başka ayarlar var mı.

• öncelikle merhaba, bilgi malesef bedava değil, bolca araştırma yapmak lazım, ben yaklaşık 3 yıllık tecrübe ve araştırma sonucunda yukarıda sorulan soruları ve çok daha fazlasını öğrendim, ama gerçekten araştırmak lazım, açılmış konuları okumanızı öneririm, bir ustanın yanında montajları izlemenizi öneririm, illa ki herşeyde ustaya gitmeyi zaten önermiyorum, elimizden geldiğince birçok şeyi onlardan daha iyi yapabiliriz.önerim daha önce üstünde çok emek harcadığım konumu okuyarak bilgi sahibi olmaya başlamanız yönünde olacaktır.

https://forum.donanimhaber.com/tavsiyelere-bir-sureligine-ara-veriyorum-lutfen-ozel-mesaj-ile-tavsiye-istemeyiniz--125457347

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar ben soruyu tam olarak anlamadım. Sanırım oto ses sistemlerini ev ortamında kullanmak istiyorsunuz. Bende bolca araştırma yapmanızı öneririm ama başlangıç olarak bir kaç bilgi verebilirim.
    1. Oto ses sistemlerini evde kullanmak için aküye ihtiyacınız yok. Bunun yerine 220 voltu 12 volta çevirebilen cihazlar kullanılıyor. Bu cihazların seçimi kuracağınız sistemin çektiği amper gücüne göre oluyor.
    2. Oto amfileri 2 ana başlıkta bir çok dalda ayrılıyor. Ana başlıklardan 1 tanesi stereo diğeri mono. Dallarına gelecek olursak güçleri kanal sayıları işlemcili işlemcisiz gibi bir çok amfi var.
    3. Hoparlör seçimi yine isteklerinize göre bir çok hoparlör çeşidi mevcut. Bunlarıda kısaca ayıracak olursak Subwoofer, mid bas, mid range, coaxiel, tweetter, ve bildiğimiz düz hoparlör şeklinde ayırabiliriz. Bu hoparlörlerin tamamı ohm watt rms şekil boyut gibi bir çok etkene bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.
    4. Bağlantı şekilleri amfi üzerine bağladığınız hoparlörlerin ve amfinin çıkış ohmaj değerlerine göre bir çok bağlantı şekli mevcut. Seçtiğiniz hoparlör ve amfinin değerlerine uygun bağlantı yapmanız ses gücünü ve kalitesini arttırır.

Kısacası siz öncelikle bütçenizi belirleyin sonra ben dahil olmak üzere herkes ürün tavsiyesinde bulunur. Bu tip sistemleri kurmak için çok çok profesyonel olmaya ihtiyaç yoktur fakat doğru ürün seçimi doğru bağlantı yapmak kaydıyla. Bu sistemlerin ev ortamındaki sinema ses sistemlerinden aşırı pek bir farkı yoktur. Fakat doğru ve birbirine uyumlu ürünler seçildiğinde doğru kabin litreleri gibi etkenlerle yüksek ses ve kaliteli ses keyfini almak daha uygun maliyetlerle olabilir. Umarım açıklayıcı olmuştur. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

• Elinizde birşey yok ise şuanda.
    Ev için oto sessistemine edeceğiniz masrafa, Paket halinde satılan veya sadece gövde olarak, 6 ses çıkışlı,, rear front center woofer ,,, AVR cihazı alınız,
    3-4 adet hdmı girişi, 1-2 adet optik audio giriş, 1-2 adet analog giriş,, hdmı out gibi,, bir çok dijital giriş çıkışı olan bu sistem eve yakışır,,,

Şimdiki cihazların çıkışı Dijital,,, oto anfisinde ise sadece 1 adet analog ses girişi var, bitti.

Örneğin >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serkan Dereliyoutube
    Pioneer dex p 99 rs genesis dual mono morel elate 603
    https://www.youtube.com/watch?v=l3k7uDhZaM4&feature=youtu.be

• SMG POWER CAR AUDİO CAR AUDİO TÜRKİYEyoutube
    Genesis stereo 100. Pıoneer prs 172. Pıoneer 99 rs
    https://www.youtube.com/watch?v=ANjj1B2hMSQ&feature=youtu.be

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.