Şimdi Ara

EVDE 2 TANE KEDİ BESLENİR Mİ? ZORLUKLARI NELERDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
8.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhabalar,

İçimde çocukluktan beri kedi besleme isteği var.

Benim odam büyük nasıl diyim okuldaki sınıflar gibi. ve odamın içinde odamın 3 te biri kadar bi oda daha var sonra o odadan bir balkon çıkıyor.

Kediyi bu üç bölümde beslemek istiyorum balkona kumunu koymak istiyorum satın kumlardan. mesela kedi bana istediği zaman belli edicek balkon kapısını açıcam oda oraya tuvaletini yapacak böyle oluyor mu kedilerde?

Yada mesela gece uyuyoz sabaha kadar tutabilir mi çişini?

Odamda çok kablo var pc falan filan kabloları bunları kedi bebekken alıcam ama zarar vermemesi için ne gibi önlem alabiliriz eğitim yapabiliriz?

Teşekkür ederim

Son olarak bu kedinin cinsi nedir? Antalyada yaşıyorum? Antalya da olupta elinde yavru kedisi olan 1 ay sonra verecek yada doğum yapmayı beklediği bir kedi olan hayrına iyi bakabileceğini güvendiği para ile hayvan satmayan cins kedi sahibi olsun normal bu fotoğraftaki kedi olsun birisi varsa beklerim. teşekkür ederim

Bir tane dişi 2 aylık sarman kedi sahiplendim. Şimdi bakıyorumda yanlız kalıyor bir tane daha mı alsam diye düşünüyorum zorlugu var mıdır? ne değişir 2 tane olunca evin içinde?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLkenAuGe -- 9 Eylül 2012; 1:58:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FaLkenAuGe

Merhabalar,

İçimde çocukluktan beri kedi besleme isteği var.

Benim odam büyük nasıl diyim okuldaki sınıflar gibi. ve odamın içinde odamın 3 te biri kadar bi oda daha var sonra o odadan bir balkon çıkıyor.

Kediyi bu üç bölümde beslemek istiyorum balkona kumunu koymak istiyorum satın kumlardan. mesela kedi bana istediği zaman belli edicek balkon kapısını açıcam oda oraya tuvaletini yapacak böyle oluyor mu kedilerde?

Yada mesela gece uyuyoz sabaha kadar tutabilir mi çişini?

Odamda çok kablo var pc falan filan kabloları bunları kedi bebekken alıcam ama zarar vermemesi için ne gibi önlem alabiliriz eğitim yapabiliriz?

Teşekkür ederim

Son olarak bu kedinin cinsi nedir? Antalyada yaşıyorum? Antalya da olupta elinde yavru kedisi olan 1 ay sonra verecek yada doğum yapmayı beklediği bir kedi olan hayrına iyi bakabileceğini güvendiği para ile hayvan satmayan cins kedi sahibi olsun normal bu fotoğraftaki kedi olsun birisi varsa beklerim. teşekkür ederim

Merhabalar , o balkonun kapısı hep açık durmak zorunda çünkü kediler tuvaletlerini 1-2 saatten fazla tutamazlar.. 1-2 saat bekler ve uygun bi köşe bulup oraya yaparlar kablolara falan hiç bişey yapmaz sadece oynar o da zarar vermeden oynar merak etmeyin. :)
    O kedinin cinside normal sokak sokak kedisine benziyor fakat kaliteli sokak kedilerine benziyor beslemenizi tavsiye ederim İyi günler..

• besleyebilirsiniz ama ona çok bağlanmayın.Birgün sizi terk edince çok ama çok üzülürsünüz

||PS5||
  • resimdeki kedi tatlı beslemelisiniz

Orijinalden alıntı: MoonDeath

resimdeki kedi tatlı beslemelisiniz

Ben o resimi internetten buldum ama bunun gibi bir kedi beslemek istiyorum
  • hocam ben şuan kedi besliyorum, kedi beslemek gayet kolay bir iş, köpek gibi değil bu hayvanlar. dışarı çıkarıp gezdirmeniz gerekmez. zaten dışarıyı sevmezler, çok büyüyüp aklı çiftleşmeye çok fazla takılmadıkça sizden kaçacağını da pek sanmam.

tuvaletlerini uzun süre tutabiliyorlar. eğer istersen tuvalet zamanını sende ayarlayabilirsin, benim kedim bir sabah birde akşam yapıyor tuvaletini. zaten kediler için her şey alışkanlıktan ibaret. tuvaletini her zaman nereye ve hangi saatte yapıyorsa uzun bir süre istisnalar hariç oraya yapacaktır.
  • kablolara çok dikkat etmelisin. kablo delisi çünkü bu hayvanlar. daha geldiği ilk gün benim seinheiser kulaklıgımı parcaladı minicik dişiyle. kulaklık gibi ince kabloları çok kolay parcalayabiliyor ama daha kalın kablolara çok bişey yapmıyor. zaten bi süre sonra kablolardan da sıkıldıgı için pek oynamıyor onlarla. bunun dışında ne merak edıyorsan sorabilirsin bana

Orijinalden alıntı: Carolyna

hocam ben şuan kedi besliyorum, kedi beslemek gayet kolay bir iş, köpek gibi değil bu hayvanlar. dışarı çıkarıp gezdirmeniz gerekmez. zaten dışarıyı sevmezler, çok büyüyüp aklı çiftleşmeye çok fazla takılmadıkça sizden kaçacağını da pek sanmam.

tuvaletlerini uzun süre tutabiliyorlar. eğer istersen tuvalet zamanını sende ayarlayabilirsin, benim kedim bir sabah birde akşam yapıyor tuvaletini. zaten kediler için her şey alışkanlıktan ibaret. tuvaletini her zaman nereye ve hangi saatte yapıyorsa uzun bir süre istisnalar hariç oraya yapacaktır.

Bende tuvaletini bu şekilde alıştırmak istiyorum mesela sabah uyandıgımda balkon kapısı açıcam gidicek tuvaletini yapıcak gelicek sonra kapatıcam akşam bir daha açıcam bir daha yapıcak

Böyle alıştırabilir miyim ve nasıl?

• quote:

kablolara çok dikkat etmelisin. kablo delisi çünkü bu hayvanlar. daha geldiği ilk gün benim seinheiser kulaklıgımı parcaladı minicik dişiyle. kulaklık gibi ince kabloları çok kolay parcalayabiliyor ama daha kalın kablolara çok bişey yapmıyor. zaten bi süre sonra kablolardan da sıkıldıgı için pek oynamıyor onlarla. bunun dışında ne merak edıyorsan sorabilirsin bana

Kulaklıkların kabloları ince ve küçük oluyor odamda pek ince kablo yok o yüzden pek bi zararı olacağını düşünmüyorum mesela normal televizyonun kablosuna zarar verebilir mi?

quote:

hocam ben şuan kedi besliyorum, kedi beslemek gayet kolay bir iş, köpek gibi değil bu hayvanlar. dışarı çıkarıp gezdirmeniz gerekmez. zaten dışarıyı sevmezler, çok büyüyüp aklı çiftleşmeye çok fazla takılmadıkça sizden kaçacağını da pek sanmam.

Bende tuvaletini bu şekilde alıştırmak istiyorum mesela sabah uyandıgımda balkon kapısı açıcam gidicek tuvaletini yapıcak gelicek sonra kapatıcam akşam bir daha açıcam bir daha yapıcak

Böyle alıştırabilir miyim ve nasıl?

alıştırabilirsin tabikide, ama dikkat etmen lazım yemek verdiğin ve onun çişini yaptıgı saatleri bi deftere kaydet, 1hafta sonra saatleri karşılaştırırsın saat kaçta yemek vermişsin kaçta tuvalete gitmiş gibi.

ben bi süre tuvaletını balkonda beklettım ve sabah çıkardım sabah yaptı, kapattım balkona tuvaletını tekrar akşam çıkardım, bi süre bazen çişini tutamadığında altına kaçırdı, ama zamanla alıştı. şuan da sadece sabah ve akşam yapıyor.

• quote:

quote:

kablolara çok dikkat etmelisin. kablo delisi çünkü bu hayvanlar. daha geldiği ilk gün benim seinheiser kulaklıgımı parcaladı minicik dişiyle. kulaklık gibi ince kabloları çok kolay parcalayabiliyor ama daha kalın kablolara çok bişey yapmıyor. zaten bi süre sonra kablolardan da sıkıldıgı için pek oynamıyor onlarla. bunun dışında ne merak edıyorsan sorabilirsin bana

Kulaklıkların kabloları ince ve küçük oluyor odamda pek ince kablo yok o yüzden pek bi zararı olacağını düşünmüyorum mesela normal televizyonun kablosuna zarar verebilir mi?

hayır o kadar kalın kabloya geçirmiyor dişini, zaten küçükse hiç ısıramaz ama büyüyünce de ısırmak koparmak için değil dişlerini sürtmüş olmak adına ısırmaya çalışacaktır, bazen ben kedimle oynarken ısırıyor ama acıtmadan, dişini bastırıp çekiyor bu şekilde yapıyor kabloyada, kalın kablolara bi süre sonra baktıgında her yerinin diş izi olduğunu ama hiç dişini tamamen içine geçirmediğini göreceksin.

• Bir sorum daha var.

Kediyi aldım tuvaletine alıştırdım diyelim. Kum kabı balkonda mı olsun evin içinde mi ve kum olarak ne tavsiye edersiniz koku açısından?

+ olarak dişi kedi alın diyorlar onları kısırlaştırıncada çok oturaklı oluyor muş aslı var mıdır?

Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLkenAuGe -- 22 Ağustos 2012; 16:47:27 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kum olarak silikon kum tavsiye ederim temizliğ çok daha kolay kum gibi etrafa tozutmuyor + daha ağır partikül olduğu için kolay dökülmüyor. ayrıyeten çiş toplma derdin olmaz sadece kakaları toplarsın. evimde kedi var ve silikon kullanıyorum. o da daha mutlu oldu sanki silikona geçince.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaklasik bir senedir bir disi bir erkek besliyorum ilk iki ay isknce gibiydi. erkek olan daha eski oldugu icin evi benimsedi tabi. sonradan gelen yavru ufaklik cok korktu suan ikiside iyi anlasiyor oyublar oynuyor. ama tek sorun sakin yemek kaplarini ve kum kaplarini tek yapma iki adet yap. sorun varsa yardimci olurum deneyimliyim kedi besleme konusunda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @barisdragon bence haklı. ama ev küçükse, mama masrafı sorun olacaksa, tuvalet temizleme zahmetli gelecekse tek kedi idealdir. fakat iki kedinin de ayrı bir zevki vardır kendine göre. odalarına bir kamera koy internetten bütün gün izle sıkılmazsın. birbirlerini temizlerler, oynarlar, zıplarlar, birşeyler devirirler ,sokulup uyurlar. manzara da haliyle çok güzel olur.
  • bende 5 kedi var ben neyapayım yavru kediler cins kediler hariç kablo parçalamayı severler yeni aldığım kulaklığın sabah hoparlör kısmını bulabildim saç lastiğimi kemirdiler geçenlerde daha da var ama iran kırması tekir kızım asil olduğundan hiç kabloyla uğraşmadı deri koltuğun içine etti
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.