|
Bir süredir peltierli dolabımı değiştirmeyi ve kompresörlü bir dolap almayı düşünüyordum. Klasik buzlu termoslar, ondan sonra Arçelik Otb 61223 M dolabımı fa rafa kaldırıp ürün aramaya başladım. -) Böyle bir dolap alacaklar öncelikle çift kapak tek kapak ayrımına dikkat etmeli. Belirli bir litrenin altında olan 30-35LT dolaplarda çift kapak kullanılabilir litrenin çok düşmesine neden oluyor. Genelde 5Lt civarı bir hacim kaybı var. Bu da kullanımı kısıtlıyor. 45 ve 55 altında çift kapak çok tavsiye etmem. -) Boyutlar kompresörlü dolaplarda en küçükte bile büyük. Ölçülere bakmak önemli en küçüğü bile boyut olarak büyüklerden aşşağı kalmıyor. 30 veya 35Lt bakarken bir kaç cm farkla 1.5 LT pet şişelerin dolaba sığmadığını gördüm. EVACOOL ; Almanya-Türkiye menşei bir marka olarak gözüküyor. Manisada üretim yapılıyor. Bilmediğim pek incelemesi olmayan bir firma olmasına rağmen Türkiyede üretim olması nedeni ve olumlu işletme google yorumlarına da bakarak teknik servis desteğine de güvenerek sipariş ettim. https://evacool.com.tr/eva-45ax-mobil-buzdolabi ![]() 45AX Modeli için herkesin ulaşabileceği özellikleri aktarmayacağım. 1-) ÖLÇÜLER -Büyük Raf İç Ölçüler ; 35cm Yükseklik, 27cm Genişlik, 28cm Derinlik -Küçük Raf İç Ölçüler ; 16 Cm Yükseklik, 20cm Genişlik, 28cm Derinlik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ortalama olarak 1.5Lt pet şişelerin 30-32cm bu yüzden dikey olarak bu ürüne sığabiliyor. Bir alt ürünü (35AX) ise dikey olarak 30LT olmasına rağmen sığmıyor. 2-) İÇİNDEKİLER Ürün ve sadece 12V çakmaklık kablosu ile giriyor. 12/24V çalışıyor. Ama 24V ve 220V için bir adaptör çıkmıyor. Ayrıca Evacool 220V kablosu da sipariş ettim. Gelen kabloda herhangi bir yerde Evacool yazmıyor. Siteye baktım onlar da bunu satıyor. GRT90 Model AC DC Adaptör Fo Shan Great Power üretimi Çin bana kuponla ürün 1100 TL ye geldi. Yaklaşık 30 dolar ediyor. Bulursanız ebay vs de 8-25$ arası fiyatlar gördüm. Bence 500-600 TL lik standart bir adaptör ama işini sağlama almak isteyenler Evacool sitesinden alabilir. ![]() ![]() 3-) TÜKETİM Ürün 12V 60W DC güç çeker diye satılmaktadır. Anker 521 powerhouse ile test ettiğimde anlık 54-53W tüketim gördüm. Duruma göre azaldı. (Normal Mod kullanıldı) Soğutucu 7 derece , buzluk -2 derece 2 saat çalıştı. Bir kaç kez kapak aç kapat yaptım. 2 saat sonucunda Anker %16 şarj kaybetti. %16 2 saatte 41W bu da 1 saat için 20,5W tüketim ortalaması olduğunu gösterir. Test ortam sıcaklığı 15-16 derecede ve dolap %80 civarı boş iken yapıldığı için saatlik tüketimin reelde artacağı aşikar. (Arçelik Peltier 12V normal mode 30Wh ortalama) Cihazların kompresör çalışırken bu tüketimi yaptığı ve hedef sıcaklıkta enerji tüketiminin sıfıra yakın olduğunu söyleyebilirim. Anker 521 256Wh kapasiteli ama bu ürünü solar panelsiz 8-10saat çalıştırabileceğini düşünüyorum. 4-) SOĞUTMA VE BUZ TESTİ Soğutma testini zaten soğuk olan 1.5Lt Pet şişe ve sıcak olan 1Lt Pet ve cam şişe maden suları ile yaptım. Çalışma sonrası 30Dk sonrasında cam şişeler soğuktu, 1Lt pet tam soğumamıştı. 1 Saat sonrasında cam şişeler buzdolabındaki soğukluğq ulaşmıştı. Pet şişe yeterli soğukluğa ulaşmıştı. 1.5 saat sonrasında zaten dolaptan çıkan soğuk 1.5Lt içecek ile diğer eşyalar aynı soğukluğa ulaştı. Buz testi ise küçük kalıp suyu buzlukta ne kadar sürede buz yapacağını ölçtüm. Buzluk -5 te idi sonra -8 e çıkardım. 3 saat sonra sular buza dönüştü. Buz testinin kötü olması derece testinde daha anlaşılır oldu. 5-) TERMOMETRE DERECE TESTİ Bu bir buzdolabı olduğu için kendi ev buzdolabım ile kıyasladım. Kendi dolabımı Tfa termometre ile ölçtüm idealleri görmek istedim. Ev Buzdolabı dereceleri ; Soğutma : 5 Derece Buzluk: -15 Derece Evacool'u soğutucu 2 derece , Buzluk -17 derece olarak ayarladım. Termometre ile uzun zamanlı ölçüm yaptım. (30dk 1saat dolapta bıraktım cihazın istediğim derecelere ulaşmasını bekledim) Buzluk -12 Derece (5 derece sapma var) Soğutucu 2 Derece (Sapma Yok) ![]() ![]() Cihazın kendi içinde de termometre var. Buzluktaki sapma doğru geldi. Buz küpleri için 3 saat geç diye düşünüyorum. -5 ayarladığımda 0- -2 arası arası takılırsa normaldir. Cihazı buzluk olarak -15 ve üstü kullanmak mantıklı geldi. 6-) EK SEVDİĞİM ŞEYLER 2 kenarında ikişer adet tutma sapı dışında kollar var. İple vs dolabımı gölgelik direği plaj şemsiyesi vs bağlayıp ağırlık güçlendirme yapabilirim. Geceleri flash ile buzlukta ürün arama devri bitti. Işıklandırma yeterli, dolap kapalı olsa bile enerji bağlı iken Işıklandırma çalışıyor. Malzeme kalitesi güzel. (Arçelikten daha iyi, zaten buzluk termoslarda kalite çok düşük oluyor) Kesme tahtası olması güzel bir artı hiç olmamasından iyidir. ![]() 7-) EK SEVMEDİKLERİM Bu ürüne 220V girişi veya solar panel girişi olsa fena olmazdı. EKLEMELER 8-) UYGULAMA Android üzerinde çalışan bir uygulaması var. (İos belki yazın denerim bende yok) Mağazada yok qr ile indiriliyor. (Smart Car Fridge App olarak geçiyor) Akü kontrolü, Max veya Eco Mod, hazne derece ayarları yapılabiliyor. Tepkisi anlık, 4-5 metreden bir duvar arkasından vs bağlanabiliyor. Bluetooth üzerinden bağlantı kuruyor. Uygulamada gözüküyor ama telefon bluetooth menüsünde gözükmüyor. Kapatıp açılabiliyor. Kapalı iken hazne derece vs verileri görüyorsunuz. İş görür çalıştırmadığınız zamanda iç dereceleri görebilirsiniz. ![]() ![]() 9-) SOĞUK KALMA TESTİ Buzluk boş ve -10 derece iken kapatılıp 80dk bekledim. Kapak açılmadı. 80Dk sonra termometre 2 dereceyi gösteriyordu. Dolap ise -1 -2 gibi gözüküyordu. İçi dolu iken sonuçlar daha iyi olur. Ama gücü uzun süre kesmemekte fayda görüyorum. EKLENECEKLER ; Kamp testi (nisanda inşallah yaz kampı), < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 5 Mart 2025; 17:37:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt