Şimdi Ara

Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
855
Cevap
140
Favori
1.732.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim yanlış yaptıgım nedir hamurun içi pişmiyor.. hamuru yanlış yapıyorum ya da bilmiyorum. hamuru yapmayıdetaylıolarak anlatabilecek varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unsal07
    İftar olduğu için resimleri rahatlıkla koyabilirim artık. 2 gün önceki pizza "sefa"mız...
    Hamurunu ilk defa esmer buğday unundan yapmayı denedik, lezzeti iyiydi, fakat umduğumuz kadar kabarmadı.
    (Malzemeler: Un, yumurta, margarin, tuz.)
    Sosunda kullandıklarımız: Sıvı yağ, domates salçası, biber salçası, ketçap, hardal, baharatlar, su.
    Fırına girmeden önce ton balıklı pizza (tepsinin sağ alt köşesini değişik bir deneme için boş bıraktık):
     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)

    vay! vay! vay! bize yokmu?

    ben sana pizza xxx'un hamur tarifini vermedim mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    quote:

    Orijinalden alıntı: unsal07
    İftar olduğu için resimleri rahatlıkla koyabilirim artık. 2 gün önceki pizza "sefa"mız...
    Hamurunu ilk defa esmer buğday unundan yapmayı denedik, lezzeti iyiydi, fakat umduğumuz kadar kabarmadı.
    (Malzemeler: Un, yumurta, margarin, tuz.)
    Sosunda kullandıklarımız: Sıvı yağ, domates salçası, biber salçası, ketçap, hardal, baharatlar, su.
    Fırına girmeden önce ton balıklı pizza (tepsinin sağ alt köşesini değişik bir deneme için boş bıraktık):
     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)

    vay! vay! vay! bize yokmu?

    ben sana pizza xxx'un hamur tarifini vermedim mi?

    Yooo. Onun tarifi de mi vardı? Coleslaw ve biscuit tariflerini vermiştin...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: unsal07

    quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    quote:

    Orijinalden alıntı: unsal07
    İftar olduğu için resimleri rahatlıkla koyabilirim artık. 2 gün önceki pizza "sefa"mız...
    Hamurunu ilk defa esmer buğday unundan yapmayı denedik, lezzeti iyiydi, fakat umduğumuz kadar kabarmadı.
    (Malzemeler: Un, yumurta, margarin, tuz.)
    Sosunda kullandıklarımız: Sıvı yağ, domates salçası, biber salçası, ketçap, hardal, baharatlar, su.
    Fırına girmeden önce ton balıklı pizza (tepsinin sağ alt köşesini değişik bir deneme için boş bıraktık):
     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)

    vay! vay! vay! bize yokmu?

    ben sana pizza xxx'un hamur tarifini vermedim mi?

    Yooo. Onun tarifi de mi vardı? Coleslaw ve biscuit tariflerini vermiştin...

    var tabi!

    bulup göndereyim PM'den. yanlız restorant hesabı, ev hesabına çevirmen lazım. %100 aynı olmaz ama %80 oranında benzer.




  • hamur için 1-2 detay vereyim.

    un+su+maya+yağ

    * 30-32 derece sıcaklıktaki 500ml su içine küçük paket toz mayayı atıp 2 dakika boyunca karıştırın.
    +2 dakika mayanın aktifleşmesi için bekleyin.

    * 10-12 gram kadar sıvı yağı içine atıp karıştırın.(fazla koymayın)

    * bu karışımın içine 1kg unu atıp, ev tipi hamur karıştırıcısı ile 10 dakika kadar karıştırın.

    * hamuru fazla mıncıklamadan dışarı çıkartıp porsiyonlayın. orta boy için 340gr, büyük için 500gr.

    hamuru varsa makina yoksa el vasıtası ile nazikçe genişletip açın.
    Bir pizza tavanız varsa işiniz kolay. tavanın içini yağlayın, açtığınız hamuru içine yerleştirip avucunuzla saat yönünde
    hem döndürün hemde tavaya eşit şekilde yayın. hamurun en dış kenarını 1cm kadar yağlayın. 1-5derece yani buzdolabına
    koyup 1 saat dinlendirin.

    *sosu eşit şekilde hamurun üzerine yayın.
    bir su bardağı kadar kaşar(mozerella) peynirinin yarısını taban yayın (dış kenar 1cm'lik yere yapmayın)
    *istediğiniz malzemeyi dizin. (yeteri kadar olsun. çünkü fazla malzeme koymak hamurun pişmemesini sağlar.
    hamuru pişirmek isteyince de malzeme kurur)
    *diğer kalan peyniri üzerine gezdirin.

    fırına verin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 23 Temmuz 2012; 16:10:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    hamur için 1-2 detay vereyim.

    un+su+maya+yağ

    * 30-32 derece sıcaklıktaki 500ml su içine küçük paket toz mayayı atıp 2 dakika boyunca karıştırın.
    +2 dakika mayanın aktifleşmesi için bekleyin.

    * 10-12 gram kadar sıvı yağı içine atıp karıştırın.(fazla koymayın)

    * bu karışımın içine 1kg unu atıp, ev tipi hamur karıştırıcısı ile 10 dakika kadar karıştırın.

    * hamuru fazla mıncıklamadan dışarı çıkartıp porsiyonlayın. orta boy için 340gr, büyük için 500gr.

    hamuru varsa makina yoksa el vasıtası ile nazikçe genişletip açın.
    Bir pizza tavanız varsa işiniz kolay. tavanın içini yağlayın, açtığınız hamuru içine yerleştirip avucunuzla saat yönünde
    hem döndürün hemde tavaya eşit şekilde yayın. hamurun en dış kenarını 1cm kadar yağlayın. 1-5derece yani buzdolabına
    koyup 1 saat dinlendirin.

    *sosu eşit şekilde hamurun üzerine yayın.
    bir su bardağı kadar kaşar(mozerella) peynirinin yarısını taban yayın (dış kenar 1cm'lik yere yapmayın)
    *istediğiniz malzemeyi dizin. (yeteri kadar olsun. çünkü fazla malzeme koymak hamurun pişmemesini sağlar.
    hamuru pişirmek isteyince de malzeme kurur)
    *diğer kalan peyniri üzerine gezdirin.

    fırına verin.
    yanlış oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 23 Temmuz 2012; 16:11:18 >




  • Vay vay, tarife bak. Kışın birlikte bir pizza yapalım da hanımlara yedirelim.
  • bugün ben de yapacam ss de yollarım inş. :) kullanmayı düşündüğümüz malzemeler:
    -Salam
    -Sosis
    -Mısır(bolca)
    -Mozzarella(yok ama belki sonra alırız tansaştan)
    -Varsa Cheddar(biraz zor bulunur, şimdilik yok.)
    -Mantar
    -Kaşar
  • Ben de dün sahurda yaptım ama fırının azizliğine uğradım. Fırın bir tarafı pişirirken diğer tarafı pişirmiyor. Devamlı kontrol ettim ama üst taraf tam pişme kıvamına geldiği halde alt taraf pişmemişti. Mecburen pişmesi için bir süre daha bekledim ama bu sefer de üst taraf çok fazla pişti. Fotoyu ilk kısmı mideye indirdikten sonra çektim.

    Buyrun gençler ilk pizzam.
     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)




  • Oruçlu oruçlu canım çekti
  • Bu sene kim upladı lan bu konuyu!

     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Azizim

    Ben de dün sahurda yaptım ama fırının azizliğine uğradım. Fırın bir tarafı pişirirken diğer tarafı pişirmiyor. Devamlı kontrol ettim ama üst taraf tam pişme kıvamına geldiği halde alt taraf pişmemişti. Mecburen pişmesi için bir süre daha bekledim ama bu sefer de üst taraf çok fazla pişti. Fotoyu ilk kısmı mideye indirdikten sonra çektim.

    Buyrun gençler ilk pizzam.
     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)


    ALLAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH




  • en kısa zamanda denicem o zaman bende ss eklerim
  • beyler şuan yapıyorum sahurda afiyetle yiyeceğim ss koyarım. dominos pizzası benim pizzamın yanında halt etmiş :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Explore The Universe

    Bu sene kim upladı lan bu konuyu!

     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)


  • quote:

    Orijinalden alıntı: batuhankaralar

    beyler şuan yapıyorum sahurda afiyetle yiyeceğim ss koyarım. dominos pizzası benim pizzamın yanında halt etmiş :)

    N'oldu SS?
  • bigün bende yapıcam canım çok çekti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: St.MerciLess


    quote:

    Orijinalden alıntı: mllm

    quote:

    Orijinalden alıntı: St.MerciLess

    bu 2. denemem ilkinin SS lerini koymamistim bunu koyuyorum buyrun..

    Pistikten sonraki SS lerde gelicek.



    Aynı kafadayız demek ki.

    Dondurulmuş biber, kavanozda kaynatılmış domates.
    Kasım-Mayıs ayları arasında manavdan almadığımız sebzeler.
    Daha köyde 35 şişe domatesimiz duruyor, gidersek alıcam.

    Bu da sanayi işi şişe kapama makinesi
    Soda şişelerine sıfır kapak alıp kapatıyoruz, kazanda kaynatıp 2 yıl bozulmadan saklayabiliyoruz.
     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)


    Aynısını bizde yapıyoruz ufak soda siselerine. Vişne suyu falan süper oluyor.

    domatesi kaynarken kavanoza koyuyo annem, daha sonra kapağı kapatıp ters çevirip soğumasını bekliyo. soğuyunca kendi kendine vakumlanıyo açılmıyo sonra. 1 yıl içinde yiyoruz zaten. makina kullanımını ilk defa duydum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: unsal07

    quote:

    Orijinalden alıntı: söny

    Evde yaptığımızda aynısını yapıyoruz hocam arkadaşlarla

    biber, domates, 4-5 tane mantar

    biz bunları kullanmıyoruz sadece salam sosis sucuk bol miktarda mozerralle kullanıyoruz görüntü olarakta hemen hemen aynısı oluyor

    Mozarella bulamadık maalesef, aceleye geldi biraz...

    Mozarellanın iyisini Türkiyede bulmak biraz zor, bir kaç markada var, hem pahallı hem de çok lezzetli değil. Bildiğim kadarıyla alternatifi dil peyniri, onunla da deneyebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: safkar14

    quote:

    Orijinalden alıntı: unsal07

    quote:

    Orijinalden alıntı: söny

    Evde yaptığımızda aynısını yapıyoruz hocam arkadaşlarla

    biber, domates, 4-5 tane mantar

    biz bunları kullanmıyoruz sadece salam sosis sucuk bol miktarda mozerralle kullanıyoruz görüntü olarakta hemen hemen aynısı oluyor

    Mozarella bulamadık maalesef, aceleye geldi biraz...

    Mozarellanın iyisini Türkiyede bulmak biraz zor, bir kaç markada var, hem pahallı hem de çok lezzetli değil. Bildiğim kadarıyla alternatifi dil peyniri, onunla da deneyebilirsiniz.

    Daha önceki sayfalarda başka bir arkadaş da aynısını önermişti. Bir dahakine öyle deneriz.




  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.