Bildirim
EV YAPIMI HOPARLÖR TARİFİ VERİCEK VAR MI?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Hoparlor çapı küçük olduğundan, çıkardığı sesin %50si atmosfere karışır desem yalan olmaz..
Bunlara 5x10cm mukavva ile küçükbir kabin yapın.. hoparlorlere 3 tane kablo bağlıyacaksınız, kırmızı sağ+,
beyaz sol+, siyah ise ikisinin eksisini birleştirin tek bir siyah kablo çıkın. ne oldu - sağ+sol ve eksi.
Bu üç kabloyu uygun bağlantı ile mp3 player- pc - gibi cihazlara bağlaya bilirsiniz..
http://images.suite101.com/449404_com_3m5jack.gif
http://www.djresource.eu/images/topics/tricks/cable_make.jpg
-
quote:
Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına
Hoparlor çapı küçük olduğundan, çıkardığı sesin %50si atmosfere karışır desem yalan olmaz..
Bunlara 5x10cm mukavva ile küçükbir kabin yapın.. hoparlorlere 3 tane kablo bağlıyacaksınız, kırmızı sağ+,
beyaz sol+, siyah ise ikisinin eksisini birleştirin tek bir siyah kablo çıkın. ne oldu - sağ+sol ve eksi.
Bu üç kabloyu uygun bağlantı ile mp3 player- pc - gibi cihazlara bağlaya bilirsiniz..
teşekkürler hocam bi deniycem bakalım ne olucak
-
quote:
hocam bide her hangi bir bakır elektrik kablosu kullanılabilirmi?
-
Olur. dikkat etmeniz gereken, iki ses çıkışını iki hoparlore dağıtmanızdır. genelde kulaklık çıkışında 3 adet uç olur. Sağ+, sol+, ve eksi ortak uç.quote:
Orijinalden alıntı: Karlito Yalarézquote:
hocam bide her hangi bir bakır elektrik kablosu kullanılabilirmi?
Alıntıları Göster
-
quote:
Olur. dikkat etmeniz gereken, iki ses çıkışını iki hoparlore dağıtmanızdır. genelde kulaklık çıkışında 3 adet uç olur. Sağ+, sol+, ve eksi ortak uç.
çok teşekkürler boş bir zamanımda deniycem -
upquote:
Orijinalden alıntı: Karlito Yalarézquote:
Olur. dikkat etmeniz gereken, iki ses çıkışını iki hoparlore dağıtmanızdır. genelde kulaklık çıkışında 3 adet uç olur. Sağ+, sol+, ve eksi ortak uç.
çok teşekkürler boş bir zamanımda deniycem
Alıntıları Göster
-
kulaklık hoparlörü ne kadar ses verebilir ki ayrıca bir seviyeden sonra cızırtı yapmaya başlayacaktık bu yüzden verim alabileceğini hiç sanmıyorum. onun yerine 10tl'ye ses bombaları adında satılan mini hoparlörler var onlardan alabilirsin boyutuna göre çıkartığı ses gerçekten inanılmaz.quote:
Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz
up
Alıntıları Göster -
gidip bobinciden 2 metre sarımlık orta boy bakır tel alıcaksın sonra onu bi kağıda veya yapabiliyorsan kola kutusuna sarıp tam merkezine bi büyük mıknatıs taktınmı tamamdırquote:
Orijinalden alıntı: ferhat1258
kulaklık hoparlörü ne kadar ses verebilir ki ayrıca bir seviyeden sonra cızırtı yapmaya başlayacaktık bu yüzden verim alabileceğini hiç sanmıyorum. onun yerine 10tl'ye ses bombaları adında satılan mini hoparlörler var onlardan alabilirsin boyutuna göre çıkartığı ses gerçekten inanılmaz.
Alıntıları Göster
-
Dostum zaten canım sıkılıyodu aklıma iyi soktun mini hoparlör yapıcam şimdi :D Tipini hi-fi kule hoparlörlere benzetcem tabi baya miniği :D Hiç kullanmadığım bi köşede gereksiz yere yer kaplayan kulaklığa mukavva ile kabin yapıcam :) Bitince konusunu açarım :Dquote:
Orijinalden alıntı: erencoe
gidip bobinciden 2 metre sarımlık orta boy bakır tel alıcaksın sonra onu bi kağıda veya yapabiliyorsan kola kutusuna sarıp tam merkezine bi büyük mıknatıs taktınmı tamamdır
Alıntıları Göster
Ama sana tavsiyem eğer ciddi ciddi kullanacaksan bulaşma ama yap yani vakit geçirir arkadaş demiş ses bombası alabilirsin diye daha ucuza hem uğraşmadan ses ihtayıcını giderirsein bende tamamen zevkine vakit geçirmek için yapıcam.
-
quote:
Orijinalden alıntı: -numlock-
Dostum zaten canım sıkılıyodu aklıma iyi soktun mini hoparlör yapıcam şimdi :D Tipini hi-fi kule hoparlörlere benzetcem tabi baya miniği :D Hiç kullanmadığım bi köşede gereksiz yere yer kaplayan kulaklığa mukavva ile kabin yapıcam :) Bitince konusunu açarım :D
Ama sana tavsiyem eğer ciddi ciddi kullanacaksan bulaşma ama yap yani vakit geçirir arkadaş demiş ses bombası alabilirsin diye daha ucuza hem uğraşmadan ses ihtayıcını giderirsein bende tamamen zevkine vakit geçirmek için yapıcam.
Ben yaptım gidip bide ölçülerine göre subwoofer olacak şekilde demir levhalar kestirdim sonra işte lazım olan malzemelerle yaptım bitirdim ama o tam can alıcı nokta örümcek onu bulucam diye canım çıkmıştı sonra onuda hallettikten sonra kabin yaptırıp kullanmaya başladım ama anfisiz olmazdı onuda teyzemin oğlundan aldım sağ olsun bulmuş biryerlerden öyle 3 ay falan kullandım sonra akılsız yeğenim meyve suyu dökmüş üstüne amfiye falan bütün uğraş emekler falan gümbürtüye gitti bende bidaha uğraşmamaya karar verdim
-
quote:
quote:
Dostum zaten canım sıkılıyodu aklıma iyi soktun mini hoparlör yapıcam şimdi :D Tipini hi-fi kule hoparlörlere benzetcem tabi baya miniği :D Hiç kullanmadığım bi köşede gereksiz yere yer kaplayan kulaklığa mukavva ile kabin yapıcam :) Bitince konusunu açarım :D
Ben yaptım gidip bide ölçülerine göre subwoofer olacak şekilde demir levhalar kestirdim sonra işte lazım olan malzemelerle yaptım bitirdim ama o tam can alıcı nokta örümcek onu bulucam diye canım çıkmıştı sonra onuda hallettikten sonra kabin yaptırıp kullanmaya başladım ama anfisiz olmazdı onuda teyzemin oğlundan aldım sağ olsun bulmuş biryerlerden öyle 3 ay falan kullandım sonra akılsız yeğenim meyve suyu dökmüş üstüne amfiye falan bütün uğraş emekler falan gümbürtüye gitti bende bidaha uğraşmamaya karar verdim
Hmm sen baya ugrasmıssın :)
Bitirdim beni hi-fi hoparloru :D ama kendine hayrı yok ses kulagina dayamayinca duyulmuyo.:)
Resimleri bilgisayara gecin bu konuya koyucam :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
quote:
Resimler geldi :) sanki çok hava çıkarıyolarmış gibi birde hava çıkan kısmı döndürerek yaptım :D Kendine hayrı yok tabi maksat vakit geçsin.
Ses bombalarından alıp böyle bi kabin mi yapsam diyorum :)
Maşallah hocam sende uğraşmışsın yine eline sağlık sana gereken sadece 2 adet 3w hoparlör
Benim eskiciden aldığım bi tane subwoofer vardı hatta dur ben bi resmini atayım
-
Telefon kamerasıyla bukadar oluyorquote:
Orijinalden alıntı: erencoequote:
Resimler geldi :) sanki çok hava çıkarıyolarmış gibi birde hava çıkan kısmı döndürerek yaptım :D Kendine hayrı yok tabi maksat vakit geçsin.
Ses bombalarından alıp böyle bi kabin mi yapsam diyorum :)
Maşallah hocam sende uğraşmışsın yine eline sağlık sana gereken sadece 2 adet 3w hoparlör
Benim eskiciden aldığım bi tane subwoofer vardı hatta dur ben bi resmini atayım
Alıntıları Göster
-
quote:
Telefon kamerasıyla bukadar oluyor
Direk o şekildemi aldın o kabin ney tam anlamadım :)
-
Yanlız konu başlığı 10 numara :) Sanki ev yapımı tandır tarifi ister gibiquote:
Orijinalden alıntı: SıradanÇinkoKarbonPilquote:
Alıntıları Göster
-
quote:
quote:
Hoparlörü hurdacıdan çıkma olarak aldım evdede bi plastik kavanoz varmış kapağını kestim hoparlörü yerleştirdim kenarlarına derby sıktım sabaha kadar kurumuş zaten içindede eski yırtılan bi kazağım vardı polar onunla içine yalıtım yaptım sonra teybe taktım gayet güzel bassları var sonra çıkarttım işte
-
teşekkürler arkadaşlarquote:
Orijinalden alıntı: erencoequote:
quote:
Hoparlörü hurdacıdan çıkma olarak aldım evdede bi plastik kavanoz varmış kapağını kestim hoparlörü yerleştirdim kenarlarına derby sıktım sabaha kadar kurumuş zaten içindede eski yırtılan bi kazağım vardı polar onunla içine yalıtım yaptım sonra teybe taktım gayet güzel bassları var sonra çıkarttım işte
Alıntıları Göster
-
Hocam elimde bir kablo var siyah-kırmızı-yeşil kablolar var içinde
Elimde bide hoparlör var nası çalıştrabilirim yardımcı olurmusumuz
Benzer içerikler
- logitech x540
- elyaf nerede satılır
- xiaomi soundbar 2.0ch
- en iyi hoparlör markaları
- bim transformers kulaklık
- jbl flip 7
- en iyi ses sistemi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X