Şimdi Ara

Ev yapımı hoparlör ayağı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
18.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gayet pratik bi cözüm.
    o ayaklara bir ton para istiyorlar
  • Bende klipsch quintet hoparlörlerime ayak yaptım.piyasada satılanlar hoparlörlerin şeklinden ve yapısından ötürü işime yaramıyordu ve uyduruk geliyorlardı.
    tornacıda demir plakalara şekil verdirdim.kalın su borusu ile birleştirttim.
    http://img222.imageshack.us/i/dsc02190ri.jpg/

Üst kısımlarındaki tablayı lazerle kestirdim.gazaltı kaynağı ile kaynatıldı.Araba boyacısında macunlanıp boyandı.

http://img442.imageshack.us/i/dsc02184d.jpg/

Hoparlörler altından siyah lastik geçirdim ve düğümü yan taraftan bağlayıp iç kısma görülmeyecek biçimde yerleştirdim.
    http://img337.imageshack.us/i/dsc02188y.jpg/
    yandan görünüş
    http://img39.imageshack.us/i/dsc02214n.jpg/

Sistemin genel görünüşü.
    http://img220.imageshack.us/i/dsc02200s.jpg/

Maliyet hesabı yapmadım ancak bazı şeyler için benden para almadılar.Diğerleride sonuca göre dikkate alınmayacak bir maliyette oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 4 Şubat 2011; 12:05:45 >

• prosecutor, resimlere baktım . çok da güzel olmuş..tebrik ederim.. hadi receiverları yapacak teknolojimiz yok mecburen alıyoruz ülkenin dövizleri gidiyor ama bari bu tarz ürünleri ülkemiz içinde birileri seri halde bir kaç farklı model halinde üretse ve biz de ülkemiz firmalarının üretimi olan mamulleri alsak...hepsi burada da satılan ürünler berbat ötesi... sizin imalatlar onların yanında çok daha profesyonel ürünler gibi duruyor...

Ne dersiniz kendinize yeni bir iş kolu yaratma konusuna ?? :-)
  • Sayın yigitgoktug ben kendi ihtiyacım için hoparlör ayaklarını o an kullandığım sisteme göre dizayn edip yapıyorum.Planlama ve yaptırma süreci çok heyecanlı oluyor.
    Tabii bunlar cihaza göre oluyor.Eminim benim kullandığım klipsch quintet kullananlar bir elin parmaklarını geçmez.Zaten iyi ve çok farklı bir işim var,bunları hobi olarak yapıyorum.

(Ayrıca amfi, receiver gibi cihazların Türkiye'de kralı üretilebilir, ama satılır mı ? ....sanmam)

Ayrıca yaptığım sehpa-ayaklar çok ağır zaten üreticiler bu ağırlıkta üretim yapmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 4 Şubat 2011; 13:26:15 >
  • bnde ilerde böyle bişey yapmayı düşünüyordum fikirler için tşkrler
  • Merhabalar arkadaşlar, bu da benim nacizane yaptığım speaker ayağım. Biraz yüksek yaptım 80 cm kadar :) tablası 10mm siyah camdan. Ayaklar ise 40cm den oluşan 2 şer parça mat renk alüminyum masa ayağıdır. Ayağın içine delik açılmıştır kablo geçişi için. Umarım beğenirsiniz.

İsteyen arkadaşlara yapım aşamasını gönderbilirim.

Ev yapımı hoparlör ayağı
  • Bir sorum olacak.
    Bana böyle bir ayaklık gelecek. Ben nasıl bağlayacağım hoparlörleri buna arkadaşlar?

Ev yapımı hoparlör ayağı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemkurkcu

Bir sorum olacak.
    Bana böyle bir ayaklık gelecek. Ben nasıl bağlayacağım hoparlörleri buna arkadaşlar?

Ev yapımı hoparlör ayağı

Sayın Hocam yanılmıyorsam z506 'nın ayak bağlanacak bir yeri yok. Herhangi bir elektronik mağazaya gidip bakabilirsin.
  • Uygun bir ayak olmasa niye hediye versinler ki? Mutlaka bir kolay yöntemi olmalı. Uyduların arkasında civata girecek delikler varsa montaj yapılabilir.
  • maalesef yok işte. Ben küçük bir işlemle halledeceğim. Fotolarına foruma koyacağım. Çünkü benim gibi birçok insan var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Sayın yigitgoktug ben kendi ihtiyacım için hoparlör ayaklarını o an kullandığım sisteme göre dizayn edip yapıyorum.Planlama ve yaptırma süreci çok heyecanlı oluyor.
    Tabii bunlar cihaza göre oluyor.Eminim benim kullandığım klipsch quintet kullananlar bir elin parmaklarını geçmez.Zaten iyi ve çok farklı bir işim var,bunları hobi olarak yapıyorum.

(Ayrıca amfi, receiver gibi cihazların Türkiye'de kralı üretilebilir, ama satılır mı ? ....sanmam)

Ayrıca yaptığım sehpa-ayaklar çok ağır zaten üreticiler bu ağırlıkta üretim yapmazlar.

çok farklı ve iyi iş demişsin, eğer kabalık saymazsan çok merak ettim ne iş yapıyorsun :)

• Benim konu almış yürümüş yahu Bir süredir bakmıyordum iyi dilekte bulunan arkadaşlara teşekkür ederim fikir verebilmek beni mutlu etti ve bu arada bazı arkadaşlar biraz daha maliyetli ama daha güzel ürünlerde yapmış tebrik ederim..
  • çok güzel çalışmalar olmuş banda 2 adet lazım 40-50 tl ye mal olması birde ben yaptım hazzı harika burdan faydalanırız
  • Güzel bir çalışma elinize sağlık
  • tebrikler
  • Bizde bunun birazdaha kucuk grisini yapmıştık. Seninkide gayet guzel bi calisma olmus.
  • tabi ya al 4 tane pas pas sapı, düzgünce 4 tane mdf kestir, ortadan del içine oturt, en son demir telle bağla hoparlörleri güzel çalışma, iyi iş
  • eyvallah
  • cok tesekkurler yakında cok ısıme yarıycak
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.