Bana turknet için vdsl2 modem lazım ne önerirsiniz? |
|
|
Bu sorunuza ezbere yanıt vermek zor! Eğer modemi koyacağınız yer ile bilgisayarınız/laptopunuz birbirini doğrudan görecek konumlarda ise hiç düşünmeden en düşük fiyatlı Omni modelini kullanabilirsiniz. Kendim de kullandım. Modem ile kullanıcı cihazların birbirlerini direkt gördükleri durumlarda sonuç gayet iyiydi hatta onu bırakın, modemin bir kat altında bulunan bir bodrum odasında da çekim sadece surf yapmak için değil indirme yapmak için de yeterliydi. Ancak modemin durduğu katta ama biraz köşede kalan (modemi doğrudan göremeyen) bir odada iyi sonuç alamadım. Ama bu durumun modemin yetersizliğinden mi, yoksa orada kullandığım laptopun bir şekilde yetersizliğinden mi kaynaklandığını çözemedim. Sorunu laptopa çekimi kuvvetli harici bir wi-fi adaptör takarak çözdüm. Ancak dediğim gibi laptoptan da tam emin değilim. Zira bu laptopu o modeme (Omni) yakın bir konuma götürdüğümde wi-fi bağlantıda hiç bir sıkıntı olmuyordu. Laptopu içerideki o sorunlu odaya götürdüğümde de bağlantı belki biraz zayıflıyor ama yine de kopmuyor, hatta makul hızla download da yapabiliyordum. Fakat, o odada wi-fi'yi kapatıp sonra tekrardan açayım: kesinlikle wi-fi bağlantısı olamamaktaydı. Şimdi artık TT Fibernet'e geçtiğimden Omni de emekli edildi ancak hatıra olarak saklıyorum. |
Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.
|
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim ben interneti sadece tvdeki box icin ve telefonlar icin kullanicam modemle tv ayni odada. O yuzden vdsl bir modem buldum turk telekomun zamaninda verdiklerinden yarin alip takicam sanirim isimi gorecek. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Merhabalar, Evde şuan keenetic extra dsl kullanmaktayım. Arka odada tam isteğimim verimi alamıyorum. Bunun için sanırım bir router almam gerekecek. Bana bir öneri yapabilir misiniz? Keenetic extra router (KN 1711) modelini gördüm ama verimli olur mu birlikte çalışmaları? |
Nuclear Physics PhD -----> Loading %65 Kart modeli fark etmeksizin Termal Bakım ve Ekran Kartı bakımı yapılır. Sorunlu kartların kontrolü yapılır ve çözüm önerisi sunulabilir. Gerekli durumlar için PM atabilirsiniz. Kullandığım ürünler için soruları PM üzerinden sorabilirsiniz. CPU: Ryzen 9 5900x | PCB: X570 Tomahawk Wifi | GPU: EVGA FTW3 ULTRA RTX 3090 | RAM: Patriot Viper Steel 4x8GB 3200 MHz (OC 3600 CL16 ) | SSD: SanDisk Ultra M.2 1TB NVMe 3D | HDD: Henüz karar verilemedi | CPU Cooler: Arctic LIQUID FREEZER II 420 mm A-RGB | Case: Phanteks P500A D-RGB Mesh | PSU: Corsair HX1000W 80+Platinum | Monitor: MSI Optix G27CQ4 (2K 165Hz)+ Asus VG248QE (144HZ) | Keyboard: A4 TECH X7-G800V | Mouse: Asus GX810/ Msi Clutch GM11 | Headset: SteelSeries Artics 3 | Sound: Lenovo DS 103 Soundbar | Notebook: MSİ GE 60 413XTR/HP Victus 16-D1042NT |
Merhabalar nas sunucu kullanıyorum fakat keenetic dsl extra'da bildiğim kadarıyla gigabit ethernet yok bu modeme 1000 mbps switch takıp dosya aktarımında hız alabilirmiyim acaba bilginiz var mı. |
100mbit ile gelen bir veriyi 1gbit porta aktardığınız yine 100mbit veriniz olur. Gigabit portlu router ile Nas arasında gigabit iletişim olsada ağın diğer tarafında kablolu üzerinden 100 mbit olarak sınırlı kalır. Wi-Fi iletişimleri sayesinde 100mbit'ten yukarı bağlantı-veri akışı sağlanabilir. |
_____________________________ |
Tüm Keenetic modelleri birbirleri ile uyumlu olarak çalışabilmektedir. Mesh sistemi sayesinde tek noktadan kontrol sağlanabilmektedir. Bütçenize göre dual band seçeneklerine yönelebilirsiniz. City, Air, Extra, SpeedSter öncelikli olarak tercih edebilecekleriniz olarak önerebilirim. |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Mevcut cihazınınz 100mbit portuna bağlanan Nas ile wi-fi'den de ancak 100mbit birim kadar yararlanırsınız. Mevcut cihaz ile birlikte kullanılacak ve kablo ile bağlı gigabit portlu bir router'a takılacak NAS içinse, o router üzerinde yine takılı olacak PC ile NAS haberleşmesi gigabit seviyede olur, fakat tüm ağ içi dolaşımda yani mesela telefonunuz ile diğer cihaza bağlı iken NAS'a ulaştığınızda 100mbit kadar birimden yararlanırsınız. Gigabit router'ın Wi-Fi ' si (özellikle 5ghz için) üzerinden yine 100mbit birimden fazla verim alırsınız. İki router'ı Wi-Fi den haberleştirirseniz 100mbit birimden daha fazla sonuç alacaksınızdır. |
Switch yazdığınızı göz ardı etmişim. :) Keenetic ' in switch/hub gibi çözümleri de olmayınca router olarak yazdım doğal olarak. Switch ile yine üst mesajda anlattığım şekilde sadece o switch üzerinde kablolu iletişim olanlar arasında gigabit seviyede yararlanır ama unutmayın o switche gelen data 100birim kadar olur ve ağın diğer tarafında sadece bu kadar yararlanırsınız. Ağ genişletme amacınız yok ise Keenetic Extra DSL'inizi değerlendirip yeni Hero DSL sahibi olma çözümünü de düşünebilirsiniz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 24 Mart 2022; 8:13:5 > |
Uzun süredir Hero DSL kullanıyorum. 3.7.3 sürümündeyim. İlk çıktığı hafta yüklemiştim. Gece yatarken bir sorun yoktu ancak sabah kalktığımızda kablosuz ağın olmadığını fark ettim. Modem üzerinde ışık yanıyor olmasına rağmen hiç bir cihaz ağı görmüyordu. Kablolu bağlantı ile modem ara yüzüne ulaştığımda sayfa çok zor açıldı. Kablosuz ayarlarının olduğu sayfa da aynı şekilde çok geç açıldı, neredeyse tepki vermiyordu. Yeniden başlatmak için uğraştım ancak o sayfa hiç açılmadı. Mecburen elektrikten kestim ve yeniden başladığında sorunsuz şekilde çalışmaya başladı. Sistem kaydı elektrikten çektiğim için sıfırlanmış. O yüzden ne olduğuna oradan da bakamadım. 2-3 günde bir bağlantıyı yeniliyorum. Bazı günlerde de yeniden başlatıyorum. Yani uzun süre çalışıp bu duruma gelmedi. Aşırı bir ısınma söz konusu değil. Yakınında bir ısı kaynağı da yok. Önceki sürümlerde hiç böyle bir durum olmamıştı. Bakalım tek seferlik bir durum mu, tekrar edecek mi. @KEENETIC |
Keenetic Extra alıp hem 2.4 Ghz hem de 5 Ghz genişletmek daha mantıklı olacaktır. Keşke kendi satış ofisiniz olsa da farklı insanlardan bu ürünler almak zorunda kalmasak. Fiyatlar arasında uçurumlar olabiliyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StamP0fRadiation -- 24 Mart 2022; 19:15:6 > |
Nuclear Physics PhD -----> Loading %65 Kart modeli fark etmeksizin Termal Bakım ve Ekran Kartı bakımı yapılır. Sorunlu kartların kontrolü yapılır ve çözüm önerisi sunulabilir. Gerekli durumlar için PM atabilirsiniz. Kullandığım ürünler için soruları PM üzerinden sorabilirsiniz. CPU: Ryzen 9 5900x | PCB: X570 Tomahawk Wifi | GPU: EVGA FTW3 ULTRA RTX 3090 | RAM: Patriot Viper Steel 4x8GB 3200 MHz (OC 3600 CL16 ) | SSD: SanDisk Ultra M.2 1TB NVMe 3D | HDD: Henüz karar verilemedi | CPU Cooler: Arctic LIQUID FREEZER II 420 mm A-RGB | Case: Phanteks P500A D-RGB Mesh | PSU: Corsair HX1000W 80+Platinum | Monitor: MSI Optix G27CQ4 (2K 165Hz)+ Asus VG248QE (144HZ) | Keyboard: A4 TECH X7-G800V | Mouse: Asus GX810/ Msi Clutch GM11 | Headset: SteelSeries Artics 3 | Sound: Lenovo DS 103 Soundbar | Notebook: MSİ GE 60 413XTR/HP Victus 16-D1042NT |
Aşağıdaki adresten online satış noktaları ve partner bayilikleri görebilirsiniz. Keenetic Kablosuz Routerlar nerede satılır - Keenetic https://keenetic.com.tr/tr/shops |
Teşekkür ederim bunları zaten incelemiştim. Yukarıda demek istediğim Kendi satış ofislerinin olması. Böylelikle hem ürün hakkında bilgi edinmek hem kurulum desteği hem satış desteği avantajları olacağını düşünüyorum. Yoksa bir çok yan bayisi zaten mevcut. |
Yerel bir satış mağazası olmasa da Keenetic Merkez üzerinden destek telefonlarından bilgi alabilir, Hepsiburada'daki kendi mağazası üzerinden de sipariş verebilirsiniz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 24 Mart 2022; 19:20:41 > |