Şimdi Ara

Ev Tadilat Masrafları? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
242
Cevap
17
Favori
153.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllardır Dekorasyon işlerinde tecrübelerimiz ile yaptığımız daireler ve müşteri memnuniyeti amaçlayan firma olarak REAL ÇELİK KAPI MOBİLYA & DEKORASYON

Evinizi kaba halinden Anahtar Teslim e kadar aklınıza gelebilecek tüm işler ile dairenizi en estetik ve çekici hale getirmek bizim görevimiz...

1.sınıf işçilik,1.sınıf malzeme ve müşteri memnuniyetini amaçlayan firmamıza ulaşmak çok kolay

REAL ÇELİK KAPI MOBİLYA & DEKORASYON

Tel:(216) 598 26 35

http://www.realcelikkapi.com
  • MERSİNDEN EV ALDIM VE
    1- ÇELİK KAPI VE 7 ADET CAMLI KAPI,
    2- BALKONA AÇILAN PENCERE BOYDAN BOYA, (3X1,5) SALON PENCERESİ VE (3) ADET PENCERE PİMAPEN,
    3- BANYO VE WC YENİLENECEK
    4- MUTFAK VE KORİDOR FAYANS
    5- 3+1 ODA LAMİNANT PARKE
    6- BOYA YAPTIRACAĞIM NE KADAR MASRAF OLUR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: |cash|

Merhaba arkadaşlar. Yeni ev aldım (ev yeni değil evi yeni aldım (: ), içerisinde yapılması gerekn tadilatlar var. Bu işi yapan veya yakınlarda yaptıran arkadaşlar cevap yazabilir mi?
    Yapılacak işlemler:
    1. Kapılar amerikan kapı ile değişecek.
    2. Duvarlar saten alçı çekilip saten boya ile boyanacak.
    3. Bir adet odaya pimapen takılacak. (Balkonlu oda)
    4. Laminat parke döşenecek.
    5. Mutfak, banyo, tuvalet fayansları değişecek. ( Fayans var ama kırılıp yeniden takılması gerekli)

Bilgisi olan arkadaşlar birim fiyat verebilir mi?

amerikan kapılar camsız minimum 280, camlıminimum 300tl...
    duvarlarda hiç alçı yoksa malzeme dahil minimum 2000tl(adam gibi bi işçilikten bahsediyorum... emekli olmuş laf olsun diye çalışan, yada güneydoğudan gelen göçebe ustalarla kıyaslama)
    pimapen fiyatı pencerelerin aşar aksamına göre değişiklk gösterir, rakam veremem..
    laminat parkenin yerli ve kalitelisi metrekarede 22tl den başlar... sakın 8mm den düşük ölçüde laminat kullanma ve laminat yüzeyi sırlı mı yoksa boyamı ona dikkat et.. boya olanlar 5seneye kalmaz rengini kaybeder... o yüzden koçtaş veya baumax gibi sermaye firmalarından uzak dur..
    mutfak banyo wc fayansına gelince... eğer su tesisatı hala demir borulardansa, o kadar masrafa giriyomn, tesisatları mutlaka değiş... demirborunun özellikle sıcak su hattının beton altındaki ömrü max 20yıldır.ç..o yüzden fayanslaya yazık etme...

ben eskişehir firmasıyım...buranın rakamlarına göre bi maliyet çıkarayım sana
    yıkım ve hammaliye 350tl
    nakliyeler ortalama 50 tl
    tesisat malzemeleri 200-250tl
    tesisat işçilik 700tl
    kum şimento vs 150tl
    sıva şap işçilik 250tl
    faayans alt malzemesi(ortalama 50metrekare) 200tl
    fayanslar metrekaresi 18tl den 900tl
    montaj malzemeleri 1000 ile 1500 arası gezer(duş kabin klozet vs)
    çıkan molozun çöplüğe tahliyesi ortalama 200tl
    hadi banyona wc ne pvc asma tavan yapalım, ortalama 200tl

yapacağın masraf 4750tl BU RAKAM KULLANACAĞIN ÜRÜNÜN MARKA VE KALİTESİNE GÖRE İNERDE ÇIKARDA... HAYDİ SANA HAYIRLI OLSUN... SU TESİSATINI YAPTIĞINCA SUYU BORULARA BASTIR.. VE İŞ ERKEN BİLE BİTSE USTALARI PAYDOS ETTİR. O BORULARIN ÜSTÜNE HEMEN BETON ATTIRMA. Bİ HORTUMLA PİS SU TESİSATINA 20DK KADAR SU AKIT, KAÇAK KONTROLUNU YAPTIR,SONRA BETON ATTIR...YOKSA DUMAN OLUR O KADAR İŞ....

SANATKAR YAPI TADİLAT ESKİŞEHİR
    www.eskisehirtadilat.com

• quote:

Orijinalden alıntı: smnztrk33

MERSİNDEN EV ALDIM VE
    2- BALKONA AÇILAN PENCERE BOYDAN BOYA, (3X1,5) SALON PENCERESİ VE (3) ADET PENCERE PİMAPEN,

yüzüne bakılır bi çelik kapı 600t.
    toplam camlı kapılarınızın taban fiyatı 2100tll
    pvc fiyatını camların açılırları etkilediği için net rakam veremem
    banyo wc mutfak koridor anahtar teslim yenileme 5500-6000 civarı oynar
    laminat parke fiyatı metrekarede 22 tlden başlar.. aşşağı fiyatlar da ya laminat ölçüsü incedir yada boyalıdır.. o yüzden çizilmez laminatta şaşma.. minimum 8mm olmalı.
    boyaya gelince, duvarların hasarlı değilse, sıva tamiratı gerekmiyorsa malzemesi dahil 700tl

eviniz şimdiden hayurlı olsun

• BİTMİŞ İŞLERİMİZDEN BİRİ.. YORUMLARINIZI BEKLERİM

• SANATKARYAPI TADİLAT ÖRNEKLERİ

• son bitirdiğimiz banyo
    www.eskisehirtadilat.com

• quote:

Orijinalden alıntı: smnztrk33

MERSİNDEN EV ALDIM VE

mersinde dönen fiyatlara vakıf değilim ama eskişehir piyasasından örnek verekek yine de bir fikir sahibi olmana yardım edeyim

1. çelik kapı 400 den başlar, yüzüne bakılır çelik kapı 600 civarı, 7 adet camlı amerikan kapı 280-300 adet fiyatı ortalama 2100tl(koçtaşta baumax da 90 liraya da kapı var ama ömrüde ona göre )
    2. pimapen fiyatları pencerenin açılır sayısı ve malzeme kalitesine göre değişken fiyatları var, o yüzden rakam veremeyecem
    3. banyo wc anahtar teslim kalite malzeme kullanmak kaydıyla ortalama 5000 civarı tutar. bu rakamı aşşağı çekmek istersen montaj malzemesinin ve fayansı marka ve kalitesiyle oynaman gerekir. oda sana taş çatlasın 500-600tl kar getirir ama bu işler en zor en pis işler, eve birkere girdinmi bir daha yaptırmaya kalkmak ev ahalisine zulüm.. o yüzden kararı sen ver
    4. mutfak koridor fayansına gelince 3 metre kare azami mutfak alın fayansı gelse mutfak koridor max 25metre kare gelse, sen eğer mutfak alın fayanslarını cam mozaik istemezsen metrekaresi 30 tl civarı malzemen var. oda eder 90 tl. zemin fayansında metresi 15 tl den 375 tl. 8 torba kalekim-derz vs max 120 de ona yaz toplam malzemen 585tl. maximum 250-300 işçilik koysan 885tl mutfak koridor tutar.
    5.daire laminat masrafın çizilmez laminatlar metrekare de 22tl. 70metre kare azami laminat tutsa ki tutmaz, topllam 1540tl
    boya masrafın malzemesi dahil 750-800 tutar ki marka boyalardan baysediyorum. renklendirilmiş yoğurt boyaları sürdürme duvarına.

pimapen hariç 10925 tl çıktı.

bu rakamlar evladiyelik malzemelerin rakamları.. sıkıştırsan daha ucuza maledilebilir ama karar senin.

evin hayırlı olsun hemşerim.

www.eskisehirtadilat.com

• banyo fayansın konusunda eğer banyoyu yıktırmayı ve tüm tesisatları değişmeyi düşünmüyorsanız, o dediğiniz 2000tl yeterde artar bile... ama tüm banyo fayansları kazınacaksa, tesisatlar değişecekse, malzemeli 3000-3500tl civarı bi rakam çıkabilir. çünkü müşterinin aklına bile gelmeyen bi ton sair gideri var bu işin. yıkım-hammaliye-nakliyeler- tesisat malzemeleri-tesisat işçilik- yıkımı yapılal duvara fayans döşemeye imkan tanıyacak şekilde sıva ve zemine kısmi şap- fayans yapıştırıcıları derz vs- fayans- fayans işçilik- hadi montaja tesisatçı rakam yazmayabilir- bide molozun belediye moloz çöplüğüne tahliyesi var.

bu işler göz önüne alındığında sadece malzemeler 1750 civarı çıkar. işçilik ve sair giderlerle birlikte 3000-3500 ü bulur
    montaj malzemeleri ise asgari 1000 ortalama 1500 çıkar ki bunu 3000-3500 tl ile toladığınızda4500- 5000 tl yi bulur. o aradaki 500 tl lik fark, banyonuzun durumuna göre vaz geçilebilecek veya extra yapmak zorunda kalınacak durumlar için.

size 11000.tl yi ne şartlar altında söylediler bilmiyorum. ama banyo tadilatınız eğer benim bahsettiğim gibi olmayacaksa siz haklısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SANATKAR YAPI -- 11 Mayıs 2013; 7:46:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teko99

quote:

Konya'da bir ev aldik ici yaklasik 100 metre kadar ve yapilmasi gereken bazi tadilat ve degisiklikler var, bunun icin tahmini bir fiyat, ve onerilerinizi alabilir miyim? (bu konularda hic bilgim yok):
    evi kiraya verecegim icin mumkun oldugunca ucuz olmasi benim icin onemli ama cok da kalitesiz olmamali:

1-celik kapi takilacak.
    2-butun duvarlar ve tavan boyanacak yahut eger fiyati uygunsa alci yapilacak ve uzerine boyanacak.
    3-eger fiyati uygun olursa yaklasik 4.5 metre uzunlugunda vestiyer yaptirilacak yahut hazir portmantolardan alinip konulacak.
    4-evde bazi petekler eski bazilari yeni dolayisiyla 5-6 tane yenilerinden kalorifer petegi takilacak.
    5-pencerelere pvc icin fiyat alinacak.
    6-2 balkon camla kapatilacak.

1-celik kapi 600 tl ye hos bir gorunumu olan celik kapi siparisi verildi takilacak.
    2-butun duvarlar, tavan ve pencereler boyaniyor. boyaciya 250 tl + 400 tl alet edevat boya..
    3-iclerinden en uygunu vestiyer oldu cunku normalde 2000-3000 tl arasinda degisen vestiyer 1300 tl ye siparisi verildi ayrica icinde banyo dolabi da dahil. mutfak dolaplarini da elden gecirecekler. (isteyen olursa bana ulassin)
    4-3 tane baymak petek taktirildi 630 tl ye.
    5-pvc den vazgecildi sadece butun pencerelere tam bir bakim yapildi :200 tl
    6-balkonun camla kapanmasi simdilik ertelendi.

boya işi çok uygunmuş hocam ben istanbulda 80 metrekarelik eve 1000 tl istiyolar malzeme dahil

• quote:

Orijinalden alıntı: vasel

quote:

quote:

Konya'da bir ev aldik ici yaklasik 100 metre kadar ve yapilmasi gereken bazi tadilat ve degisiklikler var, bunun icin tahmini bir fiyat, ve onerilerinizi alabilir miyim? (bu konularda hic bilgim yok):
    evi kiraya verecegim icin mumkun oldugunca ucuz olmasi benim icin onemli ama cok da kalitesiz olmamali:

1-celik kapi takilacak.
    2-butun duvarlar ve tavan boyanacak yahut eger fiyati uygunsa alci yapilacak ve uzerine boyanacak.
    3-eger fiyati uygun olursa yaklasik 4.5 metre uzunlugunda vestiyer yaptirilacak yahut hazir portmantolardan alinip konulacak.
    4-evde bazi petekler eski bazilari yeni dolayisiyla 5-6 tane yenilerinden kalorifer petegi takilacak.
    5-pencerelere pvc icin fiyat alinacak.
    6-2 balkon camla kapatilacak.

1-celik kapi 600 tl ye hos bir gorunumu olan celik kapi siparisi verildi takilacak.
    2-butun duvarlar, tavan ve pencereler boyaniyor. boyaciya 250 tl + 400 tl alet edevat boya..
    3-iclerinden en uygunu vestiyer oldu cunku normalde 2000-3000 tl arasinda degisen vestiyer 1300 tl ye siparisi verildi ayrica icinde banyo dolabi da dahil. mutfak dolaplarini da elden gecirecekler. (isteyen olursa bana ulassin)
    4-3 tane baymak petek taktirildi 630 tl ye.
    5-pvc den vazgecildi sadece butun pencerelere tam bir bakim yapildi :200 tl
    6-balkonun camla kapanmasi simdilik ertelendi.

boya işi çok uygunmuş hocam ben istanbulda 80 metrekarelik eve 1000 tl istiyolar malzeme dahil

o 1000 tl eğer usta iş yapacağı muhite yakın oturuyorsa... ben 3000tl den bahsedeni duydum..o da adam rica minnet yaptırmış.. ya bu millette yalan tonla... yada biz bedava çalışıyoz.. bi dairenin boyası minimum 650 maximum 850 tl dir en kalite malzeme kullanılmak kaydıyla..

• ustam yaptığınız evleri gördüm gerçekten güzel yapmışssınız keşke istanbulda olsanız eskişehirde yaptığınız fiyatlarla ve kaliteli yapışınızla hiç durmadan iş yaparsınız söyle bişey var çağırdığım usta boya malzemesini en iyisinden kullanacak vede filli boyaya mail attık bize bu ustayı yönelttiler belkide bu yuüzden bu kadar para istedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: SANATKAR YAPI

BİTMİŞ İŞLERİMİZDEN BİRİ.. YORUMLARINIZI BEKLERİM

bu banyoyu kaça yaptınız ustam

• quote:

Orijinalden alıntı: vasel

quote:

BİTMİŞ İŞLERİMİZDEN BİRİ.. YORUMLARINIZI BEKLERİM

bu banyoyu kaça yaptınız ustam

bu banyo,yıkım-hammaliye-nakliyeler-tesisat malzemeleri ve işçiliği-sıva malzeme ve işçilikleri-elektrik ve düşük tavan, fayans, bordür, dekorlar ve yapıştırıcıları, fayans işçilik, molozun şehir çöplüğüne tahliyesi vesair giderler dahil anahtar teslim 4200tl ye mal oldu. yurtbay seramik orfe lila seramik kullanıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SANATKAR YAPI -- 23 Mayıs 2013; 20:31:00 >

• Arkadaşlar merhabalar ben Ankara'dan yazıyorum. Benimde sizlere sormak istediğim birkaç soru var.Habire ustaları getirip duruyoruz ama fiyatlar tutmuyo birbirini. Ev bize ait 100 metrekare civarı.Yapılacak işler.
    1. Salon 28 metrekare sıvalı fakat alçı tamirat işleri var. 3 oda da toplam 42 metrekare civarı geliyo buralarda sıva yok.
    Şimdi her yere kartonpiyer yapılacak + her yere sıva çekilecek ( salon sadece tamirat ve tavanlara sıva yapılmayacak ) + kapılar boyanacak ( yağlı boya ) + ev boyanacak. Malzeme dahil su bazlı boya 3000 TL fiyat verildi.Sizce bu makul bir fiyat mıdır? Tek kartonpiyer 720 TL sıva yaptırılmazsa 2000 TL tutuyor.
    2. Banyoda @SANATKAR YAPI ' nın koyduğu resimdeki gibi bir küvet var bu kaldırılacak.Onun dışında bir işlem yaptırmak istemiyorum ama orası kırılınca altı fayanssızdır muhtemelen ve kapatmakta mümkün olmayacak ne şekilde bi çözüm önerirsiniz. ( Fazla masraf yapmak istemiyorum düğün yaptığımdan yetişemiyorum artık :) )
    3. 3.15 m uzunluğunda tezgah uzunluğumuz var ve karşısına da ankastre buzdolabı fırın mikrodalga dolabı yapılıcak. Toplam 8.5 m felan tutuyo dolapçıların hesaplamasıyla.Buraya verdikleri fiyatta 2600 tl (aksesuarlar hariç ayrıca onlara da ücret veriliyomuş )
    Şimdi burda da balon kapaklara 300 tl deniyor ondan sonra çıkan bi malzeme de 350 tl imiş ama kararsız kaldım aksesuarlar ve fayans arası cam seramikte işin içine girince fiyat alıp başını gidicek sanırım.

Sorularımın içinde cevapları da var gibi ama sormak istediğim bu fiyatlar normalmidir ortalama uygun olarak daha da alta çekilebilir mi fikirlerinizi sormak istedim. En garibime giden kartonpiyerler köpükten 720 tl tutması

• Herkese merhabalar,

20 yıllık deneyimimiz ve uzman kadromuzla istanbul'da ki arkadaşlara yardımcı olmak isterim.Bugüne kadar sayısız mutfak,banyo,giyinme odası,ofis,mağaza,villa imalatı yaptık..Kendi imalatımız olan ahşap atölyemiz ve vitra-artema , çanakkale seramik-kalebodur ,Blum, Franke, Sanica, Artemis, ECA gibi sektörünün lideri çözüm ortaklarımızın ergonomik ve ekonomik çözümler sunmaktayız..
    Referanslarımız içinwww.270derece.com u ziyaret ediniz.

Herkese kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertan gümüş -- 21 Mayıs 2013; 16:10:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruel.turk

Arkadaşlar merhabalar ben Ankara'dan yazıyorum. Benimde sizlere sormak istediğim birkaç soru var.Habire ustaları getirip duruyoruz ama fiyatlar tutmuyo birbirini. Ev bize ait 100 metrekare civarı.Yapılacak işler.
    1. Salon 28 metrekare sıvalı fakat alçı tamirat işleri var. 3 oda da toplam 42 metrekare civarı geliyo buralarda sıva yok.
    Şimdi her yere kartonpiyer yapılacak + her yere sıva çekilecek ( salon sadece tamirat ve tavanlara sıva yapılmayacak ) + kapılar boyanacak ( yağlı boya ) + ev boyanacak. Malzeme dahil su bazlı boya 3000 TL fiyat verildi.Sizce bu makul bir fiyat mıdır? Tek kartonpiyer 720 TL sıva yaptırılmazsa 2000 TL tutuyor.
    2. Banyoda @SANATKAR YAPI ' nın koyduğu resimdeki gibi bir küvet var bu kaldırılacak.Onun dışında bir işlem yaptırmak istemiyorum ama orası kırılınca altı fayanssızdır muhtemelen ve kapatmakta mümkün olmayacak ne şekilde bi çözüm önerirsiniz. ( Fazla masraf yapmak istemiyorum düğün yaptığımdan yetişemiyorum artık :) )
    3. 3.15 m uzunluğunda tezgah uzunluğumuz var ve karşısına da ankastre buzdolabı fırın mikrodalga dolabı yapılıcak. Toplam 8.5 m felan tutuyo dolapçıların hesaplamasıyla.Buraya verdikleri fiyatta 2600 tl (aksesuarlar hariç ayrıca onlara da ücret veriliyomuş )
    Şimdi burda da balon kapaklara 300 tl deniyor ondan sonra çıkan bi malzeme de 350 tl imiş ama kararsız kaldım aksesuarlar ve fayans arası cam seramikte işin içine girince fiyat alıp başını gidicek sanırım.

Sorularımın içinde cevapları da var gibi ama sormak istediğim bu fiyatlar normalmidir ortalama uygun olarak daha da alta çekilebilir mi fikirlerinizi sormak istedim. En garibime giden kartonpiyerler köpükten 720 tl tutması

ben size eskişehir rakamları üzerinden fikir sahibi edeyim... banyo ana branşımız, sen sadece küveti kaldıracaksan eğer, onun hem tabanı hemde küvetin duvarında fayans falan yoktur. duvardaki fayansın aynısından bulabilirsen, çıkan küvetin yerine orjinaliymiş gibi fayans uygulaması yapılabilr. ama aynı fayans yoksa, ya yamalıklı bi banyo duvarın olacak, yada taban duvar komple fayanslayacaksın. komple fayanslarsan vitrifiye sökme takma ve fayans işçilik 600tl civarı çıkar. ama aynı fayansı bulursan 150*200 tlye işi yaptırırsın. kartonpyere gelince, stropiyer uygulayacaksa, pahalı demiş... 100metrekare bi evde 100metre stropiyer çıkar çıkmaz. metresi malzeme ve işçilik dahil 5tlden başlar. senin oraya ya süper kalite malzeme gelecek, yada, sıvaya ucuz fiyat demiş zaten,o açığı ordan kapatacak... sıva-boya malzeme dahilse süper fiyat zaten... gerçi duvarları görmemişim, ne derece sıva gerek,bilmiyorum ama tamamen bi sıvadan bahsediyorsak, 3000tl sıva boya malzemeli fiyat harika rakam...

• quote:

quote:

Arkadaşlar merhabalar ben Ankara'dan yazıyorum. Benimde sizlere sormak istediğim birkaç soru var.Habire ustaları getirip duruyoruz ama fiyatlar tutmuyo birbirini. Ev bize ait 100 metrekare civarı.Yapılacak işler.

ben size eskişehir rakamları üzerinden fikir sahibi edeyim... banyo ana branşımız, sen sadece küveti kaldıracaksan eğer, onun hem tabanı hemde küvetin duvarında fayans falan yoktur. duvardaki fayansın aynısından bulabilirsen, çıkan küvetin yerine orjinaliymiş gibi fayans uygulaması yapılabilr. ama aynı fayans yoksa, ya yamalıklı bi banyo duvarın olacak, yada taban duvar komple fayanslayacaksın. komple fayanslarsan vitrifiye sökme takma ve fayans işçilik 600tl civarı çıkar. ama aynı fayansı bulursan 150*200 tlye işi yaptırırsın. kartonpyere gelince, stropiyer uygulayacaksa, pahalı demiş... 100metrekare bi evde 100metre stropiyer çıkar çıkmaz. metresi malzeme ve işçilik dahil 5tlden başlar. senin oraya ya süper kalite malzeme gelecek, yada, sıvaya ucuz fiyat demiş zaten,o açığı ordan kapatacak... sıva-boya malzeme dahilse süper fiyat zaten... gerçi duvarları görmemişim, ne derece sıva gerek,bilmiyorum ama tamamen bi sıvadan bahsediyorsak, 3000tl sıva boya malzemeli fiyat harika rakam...

Öncelikle ilgilenip cevap verdiğin için teşekkür ederim.
    Salon sıvalı durumda ama inşaat zamanı sanırsam ( alt katlarda da aynısı olmuş dışarıdan belli oluyo ) kapının yeri değiştirilmiş daha sonra bina oturma yapınca çatlama yapmış hem salonda hem arka taraf balkon kısmında. Buraları sıva yapıcak.Bunun dışında kalan 3 oda ve arayı sıva yapıcak.Duvarlarda hiç sıva yok. Bi de eski kiracı sağolsun bekar evde bile oturmamış salon felan kapkara baya bi boya işi var sanırım. 5 10 boyacıdan fiyat aldım hepsi anlaşmış gibi 2.5 milyar dedi. Bu işi verdiğim boyacı tanıdık olduğundan işini bildiğimizden artık bunda karar kıldık. 500 lira için o riske girmeye değmez sanırım.
    Banyoya 600 TL fiyat verildi ( 2m2 duvar 2m2 taban ) sadece yama için bir de mutfak arası cam seramik yapıştırmaya ( 3.15 m) tabandaki fayans eski tip kiremit boyutunda küçük baya onun aynısından bulmam çok zor.Ama zaten küvet çıkacak onun yerine duşakabin gelicek. Dışarıdan o yama gözükmücek.
    İşin içine tamirat girince m2 hesabı gidiyo sanırsam baştan yaptırsam daha ucuza gelicek 600 tl diyen en insaflı fiyat veren :)
    Keşke Ankara'da olsanız sizinlede bir görüşmek isterdim. Masraf yapmak istemedikçe çeşit çeşit masraf çıkıyo :D

• quote:

quote:

quote:

Salon sıvalı durumda ama inşaat zamanı sanırsam ( alt katlarda da aynısı olmuş dışarıdan belli oluyo ) kapının yeri değiştirilmiş daha sonra bina oturma yapınca çatlama yapmış hem salonda hem arka taraf balkon kısmında. Buraları sıva yapıcak.Bunun dışında kalan 3 oda ve arayı sıva yapıcak.Duvarlarda hiç sıva yok. Bi de eski kiracı sağolsun bekar evde bile oturmamış salon felan kapkara baya bi boya işi var sanırım. 5 10 boyacıdan fiyat aldım hepsi anlaşmış gibi 2.5 milyar dedi. Bu işi verdiğim boyacı tanıdık olduğundan işini bildiğimizden artık bunda karar kıldık. 500 lira için o riske girmeye değmez sanırım.
    Banyoya 600 TL fiyat verildi ( 2m2 duvar 2m2 taban ) sadece yama için bir de mutfak arası cam seramik yapıştırmaya ( 3.15 m) tabandaki fayans eski tip kiremit boyutunda küçük baya onun aynısından bulmam çok zor.Ama zaten küvet çıkacak onun yerine duşakabin gelicek. Dışarıdan o yama gözükmücek.
    İşin içine tamirat girince m2 hesabı gidiyo sanırsam baştan yaptırsam daha ucuza gelicek 600 tl diyen en insaflı fiyat veren :)
    Keşke Ankara'da olsanız sizinlede bir görüşmek isterdim. Masraf yapmak istemedikçe çeşit çeşit masraf çıkıyo :D

duvarlarda sıva olmayan yerler varsa, zaten 3000 diyen çok makul fiyat vermiş.. bide malzeme dahil... senin evin boya malzemesi ortalama 200*250tl..sıva malzemesi 250-300tl arası... nakliye hammaliye kime ait bilmem, geri kalıyor 2500, 100metre stropiyer malzeme dahil 500tl desen kalır 2000tl, eger tavanlar sıvanmayacaksa bu fiyat gayet normal abicim.. sen o ucuz fiyat diyene zaten verme o işi... rezil olursun paranla.. buranın piyasasına bakarsak ben o ucuz diyene zaten işi vermezdim... bu tip adamlar işi senden alana kadar ağzından bal damlar, işi aldıktan sonra yaptığı işi hele eleştirmeye kalk, adamı ayakkabılarıyla beraber yer bunlar... banyoya gelince, sadece küveti yapacak olan usta verdiği fiyata küvetin kırımı ve tesisat ayarı şapı dahilse, 600tl normal fiyattır işin hakkıdır. ama bu işçilik fiyatı... çıkan moloz dahilmi değilmi bilmem, o artık aranızdaki anlaşmaya bakar. zaten bizim bu işlerin ana vatanı ankara... biz zamanında yanlış yere gelmişiz... burdaki işleri büyütmeye karar verdiğimiz zaman benim niyetim ankarada şube şeklide devam etmek zaten.. kısmet..bakalım..

eviniz şimdiden hayırlı olsun hemşerim.. bu gibi işler bir kerelik işlerdir...ustanızın samimiyetinden eminseniz.. ufağı tefeği aramayın... inşaat sektöründe yapılan her tasarruf ileride aynı işi bi daha yaptırmak zorunda bırakır... maalesef bu sektörde, vicdan sahibi usta yok denecek kadar az.. o yüzden allah vicdan sahibi insanlarla karşılaştırsın..

• quote:

quote:

quote:

quote:

duvarlarda sıva olmayan yerler varsa, zaten 3000 diyen çok makul fiyat vermiş.. bide malzeme dahil... senin evin boya malzemesi ortalama 200*250tl..sıva malzemesi 250-300tl arası... nakliye hammaliye kime ait bilmem, geri kalıyor 2500, 100metre stropiyer malzeme dahil 500tl desen kalır 2000tl, eger tavanlar sıvanmayacaksa bu fiyat gayet normal abicim.. sen o ucuz fiyat diyene zaten verme o işi... rezil olursun paranla.. buranın piyasasına bakarsak ben o ucuz diyene zaten işi vermezdim... bu tip adamlar işi senden alana kadar ağzından bal damlar, işi aldıktan sonra yaptığı işi hele eleştirmeye kalk, adamı ayakkabılarıyla beraber yer bunlar... banyoya gelince, sadece küveti yapacak olan usta verdiği fiyata küvetin kırımı ve tesisat ayarı şapı dahilse, 600tl normal fiyattır işin hakkıdır. ama bu işçilik fiyatı... çıkan moloz dahilmi değilmi bilmem, o artık aranızdaki anlaşmaya bakar. zaten bizim bu işlerin ana vatanı ankara... biz zamanında yanlış yere gelmişiz... burdaki işleri büyütmeye karar verdiğimiz zaman benim niyetim ankarada şube şeklide devam etmek zaten.. kısmet..bakalım..

eviniz şimdiden hayırlı olsun hemşerim.. bu gibi işler bir kerelik işlerdir...ustanızın samimiyetinden eminseniz.. ufağı tefeği aramayın... inşaat sektöründe yapılan her tasarruf ileride aynı işi bi daha yaptırmak zorunda bırakır... maalesef bu sektörde, vicdan sahibi usta yok denecek kadar az.. o yüzden allah vicdan sahibi insanlarla karşılaştırsın..

Her yerde pazarlık yaparım ama bu konuya gelince yapmıyorum. Çünkü fiyat düşürünce biyerden gene o parayı çıkaracağına adım gibi eminim :) boyadan yana inş bi sıkıntı yaşamazsam helali hoş olsun. Herşey onlara ait nakliye vs + bide camlarımız ahşap onlarıda boyayıp cila çekicek mutfak kapısı biraz oynama yapmış onuda düzelticek düzeltebilirse. Fayans olayını da bi tanıdık vasıtasıyla 400 tl ye (sadece işçilik) halledicem.Hem banyo yamasını hemde mutfak tezgah arasını yapıcak malzemeler herşey bana ait. Moloz bana ait o da 100 200 tutar heralde belediye gelip götürüyo evin önünden belli bi ücret karşılığı daha öğrenemedim onu.
    Şimdide aklıma parke takıldı :D sistre+süpürgeliğe 950 tl istiyolar balık sırtı parke var 3 oda 1 salonda. o parayı verene kadar mutfak ara dahil heryeri laminantla kaplatsam 1.500 tl felan civarı geliyo ama sağlıklı olurmu ona karar veremedim biri iyi olur diyo öbürü kötü :D bunların dışında pek bişey kalmadı sanırım evle ilgili
    Valla Ankara'ya beklerim şuan adamlar iş üstüne iş alıyolar bir ustadan randevu almadan iş yaptıramıyosun defterime bakmam lazım diyolar :))

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.