Şimdi Ara

Ev sinema ses sistemini Pc ye bağlamak için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
12.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Günlerdir uğraştığım ama bir türlü bulamadığım bir konu hakkında yardımlarınızı istiyorum.Yakında çıldıracağım yoksa =)

Önceden almış olduğum LG 5+1 ev sinema ses sistemini Pc ye bağlamak istiyorum.Ses sistemi dvdye göre olduğu için tüm hoparlörlerde kablo girişi kırmızı ve siyah olmak üzere 2 ucu açık kablo girecek şekilde.Normal bir ses sisteminde olması gereken güç kaynağı gibi bir aparat bunda bulunmamakta.Kanımca Dvd den güç aldığı için yok.Bunun da çaresini buldum.Önceden kullanmış olduğum ses sistemindeki güç kaynağını da bu sistemde kullanayım diyorum.Şimdi bende olanları sırasıyla yazacağım Allah aşkına yardım edin kafayı yiyeceğim yoksa =)

1) 6 adet hoparlör
    2)1 adet güç kaynağı( anfi deniyor sanırım bilgim yok)
    3) 6 hoparlörün de kablosu var ancak 2 ucu da açık bir şekilde( Jak falan değil)
    4) Güç kaynağının arkasındaki girişler ne ucu açık kablo girecek şekilde ne de jak girecek şekilde.Tv nin arkasındaki kırmızı sarı beyaz kablosunun gireceği türden(bu girişlere ya da bu kabloya ne deniyor bilmiyorum)

Şimdi benim ne almam lazım ve neyi nasıl bağlamam lazım.Şimdiden teşekkürler.

• Sendeki LG anfili dvd sistemi anladığım kadarıyla. Bu arada şunu belirteyim güç kaynağı ve anfi çok ayrı kavramlar. Karıştırmamaya özen göster. Sendeki LG dvd içerisinde elindeki 5 tane ufak kolon için anfi ihtiva eder ve büyük olan kolon kendinden anfilidir. Yada dvd de bu büyük olan için de anfi vardır. Elindeki diğer anfinin tipini ve modelini bilmeden nasıl bağlantı yapacağını anlatamam. Ama şöyle bir şey geliyor; büyük ihtimal senin LG set'in birde ses giriş vardır. ya stereo yada 5+1 kanal ses girişi vardır. Optic girişte olabilir ama pek sanmıyorum. Bilgisayarının ses kartı 5+1 destekli ise oradan aldığın çıkışı LG ye birebir eşleşecek şekilde tak. DVD den de ses kaynağı olarak aux girişi seç. Bilgisayarındaki sesi 5+1inden alabilirsin. Eğer ses kartın 2 çıkışsa veya dvd nin sadece 2li ses girişi varsa ozaman büyük kolon (bass) ve 2 uydu kolonun çalışır.

Elindekilerin modelini tam olarak yazarsan daha net yardımcı olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemdesouza

Herkese merhabalar

Günlerdir uğraştığım ama bir türlü bulamadığım bir konu hakkında yardımlarınızı istiyorum.Yakında çıldıracağım yoksa =)

Önceden almış olduğum LG 5+1 ev sinema ses sistemini Pc ye bağlamak istiyorum.Ses sistemi dvdye göre olduğu için tüm hoparlörlerde kablo girişi kırmızı ve siyah olmak üzere 2 ucu açık kablo girecek şekilde.Normal bir ses sisteminde olması gereken güç kaynağı gibi bir aparat bunda bulunmamakta.Kanımca Dvd den güç aldığı için yok.Bunun da çaresini buldum.Önceden kullanmış olduğum ses sistemindeki güç kaynağını da bu sistemde kullanayım diyorum.Şimdi bende olanları sırasıyla yazacağım Allah aşkına yardım edin kafayı yiyeceğim yoksa =)

1) 6 adet hoparlör
    2)1 adet güç kaynağı( anfi deniyor sanırım bilgim yok)
    3) 6 hoparlörün de kablosu var ancak 2 ucu da açık bir şekilde( Jak falan değil)
    4) Güç kaynağının arkasındaki girişler ne ucu açık kablo girecek şekilde ne de jak girecek şekilde.Tv nin arkasındaki kırmızı sarı beyaz kablosunun gireceği türden(bu girişlere ya da bu kabloya ne deniyor bilmiyorum)

Şimdi benim ne almam lazım ve neyi nasıl bağlamam lazım.Şimdiden teşekkürler.

kardeş kablolar da dahil en büyük parça olan subwooferın arkasındaki girişleri ve ses sisteminin yanında verilen kabloların uçlarının fotolarını koyabilirsen burada halledebiliriz.emin ol çok kolay olacak sen sadece fotoları koy.

küçük hoparlölerin fotosuna gerek yok giriş çıkışlar ve kablolar yeterli olur.

• http://imageshack.us/g/442/20111102232117.jpg/

Paylaştım fotoğrafları,becerebildim mi bilmiyorum gerçi ama :/ Olmadıysa tekrar deneyebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemdesouza -- 2 Kasım 2011; 23:39:10 >
  • Bilgisayarının ses kartındaki çıkışları, resmini gösterdiğin LG subwoofer'ının arkasındaki input yazan yerlere tak. Sonra elindeki kolonların kablolarının bir ucuna toast çıkış soketlerini tak. Bunlar çin kabloları bu sokete lehimlemen gerek. Bu soketleri elektrikçilerde veya elektronikçilerde bulabilirsin. Diğer ucu da malu kolonlara.
  • İş yoğunluğundan dolayı geç cevap vermek zorunda kaldım kusura bakmayın.Göstermiş olduğum sub fotoğrafı LG ye ait değil,elimdeki eski 5+1 ses sisteminin subwoofer ı.Ben onu da burda kullanmak istedim çünkü Lg sisteminde sub yok.Acaba bendeki sub yerine herhangi bir dvd kullansam o da işimi görür mü ?

Orijinalden alıntı: cemdesouza

İş yoğunluğundan dolayı geç cevap vermek zorunda kaldım kusura bakmayın.Göstermiş olduğum sub fotoğrafı LG ye ait değil,elimdeki eski 5+1 ses sisteminin subwoofer ı.Ben onu da burda kullanmak istedim çünkü Lg sisteminde sub yok.Acaba bendeki sub yerine herhangi bir dvd kullansam o da işimi görür mü ?

Acaba bendeki sub yerine herhangi bir dvd kullansam o da işimi görür mü ?

Bundan kastını inan anlayamadım ama tahminim dvd player'da da anfi olduğundan sub'daki anfiyle ikame olur mu diye merak ediyorsun. Sanırım olur diyebiliyorum sadece. Fotoğraflardaki sub kendinden anfili ve ayrıca o ufak hoparlörleri besleyecek anfisi de var sanırım. Bu durumda senin PC den ses alabilmen için LG dvd ye ihtiyacın yok. Bilgisayarından gelen ses çıkışlarını bu resimdeki sub'ın arkasında gösterilen input'lara takıyorsun. Sonrada Gene bu sub'ın arkasındaki output'lardan da elindeki diğer hoparlörleri besliyorsun. LG DVD ni kullanman gerekmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Ev için ses sistemi önerisi.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet anladığınız şeyi sordum :) Bunu sorma nedenim de şu: Eskiden bu sub kullanıyordum.Minton marka tabiri caizse dandik bir marka home theatre ın sub ı.Ben onu pcye bağlamıştım ve bir süre sonra 620W real power olan PSU sorun yarattı(başka bir nedenden dolayı da bozulmuş olabilir ama tahminim kullandığım sub tan ötürü) Şimdi tekrar aynı sorun olmasın diye Dvd ye bağlamak,aracı olarak dediğiniz gibi kendiliğinden sub lı olan Dvd yi kullanmak.Kullanacağım minton marka sub,herhangi bir marka kullanacağım dvd den daha çok güç harcar daha çok elektrik çeker PC den diye düşündüm.Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum.Tam bilgim yok sadece fikir yürüttüm.Bu konuda aydınlatırsanız beni sevinirim.

Bir sorum da şu olacak: Eğer Dvd ye bağla derseniz: Dvd nin arkasındaki girişlere hoparlörlerden gelecek olan kabloları bağladım diyelim.Dvd nin arkasında scart girişi var,ben ona nasıl bir kablo bulmalıyım ki Pc nin arkasındaki ses kartına takabileyim.Hadi öyle bir kabloyu da buldum diyelim,ses kartındaki hangi girişe takmalıyım :)

Çok soru sordum ama bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler :) Şimdiden teşekkürler

• Kullanılan kendinden anfili bus'lar sizin kasanızdaki PSU dan güç çekmezler. Sub'ın zaten kendi güç kaynağı var (sub'ın elektrik prizine giren kablosu nihayetinde) Sub sadece PC den ses sinyalı alır ki bu da zaten bir mp3 çaların kulaklık çıkışıyla aynıdır. Güç değil ses sinyali aktarılır. bu nedenle sizin kasanızdaki PSu farklı bir sebepten zarar görmüştür. Sub en fazla sorun çıkarsa çıkarsa PC'deki ses kartına zarar verir oda pek olası değil.

DVD nin arkasındaki scart sadece Tv ye görüntü aktarmak içindir. Genelde DVD lerin arkasında birde INPUT olur. oraya da bağlamak istediğiniz ses kaynağını takarsınız. eğer DVD nizde 5 kanal input varsa buraya PC den gelen 5 kanallık sesi aktarırsınız. Yok sadece 2 kanal INPUT varsa PC den stereo yani 2 kanallık sesi aktarabilirsiniz. Derseniz ki benim DVD de hiç INPUT yok ozaman DVD ye dışardan PC veya MP3 player bağlayamazsınız.

Siz dediğim gibi yapın. sizdeki sub'ın çıkışlarına hoparlörleri takın. PC den gelen ses çıkışlarını da sub'ın INPUT una takın.

• Tamam en yakın zamanda dediğinizi yapıp sonucu söyleyeceğim.İlginiz için teşekkür ederim
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.