Şimdi Ara

EV SİNEMA ANFİ MARKALARI VE MODELLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA ARKADAŞLAR SİZDEN RİCAM % 80 SİNEMA % 20 MÜZİK İÇİN AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ TERCİH ETMEK GEREKİR.ÖZELLİKLE AFFAN83 FORMDAYSA ONA SORUYORUM ÇÜNKÜ ONUN TAVSİYE ETTİĞİ MAĞAZAYA GİTTİM ORADAKİ KİŞİ KAFAMI KARIŞTIRDI AÇIKCASI.BEN YAMAHA DİYE GİTTİM O BANA Bİ SIRALAMA YAPTI DEDİKİ; MÜZİKTE İYİ OLAN SİNEMADA DAHA İYİ OLUR.SIRALAM ŞU; NAD 743 ,DENON AVR1706, ONKYO TX-SR503, YAMAHA RX-V457. SİZCE HANGİSİ. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.

• Arkadaşım selamlar,dediğin mağaza sanırım Baykal elektronik,KSK'de...Olay tamamen alakasız,Ertan Bey fazlasıyla saçmalamış,müzikte iyi olan sinemada çok çok daha iyi olur diye birşey hayatımda ne gördüm ne duydum
    Mesela B&W,Triangle vs...jazz-klasik tarzı müziklerde çok iyidir,fakat iş sinemaya gelince,hele hele B&W ile film izlemek tamaen hüsranla sonuçlanır mesela,ses resmen boğulur ve işkenceye döner biyerden sonra...POP-ROCK için JBL en iyisidir,alternatifi KLİPSCH olabilir,bunlar sinemada da muhteşşşem performans sergilerler mesela ama bunlarla da jazz-klasik müzik güzel dinlenmez pek vs vs...
    Yani bu o kadar geniş bir yelpaze ki,müzikte iyi olan sinemada da iyi olur demek çok mantıksızca...
    NAD T-743,en iyi stereo perfmansı olan AVR modeli bana kalırsa,ama senin ağırlığın %80 sinema %20 müzik olduğu için sana NAD gereksiz,hemde çok Çünkü müzikte evet hakikaten çok başarılı,ama sinema için aynı şeyi söyleyemem
    Sesin sinemadaki berraklığı,keskinliği asla bir Yamaha bir Denon gibi olamaz Eğer müzik ağırlığın biraz daha olsaydı ONKYO önerirdim,çünkü AVR ler içinde ONKYO'da iyi bir yere sahip stereo olarak diğerlerine nazaran...Ama en önem verdiğin sinema olduğundan,sana sadece DENON ve YAMAHA'yı öneriyorum,ki benim tercihim her zaman Yamaha'dır,hele hele söz konusu olan sinema ise f/p olarak üzerine tanımıyorum Sesler çok keskin,çok berrak ve tane tane,size gerçekçi sesler vermiyor,sizi direk o ortama sokuyor Yamaha amfiler,sinema söz konusu olduğunda...
    Bence f/p olarak Yamaha 457 çok ama çok çok uygun
    Ayrıca KillForYou kardeşimin adına konuşmak haddime değil ama kendisini çok yakından tanıdığımdan ve çok çok sevdiğim bir kardeşim,dostum olduğundan kendisi,O'nun tercihlerini de az çok bilirim!Eğer müzik ağırlıklı düşünseydin O da direk NAD derdi,ama sinema ağırlıklı düşündüğün için O da Yamaha yada Onkyo der fakat O'nun tercihi genelde Onkyo'dan yanadır,sebebi ise müzik performansının Yamaha'dan daha iyi olması Ama senin için müzik zaten epey geri planda,ki bu kadar geri planda olmasaydı bile Yamaha'lar POP-ROCK vb...için zaten yeterli,ama önceliğin sinema olduğu için ben Yamaha diyorum,diğer arkadaşlarımızda fikirlerini yazarlarsa daha geniş bir yelpazede ele almış olursun ürünleri
    Hoşçakalın,saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affan -- 30 Ocak 2006 20:03:10 >

• Affan83 kardeşim beni gerçekten yakından tanıdığı için tercihlerimi çok iyi özetlemiş.Evet öncelik müzik ise NAD f/p de gayet başarılıdır.Ama %80 sinema diyen birisi için NAD önerilmez.Bugün gittiğin mağazadaki elemanda sana yanlış öneride bulunmuş.Sinemada iyi olan müziktede iyidir diye birşey olamaz.Kimi A/V ler müzik ağırlıklıdır kimileri film için idealdir.Önerim Affan83'ünde tahmin ettiği gibi Yamaha yada Onkyo dur.Eğer sinema ön planda olsun diyorsanız ki %80 de bunu gösteriyor gözünüz kapalı Yamaha Rx-457 modelini alabilirsiniz.Onkyo da başarılıdır sinema konusunda ama Türkiye'deki ithaltaçısının fiyat politikası nedeniyle f/p oranının Yamaha kadar iyi olduğunu söyleyemem.Yani mesela Yamaha Rx-457 nin tahmini fiyatı 750 ytl civarındadır.Aynı sinema performansını verecek onkyo 503 1100 ytl civarındadır.Bu iki model aşağı yukarı aynı sinema performansını verir.Fakat Onkyo müzikte Yamahaya ezici bir üstünlük sağlar.Ama sizin için müzik arka planda kalıyorsa Onkyo almanız gereksizdir.Yamaha Rx-457 en doğru seçim olacaktır.

Yardım talepleriniz için, lütfen özel mesaj atmayın.

• arkadaşlar tavsiyelerinizi takip ettim fakat bu yamaha we onkyo nun içerisinde dvd/divx player ı dahilmi we istanbulda nerede bulabilirm?
  • Sistemden dvd playerı çıkartır yerine philips 720sa alırsın çok daha iyi bir sistemin olur.

• MERHABA AFFAN83 VE KİLL FOR YOU İLGİNİZ İÇİN VE DEĞERLİ BİLGİLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKÜR EDERİM.İYİKİ VARSINIZ. TEKRAR GÖRÜŞMEK ÜZERE.İYİ GÜNLER
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: SENSAİ

MERHABA AFFAN83 VE KİLL FOR YOU İLGİNİZ İÇİN VE DEĞERLİ BİLGİLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKÜR EDERİM.İYİKİ VARSINIZ. TEKRAR GÖRÜŞMEK ÜZERE.İYİ GÜNLER

Rica ederiz,umuyorum işine yarar,hoşçakal
    KING
    l'Amplifıl
  • Anfi her ikisinde de iyi olabilir.Örnek olarak onkyo ve harman kardonu gösterebiliriz.Ama müzikte iyi olan surroundda da iyidir diye bir genelleme yapayız.Ayrıca işin içine Türkiyedeki ithalatçıların fahiş kar bindirmeleride girince işler iyice karışıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Anfi her ikisinde de iyi olabilir.

elbette surrounda iyi müzikte kötü... her ikisinde kötü.. her ikisinde mükemmel...
    mümkündür her türlü sonuç.
    hk ve onkyo un her modeli iyi mi?
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.