Şimdi Ara

Ev satma prosüdürü nedir arkadaşlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
13.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk başta paramı yatırılır yoksa tapumu alacak olan kişinin üstüne geçirilir.

Nasıl olacak bu iş.

Parayı bankaya mı yatıttıralım? yoksa elden mi alalım.

Az parada değil. Elden aldık diyelim noterden çıkışta hadi biri takip ederse.
    Hadi paranın çogunlugu sahte çıkarsa. Nasıl olacak.
    Daha önce ailesi ev satan alan bir yardımcı olursa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: A.SAYGILI
    İlk başta paramı yatırılır yoksa tapumu alacak olan kişinin üstüne geçirilir.

Nasıl olacak bu iş.

Parayı bankaya mı yatıttıralım? yoksa elden mi alalım.

Az parada değil. Elden aldık diyelim noterden çıkışta hadi biri takip ederse.
    Hadi paranın çogunlugu sahte çıkarsa. Nasıl olacak.
    Daha önce ailesi ev satan alan bir yardımcı olursa sevinirim.

öyle saçmalık olmaz bankaya gidersiniz noter ile adamın hesabına parayı yatırırsınız sonraki işlemleri noter halledecek biz öyle yapmıştık 2 sene önce
  • Biz yatırmıyacaz adam bizim hesaba para yatıracak
  • Mesajım bulunsun merak ettim.
  • evrakları hazırlar başvurursunuz tapudan saat verirler işlemleri ya kendi takip eder yada aracılar yapar iki tarafda imzayı atınca sen parayı alırsın tabi paranın banka aracılığıyla olması iyi olur çünkü sayamazsın bide sahte olayı var bir iki tapu olayında ben önceden vermiştim bir ay sonra gibi tapuya gittim ama güvendiğim insanlardı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi completely -- 14 Aralık 2010; 22:47:43 >
  • Bugün bitiriyoruz işi arkadaşlar.

Bakalım nasıl olacak

Gelince anlatırım burdan.
  • Anlatayım.

Biraz kapora alınır.Tapu işlemleri için muamele başlanılır.

Çok yöntemi vardır paranın tahsilinde.Genelde ben satış öncesi havale/Eftyi tercih ediyorum.Satış olacak yakın evraklar hazırken paramı isterim diyorum.Eft ya da havale yapılıyor.Telefonla para dustu bilgisine ulaşınca imzalanıyor.Araç alımında da öyle yaptım.Ne gerek var parayı taşımaya.

Hayırlısı olsun.Neden satıyorsunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: M e t i n
    Anlatayım.

Biraz kapora alınır.Tapu işlemleri için muamele başlanılır.

Çok yöntemi vardır paranın tahsilinde.Genelde ben satış öncesi havale/Eftyi tercih ediyorum.Satış olacak yakın evraklar hazırken paramı isterim diyorum.Eft ya da havale yapılıyor.Telefonla para dustu bilgisine ulaşınca imzalanıyor.Araç alımında da öyle yaptım.Ne gerek var parayı taşımaya.

Hayırlısı olsun.Neden satıyorsunuz?

hocam seninkide soru yani :)
  • Emlakçıyla konustuk. Hiçbirşey sorun olmaz dedi.
    Parayı gelir büroda sayarız gider imzayı atarız imzayı attıktan sonrada arabayla bankaya gider yatırırız dedi. İçiniz rahat olsun dedi.

Daha iyi bir eve taşınacaz ondan satılıyor. Kiradaydı satılacak olan ev zaten.
  • Parayı bankaya yatırıp öyle gidin tapuya.

İstanbulda hangi muhitteydi ev?Ne kadar sattınız
  • İstanbulda ikamet etmiyoruz. Mersindeyiz.
  • Hangi semt ? Ne kadara satıyorsunuz ? Kaçıncı kat ? Kaç oda, kaç salon ?

Sorasım geldi niye bilmiyorum ama
    Mersindeyim ya bende merak ettim bi an
  • Zaten kimsenin kimseyi kazıklama riski pek yok zira bankaya parayı yatırırken not düşülüyor dekonta, şu adresteki şu daire karşılığı diye, eğer ev sahibi tapuyu vermezse mahkemede o dekontla 1 ayda alır parasını geriye, ev sahibi açısından ise sadece sahte para riski var oda banka havalesi olduğu için ortadan kalkıyor, hayırlı olsun.

Mesela bu dediğim yöntem kira içinde yapılır, ev sahibinin hesabına kirayı havale geçerken açıklama kısmına örneğin ''ağustos ayı kira bedeli'' diye havale yaparsınız, bu şekilde olursa kiramı vermediler diyemez, elinizde açıklamalı dekont var çünkü.
  • Biz de evi satıyoz, Üsküdar'da. Zemin kat, 2+1, 80 m2, kombili 80.000 TL istiyoruz. İlgilenen arkadaşlar olursa pm atabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` Kağan

Biz de evi satıyoz, Üsküdar'da. Zemin kat, 2+1, 80 m2, kombili 80.000 TL istiyoruz. İlgilenen arkadaşlar olursa pm atabilir.

Kaç yıllık bina?İlan varsa linkini verebilir misin?Kiracı var mı içinde?
  • önemli ama ihmal edilen bir konu...
    banka ve noteri devreye sokmak lazım.
    ortalıkta bir çok çakal var.....
    hatta daha sağlam yöntemleri devreye sokmak gerekir bence.
    tabii fazla paranoyaya düşmeden
  • İş sadece müdürün onaylamasına kaldığı zaman parayı tahsil edersin. İster elden alırsın ister bankaya birlikte gidip hesabına yatırttırırsın. Sonra müdürün yanına gidip onaylamasını istersiniz.

Sonra sen yoluna o yoluna.

Elden alırsan sahte para çıkma olasılığı var. En iyisi bankaya birlite gidip hesabına yatırttırman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roohans -- 16 Aralık 2010; 11:05:19 >
  • arkadaş şimdi para sayıyordur.

risk almak istemezseniz,biraz kaporayla tapu işlemleri başlatılır.memurdan imza günü/saati alınır.para satıcının hesabına yatırılıp bloke konulur,sonra tapu devir işlemi bitirilip bankadan bloke çözdürülür.aman hem alışta hem satışta kimseye güvenmeyin.işi sağlama alın.
  • Merhaba arkadaşlar geldim.

Emlakçıda evi satacağımız insanlarla buluştuk. Parayı getirdiler. Kontrol ettik teker teker saydık.
    Ondan sonra Tapu dairesi çok yakındı zaten, gittik imzaları attık.
    Sonra arabayla gidip parayı sağ sağlim bankaya yatırdık hiçbir sorun çıkmadı.

Paranın gözü kör olsun paran olunca bankada bile sıra beklemiyorsun.

Saolun cevaplarınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.SAYGILI

Merhaba arkadaşlar geldim.

Emlakçıda evi satacağımız insanlarla buluştuk. Parayı getirdiler. Kontrol ettik teker teker saydık.
    Ondan sonra Tapu dairesi çok yakındı zaten, gittik imzaları attık.
    Sonra arabayla gidip parayı sağ sağlim bankaya yatırdık hiçbir sorun çıkmadı.

Paranın gözü kör olsun paran olunca bankada bile sıra beklemiyorsun.

Saolun cevaplarınız için.

Hayırlı olsun :)

Yukardaki sorduklarıma bi cevap versen merak ettimde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.