Şimdi Ara

Ev Sahibi İle Yaşadığım Sorun ve Önerileriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Bu forumda yaş olarak ve deneyim olarak benden büyük ve deneyim sahibi kişiler var. Sizlerden sadece bu konu hakkında öneri ve yardım istiyorum. En azından şunu şunu yap gibi öneriler de bulunabilirsiniz. Konu şöyle ;

Ben 2 senedir bir evde oturuyorum. Eşim ve çocuğum ile. 2 sene için de ev sahibinden yıldık desek yeridir. Sürekli abuk subuk laflar konuşması ve arayıp durması canımı sıkıyordu. Özellikle bu kiraların arttığı dönemler sürekli arayıp yada mesaj atıp sen benim evimde bedavaya oturuyorsun o paralara ev kalmadı bu aydan sonra şu kadar para göndermeye başla yoksa evimden çık kendine başka bir ev bul tarzında konuşmalar yapıyordu. Bende tabi evi tuttuğumuz dönemlerde kiralar ne ise o fiyata tuttuk ve oturmaya başladık yani atıyorum senin evine şuan 1.000₺ kira ödüyorsam bundan sonra tutupta 2.000 - 3.000₺ kira ödeyecek halim yok diye çıkıştım. Bu şekilde bir kaç aydır daha oturuyorum hatta bu ay son olması lazım günümüzün dolmasına yada 1 ay kaldı en fazla. En son yaşadığım sorun ise ev sahibi kardeşi ile beraber kapıma geldi bir nevi ev basar gibi beni aşağı çağırıp abuk subuk laflar konuşmaya ve yine evimde bedavadan oturuyorsun şu kadar para ver yoksa evimden çık kendine ev bul tarzında konuşmalara başladı bende artık dayanamadım sen beni yolunacak kaz sandın ama yemezler hadi işine bak canımı sıkma benim deyip evime çıktım. 2 dakika sonra tekrar kapıma geldi kapıyı eşim açtı ben salondaydım eşime dik dik konuşmaya başladı sesini duyuyordum çünkü daha da ileri gibi eşime karşı sen sus konuşma falan diyordu bende sinirlendim apartmanın içinde az kalsın elimde kalacaktı korkudan arabasına binip gitti. Bu olaydan sonra hiç sesi soluğu çıkmadı tabi. Geçenler de babamı arayıp son ayları kendilerine ev baksınlar benim evimden çıksınlar falan demiş ve benim hala haberim yoktu bu konuşmadan evde oturan benim gidipte neden babamı arayıp rahatsız ediyor onu anlamadım açıkçası beni arayıp söylemesi çok zor olmasa gerek. Böylesine gerikafalı bir insan. Aslında şu 2 sene de o kadar çok olay yaşadım ki konu uzamasın diye yazmak istemedim.

Sizlere sormak istediğim konu şu aslında. Bir kiracı olarak haklarım nedir ne yapmam gerekiyor yada ne yapayım şuan da? Durumum pek yok maddi yönden onu diyeyim. Yani şuan yeni ev bul evi taşı onu yap bunu yap bir dünya masraf olacak bana. Öbür türlü şuan ki verdiğim kiranın üstüne yasal olarak % oranı ile zam yapıp ev sahibine söyledim bu kadar kira öderim 1 sene daha diye kabul etmedi zaten adam paragöz çünkü en az 5 farklı yerden kira aldığı halde gözü doymamış paraya tapan iğrenç bir insan. Sizce ne yapayım? Evden çıkayım mı yoksa haklarım varsa onu mu kullanayım. Çünkü çok zor durumdayım ne yapacağımı bilemedim. Kira kontratında bir madde de diyor ki mesela 1 ay içinde yeniden kira sözleşmesi yapılmaz ise eski kira kontratı geçerli olur ve devam eder. Bunu emlakçı arkadaşlarımdan da öğrendim. Zaten 2.sene bu kontrata göre devam ettim. Çünkü gelipte yeniden kontrat yapmadı benimle. Adamın tek derdi para çünkü gerisi önemli değil. Bende o kontrat üzerinden devam edince yasal olarak zam ne ise uyguladım arkadaşlarımdan da fikir alarak o şekilde ödemeye başladım ilk başlarda iyiydi sonradan ne olduysa evimden bedava oturuyorsun demelere başladı. En son bir kaç ay önce binada ki asansörü binada oturan bir tane insan ile dahi görüşmeden toplantı yapılmadan kafalarına göre bakım yaptırdılar 8 - 10 bin ₺ civarı para tutmuş sanırım onu bile bizden istedi bu adam ben kiracıyım benim ödeme şansım yok param olsa bile ödemem dedim kafanıza göre iş yapıyorsunuz kimseyle konuşmadan görüşmeden haberimiz bile yok gelip para istiyorsunuz vermiyorum dedim binada oturanlarda vermedi zaten onun bile bana aylarca tantanasını yaptı defalarca taciz eder gibi mesajlar attı para isteyip durdu. En son babamı aramış ondan para istemiş. Babamı nereden tanıyor diyeceksiniz kontratta babamın da imzası ve numarası var çünkü. Biraz uzun oldu kusura bakmayın cidden şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Yeni evi bul taşın falan üstünden kalkamam durumum yok çünkü. Öbür türlü adama şu kadar para vereyim kira desem yine kabul etmeyecek. Ne yapacağımı bilmiyorum fikirlerinize ve önerilerinize ihtiyacım var.

• Allah kolaylık versin. Zor bir durum. Kira kontratınız varsa devam eder elbette. Sizi çıkarması İçinse geçerli bir mazereti olması lazım, kendisinin kirada oturması artık kendisinin oturacağı yönünde bir sebebi. Valla hocam bu tür insanlarla uğraşmak gerçekten sabır istiyor. Bir avukatla konuşmanızda fayda var çünkü bu tür durumlarda Taşınma masrafı , geçeceğiniz evin kirası öncekinden yüksekse aradaki farkı vs gibi eski ev sahibinizin ödemesi gerekiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kontrat neyse o

kafasina gore zam yapamaz ama kontrat bitince o zaman onun eli guclenir

sana tavsiyem bu bela adamdan kurtulmak istiyorsan uygun bir baska ev bulmaya bak

bulabilirsen kontrat bittiginde oraya gecersin

bulamazsan kontrat bittikten sonraki bir ay boyunca adamdan kac

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kingo Panda kullanıcısına yanıt

Hocam zaten şuan yeni bir eve çıkayım desen kirası bile başlı başına masraf. Bu eve verdiğim kiranın 2 katını vermem gerekiyor çünkü fiyatlar aldı başını gitti. Kendisi oturacak değil çünkü bu paragözün zaten bir evi var kira derdi yok aksine her ay her yerden kira alıyor tek benden değil. Tek amacı 2-3 kuruş fazlasına başkasına kiralamak derdi bu. Dediğim gibi durumum yok ben şu forumda genç bir kardeşinizim ne yapabilirim ki bu devirde hele ki. Ne yapacağımı bilemedim inanın canım sıkıldı son 10 gündür ne yapayım diyedüşünüyorum. Simdi hadi evden çıktım desem bu sefer de adım gibi eminim ilk eve girerken ki verdiğim depozitoyu vermemek için 40 takla atacak bir sürü bahane bulacak o parayı da vermeyecek. Ne insanlarla uğraşıyoruz.

• Ya hocam elimde kontrat var diyorum adama ilk mesajımda yazmıştım ya evime basar gibi geldiler diye hani kardeşi ile o gün mesela kontrat var elimde o neyse öyle gider dedim kafana göre kira arttıramazsın dedim bana gelmiş diyor ki o zaman onu yırt at gel şimdi yeniden kontrat yapalım imza atalım diyor. Sen ne saçmalıyorsun dedim ya. Zaten bu kontrat üzerinden devam ediyoruz ve hala günüm var iken neden gerizekalı gibi kağıdı yırtıp atayım ki? Ya hocam bu adam ciddi söylüyorum size vergi falan kaçırmışlar hani ev sahibi olarak belli bir ücret vs ödemeleri gerekiyor ya hiç birini ödememişler apartmanda sanırım birileri maliyeye şikayet etmiş ben evde yoktum o ara yemin ederim kapı kapı dolaşıp gelip sorarlarsa ne kadara oturuyorsunuz derlerse şu kadar kira veriyorum aidat veriyorum diyin diye tembihlemiş tabi eşimde dahil kimse yalan söylememiş sağlam bir ceza yemişler o aldığı cezadan bile beni sorumlu tuttu sen gidip şikayet ettin ben biliyorum diye. Adamın benle ne sorunu var çözemedim çok cins bir herif. 2 sene için de yemin ederim 2 tane faturayı üzerime zor aldım. Hala bir tane fatura adamların adına geliyor bana hala o kadar dedim git abonelikten çık ben gelip üzerime alayım diyorum 2 senedir ne hikmetse beyfendi bir gün bile müsait olamadı kendi adıma fatura gelmiyor ya düşünebiliyormusunuz? Bundan bile çıkar arıyor kendine.

• bu adamin saglam bir dayaga ihtiyaci var belli ki

birkac kisi toplanin dovun derdim ama evli cocuklu adamsin hocam hic bulasmasan daha iyi

dedigim gibi en hayirlisi kontrat bitince kacmak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam kaçmak mesele değil para yok şuan da ne yapacağımı bilemiyorum. Ben şuan gel sana şu kadar para vereyim kira olarak yani sende kontratı yenile yada yenilemek istemiyorsan ilk kontrat üzerinden devam edelim desem yine kabul etmeyecek. Daha fazlasını istiyor çünkü. Her türlü beni uğraştırmaya borca sokmaya niyetli adam. Adam da demek istemiyorum da işte.. Yalan yok hocam o kapıya gelip aşağı çağırdında aşağı inme amacım dövmekti aslında çünkü cidden çok sinir bozucu ve insanı çileden çıkarma derecedesinde konuşmalar laflar yaptı bana. Ben yine de sustum işine bak git canımı sıkma dedim evime çıktım ama yine de arkamdan gelip eşime karşı da laf konuşunca sen kimsin diyerek üstüne yürüdüm ve yakasından tuttum korkudan kaçtı gitti daha da uğramadı yanıma. İlla bunu mu yapalım yani bunu mu istiyorsunuz. Anlamadığım bir şey de şu hocam gidipte neden babamı arayıp evimden çıksınlar falan diyorsun bana desene numaram var yani neden babamı arıyorsun? Adamcağız da kaç gündür düşünceden kafasını yemiş resmen ne yapabilirim de evden çıkartmasın diye düşünüp duruyormuş benim hepsinden en son haberim oldu. Suan ne olacak bilmiyorum evden çıkarsam da eğer mecburen aile desteği alarak çıkmam lazım babama da yük olmak istemiyorum aslında. Suan yine de evden çıkarsam eğer tek tesellim nakliye ücreti verecek olmamam oluyor. Çünkü kapalı uzun kasalı nakliye aracımız var iş yaparız diye almıştık onun haricinde bir şey yok. Bakalım zaman ne gösterecek ya seve seve kabul edecek kirasını alıp susacak yada ben evden çıkarsam eve zarar verip çıkacağım. Adım gibi eminim eve girerken ki verdiğim 1.000₺'lik depozito ücretini de vermeyip üstüne yatacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kontratın bıtene kadar kımseye kıra arttırma kontrat bıtıncede yapacagı zam tufe falan cart curt var onun fazlasını gecemez kontrat bıtmesıne 1 ay kala sana eger çık evımden dememıs ve kontrat bıtmesse yenıleme yapmasa bıle 6 ay oturma hakkın var çünkü sana cık demedı kırayı bankaya odemeye kıra odemesı dıyerek odemeye özen göster bunlar onemlı seyler cunku zam zamanı gelıncede kontratlarda yasal zam oranı bellıdır ogunun sartlarında kurusu kurusuna yap bankaya her ay aynı gun yollamaya devam et sana resmı olarak çık demedıgı surece kontrat bıtmesıne 1 ay kala çıkartamaz.Ayrıca asansor parasını senden ısteyez apartman yonetıcıne soyle ev sahıbını arayın ben aradım benden odememı ıstedı ben odemem de senın ödemek hakkın degıl sen odersen kiradan kesersın ama yonetıcı sana bunu ev sahıbı degıl kıracı odedı dıye apartman yonetım kaselı bır kagıt versın onun dısında sen kanunı olarak yurudugun surece hersey senın arkanda ama bıde manevı olarak dusun burası işine yakın mı oturdugun yerden memnunmusun bunlar önemli burdan cıksan buna yakın ev bulurmsuun bunlara cevabın hayırsa orta yolu bulmayada bakcaksın

• cagdas9292 C kullanıcısına yanıt

Adamın işi gücü para sadece. Adım gibi eminim ben evden çıksam anında çalıştığı bir emlakçı var ona söyleyecek tekrardan ev boş diye 2.000₺ ve üstü kira isteyecek adım kadar eminim buna. Adamlar doymak bilmiyor her yerden kira alıyorlar hala param yok falan diyor bana. Bir ara böyle bir konuşma oldu çünkü aramızda. Bende dedim ki yani benden aldığın kira ile mi geçiniyorsun hani? Adamların altında arabalar var psikilojik olarak geliyor bu sefer de. Yasal olarak zam oranını vs hepsini anlattım zaten sen ilk defa mı kiracıya ev veriyorsun diye de dalga geçtim hatta zoruna gitti adamın kiralarda artış bile olsa benim eve girerken ki dönemler de kiraların ne olduğu belliydi yani kiralar zamlandı diye de 1000₺ verdiğim eve bir sonra ki ay tutupta 2000₺ kira veremem kusura bakma öyle enayi varsa ben bilmiyorum dedim. Ne olduysa zaten ondan sonra evimden çık deme laflarını yapmaya başladı bana. Gördü bunun gözü açık ben bunu kazıklayamam dedi diğerleri gibi hemen başından salmak için sözde ev sahibi ya istediğimi yaparım gibi düşündü heralde her lafında evimden çık demelere başladı. Yahu elimde kontrat var nereye çıkartıyorsun diyorum ev benim diyor. Evine ben senin dedim yüzüne karşı bu kontrat zaten sizin gibiler böyle böyle yapmasın diye var dedim. Vergi kaçırdılar ev sahibi olarak ödemeleri gereken bir vergi var tam bende bilmiyorum ama bunların bir sürü kiracısı olduğu için hep vergiyi kaçırmış ödememişler onu bile benden bildi maliyeyi sen aradın söyledin diye. Benimle bir derdi var ama çözemedim. Sağlam dayak istiyor orası kesin.

• kontratın biterse yapabileceğin bir sey yok günümüzün dolmasına 1 ay kaldı demişsin de o yüzden dedim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.