Şimdi Ara

Ev Prizinden Şarj Ama Nasıl

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Fiat panda satın aldım. Şehir içi için gayet ideal olduğunu düşünüyorum. 44 kw bataryası var aracın ve yaklaşık 300 km menzil veriyor.

Gelelim esas soruma. Aracı evdeki prizden garaja çekeceğim kablo ile şarj etmek istiyorum. Ama bilen, anlayan arkadaşların desteğine ihtiyacım var.

Malzemeler şöyle;

1) 55 yıllık bir bina (tesisatı ona göre hesap edin) ama iç tesisat evi aldığımda komple yenilendi

2) Garaja mesafem 15 metre civar. 3 x 4 mm TTR kablo almayı düşünüyorum.

3) Elimde 10 ampere kadar destek veren VW'den çıkan bir tip iki şarj cihazı var. Şunun gibi bir şey

İsteğim:

Şarj süresi hiç önemli değil. İsterse 48 saat takılı kalsın. Bu araca en basit ve güvenli şekilde nasıl şarj ederim desteklerinize ihtiyacım var.

Fuzuli

• hocam elektrikte zayıf halka kuralı geçerlidir yani siz 3x1.5 kabloya 3x 4 taksanız yine 1.5lik akım çeker veya zayıf halkayı yakar.

o yüzden saate gelen hatta bakın saatten veya sizin ana giriş kaçlıksa oradan alabileceğiniz maks hattı çekin bina eski 3 faz olduğunu sanmıyorum 3 fazsa çok iyi 3 faz çekersiniz yani alttapıya bakacaksınız.

Dagıtıcı altyapıyi iyileştirebilir yakınlarda 3 faz varsa

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yazacaklarımı, tesisatınızda sorun olmadığını varsayarak yazıyorum.(Tesisatınızı yenilettiğiniz için )

Elinizdeki şarj cihazı maksimum 2,2 kW gücünde sizin söylediğinize göre. Bu da bir fırın veya ütü kadar. Hatta daha düşük. Bu nedenle bunu mevcut tesisatınızla ek bir işlem yapmadan sorunsuz bir şekilde kullanabileceğinizi düşünüyorum.

Ancak tesisatınız yenilenmiş olmasına rağmen güvenli olmayabileceğini düşünüyorsanız yada ileride daha yüksek şarj hızına sahip cihaz (3,5, 7,11 veya 22 kW) kullanabilirim derseniz yukarıdaki arkadaşın dediği gibi saatinizden garaja ayrı bir hat çektirmek daha güvenli olur bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. @rayli82 @std350

Evet aslında bir kettle kadar. Ortalama 2000 w bir kettle 9 amper çekiyor. Ben kettle çalışırken kazanlı ütüyü de çalışrabiliyorum evde. Diğer elektrikli cihazlar da açık. Hiç sigorta atmadı ya da başka bir sorun yaşamadım.

O zaman uzatma kablosu alıp deneyeceğim ben bu işi. Teşekkür ederim desteleriniz için.

Cihaz 8 amper verse; 220 x 8 = 1,7 kw eder. o da 44 kw bataryayı 26 saatte şarj eder gibi duruyor. Gayet makul benim için haftada bir taksam yeter de artar bile.

Fuzuli
  • Aracınınz hayırlı olsun. Benzer durumdayız aslında. Benim kirada kaldığım bina yaklaşık 35-40 yıllık bir bina. Monofaze altyapı bulunuyor. Elektrikçi çağırdım, saatte 40 amperlik sigortayı gördü, kablolara vs. baktı. Voltaja baktı maks 230 volt geliyor dedi. Sonrasında saatten aracı parkettiğim yere 15 metre 2*6 kablo çektik. Topraklamayı ise kurulan panonun hemen altına 1 metre çubuk çaktı ve topraklama kablosu çekti. sigortalar, kaçak akım rölesi vs. olması gereken herşey yapıldı ve şuan gece voltaj yüksek geldiği zaman 32 A ile 7 kW, gündüz 213-215 volt 20-25 A ile 5 kW civarı şarj edebiliyoruz. Sizde aynı sistemi yapabilirsiniz. Yada bunların hiçbirine gerek yok derseniz saatten 3X2,5 kablo çektirin. Topraklı priz ile bitirin. Kar-yağmur vs. için koruyacak bir kutuyla korumaya alın. Şarj cihazınız ile 2 kW- civarı şarj edebilirsiniz. En ucuz çözüm sonuncusu olur tabi.

3 x 2,5 ttr kaliteli kablo aldım 20 metre. Kaliteli 16a fiş ve priz de aldım. Bir güzel montajlarını yaptım. taktım prize indim aşağı. 10a şarj aletini bağladım, alette elektrik var ama şarj başlamıyor. kırmızı hata kodu veriyor. neyse olmadı bir türlü. kabloyu kontrol ediyorum multimetre ile faz, nötr, toprak sorun yok. sinyal modunda her şey olması gerektiği gibi. Sağolsun chatgpt ile detaylıca tartıştık baya. önerilerini sayıyor bu cihazlar amperi sürekli kontrol eder sorun ondandır, topraklama olmazşa şarjı asla başlatmaz, kablo uzun verim kaybı olur falan diyor ama yok bir türlü olmadı.

bildiğin 3'lü uzatmaya takıyorum aleti evde o kırmızı hata kodu yok normal her şey. neyse baktım olmayacak tekli prizi sokup üçlü prize çevirdim ve sorun olmadı.

tekrar saldım kabloyu indim aşağı bağladım arabaya ve "evraka" şarj başladı. %41'iken taktım tam şarj için 14 saat verdi. Yani kabaca 7,5–8 Amper ile şarj oluyor. bir kettledan daha az çekiyor. hiç kabloda ısınma, şalter atma sorunu da olmadı. Sabah gittiğimde %72 falandı. Gayet yeterli benim için.

Chatgpt hesabına göre 44 kw batarya

Cihaz Akımı Ortalama Güç 0–100 Süresi

10 A cihazla ~2,0–2,2 kW 22–23 saat

16 A cihazla ~3,2–3,4 kW 14–15 saat

Sonuç olarak ben istediğimi aldım. Süre kısıtım asla yoktu. %100 şarj 1 hafta rahat gidiyor. tek sıkıntı elektrik limitine takılmamak. çünkü günlük evin tüketimi ortalama 9 k/günlük. Geceleri inip takacağım evdeki kettle vs gibi aletlerin kullanımını azaltacağım.

şimdi hedefim 16 amper şu cihazı alabilmek. orda 3500 tl olan alet bizde 12-13 bin. Yurtdışında bir tanıdığa gönderip o gittiğinde getirteceğim muhtemelen.

Ev Prizinden Şarj Ama Nasıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Time -- 26 Kasım 2025; 0:37:56 >

Fuzuli

• Herkese selamlar. Henüz aracı teslim almadım ama e-C3 Aircross için her şey tamam. Yıllardır benzinli araç kullanıyordum artık elektrikliye geçeyim dedim. Sormak istediğim, danışmak istediğim birkaç şey var arkadaşlar.

Evimin açık garajı var. Aile binası olduğu için rahat rahat şarj kutusu koyup evden elektrikle şarj edebilirim. Bu konuda nelere dikkat edilmeli? neler satın alınmalı, nereye kurdurmalı? Tesla'nın wallbox'unu alsam olur mu? ya da önereceğiniz wallbox'lar nelerdir? aracı bayiden teslim almadan bu işleri halledeyim diyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eski bir evde; monofaze 16A araç şarj istasyonu kurmak için; Ev içi tesisat 3x1,5 veya 3x2,5 ise; bu durumda panoya çekilecek kablo 3x4 olsa bir problem yaşatır mı? 3x1,5’a veya 2,5’a yük bindirir mi? Yoksa tek sorun “3x4 kablo taksan da öncesi 3x2,5 ise 3x2,5’luk çalışır” mıdır? Tesisata sorun yaşatmayacak ise problem yok çünkü muhtemelen şarj cihazım 16A’lık bile değil, 10A’lık..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Inceleme: Zalman ZM-NC1000 Laptop Sogutucusu
    Inceleme: ORJİNAL TEYBE USB SD AUX Digital Music Changer
    Apple Watch Sport Uzay Grisi
    iPhone 6 Uzay Grisi 16 GB
    Samsung 55H6470 - PS4 500Gb
    || HP Dv5 || C2D P8400 @ 2,26 1066 || 4 GB DDR2 800 || 120 GB Sandisk Extreme SSD || 15.4&amp;quot; WSXGA+ Infinity (1680 x 1050) ||
    || N wifi+Bluetooth || 512 MB 9600M GT || HDMI &amp;amp; eSATA &amp;amp; Altec Lansing || High Capacity Battery || Win10 Pro x64 ||
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.