Şimdi Ara

Ev mi Araba mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
1
Favori
29.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ev sahipleri ile uğraşmak hoşuna gidiyorsa önce araba al
  • Kızmayın ama bence ev olmadan araba almak bana saçma geliyor

    Hem kira hem arabanın masrafları yeterince ağırlık yapar ama ev olsa mesela 500 ytl kire vereceğine cebe kalır o parayla araba alınır birazda birikimle
  • Ev tabiki.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: individual


    peki bende accord satsam acaba dediğin gibi yapabilir miyim?




    Niye olmasın?
    Kendi şartlarınızı, ekonomik şartları, piyasa durumlarını takip ederek, uygun zamanda harekete geçerek ve acele etmeden birşeyler yapabilirsiniz tabiiki. Sabırlı ve dayanıklı olacaksınız. Bazı sıkıntıları da göze alacaksınız.

    2005 yılının sonlarına doğru çok sevdiğim bir arkadaşım eski model Astra'sını sattı iyi bir fiyata. Amacı zerine birazdaha koyarak ve üstünü de kredi ile tamamlayarak BMW almakmış. Kendisi kirada oturyordu ve kirası da yüksekti. Uzun konuşmalardan sonra onu ev almaya ikna ettik eşi, ben ve benim eşim. "Ben hayatımı şimdi yaşamak istiyorum, bana BMW şimdi lazım" tarzında düşünüyordu.

    Alacaksam şimdi güzel bir ev almalıyım, ama ona da param yetmiyor, o yüzden araba alacağım diyordu.
    Ben de direk güzel ev almanın mümkün olmadığını, en kötüsünden başlayarak ilk önce bir ev sahibi olup kiradan kurtulması gerektiğini, kira ödemediği için cebinde kalacak paranın + evin yükselen değerinin ona büyük bir kaynak yaratacağını izah ettim.

    Neyse, ben ve bir kaç arkadaşının katkısı, ailesinin katkısı, birikmişi + banka kredisi ile küçük ama orta halli bir daire aldı. Kira ödemediği için borçlarını 3 yıl içinde bitiridi. SOnra ayağını yerden kessin diye bir Astra aldı.

    Şu anda BMW bakıyor

    Ve onu ev almaya ikna edip doğru yönlendirdiğim için hep teşekkür ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 11 Ekim 2008; 9:48:04 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Acharad

    Aslında ev almak hem yatırım hem de yaşam alanı için daha öncelikli.


    Ama işte budur diyebileceğiniz bir dairenin fiyatı da 150 milyardan aşağı değil.

    Tabi ki öncelikle ev; Barınma ve yaşama, Ulaştırmadan daha ÖNCE gelen bir ihtiyaçtır, Ancak "Ev" alabilmek için 150 bin ytl si olacak bir kişinin.

    Hadi 50-60 milyara Varoş tabir edilen yerden evini aldınız diyelim, ucuz bir de otomobiliniz oldu; Peki ya Asayişiniz, var ise hanımınız, çocuklarınız ?

    Biri ailenize tebelleş olduğunda,çocuğunuzu sıkıştırdığında ne olacak? Elinde tiner şişesinden bozma molotov kokteyliyle bekleyen; her birinin elinde çakılarla bekleyen çeteyle mi savaşacaksınız ? Ya da bütün bir dimağınızı ve gözünüzü karartıp silahı alıp tinerci inlerini bastığınızda, sonunda olay sonrasında onları adamdan sayarlar,siz suçlu olursunuz. Sessiz kalırsanız da suçları onların yanlarına kâr kalır. Ha polis buldu diyelim, adamın kimlik yaşı ufak, direkt serbest kalır "homo sapiens" ler.

    Sırf bu yüzden, "Kapısında Bekçi Bekliyor" diye Uydukentlerde, sitelerde Asayişleri için bir stüdyo daire'ye 1 Milyon YTL lik ücretler ödeyenler dahi var. (Özellikle İstanbul 'da Bahçeşehir ve Halkalı 2. Etap toplu konutlar'da)


    Uzun lafın kısası, şayet, an az 150 bin ytl bir eve dökemeyecekseniz, varın gelin 150 bin ytl lik evi, ayda 500 ytl ye kiralayıp yaşayın, paşa paşa site içinde de otoparka park edip, Cillop gibi C4 Grande Picasso'ya Passat'a, C5- C6 'ya Ya da RX8 inize, ya da sizin gönlünüzden geçen en iyi otomobilinize binip fors da atın...

    Ha tabi bunun için de devamlı akan bir gelirinizin olması ŞART !



    Bu topic'i ben açmıştım. Baya zaman geçmiş.

    Yazdıklarına katılıyorum. Üzerine ekleyecek bir şey yok. İstanbul'da ciddi bir asayiş sorunu var, ve orta üst denilen kesim uydu kentlere çekiliyor. Varoş semtinde villan olsa bence para etmez.

    Aslında açtığım topic biraz havada kalmış. 50 milyarın varsa araba alacaksın, 100 ve üstü varsa ev kasacaksın. Dediğin gibi istanbul'da adam gibi bir muhitte ev almak için 150 lazım. Araba hep ziyandır, zarardır ama ayağını yerden keser, hele eşin/sevgilin varsa gezmeyi çok kolaylaştırır. İnsan gençken yaşar. Ben arabamı 30'umda aldım ki bence o bile geç. 40'ından sonra na'payım. Ev kiralanabilir ama araba kiralanamaz, çok pahalıya geliyor çünkü




  • Ev almak daha mantıklı araba aldıktan hemen sonra değer kaybediyor ama ev öyle değil
  • evim yokken bir arabaya hiçbir koşulda 15000 liranın üstü para vermem

    öncelik tabiiki ev.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: niko_jr

    Araç tercih kıyaslama bölümünde ilginç bir kıyaslama topic i açmak istedim. Bu sefer rakipler 2 araç değil, araba ve ev. Araba Eve göre daha ucuz belki genel olarak ama sonuçta, birini almak ötekini almayı yıllarca geciktiriyor.

    Neyse efendim evin artıları

    -Prim yapar, araba gibi değer kaybetmez, zaman geçtikçe değerlenir. Hem oturmak hem de yatırım aracı olarak kullanılabilir.

    Arabanın artıları

    -Konfor, prestij, özgürlük.

    Hangisi öncelikli sizce?


    Ben araba diyorum. Evi kiralayıp idare edersin.


    arkadaşım "maslowun ihtiyaçlar hiyerarşisi pramidi" böyle bişi duymuşmuydun?


     Ev mi Araba mı?


     Ev mi Araba mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 11 Ekim 2008; 16:08:40 >




  • büyük hali.

     Ev mi Araba mı?


     Ev mi Araba mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 11 Ekim 2008; 16:12:04 >
  • hemen hemen herkes önce ev diyor ama ilginç olan çoğuda ilk evini arabalarını satarak almışlar .. demekki önce araba almışlar. e kardeşim cebinde varsa 10.000 lira kalkıp ev alamayacağına göre araba alırsın 3-5 sene sonra 30.000 - 40.000 liran dahamı oldu ev almak için 5-6 bin eksikmi kaldı git o arabayı değer kaybetmiş osada yine 8000 civarında satamazmısın . muhtemelen satarsın çok şanssız değilsen. e al sana ev parası .. ha cebimde 50.000 lira var ve o paraya ev ediyorsa kalkıp araba almam zaten ama 10.000 lira varken ev alana kadarda o arabaya yavaş yavaş binerim gider araba alırım .. ev param oluncada gerekiyorsa satar gider ev alırım.. önce ev olmasına ev ama cebindeki paraya bağğlı bu işler birazda yani. cebimde 10.000 varken 3-5 sene daha biriksinde ev alıyım diye arabasız 3-5 sene daha gezmem yani.
  • he birde önce ev diyenlerin gözü de arabada yinede .. :D ev alırmışız sonra kiradan kurtulduğumuz için artan paraylan araba.. tyada ev alırmışız onu kiraya verip kirasıyla araba... demekki gönülden hep ilk araba geçiyorç.... demekki ev alamıyorsan araba alacak kadar paran varsa arabayı alacan beklemeden.
  • Tabiki ev
  • ben evimi alalı daha 1 yıl olmadı. arabamı sattım bırıkmısı kullandım esden dosttanda bıraz yardım alıp hayalını kurdugum evıme ulastım şükürler olsun. Allah olmayanlarada nasip eder inşallah.
    arabayı sattıgıma hıc pısman degılım elımde 3-4 civarı bır para var onunlada bır samara veya favorıt alabılırsek tamamdır. iş görse yeter şu anda
  • Ev tabiki.önce ev sonra araba.
  • ikisine de al. ben öyle yaptım.
  • ev, evin kirasıyla araba inşallah
  • quote:

    Orjinalden alıntı: individual


    quote:

    Orjinalden alıntı: ihg70


    quote:

    Orjinalden alıntı: _Maxy_

    tabiki ev evin değeri her zaman artar arabanın değeri ise her zaman düşer bugün araba alacağınız parayı prim yapacak bir eve yatırın 3 yıl sonra aynı arabadan 4 tane alırsınız(2010 modeli)


    Aynen beni tarif etmişsin
    4 tane değil 5 tane alırsın.


    Bak benim 3 yıl içinde yaptıklarım.
    -Benim 2000 model Honda Accord'um vardı
    Dünyadaki tek malvarlığım oydu. Bir de maaşım.

    -2004 yılında Accod'u 22 milyara sattım.
    -Üzerine biraz para koyup (sağdan, soldan, arkadaştan, akrabadan borç + annemi 5 milyar dolandırdım + 5 milyar banka kredisi) 40 milyara Bakırköyden 40 yıllık eski bir ev aldım.

    -1 yıl sonra evlerin prim yapması sebebiyle evi 80 milyara sattım.

    -2005 yılında bankadan 40 milyar kredi çekerek 120 milyara, istanbulun geleceği parlak yeni ve popüler yerleşim bölgesinde 0 daire aldım.

    -Şimdi 2007 yılında evin değeri 320 milyarın üstünde

    Sonuçlar:
    2004 yılında Accord'u sattığım zaman dolar 1.400 idi. Halen de o civarda.
    2000 Accord'un piyasası şu anda ne kadar bilmiyorum.
    Fakat varlığımı 20 milyardan 320 milyara getirdim + bir de ayağımı yerden kessin diye sıfır Getz aldım

    Accord' u satmayıp kirada oturmaya devam etseydim:

    1- kiraya verdiğim paranın hepsi uçup gidecekti..
    2- Biriktirerek asla ne ev ne de araba alacak kadar param olmayacaktı
    Para biriktirerek değil borçlanarak çoğaltılır. En iyi borçlanma şekli ev a veya arsa alınarak yapılan borçlanmadır.

    3- Çalışsarak para kazanılmaz. Alım-satım yapılarak kazanılır.
    4- Şu anda 5 tane sıfır Accord alabilirim. Hatta biraz sıkarsam Ferrari bilem alırım



    peki bende accord satsam acaba dediğin gibi yapabilir miyim?





    Sayın ihg70,

    An itibariyle artık en satılabilen rantabl evin fiyatı 200 milyardan aşağı değil. Biz de 2002 de evi değiştirdiğimizde fiyatı 15000 ytl idi, şimdi 130~140000 ytl.

    Ve fiyatlar 3 senedir tam doyma noktasında sabit, o da binanın iyiden iyiye eskimeye uğramasından.

    Yani şu an böyle bir senaryonun benzerini oynatmak çok zor. Hadi uydukentlerden sıfır daire alayım derseniz, fiyatları trilyon düzeyinde,

    Ha "İlla istanbul olmak zorunda mı, gidin yazlık muhitlere bakın başka illere,Anadolu'ya,Balıkesir'e Bursa'ya İzmit'e vs. bakın" derseniz, orada da saglam temellere yapılmış kaliteli evler de yine İstanbul ile aynı paraya. 80000 lirya da ev var ama bataklıgın üstüne inşa etmişler evi. ve kışın garsoniyer olma ve yerleşik sakinlerin komşu baskısına maruz kalması var.(Balıkesir Akçay buna örnekte geçmektedir)

    Ha sorun olursa browning'i çeker, cesetlerini de bataklıga gömerim,yeri gelince de 200000 ytl ye satarım derseniz sorun yok.

    Uzun lafın kısası, o bir dönem idi de şu an pek geçerli oldugunu söyleyemeyeceğim. , kazandıran şey olarak ise arsa bir ihtimal olabilir.




  • balıkesir akçay mı dedi biri
  • Evet, Bir anınız mı var yoksa Çok özel değilse ve bilgilendirici ise paylaşın bilgilenelim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acharad -- 11 Ekim 2008; 23:50:01 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bito

    Her zaman ev alan kazanır..Karizma hiç bir şeydir ev herşey..Hadi karizmayı yaptın kızı tavladın nereye gidecen


    arabada beş evde onbeş
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.