Şimdi Ara

Ev kullanımı için projeksiyon önerisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
14.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Evimde küçük bir sinema odası yapmayı planlıyorum. Oda yaklaşık 15 metre kare. 3 en 5 boy. Bu şekilde ihtiyacımı karşılayacak düzeyde max 1000 tl önerili cihaz varmıdır. Görüntün net olması önemli tabiki. Bu konuda bilgim olmadığı için önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim. Not: Ürünü 2.el de alabilirim. Fiyatı düşürmek amaçlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le.Mans -- 4 Ocak 2013; 9:03:18 >

• Arkadaşlar yokmu öneri. 3d olmasına gerek yok. Hd yayın verse yeter benim için.
  • Sana fiyat olarak en uygun cihaz 1024 x 768 olup 1080 p destekleyebilen ev kullanımında rahat sonuç alabileceğin cihaz Promactonun PRO X08 modelidir. Kampanyada İstanbul Bilişimde 799 TL 12 ay kredi kartına.....

http://www.istanbulbilisim.com.tr/pro-x08-lcos-led-promacto-projeksiyon-en-ucuz-fiyatlari,31461.html
  • Cevabınız için teşekkürler. 2.5 metreden kaça kaç görüntü elde ederim bununla ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le.Mans -- 4 Ocak 2013; 9:33:26 >
  • Birde modelle kıyaslarsak ne gibi farklılıklar gözlemleriz ?

Lg hw300g

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le.Mans -- 4 Ocak 2013; 17:38:49 >
  • LG nin modelleri DLP, benim size önerdiğim ise Promacto nun PRO X08 modeli ise LCOS teknolojiye sahip bir cihaz. LCOS larda renkler DLP göre daha doğal ve canlıdır. Piksellenme olmaz, laglanma olmaz, gök kuşağı efekti olmaz. Ev sineması deyince o nedenle size önerdim. Sunum için DLP, ev sineması için LCD yada LCOS teknoloji tercih edilir. LCOS lar içindede Türkiyede 1024 x 768 gerçek çözünürlüğü olan 2 yıl lamba dahil garantili başka bir cihaz yok. F/P açısından ideal olarak duruyor.
    2.5 metreden tahmin ediyorum .145 m civarı bir görüntü alırsınız..
  • Perdeyi kaça kaç almak lazım. Birde hiç mi videosu yok bu cihazın ya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EV İÇİN LCD TAVSİYESİ
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: projekyon_uzmanı

LG nin modelleri DLP, benim size önerdiğim ise Promacto nun PRO X08 modeli ise LCOS teknolojiye sahip bir cihaz. LCOS larda renkler DLP göre daha doğal ve canlıdır. Piksellenme olmaz, laglanma olmaz, gök kuşağı efekti olmaz. Ev sineması deyince o nedenle size önerdim. Sunum için DLP, ev sineması için LCD yada LCOS teknoloji tercih edilir. LCOS lar içindede Türkiyede 1024 x 768 gerçek çözünürlüğü olan 2 yıl lamba dahil garantili başka bir cihaz yok. F/P açısından ideal olarak duruyor.
    2.5 metreden tahmin ediyorum .145 m civarı bir görüntü alırsınız..

projeksiyonlarla ilgili hiçbir bilgim yok sadece evde sinema keyfi için araştırıyorum 35m2 bir oda için 1000-1200 tl bir bütçe ayırdım tek istediğim sorunusuz çalışıcak ekranı silik bir şekilde göstermeyecek renk ve çözünürlüğü iyi bir kalitede olması öncelikli seçeneklerim tavsiye edbileceğiniz bir marka varmı yardımcı olabilirmisiniz?

• Ekranın silik görünmesi meselesi aslında olayın bam teli. Ekran neden silik görünür?

1- Oda ışığı fazladır.
    2- ansilümen değeri mevcut oda ışığına göre düşüktür.
    3- Çözünürlük te etki eder bu silikliğe. Düşük çözünürlük düşük görüntü kalitesi demektir.
    4- Ekran-cihaz Mesafesi . Cihaz perdeden uzaklaştıkça ekran büyür, fakat görüntü kalitesi düşer ve soluklaşır.

Bu 4 temel kritere dikkat edersek bu sorunu rahatlıkla çözeriz.

Nelere dikkat etmeliyiz ?

1- Projeksiyon cihazı, televizyon değildir. Işık altında Televizyon dan alınan görüntüyü projeksiyondan bekleyemezsiniz. Işık altında ortam ışığı kontrastı boğar, arka plan detaylar ışık altında kaybolur. Buna rağmen ışık gücünü (ansilümen) arttırarak ışık altındada görüntü alabilir, film izleyebilirsiniz. Fakat o zamanda yüksek ışık sorunu ortaya çıkar , bu sorun gözlerinizde problem olarak size geri döner yada yüksek ansilümen gücü özellikle DLP lerde daha parlak beyaza neden olacağı için filmdeki arka detay renk tonları(kontrast) kaybolur. Bu nedenle bu konunun üreticileri, ev sineması için belirli bir ansilümen değer aralığını kullanıcılara tavsiye ederler. Bu konuda birbirine yakın olmakla beraber iki genel görüş mevcuttur. Birinci görüşe göre ev sinemasında 800-1600 ansilümen aralığındaki projeksiyon cihazları tercih edilmelidir. İkinci görüşe göre ise bu 1000-1800 ansilümen aralığıdır. 3D nin devreye girmesiyle beraber bazı üreticiler bu aralığı 2000 ansilümene kadar çıkarmışlardır.

2- 800-1600 ansilümen çok düşük değilmi? Ben bu ışıkla nasıl film izlerim?
    Profesyonel ev projeksiyon cihazlarının en pahalı olanları 1000-1400 ansilümen aralığında olanlardır.

Mitsubishi HC9000D Projeksiyon 1000 ansilümen yaklaşık 20.000 TL
    Jvc DLA-RS35 Projeksiyon 900 ansilümen yaklaşık 27.000 TL
    Barco DP1200 Projeksiyon 1000 ansilümen yaklaşık 51.000 TL

Bu örnekleri yüzlerce çoğaltmak mümkün. Analaşılacağı üzere ansilümen değeri düşük olan cihazlar kötü yada ucuz cihazlar değillerdir. Sadece kullanım amacına göre ansilümen değeri belirlenebilir. Ansilümen değeri düşük olup, ev sinemasında kullanılan görüldüğü gibi çok pahalı cihazlarda bulunmaktadır.

3- Arkadaş ben onu bunu anlamam, illa ışık altında film izlemek istiyorum diyen arkadaşlar her şeye rağmen çıkarlarsa, bu isteklerini film izlemek için gittikleri sinemalarda da makinst arkadaşlara iletsinler ve aldıkları cevabı burada bizlerle paylaşsınlar lütfen. Siz hiç gittiğiniz sinemalrda ışık altında film izledinizmi? Makinist 10 dakika ara verdiğinde sahnede oyanayan reklamın görüntü kalitesinin, ışıkların açılmasıyla birlikte hemen sönükleştiğini unuttunuzmu? Aynısı evinizdeki projeksiyon içinde geçerlidir. Projeksiyonlar sinemanın küçülerek evimize gelmiş halidir. Ne kadar karanlık , o kadar net renkler, o kadarda kaliteli görüntüler demektir. Işık altında film izlenmez...

4-Benim evimin teknik nedenlerle ışıklarının söndürülebilmesi mümkün değil yada ben karanlıktan korkuyorum diyen arkadaşlarada , 65 inç geniş ekran bir plazma almalarını tavsiye ederim.

Sorunuzun cevabı biraz detaylı oldu galiba. Fakat umarım aydınlatıcı olmuştur. Yani evinizde yeterli karanlığı temin ederseniz, ekranınız silik falan olmaz. Ne led lerde nede lambalılarda. Cihaz tercihinizi de bütçenize uygun olan bir LCD yada LCOS projeksiyon alarak belirleyebilirsiniz...

• Arkadaşlar ben LCD almaya yöneldim şu anda. Çnkü kontrast oranı daha önemli benim için. Led ler uzun ömürlü oldğu için tercih edilebilir. Ama ben hafta da max 10 saat
    çalıştırırm.

Şimdi bunu düşünürsek hangi değerlerde bakmam lazım ?
  • LCOS , LCD +DLP bir cihazdır. Kısaca DLP deki aynalar yerine, LCD lerdeki likit kristaller kullanılmıştır. LCOS , Likit Kristal On System demektir. Bu nedenle ev sinemasında kullanılabilecek bir cihazdır fakat çok çok pahalı bir teknolojidir. Renkler DLP teknolojiye göre daha doğaldır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uffuk

Arkadaşlar ben LCD almaya yöneldim şu anda. Çnkü kontrast oranı daha önemli benim için. Led ler uzun ömürlü oldğu için tercih edilebilir. Ama ben hafta da max 10 saat
    çalıştırırm.

Şimdi bunu düşünürsek hangi değerlerde bakmam lazım ?

evde 3d sinema salonu yaptım kendime birde güzel uygun bir fiyat avantajıyla projeksiyon bulabilirsem güzel bir sinema salonuna kavuşucam lg projeksiyonlar öneriliyor forumlara girdim kafam dahada karıştı bütçem fazla değil 800-1000 arası bir cihaz bakıyorum sonuçta sadece film ve lig maçları için alıcam önerebileceğiniz bir cihaz varmı acaba ?
  • Ben dün epson tw480 ile maç izleme imkanı buldum ve gayet tatmin oldum. hafif ışıklı ortamda gayet net gpruntu vardı. Şimdi kafamda acaba bu tarz yani lcd pj mi alsam diyorum ledden ziyade. ama karar veremedim
  • quote:

Sana fiyat olarak en uygun cihaz 1024 x 768 olup 1080 p destekleyebilen ev kullanımında rahat sonuç alabileceğin cihaz Promactonun PRO X08 modelidir. Kampanyada İstanbul Bilişimde 799 TL 12 ay kredi kartına.....

http://www.istanbulbilisim.com.tr/pro-x08-lcos-led-promacto-projeksiyon-en-ucuz-fiyatlari,31461.html

Arkadaşa verdiğin bilgi dikkatimi çekti. Pazartesi günü Optoma GT750XL cihazını 50 saat kullanılmış olarak yanında 2 güzlük ile birlikte 1.500 TL ye alacağım. 2 aylık bir cihaz. Fakat dlp teknolojisi var. İnternetteki yorumlarda çoğu kişi güzel diye söylüyorlar. Ama dediklerinize göre şüphede kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Arkadaşlar benim şu kafa karışıklığını bir giderin allah aşkına.

Şimdi LCD ve 3LCD li modeller film, oyun vs için iyidir diyorlar.

LED portable olarak kullanılır karanlıkta iyidir gündüz kullancaksan alma diyorlar.

DLP içinse bunlar ofis sunumö için vs diyorlar. Film izliceksen alma diyorlar.

Ama benim anlamadığım nokta DLP lerde film için modeller var mesela 3D li vs. Ve fiyatlar daha iyi. Ondan sonra Optoma nin 750 modeli var çok önerilen 3D performansı film performansı iyi diye.

Yani şimdi ne yapmak lazım ben anlamadm. DLP baksam mı yoksa hiç bulaşmasam mı. LED bakmak istemiyorum çünkü aydınlıuk ortamda da maç vs izlemem gerekecek. Bide sinema odası olcağı için tavana monte düşünüyorum. Bu durumda ben ne yapacağım. Limitim max 1500. LCD mi bakayım yoksa film izlemek için DLP de bak kim demiş izlenmez diye mi dyorsunuz. Bu arada 3D olmasa da olur. Hatta çok güzel olur.Çünkü 55LM660s tv var zaten.

Bİ yardımcı olun alllah aşkına

• DLP-LCD tercihinde avantaj ve dezavantajlar vardır.

Ev sineması ve oyun oynamak için genel olarak LCD-LCOS tercih edilir . Peki neden ?

1- LCD lerde tepkime süresi DLP lere göre daha hızlıdır. Buda özellikle akışkan sahnelerde (hareketli ) LCD leri DLP lere göre daha tercih edilir hale getirir.
    2- Özellikle PS3 yada xbox ile oyun oynamak isteyen insanların bu ayrıma çok dikkat etmesi gerekir. Işık işleme teknolojisi, likit kristallere göre daha geç tepkime verir. LCD de laglanma olmaz...
    3- Arka planlar daha net ve berraktır.
    4- Renkler çok çok daha doğaldır.
    5-Piksellenme olmaz

DLP nin avantajları :

1- Fiyat olarak daha ucuzdurlar
    2- Daha parlak oldukları için sunumda daha çok tercih edilirler (Beyazlar daha beyaz, siyahlar daha siyah)
    3- LCD lere göre daha az bakım isterler.
    4- DLP lerin 3 çipli olanları (JVC,Barko gibi firmalar üretiyor, fiyatlar çok yüksektir.) Çok mükemmel cihazlardır. Mükemmel görüntü verirler. Fakat şu anda bahsettiğimiz cihazlar tek cipli DLP lerdir.
    5- Filmde izleyebilirsiniz. Fakat laglanma, piksellenme, gök kuşağı efektlerini hissetmeniz kaçınılmazdır. Şanslı olabilirsiniz, bazı gözler %10-15 bu efektleri hissetmez.

Yani kullanım yerinize göre cihazı tercih etmek sizin elinizdedir. Firmaların bir kısmı ısrarla LCD den DLP ye geçmedi (sony gibi) , bir kısmı hem LCD hemde DLP üretmeye başladılar. Bir kısmıda sadece DLP üretmeye başladı.

Neden LCD yi terk edip bazı firmalar DLP üretmeye başladılar?
    LCD , renkleri DLP lere göre çok daha doğal olan bir cihaz. Laglanma olmaz, piksellenme olmaz, gök kuşağı efekti olmaz. O halde bir üretici bu avantajlara rağmen LCD üretmeyi bırakıpta, neden DLP bir cihaz üretmeye başlar?

Bunun dünyada bilinen temel 2 nedeni vardır.

1- LCD lerin maliyetinin, DLP lere göre daha pahalı olması. DLP lerin üreticilere daha çok kar bırakması.
    2- LCD lerin geri dönüş oranının DLP lere göre daha fazla olması. ( Firmalar cihazlara 2 yıl garanti vermek zorundalar) Dünyada DLP/LCD arıza geri dönüş oranları arasında yaklaşık % 10 fark olduğu bilinir. Yani LCD ler DLP lere göre daha hassas cihazlardır.
    Her üretilen 100 LCD cihazın 4 yada 5 tanesi arıza kaydıyla üreticisine geri dönüş yaparken, bu oran DLP lerde 3 yada 4 'e düşer. Buda üretici açısından azınsanmayacak bir girdi maliyetinden kurtulmak demektir.

Bu avantaj ve dezavantajları değerlendirerek, doğru cihazı, bütçenizin durumuna göre uygun olarak tercih edebilirsiniz. Çok marka, çok çeşit var. Her cihaz tavana monte edilebilir. Sıkıntı yok.

• quote:

DLP-LCD tercihinde avantaj ve dezavantajlar vardır.

Ev sineması ve oyun oynamak için genel olarak LCD-LCOS tercih edilir . Peki neden ?

1- LCD lerde tepkime süresi DLP lere göre daha hızlıdır. Buda özellikle akışkan sahnelerde (hareketli ) LCD leri DLP lere göre daha tercih edilir hale getirir.
    2- Özellikle PS3 yada xbox ile oyun oynamak isteyen insanların bu ayrıma çok dikkat etmesi gerekir. Işık işleme teknolojisi, likit kristallere göre daha geç tepkime verir. LCD de laglanma olmaz...
    3- Arka planlar daha net ve berraktır.
    4- Renkler çok çok daha doğaldır.
    5-Piksellenme olmaz

DLP nin avantajları :

1- Fiyat olarak daha ucuzdurlar
    2- Daha parlak oldukları için sunumda daha çok tercih edilirler (Beyazlar daha beyaz, siyahlar daha siyah)
    3- LCD lere göre daha az bakım isterler.
    4- DLP lerin 3 çipli olanları (JVC,Barko gibi firmalar üretiyor, fiyatlar çok yüksektir.) Çok mükemmel cihazlardır. Mükemmel görüntü verirler. Fakat şu anda bahsettiğimiz cihazlar tek cipli DLP lerdir.
    5- Filmde izleyebilirsiniz. Fakat laglanma, piksellenme, gök kuşağı efektlerini hissetmeniz kaçınılmazdır. Şanslı olabilirsiniz, bazı gözler %10-15 bu efektleri hissetmez.

Yani kullanım yerinize göre cihazı tercih etmek sizin elinizdedir. Firmaların bir kısmı ısrarla LCD den DLP ye geçmedi (sony gibi) , bir kısmı hem LCD hemde DLP üretmeye başladılar. Bir kısmıda sadece DLP üretmeye başladı.

Neden LCD yi terk edip bazı firmalar DLP üretmeye başladılar?
    LCD , renkleri DLP lere göre çok daha doğal olan bir cihaz. Laglanma olmaz, piksellenme olmaz, gök kuşağı efekti olmaz. O halde bir üretici bu avantajlara rağmen LCD üretmeyi bırakıpta, neden DLP bir cihaz üretmeye başlar?

Bunun dünyada bilinen temel 2 nedeni vardır.

1- LCD lerin maliyetinin, DLP lere göre daha pahalı olması. DLP lerin üreticilere daha çok kar bırakması.
    2- LCD lerin geri dönüş oranının DLP lere göre daha fazla olması. ( Firmalar cihazlara 2 yıl garanti vermek zorundalar) Dünyada DLP/LCD arıza geri dönüş oranları arasında yaklaşık % 10 fark olduğu bilinir. Yani LCD ler DLP lere göre daha hassas cihazlardır.
    Her üretilen 100 LCD cihazın 4 yada 5 tanesi arıza kaydıyla üreticisine geri dönüş yaparken, bu oran DLP lerde 3 yada 4 'e düşer. Buda üretici açısından azınsanmayacak bir girdi maliyetinden kurtulmak demektir.

Bu avantaj ve dezavantajları değerlendirerek, doğru cihazı, bütçenizin durumuna göre uygun olarak tercih edebilirsiniz. Çok marka, çok çeşit var. Her cihaz tavana monte edilebilir. Sıkıntı yok.

araştırmalarım sonucu 2800 alümen ışık gücüne sahip 3000:1 kontrast değerinde 3lcd epson tw480 ile led dlp teknolojili 500 alümen ışık gücü ve 15000:1 kontrast değerine sahip lg pb60g ve 700 alümenlik lg pa70g arasında boğulmaktayım...amacım evde sinema keyfi yaşamak...gece ağırlıklı kullanılacak ve mesafe 5mt civarı...2800 alümen sorun yaratırmı???led teknolojiler çok karanlık ve soluk bir görüntü mü verir arada kaldım... fakat benim için görüntü kalitesi çok önemlidir... tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramsess -- 14 Ocak 2013; 15:44:24 >

• Cevabınız için teşekkürler.

O zaman optoma 750 almakta mantıklı. Çünkü kontrast oranı çok daha iyi. Kafa allak bullak valla. Ama sadece bir kişi yardım ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le.Mans

Arkadaşlar merhaba. Evimde küçük bir sinema odası yapmayı planlıyorum. Oda yaklaşık 15 metre kare. 3 en 5 boy. Bu şekilde ihtiyacımı karşılayacak düzeyde max 1000 tl önerili cihaz varmıdır. Görüntün net olması önemli tabiki. Bu konuda bilgim olmadığı için önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim. Not: Ürünü 2.el de alabilirim. Fiyatı düşürmek amaçlı

Selam. Ne aldınız, neye karar verdiniz acaba?
  • BenQ w1070 modelini aldım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.