Şimdi Ara

Ev Kiralayacağım Ancak 1 2 sorum var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

öğrenci evine çıkacağı zigibi duruyor arkadaşlarla

ben de 1 2 soru sormak istiyorum size

öncelikle çıkacağımız ev eşyalı doğal olarak gelecek yaz eşyalarım açıkta kalmasın diye evin boş kirasını ödememe gerek yok

yani demem o ki adama biz 10 ay kiralayacaz dediğimde adam olmaz yıllık kiralarım ben deme şansına sahip mi

bu durumuda nasıl yok izlenebilir ?

+ Depozitoyu kaptırmaktan çok korkuyorum. bununla ilgili alabileceğim önlemler var mı?

Emlakçı 1800 lira komisyon istedi çok geldi bana bunun yasal yüzdesi ne akdardır?

sözleşmede dikkat et dediğiniz noktalar nelerdir?

evin penceresi damı vs sorun verirse bu konuda nasıl yol izleyeceğim masrafı nasıl ev sahibine iletirim?

aklıma geldikçe yazarım

şimdiden teşekkürler

• Merhaba.
    Ev sahibi büyük olasılıkla 12 ay kiralamak isteyecektir ama siz yine de 10 ayı teklif edin.
    Depozitoya birşey olacağını sanmam çünkü sözleşme imzalıyorsunuz ikinizin de imzası var.
    Bence 1800 tl emlakçı parası fazla, benim bildiğim 1 aylık kira bedeli alınır genelde hatta daha azı.
    Sözleşmede kapılar, pencereler, duvar boya, avizeler, eşyalar, kombi, banyo musluklar falan durumu açıkça yazılmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evin penceresine falan sizden kaynaklanmayan sorun gelirse ev sahibine söyleyip yaptirilir siz yaptirmissaniz parası kiradan düşülür.

• Buyuk bir ihtimalle yıllık olacak.10 aylik oldugunu soylemezsin.Ogrenim yili bittiginde de gidersin.Ama gelecek sene baska bir ev bulmak zorunda kalacaksin.Emlakci konusunda da , eger apartmanin kapicisi varsa ondan ev sahibinin numarasini al.Isini ev sahibi ile hallet.Kapiciya da 50 100 sıkıştirirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözleşme yıllık yapılır dostum. Çıkmadan önce başka öğrencilere devredebilirsen ev sahibinin rızasıyla 10.ayda çıkma durumu olabilir. Ama kesin değil ev sahibi ile aranızdaki duruma bağlı. Sözleşmede evdeki demirbaşlar yazılır çıkarken kontrol edilir. Eğer sorun varsa ödersiniz veya yaptırırsınız. Emlak komisyonu felaket fazla. Kira ne kadar ki komisyon ne kadar. Bir kiradan fazla emlakçı komisyonu olamaz. Bu arada fatura isteyin vergisini versin zaten verilen para bence çok fazla birazını devlete versin.
  • tüm cevaplar için teşekkürler

kira 1250 emlakçı 1800 bana da fazla geldi hemde çok fazla

sözleşme olayı da ne yazıkki yıllık duracak gibi değiştiremeyeceğiz sanırsam

ama bir soru daha sormak istiyorum

eve yatak almak gerekecek ben bi baza bi yatak alıp eve koyayım 400 e aldıysam son kirayı 300 lira az vereyim eve demirbaş kalsın demek istiyorum

kabul eder mi sizce?

başka konularda da dikkat et dediğiniz konulara önerilere açığım aklınıza gelen olursa paylaşırsanız sevinirim
  • Dostum öğrencilerden kalan eşyalardan al gruplar oluyor ikinci el al sat diye. Ben çanakkalede okudum evi eşyalarla devretmiştim. Bazı arkadaşlar yeni eve çıkacaklara satmışlardı. 1 yıl için yazık günah o paraya okumaya mı gidiyon , lüks bir hayatta yasamaya mı ? :) Al bir çekyat yat üstünde en kötü ikinci elciden.

Ev sahibini bulaştırma hiç bir şeye almaz zaten bulaşmaz demirbaş olarak falan. Çıkmadan önce satarsın en kötü ikinci elcilere 100liraya yapcak bir şey yok. Ama sakın emlakçıya o parayı verme. Para benim değil senden daha çok üzülürüm. Hayırlı olsun bu arada, biraz tam düzen kurma eğilimde gördüm seni. Ama unutma zaman çabuk geçiyor o eşyalar düzen elinde patlıyor. Fazla uğraşma zamanla ucuz yollu halletmeye çalış eşyaları.

Ben 2012de 350ye eşyaları halletmiştim. 2014te 1000e satmıştım. Kullandığımda cabası :) Böyle yazı görünce duygulandım bak, çok özledim o günleri :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam 1 yıl özel yurtlar tarafından öpülünce yayı çıkmış yatata yatınca belimden önemli değil diyip para veririm diye düşünüyorum ama tabi haklısınız spotçulara 2. elci gruplara vs bakarım

araştırdım az önce kira yıllık/10 + kdv

adam güya bizim arkadaşa sana az komisyon çıkardım demiş

ama hesapladım kdv yi %20 almış

öğrenci kucağımıza oturdu gelsinler bakalım diye geziniyor adamlar ya

bu parayı vermemek için acındırma harici yol var mı abi azaltalım en azından

(gerçi arkadaşlar eşşek yüküyle kapora bırakmışlar 500 lira adamda bizim o paradan vazgeçmeyeceğimizi bildiğinden bu saatten sonra o komisyonu düşebileceğimizi sanmıyorum pek ne yazıkki)
  • Emlakçı iyi oltaya getirmiş. En sevilen müşteri , kapora veren müşteri üstelik 500 TL . En iyisi siz emlakçı yaptığının yasal olmadığını ödediğiniz komisyon tutarının fazlasını yasal faiziyle birlikte ilerleyen zaman hukuki yollarla alacağınızı belirtmeniz. Hukuki süreçte yaşanan tüm masraflarında emlakçıya ekleneceğini belirtiniz. Her işin bir usulü var. Öğrencinin sırtından bu paraları alıp ailesini geçindiren kişi bana alın terinden bahsetmesin. Ayrıca ev sahibine de emlakçı komisyonu nedeniyle evi tutmak istemediğinizi kaporanın iade edilmesini isteyin. Amaç emlakçıyı devreden çıkarmak. Elinizden ne geliyorsa yapın haklısınız sonuçta korkak ürkek davranmayın :) Sonuçtan bizi de haberder et
  • Bi konudada tavsiye vereyim ev sahibine gelenime gidenime karisilmasin de, kiz arkadasin gelir arkadaslarin gelir simdiden konusun.

• hocam o duruma karışma hakkı var mı ?

zaten evi kiraladıktan sonra ancak 2 tarafın karşılıklı isteminde fesh edilmiyor mu kontrat?

o bizi kira kontratı yapıldıktan sonra nasıl bi şeyle tehtit edebilir? göz dağı verebilir

tabiki hocam buraya durumu bildireceğim tüketici hakları bu durumlarla ilgileniyor diye yardır yardır konuşacam valla umarım halledebiliriz

herkese yardımlarından ötürü tekrar teşekkürler bugün yola çıkıyorum yarın istanbulda konuşacam görüşecem adamlarla
  • dostum naptın? sıkıntı yoktur inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: ug35ur

dostum naptın? sıkıntı yoktur inşallah

hocam eve vardığımda adamlar anlaşmayı imzalamıştı 1800 ü paşa paşa ödedik anlayacağınız çok büyük kazık yedik biliyorum

keşke adamlara söz vermeseydim ama vermiş bulunduk artyık tecrübe olacak
  • Geçmiş olsun sizde evi devrederken biraz açığı kapatmak için komisyon alın artık hayırlısı olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.