Şimdi Ara

Ev geçindirmek için ne kadar gelir gerekli? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
24.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ekonomi dersinin birinci kuralıydı galiba.
    sınırlı gelirlerle , sınırsız ihtiyaçları karşılamak.yani insan var olduğundan beri (matematiksel olarak) geliri sınırlı ama ihtiyacı sınırsızmış.
    bu ihtiyaçlarda
    1- gıda,giyim,barınma
    2-bunların standartlarını yükseltme
    3-bunları paylaşma (eş,çocuk,ana,baba vs.)
    4-bunları garanti altına alma
    5-iyi bir kariyer
    6-çok daha iyi bir kariyer
    7-liderlik yapmak.
  • 1500-2000 diyorsunuz...Doğru aslında
    asgari ücret alanlar ı merak ediyorum ne haldelerdir...600 lira maaşla ne yapılır.350 -400 ver kiraya.200 üyle çocuğa ayakkabımı,doğal gazımı,elektrik , su bilmem nesi...Ekmek almaya para zar zor kalıyordur herhaldee çok kötü belki biraz abartmış olabilirim... ama zor.
  • Ciddi Ciddi asgari maaş ile geçinenler ya ailesi ile geçiniyordurlar geniş aile yada bilmiyorum artik başka bişey gelmiyor aklıma
  • Asgari ücretle istanbulda, gelişmiş bir şehirde yaşamak çokkkk ama çok zordurr sanırım ......
  • Allah asgari ucretle gecinenlerin yar ve yardimcisi olsun... Aile bireylerine sabir versin.... Yazik yaaa cocuklari hep ezik yetisecek..... Toplum olarak bu durumdaki kisilere yardimci olmaliyiz... Tamam buradan sonra konu hemen devlete gidecek ama... belki bizlerde birseyler yapabiliriz.....
  • burada genelde gençler var.istanbul gibi yerde yaşanacaksa ve ayrı eve çıkılacaksa ayda 600 civarı kirayı gözden çıkarmak lazım. bu dediğim de orta alt semtler için geçerli bir fiyat.

herkes bir şeyler yazmış ama hemen herkesin yazdığında akla gelmeyen eksikler var. kimisi apartman aidatı yazmamış. kimisi de giyim masrafını. her halde ayda bir iki defa da olsa mecburen dışarda yemek yiyen, akraba ziyaretine vs. giden hiç yok. çocuğu olan bok bezini, acil hastane, taksi vs. masrafını hesaba katmamış. burada yazan herkes eskimeyen evlerde oturuyor; boya badanaya ihtiyaçları yok. kombileri vs. de hiç arıza vermez. arabası olan benzin masrafını yazmış, taşıt pulunu, araç muayene masrafını, yağ değişimi, bakım vs. yazmamış. bunlar zorunlu giderler. trafik cezasından, otoparktan vs. bahsetmiyorum. kredi kartınız olsa kart aidatı bile var. postaneden başka şehirdeki bir yakınınıza para bile gönderseniz masraf kesilir. belediye çöp, çevre temizlik vergisi bile var evi olanlar için.

sözün özü burada yapılan hesaplar çarşıya uymaz....

• Çok dogru yerlere parmak basilmiş,
    Aidat
    Araba için vergiler
    Emlak vergileri
    Özel ihtiyaçlar
    Vb
  • bende kendi giderlerimi söyleyeyim size 2 kişilik bir aile olarak;

Elektrik - 85TL (ortalaması bir ay 75 geliyor bir ay 95 geliyor)
    Su - 35TL
    Ev Telefonu - 15TL
    ADSL - 60TL
    Mutfak - 250TL
    Banyo - 60TL (deterjandı şampuandı)
    Benzin - 100TL
    Eğlence Yemek vs. - 250TL
    Sigara - 250TL
    TOPLAM - 1105TL + Kira 500TL = 1605TL bu rakam 1700de olabilir 1500de olabilir. ekstra dan evinize aldığınız eşya taksitleri de işin diğer yükü...

ekleme; daha bunların içine kozmetik kuaför cep telefonu masrafı giyim kuşam ne bileyim özel günlerdeki hediyeler cart curt liste uzayıp gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uGürkan. -- 5 Eylül 2009; 13:22:43 >
  • bu liste tamamen yalan çocuğun olacak büyüyecek baba ben ps3 xbox360 istiyorum diyecek ne cevap vereceksin.sonra iphone son model bir pc... off offişin çok zor en az 2000tl şart
  • bazılarını okuyorumda 160 170 falan elektrik bizde en fazla 70 olur oda 24 saat pcyi açsam galiba siz durmadan banyoya giriyosunuz yada 1300 watt filan pcnin ps si yada oda sayısı yüksek
  • Evli olanlar detaylica ne kadar orta seviyede bir gider tablosunu yazabilir mi?
    Aidat'tan pazara
    kasap'dan manava
    faturalardan araba'ya hersey dahil
  • Çok gelir gerekli
  • ev'de gerekenler diyede bi konu açsak ps3 diyen olacak jakuzi diyen olacak :D
  • Herkes İstanbul da yaşamıyor ki ,diğer illerde kiralar 200-500 TL arası düzgün evler bulmak mümkün. Üniversitede okuyan çocuğun yoksa 4 kişilik bir aile için 1.500-2.000 TL yeterli. Tasarruflu ve ince hesap yapan 4 kişilik bir aile 1.000-1.100 ile de geçinebilir ama karın tokluğuna.
  • Bakalım var mı ev geçindirmek için yeni formül üretenler :D
  • aldığınız maaşa geçinemezseniz bu ülkeye para kavramını kaldıralım o zaman anlamı kalmamışş çok rahat geçinirsiniz paşa gibi yaşanmaz ama sürünmezsinde!!!
  • geçinen bin tl ilede geçinir ..

gördümki bazı arkadaşlar liste çıkarmış bazılarında adsl sigara cart curt keyfine göre şeyleri yazmış ...

ayağını yorganına göre uzatırsan çokda güzel geçiniliyor emin olabilirsiniz.

100tl elektrik su faturası çıkaranlarda israf yapmasınlar o zaman .. sonra gelip ağlamasınlar yok geçinilmiyor cart curt diye ...

bizim ev 4 kişiyiz babam çalışmıyor annem çalışmıyor ablam ve ben çalışıyoruz

2 mizin toplam maaşı 1200 tl

kira : 400 (kiradayız bide )
    elektrik : 50 tl
    su 50 tl
    mutfak masrafı : 200 diyelim ( dahada az hatta )
    telefon : 25 tl ( aylık maaşı olamasa 10 tlyi bile geçmez )
    telefon kontör aylık alınan ( 100 100 250 alıyoruz ) 90 tl
    ben haftada bir sinema giderim oda : 40 tl (sinema bile gidiyom )
    adsl 30 tl

toplam 885 tl geriside artık ne alırlarsa ben bilmem diğer harcamaları ...

istanbulda yaşıyoruz .

görünen köy klavuz istemiyor geçinen güzelce geçiniyor ..

2 bin tl ye 1500 tl ye 2500 tlye geçinemem diyen şahızlar zaten hiç evlenmesin ...

• Aylık evimize 800 milyar giriyo ama bi paket sigara alamıyorum yetmiyo paramız yok
    kardeşimin üzerinde 3 aydan beri aynı tişört var pazara çıkamıyoruz yetmiyooo
  • kira 600 desek
    elektirik 40
    su 45
    telefon 20
    adsl 45
    aidat 20
    kahvaltılık yiyecek içecek vs aylık 400 de
    cep telefonu kontor u eşinle birlikte ay da 150 yeter heralde msj yapın 35 kontor zorunuz ne onada 70 de
    1 vesaitlik yerdeyse işin günlük 3 tl aylık (26gün) 78 tl

1318 yapıyo ya işte 2000 tl alırsan yeter kredi kartına filanda girmezsek tabi
  • 4 kişilik ideal bir aile için kira hariç
    150 telefon (ev ve kont dahil)
    70 su
    60 elektrik
    80 doğalgaz
    60 adsl
    300 giyim
    150 yakıt
    500 lira market

=1370 lira 650 de kira dersen 2020 marketi 500 dedim rahat rahat yeyip içmek için..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.