Şimdi Ara

### Ev Elektrik Tesisatımda Sorun mu var acaba?! ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1. Bundan bir vakit önce harici disk kutumun adaptoru asırı ısınarak yandı.

2. Banyoda ani ısıtıcı war (elektrikli sofben) gerce 7000w cekio muhtemelen ondandır ama 45-50dk sonra evin sigortası atıyor ve sigortanın asırı ısındıgını farkediyorum ve cihazı calıstırır calıstırmaz da voltaj dusuyor. Bu sırada baska elektrikli cihaz da kullanmama rağmen...

3. Gecen gun de elektrikli ızgaramın fişi 5dk sonra tutusmaya basladı fisteyken. Dişleri korkunc ısınmıstı fisi cektigimde.

Yukarıda olanların tamamı evin farklı prizlerinde gerceklesti.

Toprak hattı olmamasından supheleniyorum. Olabilir mi acaba?
    Ya da prizlerde toprak hattının olup olmamasını nasıl anlayabilirim.

Diger fazla elektrik cekmeyen aletlerimi sorunsuz kullanabiliyorum.
    Bilgisayar, ufak ev aletleri vs...

• Sigortalarının gücü yetmediği içinde olabilir.Şofben benimde başıma gelmişti. Çalıştırdığım zaman sigorta atıyordu. Amperi daha kuvvetli bir sigorta ile değiştirdim. Sorunum çözülmüş oldu.
  • evet amperi daha yüksek bi sigorta ile değiştir piyasadaaki dandik sigortalardan değil siemens marka alırsan daha iyi olur
  • ya arkadaslar delirecegim herkes bir seyler soyluyor herkesin soylediğini yapsam butun ewin elektrik tesisatını "0"dan degistirmem gerekecek.
    Kimi prizleri degistir diyor kimi kabloları kimi de sigortayı, toprak hattı da baglat diyorlar ne kaldı geriye?!
  • arkadaşım elektrik tesissatını kontrol ettir.

sigorta adı üstünde sigorta evinizin aşırı amperden korur. tesisat ince ise korumaz. elektirk şofbeniniz varsa mutlaka daire içinden ayrı uygun bir tesisat geçirirmesi gerekir (3x 2.5 luk sert kablo gibi)

kablonun kalınlığına durumuna göre sigorta konulması gerekir. ( yoksa hiç bir işlevi olmaz) atıyorum aydınlatma için 32 veya 40 amperlik sigortanın yararı olmadığı gibi zararı vardır.

ayrıca fazla yük çeken ütü ızgara tost makinesi fırın gibi cihazların prizlerini ve kablolarını kontrol et ( kararan gevrekleşen kabloları değiştir )bağlatı yerlerini incelmesi kararması temas yüzeyinin azalması, ısınmasına allah korusun yangın çıkmasına bile sebep olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterman -- 16 Nisan 2008; 10:19:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: waterman

arkadaşım elektrik tesissatını kontrol ettir.

sigorta adı üstünde sigorta evinizin aşırı amperden korur. tesisat ince ise korumaz. elektirk şofbeniniz varsa mutlaka daire içinden ayrı uygun bir tesisat geçirirmesi gerekir (3x 2.5 luk sert kablo gibi)

kablonun kalınlığına durumuna göre sigorta konulması gerekir. ( yoksa hiç bir işlevi olmaz) atıyorum aydınlatma için 32 veya 40 amperlik sigortanın yararı olmadığı gibi zararı vardır.

ayrıca fazla yük çeken ütü ızgara tost makinesi fırın gibi cihazların prizlerini ve kablolarını kontrol et ( kararan gevrekleşen kabloları değiştir )bağlatı yerlerini incelmesi kararması temas yüzeyinin azalması, ısınmasına allah korusun yangın çıkmasına bile sebep olur..

arkadaşa katılıyorum olayı çok güzel anlatmış.
    ilk önce sigortaları kontrol ettirmen. sigorta sayısının az ve amperinin düşük olması bu tip sıkıntılara sebep vermektedir.
    topraklamayla bir alakası yok.
    ev çok eskiyse (15-20 yıl +) evdeki kabloları değiştirmen daha uygun olur. eğer ev seninse uzun süreli oturmayı planlıyorsan bence hiç düşünme.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kombi bozuk mu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.