Şimdi Ara

Ev almak mı? Kirada oturmak mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
13
Favori
38.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dumankaya neresindeki ? Yani hangi mevki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    E-5 ten Bostancı kavşağına inerken sağda kalan kuleler....İKON.....Yenisahra sanırım mevki....Birde bloklaradan biri ½ metre çöktü muhubbeti var nette...
  • İkon zaten başından beri sorunluydu..Çok kötü bir yerde üstelik ..Tahmin etmiştim ikon dan bahsettiğinizi
  • bende bu konu hakkinda dusunuyorum baya bir.
    benim dururmum ise biraz daha farkli

    su an kendi evim var kredi ile aldim oduyorum halen ama kapatabilirim hemen sorun degil.

    sorun su ki evim 1+1 ve buyuk eve gecmek istiyorum.istedigim evler 300 bin tl den basliyor.

    ben en fazla 100 bin pesinat verebilirim. yani 200 bin kredi.bu da 10 yilda 350 bin geri donusum demek.aylik kredi tutari 3000 civari.

    diger yandan bu 300 binlik evi kiralamaya kalksam 1300-1500 max kiralayabiliyorum.nakiti ise isimde,gold tradingde kullansam bana her ay zaten 2 bin civari tl getirisi oluyor.faize koymuyorum parami.

    kisacasi artik kira carpani cok buyudu.3-5 yil evveline kadar kira carpani ev fiyati/100 iken su an 300.ve lux dailerde kiralamak satin almaktan cok daha fazla karli bir is.ancak baya da tereddutlerim var..10 yil once 100 bin olan ev su an 500 bin.fakat artik ev fiyatlari bu derece artmiyor.acaba olasi bir eknomik sorunda daha cok yukselir veya duser mi ? bunu dusunuyorum.




  • BÖYLE BİR DİP NOT PAYLAŞMAK İSTEDİM!

    Ayda 1.921 TL'ye 3 yıl vadeli 60.000 TL konut kredisi


    Ayda 1.921 TL'ye 3 yıl vadeli 60.000 TL konut kredisi

    Ev satın almak isteyenlerin en çok başvurduğu ve arama yaptığı konut kredisi tutarlarına göz attığımda şaşırtıcı bir vade ile karşılaştım. Enuygun.com kullanıcılarının 120 ay vadeli kredilerden sonra en çok arama yaptığı vade ve tutar 36 ay vadeli 60.000 TL kredi. Kredinin koşullarına ve aylık taksitlerine bakınca avantajlı bir kredi tutarı olduğunu fark ettim. Pek çok kişi 50.000 ya da 60.000 TL peşinatla ev almak istiyor. Bir 60.000 TL daha kredi çektiğinizde 120.000 TL civarında ev satın alabiliyorsunuz. Ve bakın 3 yıl vadeli 60.000 TL kredinin taksitleri ne kadar?

    Faiz ve masrafa 12.500 TL

    Garanti Bankası’nda aylık taksitler %0,79 faiz oranıyla 1.921 TL. Toplam geri ödemesi sigorta primleri hariç 72.395 TL. Hem 2.000 TL’nin altında taksit ödemeniz var hem de 3 yılda toplam faiz ve masraflara sadece 12.500 TL kadar bir ödeme yapıp 60.000 TL kredi kullanabiliyorsunuz oldukça avantajlı bir durum.


    Aylık ödemeler 2.000 TL’nin altında

    Yapı Kredi Bankası’nda aylık taksitler ise %0,87 faiz oranıyla 1.948 TL. Kredinin toplam geri ödemesi de sigorta primleri hariç 73.594 TL. Denizbank’ta ise aylık taksitler %0,97 faiz oranıyla 1.982 TL. Kredinin toplam geri ödemesi 75.272 TL. Örneklerde de görüldüğü üzere bu tutarlar ödenebilir kredi tutarları. Bu yüzden de eğer uzun vadeli borçtan korkuyorum derseniz, size 36 ay vadeli 60.000 TL krediyi önerebiliriz.

    http://www.enuygun.com/bilgi/ayda-1-921-tl-ye-3-yil-vadeli-60-000-tl-konut-kredisi?utm_source=newsletter&utm_medium=Jul16_bulten_public_1_1&em=g.r.n%40msn.com&utm_campaign=Haftalik_Bulten




  • Evora Park Samandıra hakkında bilgisi olan var mı ? Çok ıssız yer gibi ? Geleceği nasıl ?
  • Fiyatlarla ilgili bilgi yok....
    Bayram ertesi uğrayıp,katalog alalım.....
  • Fiyarlar emlak sitelerinde mevcut zaten satistalar.
    Valla iyi ama ulasim sikinti kesinlinkle arava lazim ve her syde arabayi cikarman lazim orada oturursan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi gördüm....
    1+1 ve studyolar kalmış....4ooo TL M2...
  • Araştırdım Evora Park'ı pek gelişime müsait değil "imiş" ve ulaşım sıkıntı olduğundan bahsediliyor.Fenerbahçe tesisleri de var o yüzden merkezi bir yer olacak gibi bir ihitmal vermiyorum ben.

    Bu arada ev yerine dükkan almayı düşünmeye başladım ama hem fiyatları daha yüksek hem daha çok araştırma gerekiyor.Yerini çok iyi belirlemek lazım.
  • Haklısınız...İmkan olsa dükkan daima daha karlı konuttan......
    Kiracı değişince boya-badana-tadilat derdi yok.....
    Kira tespiti vs durumlarda hakim genelde mülk sahibinin yanında.....

    Bu arada İstanbul'dayım.....Anormal yağış var....Gidemedik daha projelere......

    Hayırlısı bakalım....
  • Hayırlısı tabi.Aceleye getirmemek lazım.

    Bugün Ataşehir ofis lere baktım Deluxe Palace falan .O civarlara bakındım.Yarın biraz daha bakınacağım.250 den başlıyor 1+0 falan.Kira getirisi 800 civarından başlar.
    300.000 lira ofis olsa ,1000 lira kira verilse ? Mantıklı mı ? Kira garantisi var mı ? Bunu araştırmak lazım ! Ataşehir finans merkezi ile ofis ihtiyacı olacak.Diğer yandan satılık ofis çok var.Neden talibi çıkmıyor bunu araştırma lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 4 Ağustos 2014; 19:24:08 >
  • Yatırım olarak ofis düşünmemek lazım...İstanbul'da dağ-taş ofis, kiracı bekler...Maslak civarı-Yeni bosna-Ataşehir....En son Şölen çikolata Güneşli'de Balance diye ofis ağırlıkllı bir projeye başladı.....Çok prim yapmadığı gibi ,kiracı bulmakta sorun....

    İi günler...


    http://www.balancegunesli.com.tr/#!/
  • Haklısın.Baktığımız zaman kiralık ilanlarına ofis ilanları oku oku bitmiyor.
    Ama normal dükkan almaya kalksak 300.000 den başlıyor.Yeri ve nasıl bir dükkan olacağı da çok önemli.Yoksa ölü yatırım gibi birşey olur.
    Sonra finans merkezi olacağı için ve artık home ofice şeklinde çalışanlar arttığı için ofis almak biraz mantıklı olabilir bence.

    Valla bilmiyorum..En sonunda boşver gitsin diyeceğim hiç birşey almayacağım Haa bu arada konut fiyatları geçen yıllara oranla %5 oranında artmış .Yani patlama olacak diyenler bekleyecek sanırım.
  • Slm....
    Biraz hava şartlarından,biraz tembellikten yeni projelere gidemedinm....Dünde ben ayrıldıktan sonra,tufan olmuş İstanbul'da.....
    Elimizdeki nakitle kelepir bir GM almayı düşünüyorum ama,bu fiyatlar haliyle ürkütüyor...Kira çarpanı 3o yıl oldu nerdeyse....Fiyatlarda abuk sabuk...Eskişehir'de merkezi lokasyonda 5o m2 dükkan....45o K'ya satıldı...Haftasına 65o K vermişler....Bir arkadaşımda 2oo m2 dükkan aldı....325 K.....1 Yıldan beri 3 K'ya kurumsal yatırımcı bekliyor.....
    Dükkan düşünülüyo ise,lokasyon çok önemli.....
    Mevduatta beklemeye devam.....Köpük giderse düşünürüm...
  • çarpanlar kesinlikle yüksek çıkıyor.
    1+1 alalım diyoruz 100-150.000 liralık Kurtköy Tuzla civarından .Kiraları 500-700 en fazla..Hatta 700 bile pahalı .

    birikmiş parayı elde tutsan harcanır ya da enflasyondan erir..Bankada tutsan faiz yapsan ana para yine erir..Altın döviz desek 150-300.000 civarında parayı altın yatırım yapmak çok çok riskli bence.

    Bunlar ortada iken ne yapıyoruz ? Ev alıyoruz tabi.En garantisi bu aslında.Ama en iyisi ? arsa almak.
    Fakat bunun da riski çok.Bilmek lazım çok araştırmak lazım uyanık olmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 10 Ağustos 2014; 12:31:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    http://www.tebernuskirecci.com.tr/aziz-nesin-ev-hikayesi/115998

    okudum paylaşmak istedim

    Valla Güzel yazıymış

    KAGAN KOREY : istanbul'da nereye, hangi mahalleye gitse, ille oradaki evlerden birinde bir anısı bulunurdu. Babasının şu sözü kulağına küpe olmuştu: ? Dünyada mekân, âhirette iman!... 1930 da liseyi bitirip hayata atıldığı zaman artık ne annesi vardı, ne babası... Kiracılık derdini bildiği için bir ev sahibi olmadan evlenmiyecekti. Beş yıl bir kat elbiseyle yetindi; cıgaraya, rakıya alışmadı; sinemaya, tiyatroya, gitmedi, gezip tozmadı, bir keşiş, bir Hint fakiri gibi yaşadı. Beş yılın sonunda dişinden, tırnağından ikibin lira arttırabildi. Onun gibiler için ikibin lira çok para sayılırdı. Parasına göre, hattâ bin liraya bile satılık evler vardı ama, onun isteğince değildi. Çürük, çarık şeylerdi. «Bir arsa alıp, üstüne kendim bir ev yaptırayım» diye düşündü. Deniz kıyısında, güzel görüntülü geniş bahçeli, caddeye yakın bir ev istiyordu. Olunca olmalı... istediği yerde, aradığı şartlarda iki arsa buldu. Birine üçbin, öbünü-ne üçbinbeşyüz istiyorlardı. Bin liraya bile daha geniş arsalar vardı ama, isteğine uygun değildi. Daha bir zaman para biriktirmeliydi. 1937 yılında toplanan dörtbin lirasını cebine koydu. Artık istediğinden güzel bir arsa alacağına güvenli, araştırmaya başladı. Üçbinbeşyüz lira istedikleri arsaya gitti. Bu arsanın yarısı satılmış, üstüne bir villâ yapılmıştı. Öbür yarısına beş bin lira istiyorlardı. Eskiden üçbin lira dedikleri arsaya gitti. Buraya altıbin lira istiyorlardı. En beğenmediği, eskiden bin Ura dedikleri arsaya şimdi dörtbinbeşyüz diyorlardı. Parasını bankaya yatırdı. Eskisinden daha tutumlu oldu. Pençe pençe üstüne kundura, yama yama üstüne elbise giydi. Artık deniz kenarında arsadan vazgeçmişti. Şehrin iyice bir yerinde arsa arıyordu. Arsayı alacak, ev yaptıracak, eşya alacak, evlenecek, çoluk çocuk sahibi olacaktı. 1943 yılında ancak beşbin lirası toplanabilmişti. Ne kadar elini sıktıysa da pahalılık yüzünden daha çok para biriktirememişti- Dört bin lira dedikleri arsanın üstüne dört ev yapılmış, geriye bir parça boş yer kalmıştı. Buraya da altıbin istiyorlardı. Artık çoktaan, şehir içinde arsa almaktan vazgeçmişti. Şehrin kenarındakine bile razıydı. Ama nerde? Artık tutumlu değil de cimrinin, pintinin biri olmuştu. Yemiyor, içmiyor, ha babam para biriktiriyordu. Terfi etmişti. Aylığı da yükselmişti. Şimdi eline eskisinden daha çok para geçiyordu ama, 1950 yılına kadar ancak yedibin lirası olabildi. Yedibin liraya arsa mı? Gülüyorlardı. Şehrin dışının dışında bir evlik değil, bir kulübelik arsalar bile bu pa' raya satılmıyordu. Taa eskiden baktığı ikibin liraya satılan arsanın yir- 83 mide bir parçası boş, satılıktı. Buraya kırkbin lira istiyorlardı. Arsa alabilmek için daha çok para biriktirmekten başka yol yoktu. Yeni bir hızla para biriktirmeye başladı. Evinin plânını bile yapmıştı, içinde hem alaturka, hem alafranga helası olacaktı. Bir yatak odası, bir misafir odası, bir yemek odası, bir salon, bir oda da doğacak çocuklarına... Beş oda istiyordu. Eskiden evini iki kat üzerine isterken şimdi plânını değiştirmişti. Artık yaşlanmıştı, düzayak istiyordu. 1954 yılında onbin lirası olmuştu. İstanbul kazan o kepçe, arsa aradı. Bu kadar paraya ancak Çekmece, yahut Kartal sırtlarında yer bulabiliyordu. Biraz daha dişini sıkıp, biraz daha kemeri sıkıp para biriktirmeliydi. Hele bir arsayı alsa, bir de üstüne ev... Beş odadan vazgeçti, bir alaturka, bir alafranga heladan vazgeçti. Tek bir oda, yeter ki başını sokabilsin... Evini,yaptırır yaptırmaz ilk iş evlencekti. 1956 da emekliye ayrıldı. Artık emekli maaşıyla ne kadar az yese içse para biriktiremezdi. Yirmi altı yıllık çalışmasının kuruş kuruş biriktirerek verdiği sonuç işte onikibin liraydı. Ne şehrin içinde, ne şehrin dışında, ne deniz kenarında, ne dağ başında bu paraya arsa yoktu.Arsa aramaktan sanki yirmi yıl daha yaşlanmıştı. Babasının sözleri kulağında çınlıyordu: ? Dünyada mekân, âhirette iman!... Bu dünyada mekân kalmamıştı. Öbür dünyaya bakmalıydı. Arsa aramaktan yorgun argın döndüğü bir akşam yolunun üstünde bir mezarlık gördü, içeri girdi. Burası ne kadar da güzeldi. Tıpkı hayalindeki evin bahçesi gibi güzel bir bahçe, çiçekler, çayırlık, çimen... Temiz yeşillik ve renk renk çiçekler, güller arasında mermer mezarları görünce, ? İnsanın hemen şu güzel mezarların içine gireceği geliyor! diye söylendi. Nasıl olsa ölecek değil miydi? işte buradan bir mezar yeri satın almalı, sağlığında, istediği gibi bir mezar yaptırmalıydı. Mezarlık bir tepede, denize karşıydı. Serin selvi gölgeleri arasında sonsuz uykuya yatmak, yaşamaktan daha iyiydi. Ertesi gün hemen Mezarlıklar Müdürlüğüne koştu-Kendisi için bir mezar yeri satın alacaktı. ? Sizin istediğiniz mezarlıkta boş yer yok! dediler. Ama eğer isterse başka bir mezarlıkta, yirmi bin liraya iyi manzaralı bir mezar yeri satın alabilirdi. Utanarak, ? Daha ucuzu, bana göre bir yer yok mu? dedi. Vardı, onbeşbine, onikibine, onbine de vardı. Düşündü... Arsa işinden tecrübesi vardı. Ertesi güne mezarlar da fırlar, bu paraya, mezar yeri de bulamazdı. Hemen o gün muameleyi yaptırdı, görmeden mezarım satın aldı. Sonra gidip gördü. Kapalı, manzarasız, kırık dökük mezar taşları arasında bir yerdi. Ama o sevindi. Göz bebekleri parlıyarak, ¦? Ooooh, burası benim! Benim! dedi. Şimdi her gün, eskiden işine gittiği gibi sabah erkenden mezarına geliyor, en sonunda bir, toprak sahibi elmanın kıvancıyla burada oturuyor, yabani otları temizliyor, getirdiği çiçekleri dikiyor ve sanki mekânına kavuşacağı günü özlemle bekliyor. Kıssadan hisse yazdım bu yüzden tüm arkadaşlar 3 aldım 5 e sattımdan çok evi olmayanlar için hemen iyi kötü bir ev almaları için yazdım ...




  • Yaziyi okudum da boyle bir yaziyla konunun alakasini kuramadim. Siradan ev hayali icin bir hikaye. Bu hayaller cok eskidi artik reel ekonomiyi kabullenmek lazim. Gayrimenkul dolar bazli artiyor oyle kafaya gore artarsa balon olur patlar ekonomi coker kimse bunu goze almaz zaten.
    Dolar 8 ay once 1.8 civari simdi 2.15xx civari.

    Kaldiki evi dolar bazdan ve asgari ucretten belirlersin. Daha once hesapladik gecen sene 180.000 olan ev 100bin dolara tekabul ederken suab 100bin dolarin altina tekabul ediyor. 180binden artsa bile en fazla 200bin olur. Dolarin yine altinda kaliyor.
    Eger gayrimenkul icin biriktiriyorsan dolar olarak biriktirecen baska aciklamasi Yok.
    Krediler 100bin liraya 80bin faiz veriyor.

    Yani 1800tl odemenin 800 u faiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.