Şimdi Ara

EV ALIYORUM YARDIM(EMLAKÇI YOKMU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uzun aramalar sonucu begenip almaya karar verdiğim evi inşallah satın alacagım.Ancak nelere dikkat etmek gerek formalite olarak.tapu, imar vs.?? nerden sorup soruşturmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut976 -- 30 Mart 2009; 22:03:56 >

• evin bağlı bulunduğu belediyeye git adresi ver sahibinin adını ver emlak borcu var mı soruştur. ayrıca tapunun fotokopisini iste evin bağlı bulunduğu tapuya git işlemi başlatın . başlatma işlemi için evin belediyeye vergi borcunun bulunmadığına dair belge ayrıca alıcı ve satıcının nüfus fotokopileri 2 şer de resim gerekir.bundan sonra tapuda da evin harç parasını ödeyeceksin kolay gelsin.
  • Arkadaşın dediklerine ilave olarak,mutlaka binada oturanlara(eğer müstakil değilse tabi)çevredekilere sor,memnunmusunuz sorunları varmı diye,yapan müteaahhit kimdir nedir öğrenmeye çalış.Bir evin candamarı altyapısıdır;su,elektrik tesisatını iyice araştır.
    Özellikle tapudan çok iyi araştır,borçlumu,ipoteklimi?Hiç acele etme,aklındaki tüm sorulara cevap bulmadan alma.
    Hayırlı olsun

(Bundan sonra alırmısın bilmemAma ben çok aceleci davranarak almıştım şimdi pişmanım)

• Yukarıdaki arkadaşların dediklerine ek olarak...

Aranıza bir anlaşma yapın..

"xx xx x x tarihinde xx kişisinden xx kişine kendi irademle xx tl'ye sattım.
    Mülkün xx.xx.xxxx tarinden önceki herhangi bir borç vs xxxx xxx kişisine aittir."*

gibi.

*: Tabiki böyle değil ama fikir vermesi açısından.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev sigorta hakkında yardım
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.