Şimdi Ara

Ev alarm sistemleri tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
21
Favori
105.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar evime hırsız girmeye çalıştı, çok şükür kapıyı açamamış, levye ile baya uğraşmış ama kilit kısmını kıramamış, tabi kapı perişan... Bende "bir musibet, bin nasihatten iyidir" sözünü tasdik ederek evime alarm taktırmaya karar verdim.
    Ama hangi marka iyidir, bana uygundur bilemiyorum. Abonelikli sistem düşünmüyorum, cihazı kendim alacağım.

    Evim 8. katta, üstte 2 kat daha var. Pencereler görünürde çok tehlike arz etmiyo,
    Hangi alarm markalarını tavsiye edersiniz, maliyeti hakkında bilginiz var mı?
    crow, paradox gibi markalar gördüm arkadaşlar tavsiye etmişler, maalesef israil malı, bu ürünlere rakip olabilicek yerli markalar var mı?
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.



  • Pronet'in hizmet kalitesinin vs abartılacak yanı yok. Pronet bu piyasanın tekeli olmuş ve insanları resmen sövüşlüyor, alan herkes kontrat süresi biter bitmez kaçıyor. İnsanları korkutarak ürün pazarlıyor bizden almazsanız şöyle olur böyle olur alarm sisteminiz kolayca sabotaja uğrar filan diye. E Pronet'in sattığı sistemlerinde kullandığı ürünlerde zaten yine DSC veya Paradox. Sadece çağrı merkezi hizmetini kendisi veriyor. Pronet, Kale, Tepe gibi sistem satmak yerine kontratla kiralayan firmalardan Alarm Sistemi almak yerine, mantıklı olan bilinen ve işini iyi yapan kurumsal firmalar ile görüşüp DSC, Paradox gibi dünyaca kullanılan Alarm Sistemleri almak. Çünkü en azından aldığınız sistem ömür boyu sizin oluyor, kontratla kiralama yöntemi ile aldığınızda ise kontrat bitimi tüm ürünleri geri alıyorlar. Şahıs firması ve elektrik ustası kişilerden hizmet almayızı tavsiye etmem, böyle kişiler ilk başta ucuza hizmet veriyor ama arızanız vs olursa zamanla pişman olursunuz çünkü ilgilenmiyorlar. DSC ve Paradox Kanada üretimidir ve oldukça kalitelidir. En az 10-15 yıl kullanırsınız. Alarm devreye girdiğinde size ve Alarm Haber alma merkezine ihbar gönderebilmesi için mutlaka sabit telefon hattınız olmalı. Telefon hattı yok ise GSM Modülü kullanıp SİM Kart takılması gerek ve bu uzun vadede daha pahalıya geliyor. Alarm panelleri telefon hattınız var ise sisteme tanımlanan 10 numaraya kadar arayıp haber veriyor. Alarm Kontrol Merkezi isterseniz bunun ücreti de yıllık 100-150 USD oluyor ama bence gereksiz polisi vs arayacağına sizi arasın daha iyi. Ayrıyetten evinize-iş yerinize 1 veya 2 kameralı sistem kurulumu yaptırın alarm çaldığında eğer orada kimse yok ise uzaktan bağlanıp kameralarınızdan evinizi-iş yerinizi kontrol edersiniz içiniz rahat eder.

    DSC veya Paradox Kablolu Alarm Sistemi, 1 manyetik kontak ve 1 pır dedektör ile yaklaşık 300 dolar civarı tutuyor, 2 kameralı ve ses kaydı yapan 2 MP 1080P kamera sistemi de 250 dolar civarında tutuyor fakat kamera sisteminde kayıt cihazınızın 1080P olmasına dikkat edin, 1080N yazan kayıt cihazları 1.3 MP olarak kayıt yapar ve daha ucuzdur. Toplamda 450-500 dolar civarına ev ve iş yerinizi güvence altına alabilirsiniz.

    Okuduğunuz için teşekkür ederim.
    Güvenlik konusunda tecrübeli kişilerden bilgi almanız daha yararlı olur arkadaşlar. Çünkü, bu işle sürekli uğraşan ekipler hırsızların nereden gelip neler yapabileceğini önceden öngörüyorlar tecrübelerinden sebep. Yani bir alarm sistemi ve benzeri güvenlik sisemlerini kurmadan önce ekipler gelip inceleme yapar size öneri sunar. Ben takacağım diyorsanız, sadece alarmı takmış ve içinizi rahatlatmış olursunuz bence. Hani, artık alarmım var ve ben güvendeyim hissini psikolojik olarak yaşarsınız. O yüzden benim tavsiyem profesyonel bir ekipten yardım almanız yönünde. Benim size tavsiyem, Makrotek. Sitesinden ilgili güvenlik hizmetlerine bakabilir, iletişim kurup bilgi alabilirsiniz.
    Uzun zamandır araştırıyordum dolar birden uçunca çok pahalıya mal olmaya başladı bu sistemler keşke eskiden yaptırsaydım diye pişman oldum aslında ama yapacak bişey de yok, Pronet, Tepe ve Armut'tan teklifler aldım fakat içime sinmemişti.

    Yavuz hocamın mesajını gördükten sonra bende Makrotek ile iletişime geçmiştim. Sağolsun Volkan bey oldukça ilgilendi eve gelip ücretsiz keşif yaptılar. Evim giriş kat olduğu için biraz masraflı oldu ama çok temiz ve profesyonel çalıştılar. Burada ki genel yorumlarda olduğu gibi Makrotek ekibi de DSC marka tavsiye etti ve sıkı bir pazarlıkla iyi fiyata anlaştığımızı düşünüyorum Fiyat paylaşmam doğru olmaz bir ölücü olarak biraz fazla pazarlık yaptım Kendilerine Donanımhaber'den ulaştığımı anlattım uzun süre sohbet ettik foruma özel bir şeyler düşünüyorlar bakalım Yaklaşık 10 gündür kullanıyorum umarım sorunsuz kullanırım
    Merhaba arkadaşlar,

    Çekmeköy de bulunan E-spor Cafemizde Kale Alarm sistemi kullanıyorduk ve her ay bize göre yüksek ücret ödüyorduk. Araştırmalar sonucu forumdan Makrotek ile iletişime geçtik. Kendileri gelip keşif yaptılar, bize son aylarda en çok sattıkları Fiyat/Performans ürünümüz dedikleri Neutron marka akıllı hırsız alarm sistemini tavsiye ettiler, bizde kendilerinin uzmanlık alanı olduğundan dolayı karışmadık açıkçası. Ayrıca 5-6 yıllık olan Anolog kamera sistemimizi de Haikon marka 2 MP 1080P olarak yeniledik. 2 dükkan yanda Playstation Cafemiz var ve oranın Kale Alarm ile taahhüdü bitmedi biter bitmez orayı da aynı sisteme geçireceğiz.

    Neutron Alarm sistemi internet tabanlı çalışıyor ve sabit telefona gerek duymuyor. Ayrıca cep telefonu uygulaması ile kurup iptal etmesi de oldukça kolay ve başarılı. Yakınlarda olan varsa gelip görebilir isterse oyun oynayabilir

    [simage]
    [/simage] [simage]
    [/simage]
  • Merhaba,

    Ben size Paradox'u tavsiye ederim.
    İkinci bir alternatif olarakta DSC markasını tavsiye ederim.
    Biz firma olarak kurulum yapıyoruz ve hep Paradox kullanıyoruz sorun yaşamıyoruz.
    İmzamdaki websitelerimizi inceleyebilirsiniz.

    Saygılar,
  • Bu arada Paradox ve Dsc İsrail değil Kanada malıdır.
    Bilginize.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxthon23

    Bu arada Paradox ve Dsc İsrail değil Kanada malıdır.
    Bilginize.

    Peki vionty hakkında bilginiz var mı?
    Ve ilk mesajımda yazdığım evime hangi özellikte alarm ve hangi detektörleri almalıyım?
  • Eviniz 8.katta ise o zaman evin giriş kapısına bakar vaziyette bir hareket dedektörü ve giriş kapısına manyetik dedektör yeterli olur.
    Ayrıca eğer isterseniz yangın ve su dedektörü de taktırabilirsiniz.
  • merhaba ben wise tech marka alarm sistemi kurdum eve kurdum diyorum çünki kendim yaptım, ürünü 2. el çok uygun bir fiyata aldım, 5 adet kablosuz kapı-pencere manyetiği , 1 adet kablosuz pır dedetkör ,1 adet kablosuz alarm , tam takım arama modüllü sabotaj switchli wise tech alarm paneli .

    Kurdum dedim ama eksik kalan bazı noktalar var :) 5 adet kontağı pır dedektörü kablosuz sireni tanıttım sistem çok güzel çalışıyor alarm konumuna geçiyor. Konuyla alakalı uzman arkadaşların bilgisine ihtiyacım olan konu ise telefon hattını cihaza bağlamak.

    Evimde sabit telefon var splitter ile ikiye ayırıp modeme ve telefona veriyorum. Peki telefon hattını nasıl bir şekilde alarm panelinin içine aktarmam gerekiyor? Yine wisw tech kablosuz pır dedektör ufak hayvanları algılarmı algılamazmı? Şimdiden teşekkür ederim.
  • Merhaba,

    Wise tech marka alarm markasını hiç duymadım, belki iyi bir ürün olabilir bilmiyorum yourm yapamıycam.
    Ama şunu biliyorum, güvenlik söz konusu olduğunda bence kablosuz ürünlerden uzak durmak lazım.
    Çünkü bu ürünlerin pilleri bitebiliyor ve sensörler çalışmıyor, sonra kötü durumlar ortaya çıkabiliyor.
    Bizim başımıza geldi, home sentinel marka kablosuz bir alarm paneli kurduk bir müşterimize.
    Sensörlerden birinin, giriş kapısının pili bitmiş ve hırsız girmiş alarm çalmamış.
    Ve bu çok kötü oluyor sizin işiniz açısından.
    Tavsiye etmiyorum ben.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxthon23

    Merhaba,

    Wise tech marka alarm markasını hiç duymadım, belki iyi bir ürün olabilir bilmiyorum yourm yapamıycam.
    Ama şunu biliyorum, güvenlik söz konusu olduğunda bence kablosuz ürünlerden uzak durmak lazım.
    Çünkü bu ürünlerin pilleri bitebiliyor ve sensörler çalışmıyor, sonra kötü durumlar ortaya çıkabiliyor.
    Bizim başımıza geldi, home sentinel marka kablosuz bir alarm paneli kurduk bir müşterimize.
    Sensörlerden birinin, giriş kapısının pili bitmiş ve hırsız girmiş alarm çalmamış.
    Ve bu çok kötü oluyor sizin işiniz açısından.
    Tavsiye etmiyorum ben.

    Peki "darbe detektörü"nü tavsiye eder misiniz? Çelik kapılarda sağlıklı çalışıyormu. mevcut alarmda kapı hasar görüp açıldıktan sonra devreye giriyor, ama detektör olursa daha önce devreye girmiş olur ve aynı zamanda kapıda daha az zarar görmüş olur. Yani bu "darbe detektörü" verimli oluyor mu? tabi birisi kapıyı tıkladığında da çalmaması gerekiyor.




  • Darbe sensörünü hiç kullanmadık, o konuda birşey diyemiycem.
    Ama faydalı olabilir.Bu dedektörler zaten desibel şiddetine göre çalışıyor olmalı.
    O yüzden kapıyı normal olarak çalmada bir problem olacağını zannetmiyorum.
  • Bende cok yakin zamanda taktirmayi dusunuyorum ama acikcasi kafam cok karisti o kadar cok firma varki desi paradoks yale dcs hangisini arayacagimi sasirdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YaYa

    Bende cok yakin zamanda taktirmayi dusunuyorum ama acikcasi kafam cok karisti o kadar cok firma varki desi paradoks yale dcs hangisini arayacagimi sasirdim

    Bende aynı durumdaydım, bugün bikaç firmadan teklif aldım, kafamda şekillenme oldu
    crow (malesef) veya vionty de karar kıldım, crow bir adım daha önde kullanımı biraz daha kolaymış...

    Ayrıca sadece desi'de çelik kapı için darbe detektörü var (http://www.desisteely.com/parmak-izli-kontrol/1276-steely-sr ) diğer alarmlardaki darbe detektörleri duvar veya cam için (kasalar ve kuyumcular için) çelik kapıda sağlıklı çalışmıyormuş.
    Desi'nin bu kapı detektörüne ışıklı harici siren bağlansa (caydırıcılık için) evinin sadece kapısı tehlike arz edenler için yeterli olabilir.




  • İzmitte paradoks alarm sistemlerini kullanan bir firmadan fiyat aldim fiyat resmen ucuk durumda digerlerine gore cok pahali paradoks urunleri
  • istanbul avrupa yakasında imalat kısmımıza alarm istiyoruz.alarmı var ama sıkıntılı.fareler var sanırım:d onlara çalmasın istiyoruz.kedilere de çalmasın bir zahmet..alarm bozuldu yaptık dediler şu an hiç çalışmıyor.

    sıfırdan yeni bir sistem istiyoruz.sıkıntı olunca cep telimiz aransın kalk git dükkanı soyuyorlar densin.polis amcalar aransın bir zahmet devriye gezmedikleri sokağa uğramaları iletilsin...

    bu işte en uzun garanti ve ücretsiz teknik destege sahip firmayla calısmak istiyoruz.bize alarmın güvenilirliği hakkında taahhut verecek prensip sahibi firmalar teklif gecsinler lutfen pm ile.



    odeme sekli kredi kartıyla olucak.
    12 taksitle .
  • arkadaşlar eve bugün crow marka alarmı taktırdım (yine büyük konuştum, ağzımın payını aldım). sadece kapıya manyetik detektör ve bitanede hareket detektörü takıldı...

    Ayrıca bugün yeni birşey öğrendim. İnternette bazı ev alarmlarında kumanda görüyordum, onların çoğu (bazılarına göre hepsi) ucuz oto alarmından çevirme imiş. Bunun için frekansı ile oynandığında alarmın çalması engellenebiliyormuş, onun için profesyonel alarm kuran firmalar tavsiye etmedi bilginize.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kindness

    arkadaşlar eve bugün crow marka alarmı taktırdım (yine büyük konuştum, ağzımın payını aldım). sadece kapıya manyetik detektör ve bitanede hareket detektörü takıldı...

    Ayrıca bugün yeni birşey öğrendim. İnternette bazı ev alarmlarında kumanda görüyordum, onların çoğu (bazılarına göre hepsi) ucuz oto alarmından çevirme imiş. Bunun için frekansı ile oynandığında alarmın çalması engellenebiliyormuş, onun için profesyonel alarm kuran firmalar tavsiye etmedi bilginize.

    Yani demek istediginiz kablosuz alarmlarmi guvensiz yoksa onlarla beraber kullanilan uzaktan kumandalarmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YaYa


    quote:

    Orijinalden alıntı: kindness

    arkadaşlar eve bugün crow marka alarmı taktırdım (yine büyük konuştum, ağzımın payını aldım). sadece kapıya manyetik detektör ve bitanede hareket detektörü takıldı...

    Ayrıca bugün yeni birşey öğrendim. İnternette bazı ev alarmlarında kumanda görüyordum, onların çoğu (bazılarına göre hepsi) ucuz oto alarmından çevirme imiş. Bunun için frekansı ile oynandığında alarmın çalması engellenebiliyormuş, onun için profesyonel alarm kuran firmalar tavsiye etmedi bilginize.

    Yani demek istediginiz kablosuz alarmlarmi guvensiz yoksa onlarla beraber kullanilan uzaktan kumandalarmi?

    hayır bütün kablosuz alarmlar güvensiz diye birşey yok. Büyük ve bilinen markaların kablosuz alarmları güvenilir, benim bahsettiğim araba kumandasına benzer kumandalar ile kurulan ev alarm sistemi. Ben crow kurdurdum bende kumanda yok, şifre ile sistemi kapatıp açıyorum.

    Bunun sebebini de alarmın kurulumunu yapan servis şöyle açıkladı : " Kumandalı alarmlar, araba alarmlarından çevirme (kumanda kısmı), onun için frekans aralığı düşük (150-300 mhz). Kumandanın frekansından daha yüksek bir frekans bir kumandaya sürekli basılarak kapı açılırsa alarm kumandanın basıldığı süre boyunca ötmez, ama kablosuz alarmlarda kullanılan (iyi markaların) detektörlerin frekans aralığı yüksek olduğu için (ez az 800 mhz) frekansı bastırmak pek mümkün değil"




  • 3 yıldır kocaeli bölgesinde güvenlik sistemleri işinde çalışıyorum birçok büyük firmanın teknik servisliğini yapıyoruz yüzlerce montaj yapmışımdır,servise gitmişimdir.sorunsuz bir sistem istiyorsanız dsc(kanada) ve general electric caddx'in ürünlerinden şaşmayın.

    vionty,desi,okida vb. alarm sistemleri bu iki markanın yanında amatör kalır.
    dsc ve caddx'in kablosuz alarm sistemleri için konuşacak olursam,montaj sonunda bütün dedektörler sisteme tanıtılır ve panel ile sürekli iletişim halindedir herhangi bir sorunda pil azalması,sabotaj v.s durumda bunun bilgisini panele gönderir,tuş takımı üzerinde hangi dedektörde ne sorun var görebilirsiniz,eğer bir merkeze bağlıysanız bu sinyal alarm izleme merkezine de ulaşır bununlla ilgili size geri dönüş yapılır.uzaktan kumandaların da ayrıca sisteme tanıtılması gerekir sisteme tanıtılmamış bir uzaktan kumanda ile alarm sisteminde müdahale edilemez.ortalama kablosuz bir dedektörün pil ömrü 2 yıldır.

    darbe dedektörleri sürekli kullanılan kapı ve pencereler için uygun değildir ama isterseniz takılabilir sadece alarmı kurduğunuz zaman devreye girecek şekilde programlanır,hassaslık ayarı yapılabilir.

    ev için en uygun sistem giriş yapılabilecek bütün kapı ve pencerelere manyetik kontak takmak,ve evin geçiş noktalarına hareket dedektörü koymak,ev içindeyken alarm sistemini kurduğunuzda hareket dedektörleri devre dışı kalır manyetik kontaklar çalışır.bunlar dışında eğer istenirse cam kırılma dedektörleri sisteme ilave edilebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sealth -- 5 Şubat 2012; 22:39:59 >




  • Alarm sistemleri hakkında güzel ve dataylı bilgiler arıyorsanız linkten görebilirsiniz.
    http://www.guvenlikdanismanlik.com/alarm-sistemleri-hirsiz-alarmi.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mizanci1 -- 9 Nisan 2012; 17:26:09 >
  • En iyi alarm sistemi zaten DSC,Paradox ve Crow dur. herkeze bu ürünleri tavsiye ediyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mizanci1 -- 9 Nisan 2012; 17:27:27 >
  • Arkadaşım ben PARADOX alarm sistemi kurdurttum.Hiç memnun kalmadım. Defalarca arıza verdi. Ve en kötüsü ben tatildeyken evime Hırsız girdi. alarm kurulu olmasına rağmen çalışmadı neden çalışmadığını sorunca satıcı firmaya arızası varmış bildirmemişsiniz dediler. Ekranda herhangi bir arıza da göstermiyordu Cihazın PIR dedektörü olmasına rağmen hırsız içerde dolaştı o neden devreye sokmadı diye sorunca hırsız termal koruyucu elbise giymiş olabilir gibi olayı Oceans 11 filmine çevirdiler. Bende kendilerine Dava açtım ve davayı kazandım. Çalınan malların tazminini alamadım ancak cihazın tüm ücretini yasal faiziyle birlikte geri vermeye karar kıldı hakim. sen sen ol paradox'tan uzak dur..

    Gerekirse buraya Davanın sonuç metnini ataçlayabilirim.

    Benim ağzım yandı sizin yanmAsın...


    Saygılarımla,
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.