Şimdi Ara

Ev alanlar nasıl alıyorlar? Açıklayın lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
8
Favori
9.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar gerçekten anlamıyorum. Ev alanlar nasıl ev alabiliyorlar? Birkaç gündür konut fiyatlarına baktım. İnanılmaz artmış. Özellikle de İstanbul'da konut almak imkansız gibi. Çok uygun diye reklam yapan bir firmanın 1+1 65 m'2 evini sordum. peşin 270 bin dedi

    Aileden kalma herhangi bir para-mülk yok. Olmayacak da muhtemelen. Çok şükür işim iyi. 4bin TL maaş alıyorum. Her ay kenara 1500 atabilecek durumdayım. Ancak bu maaşla bile sıfır sermaye ile ev almak imkansız gibi. Konut kredilerini araştırdığımda 150bin kredi çektiğim takdirde neredeyse 250 bin geri ödeme yapıyoruz (120 ay vade) Yani kredi ile ev almak da saçma.

    Şimdi bana açıklayın lüütfen. Ev alanlar nasıl ev alıyorsunuz?







  • 2 evimiz var ikisini de krediyle aldık ödüyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krediyle hocam. Yoksa kredi cekmeden ev alan adam cok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aileden bi destek gormedikce yada kendi isini yapmadikca cok zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam nereden kaç paraya aldığınızı sorabilir miyim? Sıkıntı olacaksa özelden de alabilirim mesajınızı.
  • Hocam sırf bu yüzden ek gelir getirecek şeyler düşünmeye başladım. oto al-sat tarzında.
    Konut kredisi mantıklı ama faizi çok fazla oluyor.
  • Boşverin evi hocam. 4-5 bin tl maaşla çok rahat kirada yaşarsınız. Emekli olana kadar birikim yapar sahil kenarında huzurlu bir yerde ev alırsınız. Ben olsam böyle yapardım.

    Emekli olana kadar kira
    Emekli olduktan sonra çeşmede ev

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bizim 3evimiz var.niye böyle zor goruyorsun anlamadım.babam polis annem denk geldikçe çocuklara bakar bende denk geldikçe işe girer çalışırım son1yıldır işsiz kalıp hayatımı yaşıyorum ama orası ayrı xdxdxdx
  • 3 ev kolay değil hocam. ben 1 ev için debelenirken 3 hayal bile değil benim için :D mesela o evler için aylık gideriniz ne oldu? kredi ile mi aldınız nasıl oldu?
  • çok iyi diyorsunuz da hocam ben pek öyle düşünmüyorum. yani ev almayı olmazsa olmaz olarak görüyorum.
  • AHH AH GECE GUNDUZ 10 SAAT ÖALISIYORUM 900 TL MAAS ALIYORUM SİZ 4000BİN TL ALIORSUNUZ AHH NERDE ADALET NERDE ZOR İŞİ YAPANLAR HEP AZ ZPARA ALIYOR :(
  • müdür illa krediye gerek yok bi kısmını peşin verirsin geri kalan kısmına müteahhit firmalarda taksit yapıyor faiz almadan. 4bin lira maaş alıyorsunda bunu bilmiyor musun? hiç mi görmedin reklamlarda,billboardlarda 20-30bin peşin gerisi bilmem kaç ay taksit diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gesi bağları

    3 ev kolay değil hocam. ben 1 ev için debelenirken 3 hayal bile değil benim için :D mesela o evler için aylık gideriniz ne oldu? kredi ile mi aldınız nasıl oldu?

    taa ben küçükken bir ev alınmış zaten.şimdi ki yazlığımız.o zaman peder para biriktirmiş ailesindne yardım falan 15bine daha inşaatı bile yokken almışlar.1i böyle.Digerini memlekete biz kendimiz yaptırdık inan onun hakkında 1gram bilgim yok.Şimdi 4sene önce adanadan bi tane ev aldık 200bin ev.onu ödüyoruz ama fazla bişeyi kalmadı.seneye bitiyor.hem kredi çektik hem arsanın biri satıldı ordan 60bin lira geldi öyle öyle.ama şöyle bi olay var mesela bu adanada ki evde kiracı var kiracıdan gelen yıllık geliri peder yemeden direk borca ödüyor böyle böyle yani.görsen sanki aç gibi yasıyoruz bizimkiler fazla tutumlu




  • Siz ev almaya cabaladikca emlak balonu patlamayacak.

    Turkiyede cok ciddi, patlamak uzere olan bir emlak balonu var. Fiyatlar cok ama cok anormal.

    1+1 manzarasiz, numarasi olmayan kucucuk eve 160.000 lira istiyorlar. Arkadasim 5 sene once 50.000'e bir ev aldi simdi evin degeri 160.000 lira.

    3+1 ev alayim eli yuzu duzgun desen en az 350.000 lira.

    Semt de iyi olsun dersen 500.000 lira.

    Cakal emlakcilar da evlerin bonusu. Her delikten bunlar cikiyor lan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mithrandir.

    Krediyle hocam. Yoksa kredi cekmeden ev alan adam cok zor.

    Sen ne bilirsin hele bi liseden mezun ol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üslubunuz yanlış. Maaş miktarı ile bunu kıyaslamanız çok saçma. ayrıca sıfırdan demiştim ben. 30 bin peşinat için bile 2 sene para biriktirmem gerekiyor.
  • Ümraniye'de 6 ay önce dublex evi 165'e yakaladım. Üstelik ilk emlaktan bulmuştum, emlak 180 + %3 komisyon demişti, bende komşuya ulaşarak ev sahibiyle iletişime geçmiştim. Yalnız bu kadar dip fiyata almamın nedeni adamın karısının hasta olmasından ötürü para gerektiğiydi, allah hem ondan razı olsun hem de ona ve ailesine kuvvet versin alışverişimizden sonra bile hep hal hatır soruyorum. Böyle iyi insanları yakaladıktan sonra bir şekilde aranızda halledebilirsiniz lakin ben şuna inanıyorum; Sahibinden gibi yerlerde satılan evlerin fiyatlarına inanmıyorum, gidip aradığınız semtteki emlakçılar veyahutta bizzat tanıdık ev sahipleri ile iletişime geçerseniz 10-20 bilemedin 30 bile indirim yapanlar çıkar karşına.

    Bahsi geçen fahiş fiyatla satışa sunulan ev fiyatlarına sizin gibi bende karşıyım. Kredilere pek bulaşmayın, bulaşırsanız da 5 seneden sonrasına bakmayın. Hele hele köle olarak bir yere bağımlı olarak çalışma zorunluluğu olan kişilerin durumu iyi olsa bile gelecekte alacağınız maaşın getirisinin garantisi olmadan bu krediyle ciddi bir riske girersiniz.

    Durumu orta derece olanlar Kurtköy'e filan baksın, avrupa yakasında beylikdüzünden şu zamanlarda ev alınmaz çünkü herkes işini metrobüse göre ayarladığından arabayla dahi şehir içerisine ulaşım imkansıza yakın lakin anadolu yakası daha sakindir. Eskiden Kurtköy'de kalıyordum arabanız varsa git gellerle 25 dakikada şehir içinde oluyorsunuz, trafik derdi de tem yolunda o kadar fazla olmuyor. Olmayanlar da havalimanına yakın bir yer bulabilirler, orası da gelişime açık bir alan şu anda. Yakında metro da gelecek, metro şu anda olmasa bile havalimanı tem yoluna bağlanan E-11 otobüsleri var, o otobüslerle de 40 dk'da Kadıköy'e ulaşabiliyorsunuz, vs vs. İşin kısası gelirinizin sağlam olmasını geçtim, güvenceniz yoksa sakın ola krediyle bu işi düşünmeyin derim, kredi ile girecekseniz de bir kısmını peşin karşılayabilecek kadar iyi bir meblağ ile girin derim.

    Her ne kadar avrupa yakasını önermesem de Esenyurtta ucuza ev bulup kiracı ile kredinin geri kalanını tamamlama ihtimali de güzel olabilir, hızlı hızlı kapadıktan sonra da değeri artan bir eviniz olmuş olur. Bu tarz şeylere kafa yorunca zaten her zaman kazançlı çıkarsınız, bol şanslar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • @verkurtull hocam keşke herkes ortalamanın üstünde yaşama imkanına sahip olsa.

    @Cleveland Cavaliers yani iş her türlü köşese 50-60 bin peşin paranın olmasında bitiyor sanırım.

    @K.B.V. öyle diyorsunuz da maalesef fiyatlar biraz daha artacak. araba sektörü gibi konut sektörü de inanılmaz değerlendi ve artmaya devam ediyor. millet bir anda zenginleşti ve fiyatların artması bu millete koymuyor gibi sanki.
  • gesi bağları kullanıcısına yanıt
    MECBUR.FİYATLAR GİTTİKÇE ARTIYOR.BİR ADAİRE EN KÖTÜ 150ARTIK.150 LİRA KREDİYİ KİMSE ÇEKEMEZ.KENDİN BİRİKTİRCEN, AİLENDEN ALICAN VARSA ARABANI SATICAN SONRA KREDİ ÇEKİP EV ALICAKSIN.EVE KİRACI OTUTTURUP ZATEN COGU YÜKÜ ORDAN KARŞILARSIN.KENDİ EVİNE OTURUP TAKSİDİN BİTİNCEDE BU SEFER ARABA İÇİN KREDİ ÇEKERSİN O DA BİTİNCE AL SANA MİS GİBİ 0BORÇ HAYAT
  • Yasin kac bilmiyorum ama o parayla cok rahat ev alabilirsin. Butun ozel ihtiyaclarini kissan her ay kenariya 3.000 TL koysan 3 senede faiziyle falan 115 bin TL nakitin olur. Daha sonrada 2.000 TL krediye odesen cok rahatlikla ve kisa zamanda ev sahibi olursun. Tabikide bu kendini nekadar sikabildiginle dogru orantili. Ya simdi bazi seylerden vazgeciceksin, yada ileride sikinti cekiceksin. Evsiz olmuyor cidden, hayatta hicbirseyin olmasin sadece evin olsun yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.